Trei kilometri până la capătul lumii

(2024)

Trei kilometri până la capătul lumii

Poster Trei kilometri până la capătul lumii Postere Trei kilometri până la capătul lumii

Sinopsis Trei kilometri până la capătul lumii

Trei kilometri până la capătul lumii

Adi este un adolescent de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinților săi, învață la Tulcea. Venit acasă în vacanța de vară, Adi se simte bine alături de familia sa și de prietena lui cea mai bună, Ilinca. Atunci când familia este confruntată violent cu un adevăr pe care nu îl pot nici ințelege, nici accepta, dragostea necondiționată pe care Adi ar trebui să o primească de la părinții săi dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluție.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
Se difuzează la TV.
HBO
Luni, 21 Iul 21:50
HBO HD
Luni, 21 Iul 21:50

Caseta tehnică

AKA

  • Three Kilometres to the End of the World

Produs de

FamArt Production, CNC

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Romania

Box office Trei kilometri până la capătul lumii

Weekend premieră (07.10.2024)
  • Loc 6
  • Spectatori 12.161
  • Încasări (RON) 154.941,00
Total
  • Spectatori 19.480
  • Încasări (RON) 328.638,00
  • Încasări (USD) 71.754,92

Părerea criticului

Mihneast pe 22 August 2024 17:20
Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni
Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Al treilea lungmetraj al cineastului, scenaristului și actorului român Emanuel Pârvu a fost proiectat vineri pe marele ecran din Grand Théâtre Lumière, într-o zi în care s-au mai văzut în aceeași sală Megalopolis de Francis Ford Coppola, premiera filmului Kinds of Kindness de Yorgos Lanthimos și cea de la Oh, Canada de Paul Schrader. Filmul este co-scris de regizor și de Miruna Berescu, cea din urmă fiind și producătoarea tuturor celor trei lungmetraje realizate până acum de Pârvu prin asociația FAMart.

Trei kilometri până la capătul lumii este o dramă puternică, nuanțată, despre imposibilitatea iubirii… citeşte

2 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
user-65417f711a1c6 pe 14 Octombrie 2024 09:20
Nu este despre "lgtbisme", cum am fost tentat să cred! Așa cum "Crimă și pedeapsă" a lui Dostoievski nu e despre criminali, ci despre umanitate și despre fragilitatea condiției umane.

S-a plâns mult, s-a și râs un pic, dar nu cred că cineva a ieșit indiferent din sala de cinema. Un film pe care trebuie să îl vezi cu inima, nu cu ochii!
Povestea lui Adi nu este povestea celor mai mulți dintre cei care ajung în sala de cinema, dar ea dă glas tuturor vocilor care au fost reduse la tăcere, care au fost umilite, lovite sau izgonite la kilometri distanță de casa lor. Iar acele voci s-au auzit în ecou, tocmai prin liniștea, de multe ori sufocantă, din film. Și chiar dacă nu e povestea oricui, în orice moment s-ar putea să ajungi într-o situație în care n-ai vrea să fii decât în rolul Ilincăi, mezina distribuției, cea care nu lasă… citeşte

3 0
boris.vultur pe 01 Iulie 2024 16:31
Exorcizare
Un film necesar despre cruzimea unei societăți oarbe. Escaladarea violenței și abjecția lumii într-un colț de paradis.Practici barbare: exorcizarea ...O corupție generalizată.Critica virulentă a unei societăți homofobe.
3 1
AdriAdrianna98 pe 13 Octombrie 2024 20:37
Un film foarte bun despre aceasta temă, știu că primul instinct va fi să se zică că iar aceeași idee, doar de asta știu să vorbească (a fost și primul meu impuls, recunosc), dar acest film este original prin abordarea altor teme: violență, abuz de minori, forme de abuz care pleacă, paradoxal, din iubire și grijă, homofobia în viața de la sat. Toate detaliile sunt foarte atent puse la punct, filmul este un deliciu vizual și fiecare cadru te transpune cu adevărat în acea atmosferă. Mă bucur că au folosit și Delta Dunării ca și spațiu, mai ales că vor să propună filmul pentru Oscar.
De interpretări nici nu mai zic, magnifice toate interpretările, mi-au plăcut enorm toate persoanejele. Nu doar cum au fost interpretate, dar și cum au fost scrise, sunt niște peronalități complexe, nu sunt niciunul personaj doar pozitiv sau negativ, ci au din toate,… citeşte

2 1
Arpad pe 31 August 2024 18:55
Temă obosită
Cine nu poate altfel o încearcă și pe-asta cu lgbtqxyz. Se poartă. La concurență cu alte teme, un asemenea film, bine făcut cinematografic, are un atu în plus, ținând cont de suprareprezetarea lobby-ului cam în toate domeniile, cu precădere în showbusiness.
Asta o știu și regizorii noștri setoși de glorie și iubitori de bine.
România, ca multe țări cu cultură tradițională, a tratat deviațiile sexuale, de secole, cu o discriminare relativ benignă, limitându-se cel mai adesea la persiflaj. Evident, cazurile pe pervertire sau agresare a minorilor, constatate in flagranti erau pedepsite destul de aspru, mergându-se până la detenție (jurisprudența respectivă fiind preluată de la țările occidentale).
Omenirea a menținut de mii de ani un echilibru stabil în privința sexualității. Nu există motive să fie tulburat.

2 8
Mishu25 pe 13 octombrie 2024 11:05
N-are nicio legătură cu filmul ce ai scris
mtrxghst pe 19 ianuarie 2025 22:38
Acesti oameni exista, aceste drame exista, discriminarea institutionala si sociala a acestora exista. Acest subiect exista, deci cu siguranta ca va fi abordata in filme. Nu toate filmele sunt pentru tine, nu te pune sa te uiti nimeni daca ideologia ta nu-ti permite. Aceeasi omenire care credea ca sclavia si impregnarea minorelor (doar 2 exemple) sunt bune a tinut acel "echilibru stabil". Daca acel echilibru era benefic si indestulator, societatea nu ar fi incercat sa il conteste si schimbe de-a lungul intregii istorii.
VeniVidi pe 10 Octombrie 2024 23:08
Afirmarea identității sexuale=scandal, într-un spațiu rural, tradițional
O poveste cu un tânăr dintr-un sat de pescari din Delta Dunarii. Un tânăr care vrea să se smulgă din închistarea în care trăiește într-o familie tradițională. Este în același timp în căutarea identității sale sexuale (o temă de maximă actualitate!). Este neînțeles de părinții săi, de vecinii și autoritățile locale. Adi a susținut bacalaureatul pe care l-a luat cu 9.80, are o prietenă în sat iar tatăl său îl vede student la marină. A încasat o bătaie de la un alt băiat din sat cu un tată ceva mai influent. Motivul ar fi fost chiar presupusa și nenegata lui legătură în contra firii cu un turist întâlnit la discotecă. Însă el vrea să plece, are acest amic de la București iar familia încearcă să rezolve problema fiului lor așa cum cred ei. Filmul prezintă gradat rolul poliției locale, al preotului din sat, al părinților și al… citeşte
1 0
Octaz pe 19 August 2024 18:05
Vizionat la Festivalul de film Independent Anonimul !
1 0
comansorin pe 13 Octombrie 2024 19:16
Iarãşi LGBTQ !?!?! Este la modã, nu !?! Trebuie sã ieşim din grotã , nu !?! Nu existã şi alte subiecte în afara vieții acestora !?! Sau avem sarcinã de la Ursula în acest sens ?
1 9
mtrxghst pe 19 ianuarie 2025 22:26
Vorbesti de parca cinematografia romana abordeaza des acest subiect. Nu trebuie sa iesi din grota, doar din casa sa iei o gura de aer ...
Horatiucrisan pe 28 Ianuarie 2025 13:26
Un film bunicel despre România patriarhala de la tara în care a lega și exorciza pe cineva pentru a-i face un aaa zis bine e ceva firesc la fel de firesc cum e sa se intervină de sus pentru mușamalizarea unor cazuri penale. Un portret bun al societății actuale în care "ce spune lumea" e mai important decât propriul copil, in care biserica și armata pardon politia locala și instituțiile corupte se bucura de cea mai mare încredere și bigotismul e pe cele mai înalte culmi. Actori buni din noul val, film realist bun.
0 0
sabinalin pe 12 Mai 2025 19:08
,,Nu e de-ajuns sa crezi in Dumnezeu, trebuie sa mai si ai incredere in El,,. M-am apropiat greu de acest film. Acum cand mai e atat de putin pana la inceperea unei noi editii a festivalului de la Cannes mi-am luat inima in dinti si mi-am zis ca, totusi, e cazul sa vizionez si filmul ce a reprezentat Romania la editia de anul trecut. Am vazut, incluzandu-l si pe acesta, douasprezece dintre filmele editiei din 2024 si pot sa afirm ca nu-i cel mai rau dintre ele. Pentru ca, stim de la Meda si Marocco, Emanuel Pirvu e totusi un profesionist. Un profesionist care si-a atins scopul: a livrat ceea ce isi doreau ,,progresistii,, sa vada, a ajuns la Cannes si s-a intors de acolo cu premiu. Queer ca altceva nu merita dar se pune, da bine la CV-ul ,,proeuropean,,. In plus filmul are o distributie foarte buna care ar fi meritat altceva dar asta-i situatia, atat s-a putut. Am mai scris-o, o mai… citeşte
0 1
lili22 pe 30 Ianuarie 2025 01:40
Bunicel.Mici probleme cu sunetul. Interpretare buna, dar nimic spectaculos.Nu stiu daca se face exorcizare in zona aceea, va asigur ca nu e practica generalizata.l
0 2
anamaria1268 pe 22 Decembrie 2024 22:01
anamaria1268
din punctul meu de vedere filmul are un foarte mare minus, reprezentarea greșită a oamenilor din rural, din nou ni se spune ce barbari sunt oamenii la sat, n-au nimic bun, biserica îi controlează și le întunecă judecata. total greșit. realitatea din românia ne-a dovedit anul ăsta, 2024, că urbanul civilizat e cu mult mai homofob, misogin, extremist. plus că se vede că s-a mers pe preconcepții din start, nicio secundă nu văd identitatea satului, personajele sunt unidimensionale, bune sau rele. este realmente o pierdere de timp.
0 5
mtrxghst pe 19 ianuarie 2025 22:30
Identitatea satului e strans legata de conservatorismul social care, surpriza, e ostil oricui e inafara binarului heterosexual. 100% exista si oameni care nu sunt precum cei prezentati in film, dar nu destui incat aceste drame sa nu se intample in viata reala, implicit sa fie subiecte de film

Spune-ţi părerea despre Trei kilometri până la capătul lumii

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells