Un film jenant de a dreptul. N am rezistat decat 20 min la aceasta mizerie.
Cu banii cheltuiti pe filmari puteau sa ajute niste amarati si ar fi fost mult m bn.
Mizerie de film , ma refer la scenele porno pe bune , care se desfasoara in film . Sa ai un act sexual real , iar dupa aceea sa scoți p__a sa nu-ti dai drumul in ea , iti dai pe stomacul ei !!! Foarte frumoasă imaginea , dar trebuia la alta rubrica de filme !!!!! Cine nu e de-acord cu aceasta opinie , este ipocrit !!!!
Un film românesc excelent, cel mai bun film al lui Netzer in opinia mea, puțin mai pe gustul meu decât Poziția Copilului și Medalia de Onoare, două filme foarte bune și ele.
Un fel de Marriage Story românesc, dar servit într-o manieră mult mai brută și cu mai mult background, necoafată cu personaje cool, și care nu se arată într-o ordine cronologică. Practic urmărim o analiză psiho-socială a relației dintre Ana și Toma, doi studenți la jurnalism care au parte de o relație pusă la grea încercare încă din primele zile, in special din cauza părinților și din cauza trecuturilor tulburi pe care le au amândoi.
Mi-au plăcut replicile, personajele, actorii, dar cel mai mult felul tip puzzle în care ne sunt prezentate diferite momente cheie ale relației și nu în ultimul rând faptul că-i genul de film la finalul căruia se pot naște multe… citeşte
Acest film poate sa placa sau nu, dar cu siguranta nu te va lasa indiferent. Mie mi-a placut. Mult. Mi-a placut curajul cu care autorul a abordat o tema atat de sensibila: depresia. O tema abordata si de Nae Caranfil in "6,9 pe scara Richter", insa intr-o alta cheie si oarecum tangential. Aici, insa aceasta adevarata maladie a secolului este luata direct in piept de catre autori de o potriva cu actorii iar confruntarea nu e deloc usoara ci din potriva, extrem de dramatica. Da, aceasta maladie face ravagii in vietile si in familiile celor atinsi de ea, iar acestia au nevoie de sprijin neconditionat din partea celor din jur si de o vointa imensa pentru a trece cu bine peste. Este meritul intregii echipe pentru aceasta realizare de care cinematografia romaneasca chiar avea nevoie.
O poveste de dragoste aparent banala, simpla ce nu pare sa iasa cu nimic in evidenta (doar au fost si… citeşte
Diana Cavallioti chiar s-a sacrificat sa faca pe plac lui Calin Peter Netzer , care personal cred ca tipul asta a avut o copilarie grea , sau i se fura mereu caciula in scoala! Omul asta nu putea sa faca decat o drama de 2 lei, stil romaneasca fara cap si fara coada . Sa nu mai spun ca pana m-am obisnuit cu cadrele filmate cu telefonul...am ametit! Imi place Iulia Lumanare , dar din pacate si la acest film nu exista scenariu si regie!
Acest film este ca o istorie a vietii mele. Deosebirea este ca eu nu am stiut ca ea lua antidepresive (Prozac)... Acum, suntem divortati, eu traiesc din amintiri si imi vad copilul cam o ora pe zi, iar ea traieste viata ca si cand nu ar fi existat 17 ani de relatie.
Ma simt inchis in propriul trecut si nu gasesc o solutie de iesire. Am devenit solitar... Traiesc pentru a nu suferi copilul si refuz orice persoana in viata mea... Solutia?
"Ne vedem joi!...
Am asteptat mult sa vad acest film si parerea mea este ca nu se compara cu ,,Pozitia copilului,,, mult mai captivant si bine realizat, surprinde mult mai original realitatea romaneasca .Despre Ana mon amour as spune ca ideea filmului e una buna, de actualitate, insa ceea ce l-a adus intr-o zona mai neagra au fost tocmai scenele de nuditate explicita care sincer au fost inutile, desi regizorul ,,s-a bazat,, oarecum pe ele, au facut un deserviciu tuturor. Actorii romani, disperati sa joace , cred cu tarie ca se dezbraca de amorul artei insa e mai mult comercial aspectul asta.Mi-a placut intrepatrunderea scenelor trecut-prezent-viitor, a reusit sa le impleteasca bine insa finalul, tipic filmelor romanesti, a stricat tot...chiar nu reusesc niciodata sa faca un final, lasa totul in coada de peste...Jocul actoricesc foarte bun, mai ales actorul principal.Diana Cavaliotti nu a stralucit pe… citeşte
....reuseste sa-mi provoace nicio emotie acest film , oricat de dragalas si-ar stramba nasucul Diana Cavallioti, zici ca e Emily Watson.Lipsa de experienta si de charisma a actorului din rolul principal scad foarte mult valoarea filmului, care o fi ea.Nu mai avem actori frumosi.
Am citit si pareri pro si contra vizionarii acestui film si, desi in ultimii ani am vazut numai filme romanesti care parca dezvoltau o estetica a uratului, am zis sa-l vad si pe acesta. Si am plecat cu acelasi gust amar. De ce vrem sa iesim in evidenta numai prin disfunctionalitati si uratenii? Care este mesajul filmului? Sa dam vina pe mama? Oare nimic din ce ni se intampla nu are legatura cu alegerile noastre, cu puterea noastra de discernamant? Singurul plus al filmului, jocul actorilor. Dar ce folos?
Eu am vazut filmul chiar in aceasta seara, asa ca parerea este `la cald`. Mi-a placut, la nebunie, l-as revedea, felicitari intregii echipe, poate mai putin partea cu sonorul si, din cand in cand, imaginea. Actorii- super, regia, la fel, traire- de nota 10. Buun, acum de ce nu m-au oripilat injuraturile sau scena explicita de sex- pentru ca ASA E VIATA!!! Filmul acesta nu reda nimic altceva decat viata: sa-mi spuneti mie, va rog, toti pudibonzii de aici, facem sex complet imbracati in viata??? Injuram sau nu cand ne certam rau, dar rau, cu cineva? Injuram, sa fim seriosi, cate unii, nu numai cand ne certam, ci mai tot timpul! De ce ne exasperam cand vedem/auzim asa ceva in filme??? Actorii aceia joaca caractere umane, perfect realiste... deci??!! Doi la mana, scena de sex este... absolut obisnuita! Imi pare rau sa o spun, insa ceea ce se sugereaza ca ar fi facut Igor este mult mai… citeşte
Daca tie ti s-a parut ca filmul a avut probleme cu imaginea si sonorul...cum ai dat 8??? ''poate mai putin partea cu sonorul si, din cand in cand, imaginea'' ...si din cand in cand filmul... :))
Ma refeream la calitatea sonorului si/sau a imaginii, nu la calitatea artistica a filmului. Ca de obicei, se pare ca avem probleme la filmele romanesti cu sonorul, in sensul in care anumite scene, filmate de exmplu in extrior, au o calitate proasta a sunetului, se aude prost, cu zgomot mare de fond. Idem si cu imaginea, mai ales la scenele din incaperi mai intunecate. Calitatea artistica e altceva, de aceea i-am dat 8.
de ce toate filmele romanesti trebuie sa fie niste porcarii? avem atatea peisaje frumoase, oameni frumosi, dc nu se abordeaza si alte subiecte, sa fie ALTCEVA. numai porcarii filmate cu buget redus si teme idioate.
„Ana, mon amour” - amour, mai puțin!
https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=102171
După încheierea proiecției pentru presă, realizatorii filmului s-au aliniat în pielea goală în fața criticilor, așteptând să fie biciuiți.
Glumesc! Adică încerc! Aș fi putut spune chiar „în p..la goală”, judecând după impresia lăsată de film!
Nu, nu așteptau să fie biciuiți, ci lăudați. Că doar se întorceau de la Berlin cu „Ursul de Argint”. Cel puțin, așa era textul proiectat pe ecran. În realitate, premiul este pentru montaj, după cum scriu unii, pentru „contribuție” , sau pentru „creație” artistică, după cum scriu alții.
„Urșii” mai grași, de data aceasta, n-au mai ajuns la noi!
Echipa aștepta întrebările, dar nimeni nu avea curajul să le pună. Până la urmă o… citeşte
Mie mi-a placut, se ridica la standarde internationale! Minusul pe care l-as numi ar fi : lipsa de respect fata de parinti si folosirea unui limbaj jignitor cu acestia, lucru care nu ne caracterizeaza pe noi, romanii.
Mie mi s-a parut un film foarte bun! De fapt, ar putea fi considerat bun de cei carora le place simbolisul intr-un film, mai mult decat actiunea propriu-zisa (ex: Bergman, Fellini, Tarkovski etc).
Stilul de filmare " de aproape" e captivant pt a accentua personajele si trasaturile lor, bune sau rele; practic te apropie de personaj. A se vedea si Sitaru-Pescuit Sportiv!
