Păreri Dark
![]() |
Dark(2017)Întuneric
Articole despre film
Vânătoarea lui Josef Mengele devine serial
Django, una dintre cele mai importante producții TV internaționale filmate integral în România, la Focus Sat TV din 24 aprilie
Serialul Django, co-produs de Canal+, se lansează la Focus Sat din 24 aprilie
2023: cele mai aşteptate seriale noi (III)
Tribes of Europa: personaje puternice, poveste mai puţin
Vezi toate articolele »
Filme de urmărit la TV
Warner TV
20:30
The Blind Side(2009)Povestea unui campion
National TV
21:00
Zhong Kui: Snow Girl and the Dark Crystal(2015)Crăiasa zăpezii și cristalul malefic
Filmbox Premium
Trailere filme
- Sakamoto Days
- Red Sonja
- Chief of War
- Conversations with a Killer:...
- Sirenele 3: Legenda coroanei
- Untamed
- Demon Slayer -Kimetsu no...
Filme populare
- Materialists
- Nobody 2
- Das Licht
- Splitsville
- And the Rest Will Follow
- The Roses
- The Negotiation
- Predator: Badlands
- Now You See Me: Now You Don't
Program TV
Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Află mai multe

Actori 10/10
Scenariu 10/10
Motaj 9.9/10 mici erori , foarte mici pot fi trecute cu vederea
Coloana sonora 10/10
Când vezi cum joacă actorii adolescenți de la nemți, nu poți să nu faci automat comparația cu cei de la noi și vezi enorma diferență (complet în defavoarea ”actorilor” români).
Deci, pe ansamblu, serialul este excelent făcut și am trecut peste handicapul de a fi filmat în germană abia după primele 3-4… citeşte
- e cel mai bun serial vazut in ultimii ani
- ideea de trei sezoane e excelenta, cu un final care nu dezamageste
- fiecare episod te lasa cumva in „intuneric„
- nu lipseste elementul surpriza in nici un episod
- muzica si montajul foarte bune
- desi ultimul sezon necesita ceva mai multa rabdare si atentie, ultimele doua episoade iti rasplatesc timpul si curiozitatea
- cumva m-a dus cu gandul la Veac de singuratate al lui Marquez (desi nu are nici o legatura)
P.S.:
- comparatia cu Stranger Things e inutila, Dark se ia in serios si ii si reuseste;
- e recomandabil sa te inarmezi cu rabdare si sa incerci sa urmaresti serialul fara prea multe pauze
O simfonie a remuscarii...
1. Scena in care personajele (aceleasi personaje) se intalnesc fata in fata avand varste diferite mi-a adus aminte (oarecum) de secventa de final din Interstellar a lui C. Nolan, in care protagonistul Cooper o intalneste in finalul filmului pe fiica lui Murph, mult mai batrana decat el. Scena este absolut tulburatoare.
2. "Totul e conectat" ...Replica asta din prologul lui Dark mi-a adus aminte de Cloud Atlas a fratilor Wachowski....care nu e serial insa o epopee regizoriala cu siguranta...
Insa ideea lui Baran bo Odar de a aborda acest subiect sensibil dar extrem de interesant intr-un TV Show este apoteotica. La fel cum au fost si regia, scenariul, si bineinteles interpretarea lui L. Hofmann, care a jucat fara greseala.
hm
GENIAL
Un film neasteptat de bun!
Dar, ATENTIE, in "Sinopsis" este o greseala, care trebuie corectata!
Ofițerul de poliție Ulrich Nielsen NU ESTE TATAL lui Jonas Kahnwald!
Si eu nu as folosi termenul de "gaura de vierme" / worm hole, pentru ca aceea este pentru calatorii in spatiu (in univers), pe distante imense, nu in timp...
MindCrash
Te socheaza aceste serial, iti arata ca desi stim tot nu stim nimic...
O explicatie rationala a mortii, a sensului vietii, a efemeritati... OAU !
In rest, fiecare cum se pozitioneaza.
Eu consider ca e foarte bine documentat, complex ca numar de personaje, legaturi logice in conflicte, realizari tehnice care suporta povestea (vezi masina timpului, bateria de la mobil realizata in anii '50), actorii foarte dedicati pentru a parea veridici si nu in ultimul rand admir limitarea efectelor speciale, ceea ce il pozitioneaza intre serialele mai cerebrale.
Insa nu o sa il recomand pentru ca azi oferta de seriale e mare si depinde numai de noi ce alegem si in ce ne regasim dupa primul episod si cat de fascinati vrem sa fim de o poveste inteligenta sau din efecte pe calculator.
CAPODOPERĂ
Avem multe inspirații din alte seriale , salturi în timp și iar copii!
Are părți bune dar lung cât o pomană știți voi de care !
Cine are timp de văzut și nu are alternative, e un serial de văzut dar în niciun caz de revăzut!
Mare greșeală!
L-am reluat după câțiva ani și l-am devorat efectiv!
Mi se pare unul dintre cele mai reușite seriale sci-fi din ultimele decenii! Cu atât mai mult cu cât sunt cam putine elemente sci-fi în ditai serialul: călătoria în timp si materia neagră. Adică niște chestii lipsite de spectaculozitatea oferită de marea majoritate a creațiilor science-fiction.
Punctele tari?
Un scenariu foarte complex, o intrigă ce te ține în fața ecranului până la ultimul episod și niște personaje foarte credibile. De fapt, asta m-a încântăt extrem de mult: modul în care actorii au dat viață personajelor... Chiar și adolescenții au jucat la un nivel foarte ridicat.
De aici, un alt punct forte al… citeşte
Genial
Meeeh
Cine a comparat filmul… citeşte
O porcarie de serial
Mai mult mi-a placut Lost