Dragoş Bucur e un actor excepţional, iar acest film e pentru unii exact ce înseamnă DEX-ul pentru secretara comandantului de poliţie, jucat de Vlad Ivanov, care a făcut încă un rol strălucit.
vizionarea acestui film vine dupa alte numeroase filme hollywoodiene care m au invatat cu un anumit ritm, de aceea am rezistat cu stoicism la prima jumatate a filmului care ne arata aceleasi cadre dintr-un orasel cenusiu in care oamenii traiesc o existenta rutinata.E si cazul unui politist care cerceteaza un caz de posesie si vanzare de droguri intr-o lume a adolescentilor de liceu.Spatiului extern cenusiu si pauper ii corespunde si o suita de spatii sociale aidoma-birourile cenusii, cu mobila veche, apartamentul personal privit din unghiuri ciudate in zig- zag e la fel de impersonal, culori cenusii peste tot, o senzatie de timp care sta pe loc.Si in aceasta incremenire, politistul Cristi fileaza , aduna informatii, are relatii de serviciu plate, lipsite de emotii, el pare un robotel care nu are pareri, ci numai comportamente pliate pe fisa postului.Suntem surprinsi de lipsa emotiei si… citeşte
Film de proasta calitate. Plictisitor si sec. O prostie minimalista cu scene care dureaza 10 minute dar puteau fi scurtate la 30 secunde. Un film prost, tipic Porumboiu.
Cred ca este unul din cele mai slabe filme ale lui Dragos Bucur,si asta si e motivul pentru care ii acord un 5,doar mi a placut cum a jucat el,in rest film foarte plictisitor,lipsit de noima,film romanesc dezamagitor,ca multe altele !
Pacat de talentul multor tineri si multor proiecte care nu sunt sustinute sau promovate pentru ca un astfel de material (nu il pot numi film) sa devina public. L-am vizionat - la vremea cand l-au dat pe HBO - inarmat cu toata rabdarea si entuziasmul posibil pentru un film romanesc. Imi pare rau pentru timpul pierdut. Putem s-o dam pe orice parte vrem, filmul nu este decat PROST.
Productie originala, de calitate, in care se trateaza indoielile si neincrederea unui politist in legea pe care trebuie sa o aplice... un film despre constiinta, replici inteligente si o coloana sonora impresionanta
A trebuit sa-l vad a doua oara pentru a-l savura mai bine si pentru a surprinde toate sau, ma rog, cat mai multe subtilitati.
Dialogurile sunt foarte bune, prestatia actorilor excelenta.
Dupa scenele lungi si nespectaculoase ce infatiseaza cateva zile de investigatie politieneasca, turul de forta (dialogul) din biroul Comandantului este ravasitor. Demonstratia logica, taioasa si rece, prin care personajul lui Vlad Ivanov (din nou, excelent in acest rol) il obliga pe Cristi sa urmareasca un anume rationament jalonat de explicatiile DEX-ului referitoare la notiunile "constiinta", "morala", "lege", "politist", este intr-adevar remarcabila.
Intersanta mi s-a parut si constructia a doua planuri oarecum paralele: daca in binomul Cristi - Comandant, cel obtuz este al doilea (in pofida constructiilor logice fara cusur pe care le face), in celalalt plan, familial, Crisiti -… citeşte
adevaratul titlu trebuia sa fie; POLITIST IMBECIL, un film penibil, de rasul curcilor, regizat de un dobitoc handicapat caruia ar trebui sa i se impute toata pelicula si costurile, Nota ZERO este mult !!!!!
e normal sa fie asteptari mari dupa cate laude a primit , si tocmai de aici survine dezamagirea , intrucat astepti sa vezi un film genial , si totusi el se dovedeste doar un film bun ca poveste si trairi , dar nu ca ritm si tensiuni , in mare parte dominand asteptarea ... sunt multe paralele trase , multe momente surprinzatoare in care se discuta figuri de stil , se analizeaza melodii sau se apeleaza la DEX , insa discutiile sunt destul de ample si tind sa plictiseasca uneori ... iar finalul este atat de brusc in comparatie cu povestea , incat ramai fara replica . Dragos Bucur a fost din nou extraordinar , demonstrand ca este in momentul de fata actorul cel mai talentat al romanilor , insa scenariul trebuia mai amplificat , mai mult spre ritm si naratiune decat spre trairi ... per ansamblu este un film bun , insa cred departe de ceea ce ai astepta initial ... de urmarit daca vrei sa vezi… citeşte
Daca eliminau scenele care n-au contribuit cu nimic decisiv la scenariu (scenele cu Cristi mancand, conversatia dintre el si sotie pe tema versurilor unui cantec, anumite secvente din filaj) cred ca filmul ar fi iesit mult mai scurt. De fapt, in film nu se intampla mare lucru si cred ca scena din final, cea in care comandantul le tine o predica celor doi subalterni despre meseria de politist, face tot filmul, si de altfel contine morala intregii drame : dilema unui politist care se confrunta cu constiinta lui. Despre actori putine ar fi de spus, sunt atat de naturali incat ai zice ca Porumboiu a turnat filmul chiar intr-o sectie de politie, printre oamenii de acolo.
Pelicula "Politist, adjectiv" relateaza povestea unui politist dintr-un oras de provincie (Dragos Bucur). Acesta este obligat sa investigheze un caz minor, al carui protagonist este un licean.
Pe parcursul investigatiei, politistul isi da seama ca nu mai crede in meseria sa si asta pentru ca descopera,ca acum mai mult ca oricand in politie domina coruptia,lasitatea si orgoliile.
Intrebaba orice cinefil sau om intelept carea vazut filmul si iti va spune ca filmul se refera la superfcialitatea politiei romane si ca scoate la iveala inca o data, insa intr-un mod mai ingenios si original decat in mod curent.
Din nefericire, nu fac parte din categoria oamenilor intelepti si care vad mai departe de fatada lucrurilor, si o sa spun ca nu consider acest film vreo capodopera sau lucrare de geniu, desi stiu ca asa e. Nu mi-a placut, ce sa mai!
Un film bun dar statit cu putine locatii de filmare si fara actiune, dar cu foarte multa esenta, daca ar fi avut mai multa actiune dar nu ca la hollywood ar fi meritat nota 9.
Filmul e unul 'romanesc', asa ca asteptati-va la scene lungi si la evidentierea superficialului si banalului, aspectele profunde ramanand undeva in plan secundar, pentru cine vrea sa le vada. Ati observat ca in filmele romanesti nu se mizeaza deloc pe expresiile faciale ale personajelor? Nu am mai vazut un prim plan al unui chip de foarte mult vreme, nici nu imi amintesc. Totul se doreste ghicit. Ceea ce nu e un lucru rau, dar paote deveni obositor dupa mai multe filme de acest gen. Foarte real filmul, cateva scene faine, dar cam atat. 5.5/10
Politist, adjectiv – Plictiseala, substantiv feminin | Raluk.ro - Review-uri de filme, cafenele, ceainarii si restaurante din Bucuresti
[...] Politist, adjectiv nu este un film interesant deloc; nu ma face sa vreau sa vad ce se intampla mai departe. Filmele functioneaza pe acelasi principiu ca si cartile: placerea vine din a astepta cu nerabdare sa vezi ce se intampla mai departe. [...] citeşte
Filmul este un pic cam lung, producand uneori momente de plictiseala. Dar lungimea filmului, accentueaza starea omului, care are o constiinta pe care trebuie sa o incalce, sa fie pe placul sefului....
Un film real,in sensul ca toate situatiile prezentate se pot aplica usor in viata cotidiana tipic romaneasca.Regizorul a ales sa transmita mesajul prin putine cuvinte,inteligent plasate.Pe de alta parte rabdarea ar trebui sa fie de partea voastra daca vreti sa ajungeti la final,pentru ca filmul este static,pe tot parcursul sau ni se prezinta imagini simple si uneori repetate,cu toate astea filmul parca te pregateste pentru finalul sau.In final poti sa te alegi cu o morala de genul:Societatea poate sa manipuleze mintile si sentimentele omului de rand.
din pacate eu nu pot sa ii acord acestui film mai mult decit am dat.singura chestie care mi-a placut a fost intilnirea dintre Vlad Ivanov(foarte bun ca si in 4 luni 3 saptamin isi 2 zile)si Dragos Bucur de unde a rezultat o scena memorabila,restul destul de anost fara sa am pretentia ca asta este si adevarul
Stiti care e culmea vizionarii lui Politist, adjectiv? Sa derulezi inapoi ca ai pierdut ceva. Daca n-ati vazut filmul (inca, vorba aia... e castigator de TIFF si de Un Certain Regard la Cannes), va informez cinstit ca e un film de festival si atat. Foarte lent. O bucata de realitate romaneasca trista. Cine are chef? Daca la A fost sau n-a fost am mustacit non-stop si l-am pus la categoria merita vazut, cu P, adj. treaba sta altfel. Are un final puternic, confruntarea dintre birocratul sadea cu aer militienesc ajuns dupa o cariera lunga in motzul serviciului de politie locala (Vlad Ivanov) si novicele cu procese de constiinta si nevasta profesoara de limba romana (Dragos Bucur) e amuzanta si tensionata, dar in rest Porumboiu o scalda prea mult. Inteleg ce vrea, inteleg atat de repede si atat de bine incat in primele 80 de minute ajunge sa ma plictiseasca ingrozitor.
fata de alte lung metraje romanesti.. se vede ca aici chiar se joaca rolurile. Dar, ideea filmului e prea vaga si prea prelungita pentru a umple 90 min sau cat are. (ascultarea melodiei de catre sotia lui de 3 ori.. chiar a fost prea de tot.. melodie draguta.. dar odata e de ajuns cat sa iti placa.. nu sa ti-o bage fortat pe gat de 3 ori)
Fenomenal!!! Sa prinzi rutina si sa ai discutii maieutice intr-un birou de comandant, mai rar!! Pe de alta parte, ar fi trebuit sa ma astept, doar e Porumboiu! Bravo!
Filmul este aproape foarte bun...Spun asta pentru ca am oscilat mult intre a spune bun sau foarte bun. Iar scena cu "Ce este constiinta?" este demna de orice antologie a filmului...