Pe langa rolul protagonistilor (jucat foarte bine), exista cateva chei/secvente ce ar trebui sa atraga atentia
1. Relatia mama-fiu: cordonul ombilical nu este detasat nici aici si nici in Pozitia Copilului: primim bani de la mama, sfaturi de la mama, eventual si "excursia" ratata cu Hans
2. Relatia Tata-fiu: isi invinuieste tatal pt mod in care a decurs viata lui, iar tatal il invinovateste pt relatiile esuate pt ca are prostul obicei de a se implica prea mult...
3. Relatia Toma-Ana, destul de… citeşte
Vineri seara, ora 18.30, Centrul cultural "Eugen Ionescu" din Slatina, sala Rosie, noua spectatori in sala dintre care opt neregulamentar din cauza faptului ca sunt copii iar filmul e interzis celor sub 18 ani. "Am ramas proasta, n-am inteles nimic" a glasuit in final o domnisoara care avea parul in mai multe culori, nu m-a surprins, era evident ca nimerise din greseala la acest film pretentios premiat recent la festivalul de la Berlin, o foarte intensa drama despre complicatiile vietii de cuplu in societatea moderna, o societate din ce in ce mai haotica si tot mai lipsita de valori adevarate si de repere morale. Netzer nu m-a dezamagit nici de asta data, "Ana mon amour" e cam la acelasi nivel cu "Pozitia copilului" dar cel mai mult pana acum din filmografia sa mi-a placut "Medalia de onoare". Foarte solide prestatiile celor doi protagonisti, daca pe Diana Cavaliotti o stiam deja ce… citeşte
Prima parte a comentariului tau imi reaminteste de o intamlare de acum cativa ani: Almodovar - La piel que habito... Povestea e asemanatoare, am fost sa vad ultimul lui film, iar in fata la bilete erau cativa pustani de liceu care erau nedumeriti: la ce film sa mearga? Unul dintre ei a zis: hai sa mergem la asta ca joaca Antonio Banderas... Restul e tacere!
Film structurat cu planuri temporale amestecate, cu problema unui cuplu maladiv. Ana are accese de panică, el o protejează și devine...dependent de boala ei, iar când Ana se „ridică„ la alt statut, Toma clachează într-o protecție sumbră, stupidă. Apoi oniricul...nu întotdeauna știi că a fost vis...Nu sunt pudibond, dar nu m-am așteptat de la Netzer la atâta invazie de înjurături. Apoi discuția prelungită în interviuri despre scena de sex explicită...care mi se pare irelevantă...și producătoarea spune că tăierea acelei scene va păgubi filmul...Să fim serioși! Mulți actori excelenți în rol : Vlad Ivanov, Carmen Tănase, Adrian Titieni, Diana Cavallioti, Mircea Postelnicu. M-am bucurat să-l văd pe actorul clujean Ionuț Caras în rolul lui Bogdan.
Cosmine ce bine ca te-au blocat pe acest site! Apoi în 2019 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul înca vreo 2 ani pâna te-au blocat din nou!
– accentul ei moldovenesc nu e “de acolo”
– el joaca misto – de premii asa, cu ea e o alta poveste dezvolt mai jos
– misto imagine. joaca cu focusul – mai ales la psihiatru
– misto acting cuplul parintilor ei, da ajutat si de camera aia intimista
– Destroyer pe soundtrack ca muzica de sex, mistoo
– e si ceva sex, e chiar ceva mai mult skin – dar nici nu-i ca la Adèle-u’ lu’ Kechiche sa dea la ficati
– ba cu lateredit: cu scena de igienizare de la abuzul medicamentos se echilibreaza cumva
– noroc cu parul lui in continua schimbare ca sa avem repere temporare usoare. iar asta cu firul narativ neliniar cred ca e cel mai plus al filmului.
– misto miss D.C. pe nebunie, misto-misto
– “Eugen” ca tag de ospatar printr-o vitrina prin oras
– blinkul ala de neon la… citeşte
Deci din toata lista aia... fara sa vrei ai pus punctul pe ''i''! Probleme cu sunetul, scenariul si regia!........... De ce ai dat 8 , pentru ca era Destroyer ( whatever) pe soundtrack??
Ar fi fost bine sa fie doar nuditate , dar faza cu scosul p__ii ca sa nu-si dea drumul in ea , si sa arati ca-ti dai drumul pe burta ei , e sub orice critica !!!!!