Păreri Eragon

(2006)

Ordonează după
Nae Oana pe 05 Ianuarie 2008 14:32
Filmu a fost frumos mie mi-a plqcut mai ales cand a iesit Saphira din ou...cartea nu am citito si nici nu cred ca o sa o fac :-? stie cineva cand va a aprea a 2-a parte?
13 4
yellowtime2009 pe 21 ianuarie 2011 17:39
nu a mai aparut nimic de atunci deoarece au dat faliment
mr.lexutzu pe 23 Februarie 2010 19:50
Un film asa frumos, o nota asa mica. Presupun ca, acele persoane care au votat s-au uitat doar la trailer si atat, 2 minute si au zis 'naspa'. Filmul este super frumos, nu inteleg de ce are o nota asa mica insa asta e ...
12 3
Rossalie pe 07 Aprilie 2010 15:34
cel mai sooper film:X chiar daca nu se compara cu cartea....
mia placut foarte mult
iar Ed e un dulce
:D:D as fi vrut sa apara si partea a2a film.. :(

10 1
marian_007bond pe 1 iulie 2011 22:42
multa lume isi dorea asta
rizea.alex70 pe 03 Septembrie 2009 12:05
10 3
Cristi Weed pe 11 Mai 2008 17:40
=))))))))) bai cand va aud mi se zbarleste parul pe mana ! Cum puteti compara porcaria asta cu seria LotR ? :)))))) doamne ! nici macar 1 % nu merita comparat cu Lordu :)) ! Eragon best gay movie ever :)) !
9 22
marian_007bond pe 20 mai 2010 12:31
prost
legolas05 pe 20 martie 2011 22:57
cum sa il compari cu triologia Lotr care este cu mult mult peste acest film....
dany hulai pe 22 Aprilie 2007 02:55
Personal filmul e preferatul meu ,tema filmului e destul de complicata dar ma face sa apreciez valuarea lui prin punerea in evidenta a onului inocent care reda "o parte de curaj si trei de prostie" de aici eu vad ca intentia tinarului era de un cavaler in a ceea de a ajuta si a sprijini pe cel in nevoie de ajutor ..... etc, iar asta ar trebui sa ne examinam toti cei care se considera cavaleri si ce suntem de fapt . Fiecare din noi avem putere de a face bine si asta ne va marca ca eroi in zilele nuastre ,dar cum stim ca asta nu se mai apreciaza in zilele nuastre pentru ca traim intr-o lume corupta si plina de rutina si asta ne rapeste orice sentiment de libertate din noi ,DAR STATI CALMI !INCA MAI EXISTA MULTI "ERAGONI" IN LUME !
Filmul reda esenta omului insa in parte minuscula ,acum e rindul nostru sa ne imaginam si sa traim ceea ce inseamna un CAVALER .
citeşte

7 1
alex_il_fenomeno pe 25 Iulie 2010 11:50
unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut vreodata ! filmul este foarte expresiv si descrie faptele excelent ! macar de s-ar face si continuarea acestui film !
7 4
marian_007bond pe 28 iunie 2011 22:25
intradevar e pacat
alex_il_fenomeno pe 28 decembrie 2012 12:12
da, doar nu la realitate, iti dai seama :)
Catalin. pe 17 Martie 2009 20:13
Tare filmul...Cartea nu am citito
Intrebarea mea, partea II cand apare ?
Stie cineva ?
MS

7 4
rizea.alex70 pe 29 august 2009 13:01
Din pacate nu cred ca va aparea filmul 2 deoarece filmul 1 nu a avut succes.Ar fi trebuit sa faca si filmul 2 dar nu au bani si le e frica ca nu o sa aiba succes,ce sa zic in rest filmul din cate am vazut a avut actori de duzina,iar regizorul nu a stiut sa faca un film aproape ca in carte.Eu am citit cartea si mi se pare foarte buna din toate punctele de vedere pacat ca siau batut joc de aceste carti si nu au facut un film bun.
Radu1711 pe 04 August 2009 12:20
Radu1711
imi place filmul, povestea este reusita precum si dragonul.
6 3
K.G pe 16 Aprilie 2008 11:09
Incredibil,acest film este f naspa,in primul rand k nu a respectat in totalitate cartea,in al 2 rand k tine f putin timp,iar in al 3 rand este k s-a grabit sa faca filmul,iar regizorul tocmai si-a facut debutul cu acest film,iar asta ii si mai naspa,intr-un singur cuv....penibil
6 10
marian_007bond pe 20 mai 2010 12:31
prost de bubui
dany08 pe 20 ianuarie 2012 22:24
ba cum poti compara o carte cu un film
marius pe 17 Iunie 2008 17:45
Atmosfera in film e dragutza, merita vazut; comparatia cu Lord of the Rings nu-si are rostul.
5 2
Shauki pe 22 August 2006 14:44
cartile sunt foarte reusite tinand cont ca au fost scrise de un tanar. abia astept ziua de 15 decembrie sa ma duc la cinema sa il vad... mie nu mi se pare k filmul si cartile sunt copiate dupa LOTR... totusi aici povetsea e in principal despre dragoni... ma rog... criticii ashtia... acushi va fi gata un site.. va invit sa ii vedeti indexul si sa cititi ceva despre legenda Alagaesiei... www.eragon.as.ro
4 1
Santalino pe 23 Februarie 2010 17:15
frumos filmul
fratilor ce e cu notele aste pe care leati dat?? filmu e extraordinar mie mi se pare ca e o capodopera
4 3
marian_007bond pe 1 iulie 2011 22:42
si ai mare dreptate dar altii cand un film bun li se intuneca vederea
dany08 pe 20 ianuarie 2012 22:24
da ii super fain filmu
shadowofnight pe 08 August 2009 19:04
monument de prostie indeed......cartea e mult, muuuuuuuuuuuult mai buna..infinit mai buna decat filmul....da nici ea nu se compara cu lotr....si se cam vede k e scrisa la 15 ani..da merita citita
4 7
rizea.alex70 pe 29 august 2009 12:53
Ce daca e cartea scrisa la 15 ani,eu zic ca nimeni nu ar putea sa scrie la acea varsta atat de bine,iar filmul chiar este bun dar din pacate prea scurt.
rizea.alex70 pe 13 decembrie 2009 11:16
Ai dreptate acest film ar fi avut succes daca ar fi fost regizat de un regizor mai bun( Peter Jackson de exemplu).Poate chiar ar fi semanat cu LOTR.
marian_007bond pe 28 Ianuarie 2010 12:38
pt toti
Am vazut filmul, am cartile mi se pare o capodopera
3 4
KarGo pe 14 Octombrie 2012 17:16
Nu e rau filmul dar nu stiu ce a fost in capul producatorilor de i-au dat drumul asa. Cu toate ca a avut incasari bune si ei si-au atins scopul, nu poti sa iti bati joc de carte cu parasuta asta de film care pare neterminat, facut in graba si nici regizorul asta nu a pus si el accentul pe sentimente, trairi, drama, emotie...etc..Pacat de actori si de carte. Putea sa iasa ceva mult mai bun.
KarGo pe 22 octombrie 2012 15:48
P.S : Am citit cartea
CODRIN123 pe 19 Decembrie 2010 19:27
e bun!
mie chiar mi-a placut filmu..nu inteleg dc nu fak si o continuare
botosflorin pe 13 Iulie 2010 16:39
Mie unul filmul cu Eragon mi-a placut mult.e un film bun si merita vazut.Sper sa apara si Eragon 2 :X
Kable pe 12 Iulie 2010 14:25
Daca in acest film aparea tot ce era in carte filmul ar dura 5 ore, dar si asa filmu este destul de bun.
legolas05 pe 19 Ianuarie 2011 00:05
mia placut filmul.......este foarte interesant......cel mai mult mia placut la urma
Mihai2508 pe 04 Iulie 2010 00:12
este un film ce are in spate o poveste foarte buna dar de care nu a profitat la maxim, pacat fiindca este un film ce putea sa ajunga in topuri daca se straduiau un pic mai mult. Una peste alta e destul de bunicel si astept partea a doua care sper sa apara pana la urma si sa fie muuult peste prima parte
Adela pe 11 Ianuarie 2007 16:30
Filmul nu se ridica la valoarea cartii.
Probabil nu au avut fonduri suficiente.
Pacat...
In film piticii elfii si orcii sunt oameni, actrita din rolul principal nu se ridica la nivelul asteptarilor, multe scene care ar fi dat farmec filmului au fost taiate, si lista ar putea continua.

