Un adevărat coșmar inspirat de un joc video – Until Dawn
„Supraviețuiește nopții sau devii parte din ea” este avertismentul pe care protagoniștii din Until Dawn îl primesc atunci când rămân blocați într-o buclă a timpului. Dar filmul nu seamănă deloc cu seria de jocuri.
Drama psihologică Until Dawn reprezintă cel mai nou film al regizorului David F. Sandberg, cunoscut pentru filme de gen precum Lights Out sau Annabelle: Creation. Fiind o fană a horror-ului de mică, sunt familirizată cu munca lui și, deși nu a fost niciodată memorabilă pe termen lung, a reprezentat mereu o distracție sigură de moment.
Acesta este și cazul recentei producții Sony, o adaptare a jocului video Until Dawn. Pe când scenariul semnat de Blair Butler (Hell Fest) și Gary Dauberman (seriile It, The Nun și Annabelle) lasă de dorit în ce privește logica internă, premisa de la care pleacă este plină de… citeşte
Pentru fanii horror-ului care apreciază abordările neconvenționale
Until Dawn (2025) este un film de groază cu o premisă interesantă și inovatoare, care combină mai multe subgenuri de groază într-o poveste captivantă despre o buclă temporală. În timp ce conceptul și diversitatea genurilor de groază au fost apreciate, filmul nu reușește întotdeauna să execute aceste idei într-un mod coeziv sau satisfăcător. Personajele nu sunt suficient de dezvoltate, iar schimbările bruste de ton pot deruta spectatorii.
Pentru fanii horror-ului care apreciază abordările neconvenționale și sunt dispuși să accepte un ritm imprevizibil, filmul poate oferi o experiență captivantă. Cu toate acestea, cineastii care se așteaptă la o poveste bine conturată și o execuție consistentă ar putea găsi filmul mai puțin reușit.
În ansamblu, este un experiment interesant în lumea filmelor de groază, dar cu o recepție mai mixtă.
Este un film bun, care merită văzut, însă simt nevoia să subliniez din nou direcția în care pare să meargă tot mai des Hollywood-ul: aceea de a insista pe scene odioase, prezentate în detaliu. Este un aspect care, personal, nu mă mulțumește.
Hm... Ideea bună, dar pusă aiurea în practică de regizor, și actorasi. Actorasi care nu prea și-au intrat în rol, tot timpul mocaiti gen "să treacă ziua de filmare să luăm banul"! Mai pe final ce s-au mai agitat și ei! Scene care se reiau, etc. Dacă așa o fi și jocul, bine că nu l-am jucat, asta-vară mi se pusese pata pe el. Sau cine știe poate game-ul este mai bun. De vizionat pe un device cu negrul pur, datorită scenelor, și bineînțeles un sistem audio adecvat...
Sa platesti bilet pentru asa ceva e ....ce e insa interesant e ca nu repeta alte scenarii clasice , vine cu ceva nou si original , insa e ieftin si la buget si se simte si vede.
Singurul lucru care mi-a plăcut la filmul ăsta, a fost ritmul bun, atmosfera tensionată care îți menține curiozitatea și decorul, actiunea se desfășoară pe timp de noapte; asta constituie un mare avantaj la filmele horror. În rest este o mare bolboroseală și o învârteală care pare că nu se mai termină. Pe lângă faptul că scenele nu au nici un fel de credibilitate, nici nu s-a mai venit cu inovații.
Un film bun, dar atât. Trailer-ul promitea un film excepțional, plin de jump scare-uri - ele au existat, dar lipsite de intensitatea prevăzută în trailer. Pe alocuri a părut un amalgam de faze, haotic, dar cu câteva faze interesante. Din păcate, mi-ar fi plăcut o coloană sonoră mult mai atotcuprinzătoare. Nota 8.
Un adevărat coșmar inspirat de un joc video – Until Dawn
N-am rezistat decat