Articole Aliens in the Attic

(2009)

Extratereștrii din mansardă

Prezentare

EXTRATEREȘTRII DIN MANSARDĂ, co-scris de unul din scenariștii filmului "Madagascar" și al filmului laureat cu Oscar "Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit" este o comedie de aventuri despre niște copii într-o vacanță de familie care trebuie să respingă atacul unor invadatori extratereștri care le vin până la genunchi și au ambiția de a distruge lumea - în timp ce părinții tinerilor habar nu au de această luptă.
E familia Pearson împotriva extratereștrilor din mansardă într-o luptă de amploare care va decide soarta Pământului - și va da startul vacanței de vară perfecte.

Totul începe când o ploaie de meteoriți străfulgeră prin galaxia întunecoasă. Patru navete luminoase scânteie și trosnesc în spatele spectacolului de meteoriți. O forță misterioasă face meteoriții s-o ia spre dreapta, spre o sferă albastră strălucitoare din depărtare - planeta Pământ.
Într-o casă confortabilă din suburbia din Michigan, Stuart Pearson (Kevin Nealon) și soția sa Nina (Gillian Vigman) sunt capii unei familii care îi include pe adorabila Hannah (Ashley Boettcher) de 7 ani, pe Tom (Carter Jenkins) de 15 ani, maniac cu tehnologia a cărui note au luat-o în jos și sora cea mare, Bethany (Ashley Tisdale), care doar ce s-a întors de la o întâlnire secretă cu prietenul ei, Ricky Dillman (Robert Hoffman).
Hotărând că familia are nevoie de o apropiere de modă veche, Tom strânge clanul și pornește spre o casă de vacanță cu 3 etaje din mijlocul pustiului. Lor li se alătură unchiul Nate (Andy Richter), fiul lui Nate, Jake (Austin Butler), draga bunică Rose (Doris Roberts) și gemenii identici de 12 de ani, Art (Henri Young) și Lee (Regan Young). O apariție neașteptată este iubitul lui Bethany, Ricky, care forțează o ședere peste noapte cu numeroasa familie.

Când ziua se apropie de sfârșit, nori negri de furtună încep să roiască în jurul casei. Brusc, patru obiecte luminoase țâșnesc spre acoperiș. Echipajul de extratereștri dinăuntru este format din Skip, comandantul dur, Tazer, un tip musculos înarmat până-n dinți, Razor, o femelă soldat mortală și Sparks un tehnician bleg, cu patru brațe care e singurul invadator extraterestru neamenințător.
Ricky cade pradă vrăjii extratereștrilor cauzate de un dispozitiv de înaltă tehnologie care controlează mintea și o fișă implantată la baza craniului. Mintea și acțiunile lui Ricky aparțin acum echipajului de extratereștri. Zirkonienii, prin intermediul lui Ricky, revendică planeta. Ca o marionetă sau un robot sau un zombi, Ricky se apropie de băieți, însă Tom și Jake scapă.
Nu durează mult până toți ce cinci copii îi văd pe ciudații nou-veniți. Tom preia comanda și copiii își dau seama că dispozitivul de control mintal funcționează doar la adulți, având astfel o șansă de a lupta împotriva invadatorilor - și responsabilitatea de a proteja adulții prin păstrarea secretului despre existența extratereștrilor. Rămași cu propriile dispozitive, copiii dau frâu liber imaginației, creând arme provizorii, cum ar fi conducte ingenios transformate într-o armă de tras cartofi. Învăță să folosească până și dispozitivul de control mintal. Primul lucru este să preia controlul asupra lui Ricky - și să întoarcă acțiunile lui robotice împotriva lui însuși și a extratereștrilor.

Adulții rămân inconștienți de prezența extratereștrilor și se gândesc că așa sunt copiii, insistând ca aceștia să meargă într-o excursie la pescuit. În acest timp, o prietenie emoționantă se leagă între Hannah și Sparks, extraterestrul prietenos cu patru brațe și mâini. Spre deosebire de însoțitorii săi, Sparks nu e făcut să lupte; vrea doar să se întoarcă acasă, la familia lui zirkoniană.
Bunica Rose cade și ea pradă dispozitivului de control mintal care-i conferă puteri supraomenești. Ea sare în ajutorul copiilor și se bate cu Ricky, care este din nou controlat de extratereștri. Bunica Rose îl azvârle pe Ricky cât colo, fișa extraterestră a acestuia desprinzându-se. Skip se alătură copiilor și-și folosește cele patru brațe neobosite ca să creeze dispozitive ce au să ajute, în cele din urmă, copiii să continue lupta.
În timp ce lupta continuă, râsetele, acțiunea și pericolele escaladează. Dar copiii se ridică la înălțime, găsind forța necesară și resurse suficiente. Și devine clar că extratereștrii n-au avut nicio șansă...

Sinopsis Despre echipa de producție
jinglebells