Lumea e a mea

(2015)

Lumea e a mea

Poster Lumea e a mea Poster Lumea e a mea

Sinopsis Lumea e a mea

Lumea e a mea

Lumea e a mea, o dramă despre generația 2000, aduce în prim-plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta, din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține.

Lumea e a mea este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta inutilă a unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.1
Vezi pe NetflixVezi pe Hbo Max
2 premii şi 5 nominalizări Gopo, un premiu şi o nominalizare TIFF
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • The World Is Mine

Produs de

Libra Film, deFilm, Atelier de Film

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

Romania

Box office Lumea e a mea

Weekend premieră (19.10.2015)
  • Loc 6
  • Spectatori 6.583
  • Încasări (RON) 119.499,90
Total
  • Spectatori 22.385
  • Încasări (RON) 369.353,38
  • Încasări (USD) 91.731,77

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
RaoulRomania pe 25 Octombrie 2015 22:24
Încă un film prost. Din toate punctele de vedere. Si dacă scenariul e prost, actorii de nota 5 (din 10), limbajul vulgar, degeaba e regia bună. Filmul nu excelează cu nimic, nu iese in evidentă cu nimic. Aspectele sociale prezentate in film sunt minimale ....filmul e prost.
11 9
Andreea.ACC pe 12 Mai 2016 00:02
E interesant sa vezi cum toata lumea se plange de comportamentul tinerilor din acest film dar nici unul nu blameaza comportamentul adultilor din viata lor.
In cazul Anei ai un tata care nu isi lasa copilul sa sufere consecintele actiunilor sale sub nici o forma, si un director care nu este dispus sa il disciplineze nici el. Daca Ana vrea ceva Ana primeste, daca Ana vrea sa faca ceva Ana face fara a se gandi la consecinte pentru ca pentru ea acestea nu exista.
In cazul Larisei e vorba clar de abuz din partea tatalui vitreg, iar mama Larisei lasa toate grija bunicii in mainile Larisei iar scena din bucatarie ma face sa cred ca si ea la randul ei este abuzata, cel putin psihologic, de sotul ei.
Directorul scolii este constient de aceasta situatie de acasa dar nu face nimic in legatura cu asta. In scena din biroul lui acesta ii zice ca nimeni nu o sa creada ca semnele… citeşte

7 1
EUGEN.VIDEO pe 30 Aprilie 2016 23:03
....
Cum dracu de are filmul asta nota 7??? Defapt ce e? Film sau reclama? Aia sunt actori?Pana si injuraturile alea din gura lor suna prost si fals. Nicio legatura cu realitatea.Se cunoaste ca au vazut cartierul Rahova doar in poze...
6 4
VasyL pe 25 Octombrie 2015 22:32
Generatia anilor 2000??? Pe bune!?!
Poate 2012+ :))), eu prin 2000 eram la liceu si nu-mi amintesc asa generatie tampa, deci cred ca o sal vad, dar poate din plictiseala si ca sa am de ce rade ;)
6 6
cosmin742000 pe 25 octombrie 2015 23:21
prin genearatia anilor 2000 se intelege generatia anilor de la 2000 incoace , e drept ca e din ce in ce mai rau , eu ce sa mai zic , ca am terminat liceul in 92.Pe atunci nici nu te puteai gandi ca e posibil sa fumezi , daramite droguri , sex , poluare fonica in loc de muzica.
SYNDJ pe 28 ianuarie 2017 18:27
Eu am terminat liceul in 2003. Pe atunci inca era bine. Facebook-ul le-a luat pustanilor mintile. M-am uitat doar la trailer, dar a fost de ajuns sa ma ia o scarba grava...
rosix pe 18 Decembrie 2015 23:45
Film socant, exagerat
Film socant, exagerat pe partea de violenta si vulgaritate... de parca ar fi un "must have" in filmul romanesc. Adica are cocalari, pitzipoance, badaranie, "te sparg, fa, la bot...", de toate. Scriptul e confuz in sensul ca, pe la jumatatea filmului, cand conflictul principal isi intra in paine, linia logica se rupe. Nu e clar de ce, nimeni nu cauta o pustoaica ratacita (nici familia, nici Politia unde exista si o plangere, nobody...) Sfarsitul fimului in coada de peste... ceva de genul... gata, frate, am atins minutele, facem pauza sau ne oprim de tot. In rest, cadre lungite ca sa iasa timpul... scene molfaite, umplute cu vorbe goale si lipsiste de imaginatie.
Plusuri: Sunetul fimului chiar e ok, ceea ce e mare lucru pentru un film balcanic. Imaginea de interior e slaba, cea de exterior acceptabila. Partea criminala e ca, desi scriptul e asa cum e, Ana Maria Guran, joaca socant… citeşte

5 4
Crynick pe 26 aprilie 2016 00:29
daca tu crezi ca filmul asta e exagerat pe partea de violenta si vulgaritate inseamna ca ai vazut numai filme disney pana acum.de exemplu,cauta filmul Irreversible
Darkengel666 pe 4 iulie 2022 22:31
suferi de frustrari adanci
sabinalin pe 25 Aprilie 2016 14:16
Singura scena nereusita din "California dreamin" e aceea in care Maria Dinulescu il injura gratuit pe Razvan Vasilescu. Numai ca se poate infinit mai rau de-atat: in "Lumea e a mea" injuraturile gratuite sunt regula, credeam ca am scapat de asemenea stridente de limbaj la inceputul anilor 2000 odata cu aparitia lui Nae Caranfil si a noului val de cineasti. De acord ca liceenii din zilele noastre nu mai seamana nicicum cu aceia portretizati excesiv de edulcorat in filmul cu acest nume de dinainte de 1989 dar imi place sa cred ca nici atat de jos nu s-a ajuns. Mi-a parut rau sa vad un actor respectabil precum Mircea Rusu intr-un astfel de film...
5 5
Crynick pe 26 aprilie 2016 00:27
treuie sa crezi ca asa vorbesc liceeni :).chiar mult mai vulgar de atat.am vazut multe cazuri in care fete de 16 ani isi injura mamele intr-un mod mult mai urat.deci nu e niciun exces aici
sabinalin pe 28 aprilie 2016 21:25
Marcus, multumesc pentru interesul manifestat fata de parerea mea insa te rog un lucru: fara jigniri gratuite! Cred ca aici avem de-a face cu un site civilizat si ne putem pastra in zona argumentelor fara a ne jigni intre noi.
kasmyn pe 28 Aprilie 2016 09:06
realitatea romaneasca!!!
ACEST FILM REFLECTA DIN PACATE REALITATEA ROMANEASCA A TINERETULUI DIN ZIUA DE AZI!!
4 3
Darkengel666 pe 4 iulie 2022 22:32
ce au facut ma rau ,ca sa iubit cu un vagabond
cosmin742000 pe 24 Octombrie 2015 19:55
O sa incep cu partile bune : filmul a trezit in mine sentimente si inca puternice de furie , furie impotriva nedreptatii , a sperantei desarte , a naivitatii , badaraniei unor personaje.A avut de asemeni o poveste , chiar daca firava , centrata pe optimismul tamp , sau mai bine zis speranta (un sentiment caracteristic oamenilor naivi , sa nu zic prosti) personajului principal , care intra in nenumarate belele cu sau fara voia ei , cu sau fara vina ei ca totul va fi bine, cand e clar ca nimic nu poate sa fie bine
Ce nu mi-a placut deloc a fost poluarea (era sa zic coloana) sonora a filmului alcatuita din manele , melodii disco pentru copii retardati si house.S-a cerut dezintoxicare cu RATM ,Larry Coryell si Virtual X sa imi revin cat de cat.Limbajul licentios folosit in exces , e drept ca nu in faze care se potriveau ca nuca in perete cu injuraturile , dar totusi prea mult.

4 10
AdriAdrianna98 pe 28 August 2017 14:20
Slab rau... Nu inteleg de ce filmul asta are premii. :)) Singurul lucru bun pe care l-am remarcat e tipa din rolul principal, mi s-a parut naturala si ca a jucat destul de bine si metafora aceea cu scufundarea. Restul, varza totala. Chiar era nevoie sa auzim la fiecare replica cate ceva de morti, de organe genitale si asa mai departe? Inteleg ca a vrut sa reflecte limbajul copiilor de liceu, da prea au exagerat. Nu injura nimeni chiar dupa fiecare replica, hai sa fim seriosi. Am zis ca hai sa ma uit sa vad cum mai sunt filmele romanesti azi, ok,l-am vazut pe asta, nu o sa ma mai incerce curiozitatea asta prea curand :)))
3 1
zdraveius pe 29 Aprilie 2016 20:25
In 2015-2016 apreciem la filmul romanesc... imaginea si sunetul. Regizorii tineri inca experimenteaza, invata. Nu scapa de "trendul" acesta al "realitatii" din viata de zi cu zi. O vedem pe strada, ne intalnim cu realitatea asta acasa, la serviciu, la scoala, in parc, la magazine, la volan, o vedem de la fereastra sau la tv etc. De ce ar trebui pusa la nesfarsit in film? Cand revine filmul de calitate artistica? Filmul cult, capodopera. Cand?
Da, tinerii vorbesc urat. Da, adolescentii trec prin faza de rebeliune specifica varstei, cand isi creeaza probleme, cand fumeaza, beau, cand injura, cand isi desconsidera parintii, profesorii, cand se cred buricul pamantului si au impresia ca le stiu pe toate. Isi descopera trupul, isi pun intrebari, au curiozitati, tropaie hormonii. Da, am trecut cu totii prin asta. Intr-o forma sau alta, mai vocali sau mai subtili, am fost cu totii cu p@#a… citeşte

