Păreri The Shawshank Redemption

(1994)

Închisoarea îngerilor

Ordonează după
ali79 pe 25 Martie 2006 22:36
Nu-mi vine sa cred ca au trecut peste 10 ani de cand filmul acesta exista si eu nu l-am vazut. Este extraordinar, mai ales ultima jumatate de ora.
1 2
crin3l pe 02 Octombrie 2005 09:08
Nu imi vine sa cred cate scene memorabile poate sa aiba aest film.Este de-a dretul fenomenal.Acest film este o capodopera shi datorita acestor mari actori(Morgan Freeman shi Tim Robbins).Cred k la oscar meriat sa fie nominalizat insa Robbins shi nu Freeman.Avand in vedere ca era drama lui ,actziunea s-a concentrat in jurul shi roulul lui a fost mai complex decat al lui Freeman,Robbins meriat sa fie nominalizat la Oscar.Merita cu adevarat sa fie locul 2 in Topul All Time de pe siteul www.imdb.com.Il voi revedea oricand cu cea mai mare placere
1 2
alex43497 pe 10 Aprilie 2015 14:34
nu pot sa cred ca atrocitatea asta e pe locul 1 in topul imdb.inca o dovada ca acolo voteaza numai prostii.filmul asta e praf de tot....
VIBERS pe 10 aprilie 2016 00:12
Esti un bou.Daca toti, absolut toti ii dau numai note de 9 si 10, tu de ce pizda ma-tii ii dai 3 cretinule.
Ovidiu239 pe 01 Martie 2013 18:21
Perfect
Un film incredibil, o capodopera cinematografica greu de egalat si greu de ajuns de alt film in topul IMDb. Fara indoiala unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut vreodata. "The Shawshank Redemption", un film care fara indoiala merita si cateva premii.
valeria-si-mai-cum pe 09 Iunie 2012 19:11
sunt foarte putine filme pe care le-am notat cu 10... sunt si mai putine filme pe care le-as nota cu 11, iar asta e unul dintre ele.
Florina1976 pe 27 Mai 2012 20:58
EXCEPTIONAL!!!!!!!!!
UN FILM CARE E OBLIGATORIU DE URMARIT! NU AM ALCEVA DE SPUS DECAT CA TOTUL E LA SUPERLATIV!
her122122 pe 20 Mai 2012 11:24
E un film pe care l-am vazut de vreo 5 ori,si probabil in viitor il voi mai vedea.E de-a dreptul incredibil,foarte surprinzator ,te tine suspans iar distributia este de exceptie.
nwConstantin pe 04 Aprilie 2012 19:55
Cred ca merita mai mult decat primul loc pe IMBD,e un film frumos care merita vazut.
abracadabra_7521 pe 01 Aprilie 2012 01:41
Un film de nota 20
O drama profunda si emotionanta, cu oameni "adevarati", care te pune pe ganduri. Un film de nota 20!
ghebura pe 31 Martie 2012 23:24
Capodopera este putin zis este un fim incredibil demn de locul 1
adyy95 pe 11 Martie 2012 17:26
Un film in adevaratul sens al cuvantului
Filmul asta e incredibil povestea si tot merita sa stai doua ore si 21 de min in fata televizorului sal urmaresti !
cosmin_kedii pe 08 Martie 2012 10:39
Spectacole clasice de Tim Robbins şi Morgan Freeman fac din acest film un film exelent de bun
p.enemy pe 05 Martie 2012 17:44
"cel mai bun film pe care l-am vazut vreodata.ramane pref meu nr 1."
BuburuzaAnca pe 23 Februarie 2012 14:47
E a 25 -oara cand vizualizez acest film. Prima data l-am vazut in 2000 cand aveam 11 nu prea am inteles mare lucru despre ceea ce se intamplase in film, dar vazand lacrimile parintiilor mei am plans si eu asa cum se zice cu lacrimi de crocodil.
In 2010 cand l-am vizualitat pentru a 2-a oara nu m-am putut abtine sa nu plang dar de data asta pe bune. Astazi este a 25 oara cand l-am vizionat si sfarsitul era acelasi un amalgam de lacrimi imi inundau obrajii. Este poate cel mai bun film pe care l-am vazut vreodata. Mi-ar placea sa stiu ca exista totusi asemenea oameni si in zilele noastre. Filmul este intradevar o capodopera fara dar si poate.

vvio4ever pe 18 Februarie 2012 23:00
Cel mai bun film
Un film cu o poveste extraordinara...merita vazut!
Weeby pe 06 Februarie 2012 19:41
O capodopera adevarata. Este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut. Interpretarile lui Morgan Freeman si Tim Robbins au fost exceptionale. 10/10
cristinaifrim pe 04 Februarie 2012 13:01
deosebit!
O capodopera, atat pot sa spun! Am stat cu sufletul la gura de fiecare data cand l-am revazut!
adymarius pe 02 Februarie 2012 21:01
Din punctul meu de vedere aceasta capodopera demonstraza inca o data ca filmele vechi sunt cele mai bune.Orice om, la orice varsta poate invata foarte multe din aceasta poveste impresionanta plina de morala.
margott pe 31 Ianuarie 2012 14:28
Din partea mea, filmul asta poate sa aiba si nota 11 pe imdb sau in alte topuri, nu-i contest valoarea, dar nu pot spune ca e cel mai bun film pe care l-am vazut. Oricum, topurile sunt subiective.
93GabiBT pe 19 februarie 2012 16:25
Ai dreptate.
Caktus pe 10 mai 2020 22:11
Topul 250 iMDB e 30% ok, 70% varza.
Tyybi1 pe 17 Ianuarie 2012 19:01
Nota 10 +++
"The Shawshank Redemption" este cel mai bun film psihologic din cate exista.
Isi merita locul 1 in imdb si nu numai...

MCE pe 12 Ianuarie 2012 15:30
un film foarte de bun , Morgan Freeman si Tim Robbins joaca exceptional , filmul este o capodopera
Bosceilas pe 17 Decembrie 2011 23:06
Necontestabil
Sunt mare amator de filme bune , vreau sa spun ca Inchisoarea ingerilor se situeaza printre 10 cele mai bune filme din toate timpurile , alaturi de Cassa Blanca , Cast Away , Forrest Gump , Slumdog Millionaire , Eternal.Sunshine , Inamicul este aproape , The Bondok Saint , Inside Man , The prestige , U-571 , To Yuma , Huo Yuan Jia , The good trief , Serafim Falls , Life , Flybois , Regatul Cerului , Drumul pierzaniei , Deja Vu , Salvati soldatul Ryan , Ultimile zile ale lui Hitler , Troia , 300 , Garda de coasta , Culoarea banilor , Inima neinfricata , Prindema daca poti , Faster , Cronicile lui Riddick , LA Confidential , Master and comander , Original sin , Cel care danseaza cu lupii , Iglorius Basterds , Fools Rush In , The Postman , West Deep , tho mules for sister Sara , My cousin Vinny , Scent of a woman , The Bounty , Anger Management , The Yluzionist , Valkyrie , The Money… citeşte
Amy9998 pe 1 iunie 2013 14:24
Gladiator
radu3455 pe 24 Septembrie 2011 16:22
capodopera
fara discutii cel mai bun film din istorie m-a lasat fara cuvinte
brandyXYO pe 20 Septembrie 2011 18:08
Bun, o sa fiu scurt si la obiect. Este un film superb cu 2 actori mari, unul dintre ei colosal, dar, de aici si pana a fi pe locul 1 in IMDB, mai ales in fata celor 2 parti Godfather, pai stai putin ca e ceva in neregula. Nu am nimic cu acest film, repet, e superb... dar nu e in fata capodoperei "Nasul" nici in cele mai urate vise. Numai bine !
Jim23 pe 17 Septembrie 2011 16:30
Overrated.
Este intr-adevar un film foarte bun, dar in niciun caz nu ar trebui sa fie primul in topul Imdb.
Vale...ntina pe 22 Iulie 2011 13:23
am ocolit de multe ori filmul deoarece credeam ca nu e cine stie ce, dar aseara l-am vazut si ce credeti? mi-a placut...mult :)
razvan119 pe 21 Iulie 2011 12:57
Sunt socat ca aceasta capodopera nu a primit nici macar un Oscar.Dupa parerea mea e un film complet,cu siguranta un film de capatai al cinematografiei.
93GabiBT pe 24 iulie 2011 11:55
"Forrest Gump" i-a luat toate Oscarurile... Si pe buna dreptate, e mai bun.
naski2000 pe 21 aprilie 2017 21:24
Nu incerca niciodata sa faci clasamente pentru filme de valoare egala.....sunt subiecte diferite care se adreseaza unor gusturi diferite...valorile egale nu prea pot fi diferentiate, notiunea de clasament e absurda in acest caz....Sugerez sa-ti " generezi " propria lista de preferinte, pe care sa nu o discuti cu nimeni...Parerea ta este cea mai importanta pentru tine, always....nu te uita in jurul tau
promotiafilm pe 04 Iulie 2011 10:58
impresionant
Abia acum spre rusinea si dezamagirea mea am descoperit acest film.M-a impresionat mai mult decat mi-asi fi inchipuit.Am ramas fara cuvinte la finalul filmului,am ramas cu o dorinta teribila de a spera,sentiment care da semnificatie intregului film.Fara cuvinte prea multe, pot sa caracterizez acest film ca fiind pilda vindecatoare a celor nevinovati dar care trebuie sa treaca prin focul iadului pentru a putea renaste din nou.O lectie de supravietuire magnifica
alex_il_fenomeno pe 28 Iunie 2011 18:29
o bijuterie
filmul este nimic altceva decat o bijuterie , o productie remarcabila din toate punctele de vedere : poveste , desfasurare , actori , decoruri , dialoguri ! oricat ai cauta , nu poti sa ii gasesti un defect , filmul fiind impecabil ! o realizare ce merita vazuta si revazuta de un miliard de ori !
mikutzul pe 22 Aprilie 2011 16:16
e inr-adevar un film bun, in priele 10, poate chair 5 dar totusi nu cred ca e chiar cel mai bun:)
catasmile17 pe 12 Martie 2011 11:40
absolutly amaizing !!!!
filmul merita nota 10 fara discutii !!!!
nu prea mai vezi filme asa frumoase ca acesta ....
recoman acest film !!!

