foarte interesant filmul! unul despre faptul ca toate lucrurile pe care ni le dorim sau la care ne gandim se indeplinesc! asadar, putem atrage foarte multe energii negative...noi suntem universul constituit din gandurile, ideile si sentimentele noastre!
Vizionand filmul, dupa 15 minute i-am cerut "universului" daca se poate cumva sa adorm si eu. Spre minunarea mea s-a si intamplat acest lucru, deci "filmul" e 100% pe bune. M-a dezgustat, aveam impresia ca ma uit la teleshoping iar "actorii" incercau sa-si vanda produsul.
Gandeste pozitiv si vei fi fericit ! Acesta e misteriosul-secret-ascuns de care am fost privat pana acum, o mare filozofie ce-i drept. Iar daca te gandesti la necazuri vei fi suparat, sa se stie. Plus faptul ca daca iti doresti un lucru indeosebi de mult, Mos Craciun Universul ti-l va trimite prin posta e o revelatie pentru mine. Anunt de pe acum ca voi castiga la loto in viitorul cat se poate de indepartat, pentru ca, de ce nu, ma voi gandi in fiecare zi la acest lucru.
Nu i-am dat 1 deoarece indeamna la o gandire pozitiva, ceea ce reprezinta o necesitate pentru bunastarea omului. Pe bune!
Daca ar fi gandit toti ca tine ... poate ca am fi descoperit deja teleportarea , dar intr-o romanie in care "dumnezeu exista" da'.... n-avem cum sa dovedim ( :)) ) ... comenturi ca al tau sunt ca codul morse: inteles de prea putini ...si pe cale de disparitie. :)) Macar am trecut de faza cu mos craciun :))
Mvpsebi, este demonstrat stiintific ca gandurile nostre sunt materiale. Einstein este autorul celebrei teorii care ne invata ca materia este energie comprimata! Poti sa nu crezi, pana la urma, e alegerea fiecaruia, dar gandurile tale tot materiale ramn, fie ca vrei, fie ca nu!
au gasit si astia o metoda sa pacaleasca un public indeajuns de larg incat sa se imbogateasca. astea sunt niste tampenii care au la baza o ratiune simpla: lucrurile pe care ti le doresti iti conduc viata.PUNCT. nu se intampla ca ..vai doamne universul te vrea fericit...Universul nu da doi lei pe tine..Esti aici si datoria ta e sa traiesti in armonie cu tine si cu ceea ce te inconjoara.ATAT. Asta e singurul lucru pe care trebuie sa-l stii in viata.
Esti sigur ca nu te contrazici singur? Oare armonia cu tot ce te inconjoara nu are repercusiuni si in Univers?
marius
pe 17 Iunie 2008 18:21
Senzational! DAR Puterea/Energia despre care se vorbeste este DUMNEZEU, trebuia sa specifice acest lucru pentru ca unii oameni pot interpreta altceva. Omul e nimic fara Dumnezeu, dar prin contopirea cu EL poate face minuni asa cum a facut Iisus.Orice om poate primi puterea de a vindeca boli cu o simpla rugaciune la Dumnezeu(de exemplu),dar foarte putini au ajuns la acest stagiu pentru ca pacatele ne orbesc.
Filmul apeleaza la logica si are la baza ideea ca gandurile noastre atrag faptele conform legii atractiei. Gandurile produc energii negative sau pozitive. Ele atrag evenimentele, oamenii.
Este pomenita si legea gravitatiei, se dau exemple, se completeaza cu citate ale marilor intelepti ai istoriei (care au stiut Secretul): fizicieni, presedinti, muzicieni, pictori, scriitori, etc.
Secretul nu a stat ascuns nicaieri. Pur si simplu tine de o atitudine pozitiva, de eliminarea gandurilor negative care atrag dupa sine evenimentele nefericite. Ceva de genul "de ce ti-e frica nu scapi". Daca te gandesti la lipsuri, la ceea ce nu-ti place, gandurile tale sunt negative. Daca privesti partea plina a paharului, daca apreciezi ceea ce ai si esti pro...X, Y, Z, etc., atragi energia pozitiva.
