PDA

View Full Version : Cel mai recent film vizionat.

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

M0n0
23 Apr 2005, 12:23
Christmas with the Kranks - 6/10 classic american holliday movie

Mr. 3000 - 7/10 Bernie Mac rulles...

Dan Gerose
23 Apr 2005, 13:44
Oldboy (2003) regia: Park CHAN-WOOK. 9/10. Fara cuvinte !

notorious
23 Apr 2005, 14:17
turnurile din navarone - un adventure movie dated, cu o distributie plina de asi (gregory peck, anthony quinn, david niven etc.), cu niste efecte speciale bombastice dar lispite de inventivitate (motiv, cred, pt prea multe explozii) si cu cateva momente de suspans realizate in stil hitchcockian (vezi scena finala, perfect montata, in care suspansul este meticulos pregatit in stilul scenei de la opera londoneza de la finele lui 'the man who knew too much' - cadre din ce in ce mai stranse, montaj din ce in ce mai rapid, muzica din ce in ce mai puternica).

7/10

providence - in film care m-a lasat confuz si care ar trebui discutat pe indelete. ma gandesc sa fac un topic special cu el.

WraIth
23 Apr 2005, 15:02
South Park(the movie)

Garfield - 6/10 filmul sucks, dar Garfield 10/10.ce super ii pisica asta.mor de ras :)

Kwisatz
23 Apr 2005, 17:08
Am vazut nochnoj dosor(night watch). Nici nu stiu de unde sa incep cu o parere:> Este un film cel putin ciudat. Unghiul cu vampiri e prea putin tratat ca sa poata fi comparat cu underworld. Se pune mult mai mult baza pe un fel de misticism asa ... nici nu imi dau seama... lupta dintre bine si rau lumina si intuneric si mai ales un echilibru fragil sustinut intre ele. Totul pus intr-o atmosfera moderna. Da destul de bine. Cum am zis mult misticism. Daca va place genul merita vazut. Efectele speciale au fost nice si gore-ul(nu prea mult) dar ala care a fost a fost facut misto rau. In oricecaz mi-a facut placere sa il vad. Nu imi pare rau pt timp:) Nu stiu ce nota sa ii dau ca nu am destul experienta. Interesant. Ar merita vazut macar de curiozitate daca nimic altceva de aici nu va atras:)

Kwisatz
23 Apr 2005, 17:32
ah inca o chestie. Gica e prima parte dintr-o trilogie. S-ar putea sa devina interesant(mai ales dupa cum sa terminat).

BeNnY
23 Apr 2005, 17:32
Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events - 7.5/10 - Filmul nu este prost. E doar adresat publicului intre 3 si 10 ani, de aceea exceleaza in scenografie, in vizual, si nu in logica. Jim Carrey prost ales pentru rol. In carti Count Olaf e un tip rece, nu se prosteste. De asemenea, apar glume proaste in film gen un politist negru care se poarta ca un 'boy from the hood', niste scene la teatru, parca, si alte schimonoseli produse de Jim Carrey. De remarcat Emily Browning (Violet Baudelaire) care arata bine pe ecran, uneori imi aducea aminte de Angelina Jolie.

Nu-l recomand, de ce sa te duci la asa ceva cand te poti duce la Hotel Rwanda http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons6/43.gif

europe_east
23 Apr 2005, 18:00
kung fu hustle-- misto film (thx-urile cuvenite lui bellhop, care mi-a indrumat pasii :P). singura obiectie: mi-a placut la nebunie cum incepe filmul, ritmul, imaginea, totul e exploziv. in schimb parca la sfarsit filmul se cam pleosteste in bataile alea interminabile. daca pana atunci filmul nu se inscria in nici un 'genre', acolo parca s-au hotarat si ei s-o dea pe varianta clasica a unui film cu lupte.

ps: i s-a mai parut cuiva ca madama cu tigara in gura semana leit cu colonelul din the ladykillers?

M0n0
23 Apr 2005, 18:16
De remarcat Emily Browning (Violet Baudelaire) care arata bine pe ecran, uneori imi aducea aminte de Angelina Jolie.

Probabil din cauza buzelor...

BeNnY
23 Apr 2005, 19:16
Nu numai. (imi aducea aminte de Angelina Jolie doar din punct de vedere fizic)

Sm�agol-Gollum
23 Apr 2005, 21:33
X-men 6/10 misto de tot wolverine

M0n0
23 Apr 2005, 22:40
Sky Captain... 8.50/10

BeNnY
24 Apr 2005, 01:56
Hotel Rwanda (din nou) 9/10 - Bun, bun, foarte bun film.