GeorgeFriends pe 03 Martie 2011 21:58
un an bun
2 filme care orcine se respecta ca vizonar de filme trebuie sa le aiba ca bifate...totusi gump is merita oscarul
Fumed pe 03 Martie 2011 17:29
SUPER SUPER FILM!
Daca n-ati vazut inca acest film genial, nimic n-ati vazut! Cei doi protagonisti : Morgan Freeman si Tim Robbins joaca bestial.
Stiti ce spun mexicanii despre Oceanul Pacific? Ca nu are amintiri...
In viata cred ca totul se rezuma la o simpla alegere. Ocupa-te de viata...sau ocupa-te de moarte. Pentru unii oameni uneori ma intristez, totusi...Trebuie sa imi amintesc faptul ca unele pasari nu sunt facute sa stea in colivie. Penele lor sunt prea stralucitoare. Si cand zboara...o parte din tine care stie ca a fost un pacat sa le inchizi, se bucura nespus. Dar totusi...locul in care traiesti este cu atat mai gol ca au plecat.
Teribil lucru, sa traiesti in frica, foarte multi oameni irosindu-si viata cu diferite temeri-frica de a trai, frica de a fi liberi, frica de a indrazni, frica de a iubi, frica de a dori, frica de moarte; dar am invatat un lucru de la tatal meu-in… citeşte