meche denissa pe 10 Ianuarie 2007 22:42
Nu l-am vazut nici yo dar cred k e cel MAI TARE,SUPER,MISHTO,etc....FILM kre a fost facut vreodata!!!!Si actorii sunt dragutzi....mai ales ED.....
tripsa pe 27 Decembrie 2006 20:59
un film bun dar acesta e inceputul unei seri!!!!!!!!!!!!!asteptam sa vedem restul o trilogie.
colinx pe 18 Decembrie 2006 18:26
este foarte usor de explicat ce inseamna acest film pentru mine.mam drogat neincetat cu trilogia LOTR iar acum incerc sami calmez dependenta cu un film ca ERAGON.ma straduiesc sami faca placere dar nu simt nimic.intelegeti?
CRONICILE DIN NARNIA este o capodopera dar cu toate astea se lasa usor eclipsat de un film ca LOTR.
deci tot cu LOTR raman daca vreau sa ma simt bine.
ERAGON este totusi o incercare indrazneata pentru un scriitor atat de tanar,care are timp sa invete cum sa scrie o carte cult.
sunt de acord cu celelalte critici aduse filmului.
stau si ma uit la afisul filmului acela cu saphira pe el simi ajunge...nu vreau sa vad un film stupid prefer sami imaginez singur o lume de basm.in acest sens ma consider mai capabil decat paolini.
eu in locul lui malcovich nu as fi jucat in acest film.sora mea e fana lui si nu vreau sa afle ca joaca in… citeşte

ZaSpecialist pe 30 August 2009 00:09
Mult mai slab decat cartea
Pentru cei care nu au citit cartea , acest film este un dezastru..in nici un chip nu respecta cartea (prima ma refer caci sunt 4 carti , cea de a 4-a urmand sa para pentru cei care o sa-mi sara in cap ca sunt 3 carti) , pana si Saphira in carte are solzi...nici decum pene ca in film...si nu creste ca un adult numai ridicandu-se la cer si intorcandu-se de 4 ori mai mare cum ne prezinta filmul...in carte sta mult in preajma casei si e hranita , devenind mare..si multe alte chestii de genu...mai bine nu distrugeau acest film si mai asteptau niste bani sa-l faca cum trebuie :| Cei care au citit cartile o sa fie de aceeasi parere.
1 2
marian_007bond pe 20 mai 2010 12:28
ti-as da mai multe voturi in minus pacat ca nu pot
marian_007bond pe 1 iulie 2011 22:36
am citit mai multe carti decat cati ani ai tu bai ZaFraierist
Kristin pe 03 Decembrie 2009 10:58
daca erau actorii mai cunoscuti sigur ar fi avut succes si poate daca semana cu cartille care in comparatie cu filmu sunt niste capodopere poate partea a 2 va aparea mai cu succes
1 3
rizea.alex70 pe 11 decembrie 2010 13:09
Dar filmul seamana cu cartea foarte mult sa stii...singura diferenta majora este ca au incurcat putin poveste cu orasul Daret,Teirm si Yazuac,in aceste orase,in carte se petrec diferite actiuni,iar daca ai citit cartea stii despre ce vorbesc,iar in film toate s-au petrecut in Daret.
Deea pe 12 Iulie 2007 13:01
Nu cred ca filmul e cine stie ce dar cartea e super! Pe mn m-a vrajit! Cat despre asemanarea dintre ea si LOTR nu pot sa ma afirm intrucat nu am citit si nici nu voi citi vreodata LOTR. Cred ca ar fi iesit filmul mult mai bine, daca nu-l "cioparteau" atat. Au taiat o gramada din carte......o multime de lucruri interesante. Raman cu speranta ca al doilea film va fi mai bun. Dupa cum se spune: gusturile nu se discuta! Asta e parerea mea!
1 3
Muntean Laura pe 16 Decembrie 2008 18:59
Dau doua stele filmului ca sa nu-i dau 1.Cartea am citit-o dar mi s-a parut ca seamana cu LOTR.In fine...filmul este jale.Cu replicile alea si cu regizarea ma mir ca a avut 3 nominalizari.
1 4
rizea.alex70 pe 2 iulie 2009 21:58
Habar n-ai ce-i aia film frumos de spui asa ceva
marian_007bond pe 1 iulie 2011 22:39
in sfarsit cineva destept bravo rossalie
tudor_ionescu_daniel853 pe 23 Ianuarie 2015 21:40
cele 4 carti sunt mult mai tari ca filmul. filmul nu are toate evenimentele din carte
carla_vintila_523456789999999999 pe 03 Ianuarie 2015 22:30
Am citit cartea si este pe locul 2 dintre cartile mele preferate,iar eu sunt o cititoare infocata.Filmul a fost bun si mi-a placut insa nu stiu de ce a primit o nota asa mica.Imi pare foarte rau ca nu va aparea partea a doua.
CazaGio pe 11 Iulie 2014 23:44
Se putea si mai bine
Ideea filmului a fost una foarte reusita, dar productia in sine a fost sub asteptarile mele, din mai multe puncte de vedere. As considera un esec total acest film daca nu ar aparea si partea a doua,, intrucat finalul m-a lasat in suspans, asa cum sunt convins ca i-a lasat pe majoritatea spectatorilor care l-au vizionat
cotzofica pe 03 Aprilie 2014 11:19
Destul de interesant. Din păcate se pare că nu va exista o continuare. Aş fi vrut să-l mai văd pe John Malkovich.
santoss07 pe 25 Februarie 2014 22:11
Frumos film
Filmul e oarecum reusit ! Iubitorii genului au ce vedea, in rest asa si asa ! Asteptam o CONTINUARE !!! :)
DeadSea07 pe 06 Iulie 2013 16:45
Parerea Mea Despre Acest Film O Puteti Vedea Pe Contul Meu (vechi) KaRgo
Georgiana-Raluca pe 28 Martie 2013 19:57
mai misto cartea
destul de bun .Cea mai buna parte finalul mi s-a parut a fiii.
lilica pe 19 Martie 2013 20:40
merita de a fi vazut
mie mi-a placut filmul, pacat ca s-au oprit la prima serie, ideia e interesanta, segventele cu draconul sint bune, la capitolul castelului regal si desfasurarea luptei c-am lasa de dorit, dar in linii generale cei ce iubesc povestile nu vor fi dezamagiti. Cartea si filmul au idee comuna dar sint diferite, cred ca devine plictisitor kind poti sa rasfoesti paginile unei carti odata cu segventele din film.
Bayard pe 02 Ianuarie 2013 13:57
Dragonul este dragut, Rachel Weisz evident se descurca, in rest nu pot spune absolut nimic bun despre film. Practic, este exact aceeasi poveste ca in Star Wars, ma mir ca George Lucas nu i-a dat in judecata pt plagiat. Inlocuiti magia cu forta, calaretii de dragoni cu cavalerii jedi, serios, asemanarile sunt extraordinare. Cu cate te gandesti mai mult cu atat este mai evident :). Poate cartea e diferita ca poveste, eu nu am citit-o si nici nu planuiesc (pt ca am auzit lucruri rele si despre ea), dar pana la urma conteaza ce au scos din film, scriitorul a fost implicat, nu??? Un film dezastruos
Sorin87 pe 26 Decembrie 2012 17:44
Eragon
Imi plac si mereu mi-au placut filmele cu dragoni iar Eragon este genul de film preferat.nota 10
dyana1238 pe 11 Decembrie 2012 23:53
Eu una am citit cartea si e chiar fosrte super. Daca nu ar fi fost asa nu s/ar mai fi vandut in numar asa de mare... Bine, in comparatie cu carte, filmul este ceva mai prost facut, dar merita vazut si in comparatie ca alte prostii de filme, acesta e chiar bun si vi/l recomand tuturor !
MNarcis pe 08 Noiembrie 2011 13:04
Este un film de aventuri bun, dispune si de efecte vizuale frumoase insa cred ca acest film avea un real succes daca era ,,raportat'' la tehnologia 3D (ma refer la efecte vizuale) si cred ca filmul daca era 3D avea si incasari considerabile plus cred ca inca o continuare sau doua. Un film pt copii sau adolescentii care merita vizionat!
danymury pe 08 August 2011 12:53
film asa si asa, hai ca efectele adica dragonul este bine realizat da in rest...cam praf
mihaela dinca pe 03 Aprilie 2007 01:30
pai nu e oribila deloc si nici macar lipsita de originalitate. fazele alea cu limba veche si cum invata eragon sa stapaneasca magia si multe alte chestii... credeti-ma, sunt fan(atica) stapanul ineleor, am citit toate cartile lui tolkien care au aparut in romana, nu o singura data, ci de nenumarate ori, si nu pot sa afirm k eragon este copiat dupa ele. nu incerc sa fac nici o comparatie, pt k ar fi o jignire pt lotr, dar prima carte din eragon mi-a placut foarte mult. spre deosebire de a doua, care e un mare ghiveci (singura chestie buna de acolo mi s-a parut partea in care este antrenat de cavalerul ala)
insa filmul!!!! am aruncat 9 lei!!! puteam sa-mi iau o pizza :((
eu nu stiu cum au putut irons si malkovich sa se preteze la asa ceva...
un videoclip de 2 ore, sau cat o tine, asta e, fara consistenta, fara sentimente, fara actiune, fara pic de umor.
si… citeşte

bubu pe 20 Februarie 2007 10:26
n-am apucat inca sa vad filmul da am vazut trailer-u. nu stiu c sa zic despre film da cartea e super belea
Tudor pe 11 Februarie 2007 19:12
O precizare la ca a spus cic:

Seamana in cele mai mici detalii cu Star Wars episode IV (a new hope) - ala vechi - ca sa nu existe confuzii. si faptul ca nu a mai vazut nimeni altcineva asemanarea, asta e fiindca probabil nu au vazut decat primele trei episoade (astea mai recente).