Ok, mintea este instrumentul si vine partea frumoasa care spune ca… citeşte
nu ai nevoie de dovezi, mie mi se intampla asta in fiecare zi, la fiecare pas, in fiecare secunda, chiar consider ca gandurile mele au o energie destul de puternica
care e dovada ca dumnezeu exista?cand religiile fac bani multi pe urma credinciosilor si nu se tem de dumnezeu,cand in biblie nu scrie nimik de dinozauri,cand ianintea lui iisus cu 6000 de ani au mai existat alte credinte care credeau in zei lor nascuti din fecioara,rastigniti pe cruce si care inviau a 3-a zi.......si plus era ca cele 10 porunci sunt copiate
pt NML
Dovada clara a existentei lui D-zeu o ai in propria respiratie chiar ,gandeste profund si dak va veni momentul cand iti vei dezvolta constiinta atat incat sa intelegi ca lumea asta nu e constransa doar in a 3 dimensiune adica pe intelesul tau ce poti vedea si simti din pct de vedere fizic atunci iti vei da seama studiaza Kabala ,Brahma si iti vei da seama cat de vasta e viata ,si cat de Maret e D-zeu si nu avem dreptul de a judeca religii ,religia e doar unu din ajutoarele tale pentru a ajunge la o comuniune cu D-zeu ,dar uneori ,dupa cum ai spus si tu in loc sa lumineze si sa dezvolte constiinte mai mult ingroapa ,dupa cum a spus si Mantuitorul Cerceteaza dak vrei raspunsuri ,nu trb sa ti le dea cineva mura in gura ,aici nu ti-am facut morala ci ti-am dat un sfat pur prietenesc si sper sa iti dai seama de lucrurile aste sunt extrem de multe lucruri care trb intelese da pacat ca scoala,biserica(din ziua de azi ,nu toti sau tot) si mediul nu ne mai ajuta sa sa cautam raspunsuri la intrebarile fundamentale ,De unde venim? - Cine suntem ? - Unde ne ducem ? ,ms
Nu se mint ei, Hristos a spus: v-am pregatit voua ceea ce ochiul nu a vazut, urechea nu a auzit si la inima omului nu s-a suit.
Sau : În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus.
Simplu si adevarat.
Totusi, acum avand la dispozitie telescoapele superperformante care au scos la iveala existenta unui numar imposibil de calculat de sisteme solare aflate fiecare in stadii de evolutie diverite, deci prin probabilitatea minima cu un bob de nisip intins la o dostanta de o mana, acoperim pe cer cu el miliarde de stele si galaxii, deci, fiti seriosi cu importanta asta care o acordam omului in conditiile care este doar o maimuta a carei ratiune in creier este un accident.
A fost nevoie doar de 5 minute din The Secret ca sa ma convinga. De cand am aplicat Secretul si m`am aliniat oleaca cu universu` ma gandesc doar la lucruri pozitve, iar satisfactiile sunt pe masura. Doar cu ajutorul "la The Secret" au inceput banii sa vina la mine valuri, la femei is campion, iar faima si gloria au atins cote uriase..nu mai zic ca daca ma concentrez oleaca am toate sansele sa ies primar. Multumesc The Secret.
Acum serios vorbind documentarul are la baza niste idei care pana la urma sunt logice, da eu cred ca secretu`i altu..marele secret e ca astia care au produs filmu` au facut bani gârlă si nu s-au incordat prea tare pentru asta.
Inceputul lasa de dorit si aduce a film ieftin, tipul de film difuzat in timpul saptamanii, pe parcurs iti dai seama de timpul pe care l-ai irosi stand sa te gandesti la ceea ce spun protagonistii. O singura persoana din acest film spune "reteta" corect.