ramonikramo pe 01 Martie 2011 09:21
Rar mai gasesti un film care sa te surprinda si care sa te tintuiasca in scaun mai bine de 2 ore. Shawshank Redemption e unul dintre ele.
lorenne pe 17 Ianuarie 2011 15:32
Nu cred ca as mai putea adauga ceva din moment ce toate comentariile anterioare ofera superlative pozitive acestui film.
Balaci.... pe 17 Ianuarie 2011 01:51
genial....
una dintre capodoperele cinematografiei!!!! nota:10
Svastica pe 10 Ianuarie 2011 16:24
Un film GENIAL:D Morgan Freeman isi dovedeste inca o data calitatile de bun actor;)
nicolascage pe 30 Decembrie 2010 00:21
merita vazut !!!!
de fapt e chiar in categoria "obligatoriu de vazut" :)
Lau888 pe 28 Decembrie 2010 01:15
Genial!
Un film fantastic, cum nu se va mai realiza mult timp de acum inainte, o poveste pe cat de simpla, pe atat de complicata, o minte stralucita a unui om, Andy Dufrasne, care a reusit sa-si duca planul de evadare la bun sfarsit. Am vazut peste 1500 de filme, dar acest pot spune ca este cel mai bun. M-as mai uita de n ori la el, pana sa ajung sa ii cunosc fiecare dialog, fiecare gest al actorilor. UNIC!
andu7zu pe 01 Noiembrie 2010 16:44
un film exceptional ..de la interpretari , actori ,coloana sonora ....pana la scenari si montaj imagine.....Intr-un cuvant O capodopera 10+
alexandru_d pe 12 Octombrie 2010 00:12
O ecranizare nepretuita care poate fi vazuta oricand si revazuta, un film care trezeste sete de cunoastere, dorinta de viata si reusita.
ovidiu20 pe 14 Martie 2010 22:56
fain filmul
parerea mea e ca e fain filmul dar nu superb,magnific sau cum il mai descriu altii!ma bucur ca nu am vazut descrierea facuta aici pe cinemagia la film, pt ca nu mai aveam pt ce sa urmaresc filmul...!Inca ceva .....Prison Break e copiat dupa el!
cojy pe 11 aprilie 2010 12:58
dezvolta-ti parerea...filme despre inchisori si evadari au fost multe...prea putine au in comun Prison Break si Inchisoarea ingerilor...tematica mult diferita...poate din PB ai vazut doar primul seson...
claudiu-daniel-lugoj pe 19 Decembrie 2009 12:33
claudiu-daniel-lugoj
Un film foarte bun,merita vazut,mai ales ca am vazut ceva filme regizate de acest regizor si mi-au placut,la fel si acest film este unul foarte reusit.
Pavel.F pe 07 Septembrie 2012 15:08
un film f bun merita vazut de la mine are nota zece.
kakapiciu pe 29 Martie 2012 23:14
(Nota 9,5) Intradevar filmul este la fel de bun precum am auzit, iar curiozitatea nu ma lasat sal trec cu vederea.
sweetintoxication pe 28 Noiembrie 2010 20:42
fara indoiala cel mai bun film pe care l-am vazut...o capodopera din care morgan freeman nu putea sa lipseasca. Merita pe deplin locul 1.
talexi pe 23 Noiembrie 2010 14:47
Un film foarte bun
The Shawshank Redemption este un film foarte bun, dar nu o sa inteleg niciodata cum de a ajuns pe primul loc in topul IMDB.In schimb, cu topul Cinemagia situatia este alta.Toti istetii au vazut ca este pe primul loc in topul IMDB si l-au descarcat repede de pe net ca sa poata spune si ei ca l-au vazut si ca, dupa parerea lor, este o capodopera.Total neadevarat.
93GabiBT pe 12 iunie 2011 18:27
Doamne... daca ai stii cata dreptate ai !!!!!!! Bestial comentariul tau :D Te aprob 100%. Astia care au dat 10 sigur nu au vazut niciun film facut de dinainte de 1990...
sorinreddog pe 18 August 2010 14:20
Bun...foarte bun...dar nu cel mai bun!
Un film emotionant care te misca putin si poate incerci sa-ti pretuiesti viata mai bine,lider pe imdb si in preferintele multora,parerea mea este ca mai sunt si alte filme mai bune...
1 5
user-63232a8a075df pe 09 Mai 2024 02:05
Pentru ca actiunea filmului se petrece in anii 50, echipa de filmare a insistat ca Morgan Freeman, fiind singurul negru, sa lucreze in ture, astfel ca ziua juca in film si noaptea il povestea. Tot el a sapat si tunelul, asa ca au trebuit sa ii dea Oscarul pana la urma, dar 10 ani mai tarziu. Altfel, filmul a iesit ok, mai ales ca Morgan nu a dormit deloc timp de 6 luni si mai manca si bataie, ca sa nu uite ca e la puscarie si sa iasa din pielea personajului.
0 0
mircea.gindu pe 08 Martie 2024 12:31
de nota zece
..totul la superlativ, de la regie și imagine, la actori..

De câte ori o văd la tv pe Iga Swiatek, îmi aduc aminte de teribilul Hadley,
neîndurătorul șef al gardienilor (Clancy Brown). C-așa-i în tenis..

0 0
Go 1 2 3 4 5 6 7