Oricum, eu zic ca George Lucas ar trebui sa ii dea in judecata... ca de a fi platit pentru scenariu din incasarile filmului nici nu poate fi vorba (din cate am inteles) :)

Ionescu Valentin pe 30 Ianuarie 2007 11:13
E foarte frumos filmul l-am vazut si cred ca iasi da mai mult decat lui lord of the rings sau star wars, e foarte interesant si dragonita e o dulceata cu voce superba (pe scurt cel mai mult mia placut dragonita) as vrea ca in romania sa vina partea a doua prima oara
mali pe 25 Ianuarie 2007 15:34
cartile "eragon" sunt superbe:o combinatie extrem de reusita intre Harry Potter si Stapanul Inelelor,insa ecranizarea lasa cu mult de dorit:nu stiu cate din actiuni seamana cu cele descrise in carte(in orice caz f putine).Pana si personajele arata altfel decat ar trebui(arya).Tot ce se respecta,din pacate,sunt numele.Nici nu-mi vine sa cred cum de au reusit sa scurteze toata cartea in asa mod revoltator!
mika pe 22 Ianuarie 2007 13:03
Auzi draga, inainte de a discuta despre incasari, ar trebui sa afli cum functioneaza box-officeul. Da-mi voie sa te lamuresc. Studioul pastreaza circa 55% din incasarile din SUA si mai putin, cam 30-35% din incasarile din restul lumii, restul ducandu-se la distribuitori si cinematografe. Este o chestiune binecunoscuta, demonstrata chiar de Wall Street Journal si alte publicatii financiare. Incasarile din SUA nici macar nu au ajuns la 80 de milioane. In restul lumii inca 150 de milioane. Asta inseamna ca FOX a obtinut cam in jur de 90 de milioane. Avand in vedere ca numai bugetul de productie a fost 100 de milioane (plus inca cateva zeci pentru promovare), acesta e un esec semnificativ pentru FOX, asa ca sansele unei continuari sunt slabe. Incasarile nu sunt echivalente cu profitul, asta ca sa intelegi si tu. Drept dovada, Superman Returns, care a incasat aproape 400 de milioane in… citeşte
Shauki pe 20 Ianuarie 2007 09:39
OK! Am citit toate pareril voastre, acum haideti sa v-o zic pe a mea!

1. Intradevar, recunosc, filmul a fost facut aiurea. Un lucru care m-a enervat la culme a fost cand Saphira s-a marit. Adik era un dragon de juma de metru, Eragon i-a dat drumul in sus sa zboare si i-a sa intors ditamai dragonul. De obicei, cand se intampla scene din astea, "trece timpul", Eragon ar fi trebuit sa dispara din cadru, sa fie imbracat altfel, dar nu! A fost pur si simplu imediat faza.
2. Despre asemanarea cu LOTR, am citit pe un site strain cu Eragon niste raspunsuri la intrebarea "crezi ca aceasta carte/film sunt facute dupa LOTR?"
raspunsuri: "Da, sunt unele lucruri asemanatoare cu LOTR, dar eu mai vreau, imi mai doresc carti si filme ca LOTR. Nu conteaza ca seamana. Mie chiar imi face placere!" si au fost mai multe raspunsuri la fel!

Si pot sa va zic ca si… citeşte

Urzica.Georgian pe 7 iulie 2009 15:46
sunt de acord cu tn.. comparatiile nu isi au rostul.. fie k este asemanator sau nu.. mie si multor altii ne-a placut filmu si chiar nu ma intereseaza parerile de rau pe care le spun unii... sa isi vada de treaba lor...
www pe 21 Decembrie 2006 00:46
nui capodopera primu' film din serie dar e fain sa vad dreagoni digitali facutzi in 2006 la cinema a fost foarte tare nam citit cartzile poate trebuia un scenarist mai bun si regizor dar per total a fost bun si fain filmu'
Go1 2

jinglebells