Acest documentar se potrivesti cu spusele lui Isus : "Cine are urechi sa auda si ochi ca sa vada". Fiecare vede cumva suntem unici si asa vom fi mereu,este minunata aceasta creatie,depinde cu ce ochi vrei sa o vezi. Acest film ne spune adevaruri ascunse, ma bucur am avut acces la acesta.
Un film care face propagandă pentru gândirea pozitivă şi autosugestie, ale căror efecte au fost revelate de oamenii de ştiinţă. Nu agreez însă modul de prezentare ca al unei reclame la detergenţi şi stilul de fericire exagerată ca al martorilor lui Iehova. Ideile propagate în film le consider însă a avea efecte miraculoase asupra sănătăţii şi vieţii unei persoane.
Destul de interesant documentarul, insa mi s-a parut penibil modul in care au incercat sa prezinte puterea autosugestiei ca fiind un "secret" de care lumea n-ar fi stiut pana acum.
I-am dat nota 10 nu din pct de vedere al filmului in sine.....cei care au inceput sa se gandeasca cum sa obtina bani....sa castige la loto...sunt departe de a intelege....daca gandesti cu creierul...nu rezolvi nimik, trebuie sa "gandesti" cu inima si cei care pot face asta controlat sunt adevarati....cei care nu credeti....radeti de comentariul meu...nu conteaza... :)
Mie mi-a placut foarte tare si cred in ceea ce se prezinta in acest documentar... Poate daca am gandi cu totii astfel, lumea intr-adevar ar fi mai buna! Mi se pare genial modul in care au fost expuse situatiile si in care toate aceste persoane se bizuie intr-o asa mare masura incat nu pot sa nu te convinga si pe tine... Merita vazut si dupa parerea mea, merita urmate si sfaturile oferite de-a lungul documentarului... Intr-un final, nu avem nimic de pierdut... O viata avem si e bine sa o traim cu zambetul pe buze si sperand ca totul va fi bine...fara sa tinem cont de probleme, stres, lipsa banilor, deziluzii, lacomie, egoism, orgoliu, etc. E o modalitate ideala de a gandi si chiar un etalon dupa care iti poti ghida viata! Din partea mea, nota 10!
am inteles teoria pe care "the secret" o sustine pe 1 februarie 2010.Timp de 2 luni o sa incerc sa aplic lucrurile pe care le-am invatat pentru ca viata mea sa fie mai buna , dupa care o sa postez inca un comentariu.
"The secret" - Secretul
Orice lucru despre care au cunoştinţă mai mult de 2 persoane nu cred că mai poate fi numit secret.
Documentarul e destul de interesant, dar cam bate apa-n piuă şi mi s-a părut cam propagandistic. Cu siguranţă că cei care l-au produs au de gând să-şi vândă şi cărţile...
În rest....nimic nou. Se ştie foarte bine despre gândirea pozitivă/negativă, energii pozitive/negative...
Pot spune cu mana pe inima ca este cel mai frumos documentar pe care l-am vazut!
Este un documentar ce ar trebui vizionat de toata lumea,deoarece ne prezista niste lucruri adevatate si utile pentru a trai fericit si implinit!
Real sau ireal eu nu cred în el. Mă bucur că cineva a făcut un documentar pentru a le explica oamenilor modul de gândire necesar pentru a avea succes în viaţă dar nu cred că legea atracţiei e calea. Eu cred în Dumnezeu nu în univers, iar acestea sunt două lucruri diferite. Din acest motiv, nota 7.
Mi-a placut comentariul tau (partea cu "documentar bun pentru a-i face pe oameni sa inteleaga ca numai avand o gandire positiva poti avea succes") dar am o mica observatie:
In film se vorbeste despre o lege a naturii si nu despre un cult religios! Ceea ce sustii tu, este la fel cu a spune "Eu cred in Dumnezeu, nu in legea gravitatiei..."
Multi fac gresala sa faca aceasta confuzie si asta, cred eu, din cauza analogiei din film cu duhul lui Aladin.