3 1
Exotic pe 10 iulie 2016 01:45
Mi ar placea sa ti dau un premiu pt acest comentariu,ai tot respectul meu.
zdraveius pe 29 septembrie 2022 22:59
@Darkengel666 Ok. Dar poti sa si argumentezi aceasta afirmatie? Altfel, prietene, parerea ta nu inseamna nimic. Stii ca avem dreptul sa ne exprimam opinia si sa ca e firesc sa avem gusturi diferite? Nu stiu, am o lista cu peste 5000 de filme pe care le-am vazut, din toate timpuril,e, de toate genurile. In colectia personala. Nici nu mai spun de alte sute pe care le-am vazut la cinema, la tv sau cu ani in urma pe casete video. Crezi ca am cat de cat o baza ca sa pot face comparatii, sa inteleg niste aspecte, niste detalii, niste subtilitati? Tu in ce baza apreciezi un film? Iti place doar pentru ca vezi femei dezbracate, ca auzi o injuratura, ca vezi o buza sparta? Ca se bat cu pumnii, ca alearga cu masinile? De-ai sti cum sunt realizate majoritatea acestor scene.... Poate ai nevoie sa mai cresti. Si nu ma refer la inaltime, nici la varsta. Ci ca experienta.
Kul pe 09 Noiembrie 2015 09:51
- super camera
- e misto sa faci filme cu actori neprofesionisti, si iese beton cand se pupa bine. dar... macar figuratia extra sa fi folosit oameni cu background actoricesc mai solid. ce vreau sa zic e ca: actorii nonpro sucked here. still, leadul not-bad.
- da, foarte misto camera, si un film care spune ceva chiar nou in cinematografia .ro dar cam abuzeaza de metode. mai ales close-up-urile alea de reclama Vodafone m-au iritat.
- incercarile de vérité, alea cu injuraturi, mai ales mima de violenta, nu-s mega-iesite. era mai cooleanu sa fi fost mai cumpatat. nici "mortii ma-tii" n-a avut acel S "ssss-mortii" din fata, cu patima.
- multe slowmotion-uri americanesti, unele bine iesite
- sunt niste chestii foarte de Constanta: marea aia, care m-a rupt :), pescarusii uneori subtil, "chindie" plz - nu `baieram` - sau chiar "party", si scena de final (revin)
citeşte

3 3
ancota pe 13 noiembrie 2015 15:40
Intr-adevar, directorul nu e din acest film. Mi-a placut, insa tatal vitreg chiar daca reactia lui e cam intarziata. Si inca o chestie pe care am vazut- si in Pozitia copilului: De ce ti-ai injura parintii atat de crunt? Ce au putut face sa merite un asemenea comportament?
mihai_bmx pe 31 Octombrie 2015 23:07
Bunicel
Nu sunt genu care critica filmele romaniesti dar asta chiar mi sa parut slab pe aceeasi ideie ca filmul eu cand vreau sa fluier fluier numai ca este mai slab nu mi se pare ca acum in tara fetele mai sunt fraierite cu vorbe .
3 3
cebuc_constantin pe 21 Septembrie 2019 00:01
Film de 2 lei, nu se mai fac filme ca pe vremuri, și o grămadă de injuraturi
2 0
gab80 pe 07 Noiembrie 2020 07:01
O mizerie. Nu are treaba cu filmul .Nu se merita sa pierzi timpul cu asa ceva.Este facut in bataie de joc.regizorul cred ca a ramas repetent la facultate cu asa film
2 1
Darkengel666 pe 4 iulie 2022 22:34
la cum arati nu ma mira com tau
user-5f76797d3c2c8 pe 02 Octombrie 2020 03:59
Pai ce sa spun. Un film zero despre genratia tot zero. In anii 80 se facea scoala nu ca acum. Era o vorba pe atunci . Nu poti , te ajutam, nu vrei , te obligam. Si iata ca sunt bine sanatos la 37 de ani cu o meserie de baza. Acum tineretul nu mai iese la drumetii la plimbare in aer liber . Aventuri in natura. Sta cu nasul in telefon, Smartphone Tableta Laptop. Generatiile dupa anii 90 sunt inculti drogati alcoolici , prea de cartier, cu un libaj care lasa de dorit .
2 1
erdelyady pe 27 decembrie 2020 11:53
Din păcate, tineretul de astăzi este produsul societății de astăzi. Oare, la maturitate, cîți din ei se vor trezi?...

Spune-ţi părerea despre Lumea e a mea

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Lumea e a mea
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells