Păreri Prometheus
(2012)Prometheus
Prometheus(2012)Prometheus
Articole despre film
Django, una dintre cele mai importante producții TV internaționale filmate integral în România, la Focus Sat TV din 24 aprilie
Cinemagia recomandă să vezi serialul Raised by Wolves. Mai ales pentru sezonul doi!
Recomandări TV. SF-uri marca Ridley Scott, rol cu greutate pentru Daniel Craig, horror, dramă, film de familie
Ridley Scott lucrează la un alt prequel al lui Alien
Idris Elba, vizat pentru rolul lui James Bond, a fost numit cel mai sexy bărbat al lui 2018
Vezi toate articolele »
Swaragini: Jodein Rishton Ke Sur
Sasha Alexander
Baramui Nara
Marian Crișan
I Fucked My Daughter's Best Friend!
G.I. Joe: The Rise of Cobra
20,000 Leagues Under the Sea
Wentworth Miller
Haley Joel Osment
Lilly Wachowski
Tre metri sopra il cielo
Hugh Laurie
- Zero Day
- American Primeval
- Happy Gilmore 2
- Wish You Were Here
- Don't Die: The Man Who Wants...
- Superman
- The Passion of the Christ: Resurrection
- The Accountant 2
- Thunderbolts*
Program TV
Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Află mai multe
Copyright© 2000-2025 Cinemagia®
Termeni şi condiţii | Contact | Politica de confidențialitate | A.N.P.C
Termeni şi condiţii | Contact | Politica de confidențialitate | A.N.P.C
Păreri Prometheus
Nu e rau, dar nici bun
slab
So and so
La nivel personal, vizionarea lui "Prometheus" a marcat o premiera: imi va ramane mereu in minte ca primul film pe care l-am vazut singura in sala :P. SI da, asta chiar mi-a placut! :)
Concluziune? Daca va place SF-ul, daca va macina intrebari existentiale, daca v-a placut "Alien", go for it!
Vizionare placuta!
P.S.: Comentariile mele nu se doresc a fi recenzii, ci sunt simple pareri personale.
Prometheus – Ridley Scott revine in forta in domeniul SF
Regie: Ridley Scott
An: 2012
Actori: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron
Genul: SF, actiune, horror
Cand am vazut continuarile la Alien, mereu ma intrebam de ce noii regizori/scenaristi nu se intorc la nava extraterestra din primul film sa exploreze originea uriasului mort care apare scurt pe planetele xenomorfilor. Aparent Ridley Scott, care a regizat si co-conceput primul film si-a pus exact aceeasi intrebare, si cand a vazut ca nimeni nu vrea sa foloseasca posibilitatile oferite de acel bizar ... citeşte
Cine e Prometheus?
Vrajit de trailler
Apoi, ma asteptam sa sa aiba chiar legatura directa cu Alien I, adica nava descoperita de echipajul Nostromo sa fie aceeasi cu cea prabusita. Teapa!...Dezamagire crunta, chiar daca l-am vazut la IMAX, la sfarsit ma intrebam pentru ce am dat banii...:(
O noua dezamagire
Un alt inceput
fantastic
Slab
Deasemeni trailerul este exceptionabil, ramane totusi de vazut daca v-a bate filmul lui Nolan care este preferatul meu din acest an.
Bunicel
Slabut
E slăbuț, încearcă ei ceva după Alien, dar trist, se pierde de parcurs, "sa aflam cine ne sunt creatorii" și asta se pierde la fel tot pe parcurs.
Filmul nu e rău dar nici bun, e ceva așa intre cu și nu prea, începe bine as zice și se continuă prost .....toți așteaptă din 2012 Prometheus 2 care nu mai apare el odată nici în 2019 de bun ce a fost filmul.
Pe ansamblu, de plictiseala fără prea multe pretenții dar în rest nu, sincer.
Stimă
Nota 6/10
Moșu'
Puncte pro: efectele speciale
Puncte contra: coloana sonara, jocul actoricesc, ideile adoptate
Un SF bun dar nu de nivelul Alien
Actiunea si efectele speciale sunt bune spre foarte bune, actorii sunt acceptabili dar nu exceleaza vreunul, scenariul este acceptabil.
Regia este una care se ridica la nivelul francizei insa mentionez o mica greseala : cand este rulata inregistrarea holografica se misca si scaunul real al pilotului navei extraterestre. Secventa cu pricina este undeva la 1h:12 min din film.
Povestea e foarte interesanta,...dar nu are rost sa o descriu...doar atat am de zis referitor la poveste ...intrebarea pe care dr Shaw o pune la un moment dat:.."""ne-au creeat, dupa care au vrut sa ne distruga...vreau sa stiu de ce?"""..in momentul ala stii ca a meritat fiecare minut din film...
Noomi Rapace...una din actritele mele preferate,Idris Elba,Michael Fassbender si Chalize Theron un cvartet dirijat frumos de Ridley Scott...patru actori care care tin filmul in picioare prin prestatiile lor...
Franciza Alien
Prometheus
...desi aparitia creaturii extraterestre din final ("deacon"), creeaza premiza unei noi pelicule din seria Alien, as fi preferat ca producatorii sa se fi rupt de seria Alien iar imaginatia lor sa deschida drumul unei alte serii, alte lumi, alte creaturi, alte mituri...
Si totusi...de unde venim?!?
Ei bine, marea lovitura a scenariului si provocarea acceptata de Ridley Scott a fost aceea de a da un sens existentei monstrilor, si nu numai, prin adresarea intrebarii ce a luat nastere inca din dimineata civilizatiei umane: DE UNDE VENIM?!?... Cand am intrat la film, nu m-am gandit ca voi iesi cu frustrarea de a astepta inca 2-3 ani pana voi vedea continuarea unei pelicule ce m-a pus pe ganduri, cu toate lecturile din von Daniken!
Da, plotul e solid, da, Noomi Rapace e de departe la inaltimea pe care a impus-o Sigurney Weaver in primele 4… citeşte
Prometheus (2012)
Recomand
Ridley Scott vrea un nou succes
1. Faptul ca vrea sa fie un horror cu extraterestri
2. Este in regia lui Ridley Scott, tatal Aliens :D:)
"Prometheus"
Se putea mai bine !
Daca nu privesti filmul ca fiind un sequel sau prequel pentru seria "Alien", ci ca un film de sine statator, valoarea acestuia creste, fiindca nu se leaga foarte mult de aceasta serie.
Este un film care incepe linistit, complicandu-se povestea spre final, insa nu intr-un mod memorabil, filmul insa poate fi imbunatatit, iar lucrul cel mai important care lipseste este o coloana sonora foarte buna.
Per total este un SF destul de bun.
...
Frumos dar se putea mai mult
interesant.......
claudiu-daniel-lugoj