@crisa_itgirl, iti inteleg punctul de vedere, insa trebuie sa il intelegi si tu pe al celorlalti. La un moment dat cineva in film spune: "Universul a fost creat de Dumnezeu." "Omul este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.", doua afirmatii corecte din ambele puncte de vedere, nu?
Insa daca e sa gandesti mai profund, "Dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu." Intr-un fel iti da si puterea Lui, nu? Pana la urma totul depinde de cum concepi lucrurile, poti sa ai credinta in Dumnezeu si poti aplica si unele lucruri invata din documentar.
PS: Poti alege si sa gandesti mai profund.
Subiect: Documentarul promite o solutie miraculoasa la vechea problema a cautarii fericirii in viata; contine o gramada de marketing hype si destul de putin material cu adevarat interesant, fiind deci un produs american clasic, over-rated.
Ce-mi place: Are cateva sfaturi pozitive; de exemplu, mult-iubita idee din toate cursurile de dezvoltare persoana de a gandi pozitiv, de [...]
Related posts: The Big One (Cel mare)
Discovery Channel – 1000 Places to See before You Die (1000 de locuri de vazut inainte sa mori)
The Yes Men (Da, da, da) citeşte
OK... ca sa vezi gandirea prostului, sa vezi cati prosti pe lumea asta:))) auzi la idiotul de "mvpsebi" ... el se gandeste sa castige la lotto si asteapta universul sa-i dea numerele castigatoare printr-o viziune miraculoasa:)))) Bai baiatule bai, esti prost de bubui:))
Am vrut sa povestesc cateva chestii, ce mi s-au intamplat dupa ce am vazut filmul acum 1 an jumate:D chestii nu tocmai placute, dar fara de care nu as fi ajuns sa am ce mi-am dorit:) si chiar mai mult.
Sa fiu sincer, si in momentul de fata, sunt SOCAT, si de-a dreptul SPERIAT, ca asa ceva chiar functioneaza 1000% daca stii cum sa pui in aplicare ce ne explica filmul. Din cauza prostului de "mvpsebi" nu am sa mai explic nici pe dreaqu, si nu ma intereseaza ca "nici nu aveam nevoie de explicatiile tale":)) (comentariu care sigur va urma din partea multora de-al de prostul de "mvpsebi") :))
… citeşte
Odata cu parerea ta m'am lamurit total ca documentarul e plauzibil, ma simt si evoluat totodata. Deoarece in urma vizionarii sale, in afara de dorinta inca neimplinita de a castiga la lotto, m'am mai gandit si la faptul ca omenirii i'ar prinde bine sa descopere o forma de viata extraterestra. Si iata, Universul nostru darnic, mi te'a trimis tocmai pe tine si mesajul tau hieroglific, un "alien" in toata splendoarea cuvantului. Ma asteptam ca aceasta forma de viata sa aiba o inteligenta putin superioara unei lacuste, dar e fantastic si asa.
Jale de omenirea asta cu asemenea specimene!
este cea mai mare porcarie pe care am vazut-o vreodata! Doc nu este bazat pe nimic; doar parerile unora care nu-mi inspira incredere absolut deloc. Singura parte buna (pe care oricum toti o stim; ne-o repeta bunica din frageda pruncie :D) este sfatul de a gandi pozitiv. Argumentele aduse de indivizii din film gen : "Viata inseamna abundenta in toate domeniile" (si daca sunt sarac inseamna ca sunt mort?!) sau "Natura este nelimitata in resurse" sau " nu este treaba noastra sa facem lumea mai buna" invita la narcisism , egoism, individualism, nepasare, lacomie. Ca sa nu mai adaug lipsurile care mi se par evidente: Ce se intampla daca imi doresc ceva rau?
O LAIE...
thoughts become things
Impresionant!
probleme
The Secret (Secretul)
Related posts: The Big One (Cel mare)
The Yes Men (Da, da, da)
citeşte