In sfarsit Netflix baga buget într-un produs calitativ fara sa faca din alb, negru. O poveste frumoasa unde aflam ca dragostea distruge orice razboi, ca o ideolgie oricat ar fi de puternica nu iti poate distruge caracterul si ca unii vad lumina in bezna totala. Desi acesta mini-serie are doar 4 episoade, fiecare este foarte complex ( se vede ca este mana lui Steven Knight ) de la scenariu , la actorii, la locatii dar si la efectele speciale. Un efort cinematografic, reusit . Felicitari !
O poveste frumoasă și incurajatoare despre umanitate, altruism, bunatate si puterea lor de a mentine oamenii pe aceeasi directie indiferent de cata presiune s-ar pune asupra lor din exterior pentru a se manifesta intr-un mod opus valorilor lor profunde. Un film placut si optimist, in ciuda contextului tulburator in care are loc actiunea, iti da incredere ca lumina ajunge pana la urma chiar si in cele mai intuncecate locuri.
Foarte bun. Un film extraordinar în care toate calitățile pe care le putem avea sunt redate. Bunătatea, iubirea, curajul și capacitatea de a lupta pentru o cauza dreaptă. Mă mira acest film deoarece Netflixul promovează imoralitatea și homosexualitatea.
All the Light We Cannot See este intim ca un gand nerostit nimanui.
Intr-o lume plina de lumini si blitz-uri, de artificii si sarbatoare, exstia lumina, ca o strafulgerare pe care nu o putem trai decat daca s-a intamplat in noi. Ea ne strabate lumea, trecator, atunci cand am fost hotarati sa fim rai, sa fim mai negri decat norii unei furtuni insetate de praf.
Atunci cand gloantele strapung capete luminate de ura, cand focurile mistuie trupurile lipsite de caldura, cand ne ucidem din pura intamplare, doar pentru ca istoria ne-a pus o arma in mana, atunci, doar atunci lumina ne intrezareste pe noi.
Ne trezim din orbire, desi n-am fost orbi niciodata. Incepem sa vedem, desi nu ne-a lipsit vederea. Simtim, desi n-am dus lipsa de sentimente.
Toate aceste orori, precum Al II-lea Razboi Mondial, nu au cum sa se intample intr-o minte luminata,… citeşte
Nu am citit cartea, dar după 4 ore mă simt de parcă aș fi citit una, pentru că regia lui Shawn Levy și scenariul Steven Knight sunt excelente, iar montajul celor două perioade de timp, expuse în paralel, mi se pare o foarte reușit. Deobicei povești din două perioade de timp diferite, împleticite, tind să amețească puțin telespectatorul, însă aici nu este cazul putând să-ți dai seama exact când are loc acțiunea, și cum, acestea puse cap la cap, dezvăluie o poveste foarte impresionantă.