WraIth
24 Apr 2005, 08:58
Hotel Rwanda (din nou) 9/10 - Bun, bun, foarte bun film.

urmeaza sa-l vad shi eu . sper sa nu ma dezamageshti :p

M0n0
24 Apr 2005, 12:00
Finding Neverland - 9/10 It was magical... :((

Gaandalf
24 Apr 2005, 13:23
OLDBOY - :shock: :shock: :shock:
ce revenge flick mai vad eu acum ? ...

MinRep
24 Apr 2005, 14:14
...si i-ai dat 7? :shock:
pai, cam cu inima indoita... nu-mi prea ies notele in ultimul timp...

The Revenge of the Pink Panther - 5/10: pacat ca umorul lui Sellers e cam prafuit... ar fi putut iesi mai bine, da' macar nu l-a stricat ProCinema-ul.

Sky Captain and the World of Tomorrow - 2/10: a fost o experienta interesanta, dar doar atat... glumita de final macar te face sa iesi cu un usor zambet pe buze, in loc de... dezgust...

notorious
24 Apr 2005, 16:53
Filmul nu este prost. E doar adresat publicului intre 3 si 10 ani, de aceea exceleaza in scenografie, in vizual, si nu in logica. Jim Carrey prost ales pentru rol. In carti Count Olaf e un tip rece, nu se prosteste.

si daca e adresat tzancilor (ca sa nu zic copiilor, pt ca exista copii si la varste mai inaintate) trebuie sa-i dam atat ?? (si tu ai depasit stadiul !). problema e ca l-am vazut si eu ieri la 'studio' si mi s-a parut atat de prost incat m-a dezarmat. ai dreptate ca scenografia e trasnet (nu mai tin minte care este si production designer-ul filmului) iar din punct de vedere vizual este extrem de stilat. in aceste consditii, 'lemony snicket's a series of unfortunate events' avea sanse sa devina o fantezie interesanta, realizata in stil tim burton, mai ales ca DOP-ul, emanuel lubezki, i-a filmat lui burton 'sleepy hollow'. asadar...

lemony snicket's a series of unfortunate events - 3/10 - totala pierdere de timp. daca ramanea in sfera macabrului si nu dadea in umorul pueril-stupid in care carrey (right again, total gresit distribuit in 'LS') se simte atat de in largul sau, probabil ca avea sanse de reusita. ma asteptam, insa, sa mentionezi de meryl streep, singura aparitie care injecteaza filmului o doza de adrenalina si umor, mai mult decat toate disguise-urile lui carrey la un loc, de un cabotism bine exersat. ca intotdeauna...

notorious
24 Apr 2005, 17:01
ah, era sa uit de greed, legendarul silent al lui erich von stroheim, dat de kubrick printre preferatele lui, parca... dupa cum suntem informati chiar de la inceputul filmului, stroheim ne ofera o noua varianta a realismului pe ecran, 'greed' fiind filmat in intregime in decoruri reale (la fel ca lars von trier) - strazi, locuinte din san francisco. touch-ul este foarte real ! iar subtilitatile regizorale plaseaza filmul undeva la granita dintre drama si o parabola (foarte actuala) despre dezumanizare: ma refer la cei doi canari din colivie, simbol perfect ai indragostitilor sechestrati de propria lacomie, sau scena in care pisica se napustaste asupra lor, aidoma clevetitorului marcus.

9/10

Gaandalf
24 Apr 2005, 17:30
Hote Rwanda - " I think if people see this footage, they'll say Oh, my God, that's horrible! But then they'll go on eating their dinners."
cat de adevarat ... si filmul si spusele ...

BeNnY
24 Apr 2005, 18:21
Filmul nu este prost. E doar adresat publicului intre 3 si 10 ani, de aceea exceleaza in scenografie, in vizual, si nu in logica. Jim Carrey prost ales pentru rol. In carti Count Olaf e un tip rece, nu se prosteste.

si daca e adresat tzancilor (ca sa nu zic copiilor, pt ca exista copii si la varste mai inaintate) trebuie sa-i dam atat ?? (si tu ai depasit stadiul !). problema e ca l-am vazut si eu ieri la 'studio' si mi s-a parut atat de prost incat m-a dezarmat. ai dreptate ca scenografia e trasnet (nu mai tin minte care este si production designer-ul filmului) iar din punct de vedere vizual este extrem de stilat. in aceste consditii, 'lemony snicket's a series of unfortunate events' avea sanse sa devina o fantezie interesanta, realizata in stil tim burton, mai ales ca DOP-ul, emanuel lubezki, i-a filmat lui burton 'sleepy hollow'. asadar...

lemony snicket's a series of unfortunate events - 3/10 - totala pierdere de timp. daca ramanea in sfera macabrului si nu dadea in umorul pueril-stupid in care carrey (right again, total gresit distribuit in 'LS') se simte atat de in largul sau, probabil ca avea sanse de reusita. ma asteptam, insa, sa mentionezi de meryl streep, singura aparitie care injecteaza filmului o doza de adrenalina si umor, mai mult decat toate disguise-urile lui carrey la un loc, de un cabotism bine exersat. ca intotdeauna...

Da, ai dreptate, trebuia sa-i dau ceva gen 6. Si eu tot la studio. Si scenaristul a facut o treaba foarte buna, cum a combinat continut din toate cartile. Pe Meryl Streep n-am mentionat-o ca n-o suport, si am preferat s-o uit.

Duck Soup (1933 - Fratii Marx) 8.5/10 - Prima intalnire cu fratii Marx si am ramas (foarte) placut impresionat. A fost scurt, concis si glumet. Intrebarea care mi-o pun e daca ei au fost primii care au facut chestia cu cei 2 tipi care stau fata in fata si unul testeaza daca se uita in oglinda.

Kwisatz
24 Apr 2005, 19:06
PLAN 9 FROM OUT OF SPACE - Ed Wood
oh my goddd!!!! The horror ... The horror!!!

KORBEN
24 Apr 2005, 19:28
splendor (gregg araki) 8/10
el in genunchi in fata ei cu inelu si texte gen "vreau ca asta sa fie pentru tot restul vietilor noastre, copilul asta trebuie sa aiba o mama si un tata"
doar ca nu e copilul lui, si are deja 2 tati, doi tipi cu care a locuit si si-a tras-o gagica
seamana a 3ome, nu?
ei bine e cam acelasi lucru
cu diferenta ca umoru e mai acid, decorurile mai cautate si artifciale, personajele mult mai superficiale, "conturate" din replici/gesturi/reactii trantite
bonus: kelly mcdonald, combinatie interesanta de young elisabeth taylor si natalie portman (personaj secundar cu accent englezesc)
the doom generation (gregg araki) 9/10
absurdul este atroce
si nimic nu e mai atroce decat ultimu cadru din film
si rose mcgown care e absurd de buna, (glorious tits she`s got..) un personaj care sia sters sau ia fost sters trecutul si in afara de a se injura cu un rocker nu face decat sa se reguleze tot filmul
mam gandit la nick cave, la oliver stone, la van sant si la elefantu lui, tranteala cu pretentii filosofice
tot o ansamblare de tranteli este si the doom generation (aka totally fucked up) in care lucrurile nu prea au sens (sau daca par a avea sens sunt deturnate pe aratura)
gong fu {kung fu hussle} 10/10
de pus la categoria de desene animate, pentru ca personajele fug le fel de repede ca road runner, si-o iau la fel de rau ca willie e coyote (dar supravietuiesc)
find o parodie, exista ceva mai mult decat un touch din matrix, westernurile spaghetii, filmele cu gansteri si evident, filmele lu bruce lee
frida 6/10
ne-remarcabil, cu toate ghidusiile gen tablouri care "prind viata", tripuri cu papusele-cadavre
frumos filmat, da in cazu de fata nu e suficient
chestii de tinut minte
1melonii lu selma hayek
2geoffrey rush in pielea si bascu lu trotzki (si-n pat cu madam kahlo)
3melonii lu selma hayek
4foetusu (natura moarta cu foetus????!!)
ah, da si la un moment dat panzon spune despre arta fridei ca e "dura ca otelul si delicata ca un fluture" chestie care din pacate nu se aplca si filmului, lipsit total de chestii hard (madam taynor si-a epuizat resursele de otel in titus) si caruia gratia nu-i ajunge ca sa fie interesant in vreun fel
last supper 7/10
un japonez manaca japoneze mici si dragute
a castigat mult prin calitatea proasta a proiectiei dp video/dvd
tremors4 (the begining) 5/10
nevada,1889; un orasel numit rejection (!!)
ar fi putut fi un horor tembel si agreabil, mai ales ca se stie care-i chestia cu creaturile
dar...NU
impanat cu ideologia in trend a americii (the bigger the gun the better the man/we must stand united/ we must fight) devine chiar scarbos
din fericire e atat de braindead ca anumite replici/situatii pot fi suspectate de cinism
"in china no one shoots in the house/ because in china on one has shotguns"
"these snakes are not snakes, they`re its tongues"
"this is then, the end of rejection"
"it`s not important how u spend your money, but how you spend your life"
"we will meke rejection our last bastion, our last line of defense" (loved this one)

KORBEN
25 Apr 2005, 21:20
freeze frame 10/10
things to remember:
(6)
never stop filming yourself
ever
off camera is off god
asta zice un tip care se filmeaza 24/7
are toate motivele: in urma cu 10 ani a fost acuzat de o tripla crima, si de atunci un expert in psihologie medico-legala si inspectorul care s-a ocupat de caz il tot urmaresc
atata timp cat are casetele care sa-l disculpe totul e ok
dar niste casete dispar
apare fiica supravietuitoare a familei macelarite (acuma reporter, care, paradoxal il crede inocent)
si lucrurile, care pareau a fi o foarte stilata poveste despre un dement, devin mai negre decat noir-ul
split screenuri, filmari cu self-cam, o atmosfera intunecata si incarcata de casete si numere (24 hours in a day;1440 minutes in wich someone may or may not meet end by the hands of someone that may or may not look like me; 9 years, 11 months, 28 days...1615 murders; 975 unsolved)) si twisturi si brutalitate
nu e o capodopera dar e un thriller politist excelent accesorizat vizual si cu un storyline de noir actualizat si paranoizant la maxim; si ofera un punct de plecare excelent pentru teorii si discutii despre obsesia/dependenta video a societatii
suspect zero 3/10
am vazut episoade din law&order mult mai interesante; ba chiar si cateva din crossing jordan
poveste dsp un serial killer si (mai ales dsp) echipa de fbi-isti care-l urmaresc
plin de pretentii si detalii care sa dea o atmosfera;
unghiuri de filmare "curajoase' montate pe o poveste de 3 parale
inteleg ca unora le au placut se7en si tacerea mieilor, da suspectu zero e penal si deja obosit din momentul in care agentii fbi, la un dinner, aseaza pe masa poze si incep sa reconstruiasca cele intamplate
ugigasul tot scrie numere, asculta casete la reportofon, deseneaza sub inspiratie/in transa; el il alege pe agentu care sa se ocupe de caz...siktir
ginger snaps back 10/10
un fort izolat, cel mai indepartat avanpost al companiei; doua surori pierdute prin padure reusesc sa ajunga in fort; dar preotul spune ca ca demonii tin, pe durata intunericului, locul sub asediu.
toate astea se intampla in anul 1815, undeva in padurile inca locuite de indieni de undeva din america
surorile sunt contrariate, mai ales ca batrana indianca lea spus clar "kill the boy or one of the sisters will kill the other"
un borcan cu lipitori, niste varcolaci, costume si atmosfera tip "romantic gothik cover version" (una dintre fete seaman cumplit de mult cu lillian gish- asta e foarte bine, cine ar putea refuza o mixtura postmoderna lillian gish-reloaded cover version- asediata de varcolaci-color si sonor?), un preot ostil si o legenda care spune ca rosul si negrul vor salva sau distuge
pozitionabil undeva intre the others si dog soldiers, dracula (coppola) si the village, pacte des loups si ultimul mohican
things to remember
(7&8&9&10)
grant harvey (regizorul)
michael marshall 9director of fotography)
katharine isabelle (bunaciunea morbida no1)
emily perkins (bunaciunea morbida no2)
island of death 3/10
continut: zoofilie urmata de sacrificiu ritual al animalului (recte caprei), sex urmat de o crucificare urmata de ucidere prin ingugitare fortata de vopsea alba (ramasa de la restaurarea unei biserici), un cuplul de homosexuali ucisi cu sabia si pistolul; 2 scene de lezbianism ( a doua urmata de uciderea victimei prin supardoza de heroina si incendierea cadavrului);un goldenshower cu o baba nimfomana urmat de bataie crunta si calcarea babei cu un buldozer; un negru spanzurat de si din avion; 2 hipioti care incearca un viol in cada dar sunt ucisi cu un harpon si respectiv prin inecare in wc; o tipa goala ucisa cu o secera printr-o usa inchisa; un viol efectuat de un cioban (asupra cuplului de ucigasi care vroiau sa curete insula mikonos de scursuri umane); un jurnal rosu (despre care se spune ca ar aduce ghinion) si O DACIE (care zau ca nu inteleg ce cauta in film si in insula cu pricina)
explicativ dar nu explicit, filmu e in mod cert iesit mintea cuiva care a citit prea mult din marchizul sadic dar n-a inteles nimic
DAY OF THE DEAD 10/10
dupa un zbor de 7 ani (1978-1985, cat a trecut intre al doilea si al trilea film din trlogia lui romero) elicopterul care i-a dus pe supravietuitorii din mall aterizeaza mai intai intr-un orasel (unde, evident "there`s nobody, at least noody with a brain"; pana si "the air is dead", la fel de mort ca radioul, legatura cu washingtonul fiind pierduta; evident strazile pustii sunt graitoare: banii luati de vant, un cadavru mancat de crabi, palmieri parbusiti, masini abandonate, un ziar cu "the daed walk" ca titlu de juma de pagina si un crocodil ratacit?) deci al doilea stop e facut la o baza militara, unde se va petrece tot restul filmului, intre certuri, impuscaturi, experimente, eviscerari, maldare de dosare si conversatii pline de "ideologia" romero
dawn of the dead fusese un film minimalist si anti-consumist in care o gramada de figurati cu machiaje si miscari penibile se inavarteau printr-un mall; day... e cu totul alta chestie, pentru ca machiajul a atins un nivel calitativ superior si minimalismul tematico-ideatitc e "passe"; romero ingramadeste in cam o ora juma chestiuni de pe agenda proprie: emanciparea femeii, imbecilitatea si inutilitatea armatei,dialoguri despre futilitatea birocratiei, condamnarea stiintei si a doctorilor, punerea sub un mare semn al intrebarii al statutului omului ca fiinta civilizatoare
apar fete noi sin in multimea de zombies: un clown (finally!), o balerina (interesant tutu murdar de pamant, miscari gratioase scelerate); si Bob, un zombie care asculta oda bucuriei la walkman si a fost domesticit
protest anti-militarist si impotriva stiintei experimentale garnisit cu cateva eviscerari, dovezi de prietenie si curaj Day of the dead e ireprosabil
si, ca orice romero, inoubliabil

cherryblossom
25 Apr 2005, 22:42
Happiness (Todd Solondz, 1998) - ceva intre American Beauty si Tillsammans-ul lui Moodysson, dar mai moralist decit primul si cu mai mult umor decit al doilea... e cam misto, merita vazut...

bellhop
25 Apr 2005, 23:21
tentativã de a vedea Amityville Horror (2005), totally blunt experience :(

m-am dres rapid cu un Incredibles Shorts and Outtakes EXTRAS :)

M0n0
25 Apr 2005, 23:24
Elf - 6.50/10 ... neah
The Day after Tomorrow - 8.50/10 ... not bad at all...

herbert
26 Apr 2005, 00:03
doar o observatie (fara semnificatii ascunse) la postarea de mai sus (din pagina precedenta) a lui Korben (sangeros in avatar!!!)...

Korben mi se pare (oare?) mai inspirat atunci cand vorbeste despre moarte si viol. e drept, cu aceleasi sacaitoare greseli de stil si ortografie...
e aici, cum bine remarca Ambra, un soi de umor popular, un mishto atragator... care, uneori, te binedispune...
fragment reprezentativ: „... o baba nimfomana urmat de bataie crunta si calcarea babei cu un buldozer; un negru spanzurat de si din avion; 2 hipioti care incearca un viol in cada dar sunt ucisi cu un harpon si respectiv prin inecare in wc; o tipa goala ucisa cu o secera printr-o usa inchisa; un viol efectuat de un cioban (asupra cuplului de ucigasi care vroiau sa curete insula mikonos de scursuri umane)...”

bellhop
26 Apr 2005, 00:13
korben scrie cu infrigurarea si teama ca-si face doza efectul prea repede si-i trece... :D

herbert
26 Apr 2005, 00:24
korben scrie cu infrigurarea si teama ca-si face doza efectul prea repede si-i trece... :D

am ras :D . multumesc pentru efect & consecinte...

KORBEN
26 Apr 2005, 00:58
korben zice ca daca-ti arde o doza o sa ramai infrigurat pt tot restul vietii tale mizere

KORBEN
26 Apr 2005, 01:02
doar o observatie (fara semnificatii ascunse)

traiasca ipocrizia, nene herbert

bellhop
26 Apr 2005, 01:06
kewl downe, Korben :lol:

herbert
26 Apr 2005, 01:28
doar o observatie (fara semnificatii ascunse)

traiasca ipocrizia, nene herbert

mai Korben, esti suma contradictiilor...
sangeros si foarte sensibil/simtitor. asta mi-a placut intotdeauna la tine.
acum sincer, n-am "ascuns" nimic. a fost o remarca alba, un comentariu -subiectiv - dintr-o parte. nu faci bine ca ma suspectezi..

KORBEN
26 Apr 2005, 01:31
a fost o remarca alba

herbert
26 Apr 2005, 01:45
a fost o remarca alba
te-a blocat, ti-a placut, ai vazut alb inaintea ochilor???
nu-mi spune nene, ca esti in eroare.

Longshot
26 Apr 2005, 07:15
i heart huckabees 6.5/10
milionari de weekend 5.5/10
ginger e fred 9/10

notorious
26 Apr 2005, 10:03
fragment reprezentativ: „... o baba nimfomana urmat de bataie crunta si calcarea babei cu un buldozer; un negru spanzurat de si din avion; 2 hipioti care incearca un viol in cada dar sunt ucisi cu un harpon si respectiv prin inecare in wc; o tipa goala ucisa cu o secera printr-o usa inchisa; un viol efectuat de un cioban (asupra cuplului de ucigasi care vroiau sa curete insula mikonos de scursuri umane)...”

:lol: :lol: bai, oi avea eu o afinitate cu KORBEN in ceea ce-l priveste pe romero, dar tu la-i intrecut de la mare distanta ! am ras cu pofta.

Holden
26 Apr 2005, 10:25
Subscriu la Happiness (9 /10) - o foarte buna manevrare a planurilor narative, bine jucat si filmat. Shocking, pe alocuri.
Birth (5 / 10) - dezastruos, din pacate. Ma asteptam la ceva mult mai reusit dupa vederea trailer-ului. Am avut insa surpriza de a intalni un film extrem de plictisitor si total neinspirat. Daca nu era cu Nicole Kidman, n-as fi rezistat pana la final.

notorious
26 Apr 2005, 10:38
la mine, un maraton hitchcock. :)

lifeboat - ceea ce mi s-a parut interesant la 'lifeboat', singurul lucru, de fapt, dar extrem de important - ca totul este povestit / filmat intr-un singur plan. o exersare de stil a lui hitchcock pt viitorul 'rope'. desi hitchcock (ma tot jenez sa mai zic hitch, de cand cu tuciuriul ala antipatic cu urechi de ET) isi respecta metodele, de autocrat 'notorious', pt crearea suspansului. de exemplu, in momentul in care supravietuitorii hotarasc sa-l arunce peste bord pe nazistul care a scufundat vasul inainte de izbucnirea furtunii, cadrele devin din ce in ce mai stranse, culminand cu niste prim-planuri scurte. intr-adevar, foarte inventiv filmat. apropo, planul detaliu de debut, cu obiectele ce plutesc in deriva dupa naufragiu este gorgeouse, pe langa faptul ca abunda in umor negru (poti gasi o mare diversitate de lucruri, de la manusi de piele pana la carti de joc). iar aparitia ziaristei, connie porter, in blanuri, machiata si cu manusele, este absolut memorabila. insa comentariile despre rautatea/ bunatatea oamenilor sunt cam de prisos...

8/10

suspicion - care incepe ca un romance plin de umor, cu un cary grant parca desprins din niste screwball comedies precum 'arsenic and old lace' sau 'bringing up baby' si cu o joan fontaine adorabila, care in cele din urma se transforma intr-un mystery bine dirijat, cu un picior pe teritoriul melodramei, evoluand in stil 'rebecca'. nu am sesizat prea bine cand anume povestea incepe sa fie spusa din perspectiva eroinei (deci, one point for alfred, huh ? :) )... cred ca din momentul in care fontaine descopera ca grant a fost concediat si a delapidat o suma de bani din contul firmei la care lucra. da, cred ca de-acolo totul ne este povestit din POV-ul eroinei si perspectiva se intuneca. pacat ca este atat de neglijat supansul, insa: scena cea mai 'intensa', cea in care fontaine este pe cale de a fi otravita (?) este pontentata de contrastul dintre paharul cu lapte, de un alb intens si obscurul camerei... (deh, hitch se pare ca avea ceva cu pharul acela cu lapte, incat l-a 'transferat' si in 'notorious' si in 'spellbound' in scopuri similare :) ).

7.5/10

astazi, 'dial m for murder'.

M0n0
26 Apr 2005, 12:37
The Polar Express - 8.50/10 un film foarte bine realizat...un film foarte bun in jurul sarbatorilor de Craciun...

BeNnY
26 Apr 2005, 14:41
Dark City - 8.8/10 Un SF cel putin definitoriu.

MinRep
26 Apr 2005, 15:44
Jesus Christ Superstar - 9/10: asa, ante-pascal... :D

Gaandalf
26 Apr 2005, 18:30
Sistemul Nervos - Mircea Daneliuc - un film cu nebuni si despre nebuni. Un film despre traumele pe care le traiesc batranii din ziua de azi din cauza lui Mircea Radu. Realist cat se poate dar subiectul deprimant.

Kwisatz
27 Apr 2005, 00:34
Be Cool.
Dance scene Travolta - Uma. Nu se ridica la nivelul pulp fiction dar oricum nice touch.

M0n0
27 Apr 2005, 07:40
Be Cool - 6/10 nota pe care o merita...o incercare de a face un film care totusi, aparent i-a lipsit ceva...

notorious
27 Apr 2005, 15:55
hori, ma panenko - o comedie strigatoare la cer, un elogiu adresat umorului absurd, realizata in doar cateva decoruri (dintre care principalul este sala mare in care se desfasoara balul), de o inventivitate sublima a situatiilor si incarcata pana la refuz de o galerie de personaje teribil de pitoresti (dincolo de apucaturile 'din popor', fizionomiile vorbesc de la sine !), desi schitate destul de sumar si usor confundabile...

9/10 (initial, vroiam sa-i dau mai mult, dar am zis sa nu ma fure entuziasmul)

p.s.: milos forman rules ! :P

keyzer soze
27 Apr 2005, 17:40
hori, ma panenko - o comedie strigatoare la cer

rooooaaaarrrrr!

sau, in circumstante comuniste

buna dimineata soare!

M0n0
27 Apr 2005, 18:13
Mortadelo ºi Filemon - 6/10 ... comedie extraordinara...adik o mai mare panarama de comedie nu ai mai vazut...deci sincer acu...chiar nu ai vazut...

P.S. l-am vazut pe HBO...

Gaandalf
27 Apr 2005, 18:15
Lemony Snicket - 1/10 - :sick:
Jim Carey - gr8 withthe dinosaur thing ... rest - bullcrap!

keyzer soze
27 Apr 2005, 21:54
Richard Linklater - Before Sunrise (1995) - 8/10

Revazut. Placut. Etc.

Shane Carruth - Primer (2003) - 7/10

Placut si asta, desi pe alocuri devine obositor. Genul de film care l-ar face pe Philip K. Dick sa-si pape dick-ul de ciuda. Si sa ramana Philip K.
Grand Jury Prize Sundance, 2004

Werner Herzog - Mein liebster Feind (1999) - 8/10

Louie, this is the end of a beautiful friendship. Adica povestioare si cancanuri, pretext pentru Herr Werner de a se mai trambala odata prin Peru. Dar, dincolo de vrajeala, raman chestiunile serioase: fotografiile lui Thomas Mauch sau dansul fluturelui. Touchy. A se vedea doar dupa vizionarea celor 5 colaborari Kinski-Herzog.

nume
27 Apr 2005, 22:02
Werner Herzog - Mein liebster Feind (1999) - 8/10

Louie, this is the end of a beautiful friendship.Dar, dincolo de vrajeala, raman chestiunile serioase: fotografiile lui Thomas Mauch sau dansul fluturelui. Touchy. A se vedea doar dupa vizionarea celor 5 colaborari Kinski-Herzog.
Cata dreptate ai.
Vizionarea documentarului se impune numai dupa parcurgerea celor 5 colaborari. Chestia asta o spusesem si eu pe raposatul topic Herzog si Kinski. L-am pastrat pe undeva (cel putin articolul din Procinema) si am sa-l redeschid la cafenea.

keyzer soze
27 Apr 2005, 22:53
Robert Rodriguez, Frank Miller - Sin City (2005) - 6/10

Vazut juma de ora, injurat mama, dat eject, baut o bere. Pointless. Sigur, vizual e miez din chizda, dar intelectual e plain bullshit. M-a 'nervat stupiditatea cu care, din nou, se incearca gonflarea bd-ului pe marele ecran. La ce bun? Ca fost (in copilariile mele) amator si realizator de bd-uri, il sfatuiesc pe Rodriguez ca data viitoare sa ia Photoshopu si o damigeana de tequila si sa-l invite pe Tarantino la mazgalit bedeuri. Pe hartie. Ca tot fun e.

Gaandalf
28 Apr 2005, 00:28
Tape - 5/10 - un dialog de 1h si 26 de minute intre 2 indivizi si Uma Thurman care spun lucruri aparent interesante. Film independent, simplu si coagulat. Tot dialogul este atent portionat dar finalul de 3 minute si cateva zeci de secunde distruge tot.

ogto
28 Apr 2005, 17:48
catev filme vizionate:

Dark City au fost foarte multe filme bune si chiar geniala in anii '90, iar dark city este unul din favoritele mele. Povestea si atmosfera captivanta, imaginea si decorurle geniale, niste 'bad guys' care arata de parca ar fi inspirat agentii din matrix (aparut cu an mai tarziu), muzica atmosferica si actori simpatici (Richard O'Brien este intruchiparea baiatului malefic with cahplin-like hat). prima oara il vazusem in 2001, pe bucati si am retinut anormal de mult din el (a avut un impact foarte mare asupra mea) si acum ca il revad imi dau seama ca nu m-am inselat cand am spus tuturor cat de bun e. Un s.f. de exceptie, unul dintre cele mai bune zic eu, la mica distanta de perfectie.

finding neverland am savurat din plin acest film. trecerea de la realitatea la imaginatie este foarte bine facuta, iar in ultima parte cele doua se confunda si nu prea esti sigur care e care. Depp e senzational, inca o nominalizare meritata (daca era dupa mine ii dadeam oscarul pt piratii din caraibe) iar winslet parca a fost mai buna in sunshine dar nici aici nu e rea, doar nu remarcabila. un film foarte simpatic, singura problema e ca daca nu ai o pozitie FOARTE confortabila, tot filmul o sa te misti intr-o parte si-n alta...

nobody's fool niciodata n-am fost MARE fan paul newman si n-am prea vazut filme cu el, dar a fost filmul acesta la national si m-a convertit... I am now, a paul newman fan 8) ... joaca superb aici, a imbatranit si, in consecinta, joaca roluri de om batran, ceea ce arata ca el CHIAR este un actor foarte bun. desi filmul e pus la "drama", e foarte cald, nu moare nimeni, mult umor autentic, este in mod real un film foarte 'cald'. Loved it.

million dollar baby multi au zis ca filmul acesta e mediocru, iar eu nu inteleg asta... foloseste cliche-uri, si? spune o poveste neremarcabila, si? spre deosebire de alte filme care incearca sa para destepte si iese un kkt, filmul acesta nu se complica si e realizat impecabil. Eastwood spune o poveste simpla si o spune cat de bine a putut. e vorba despre ceva simplu, dar bine facut. nu m-am plictisit, am savurat din plin rolurile actorilor si am simtit a slight "chill" cand swank (care mi-e antipatica in general) a cazut pe scaun, si mai tarziu moare. ce poti sa ceri mai multe de la un film? nu merita oscarul, true, dar era pe second place dupa sideways

Denis_stelistu
28 Apr 2005, 18:46
Matrix-Revolutii 9/10.Bine l-am mai vazut :D

Pinky
28 Apr 2005, 19:29
Remember the Titans (2000) - 9/10
Rat Race (2001) - 7.5/10
Ray (2004) - 9/10

keyzer soze
28 Apr 2005, 19:33
Brad Anderson - The Machinist (2003) - 8/10

Da. Filmul e super ok, misto filmat, bine interpretat, gloomy atmosphere, tensiune in crescendo care imi aminteste pe alocuri de Hitchcock, scenariu beton, in fine, toate ingredientele pentru un thriller de calitate. Finalul insa este dezamagitor, cu un twist care nu (mai) surprinde pe nimeni si care ucide din fasa vizionarile ulterioare. All in all, un film reusit, mai putin plictisitor decat 'Spider' si mult mai coerent decat suratele asiatice. Sundance style.

Jonathan Glazer - Birth (2004) - 9/10

Brici. Regie, actori, scenariu, imagine, montaj, muzica, toate de nota 10. Ii dau doar 9 pentru ca simt ca Glazer poate mai mult. I-a facut de rusine pe clipangii cu mici bijuterii ca 'Virtual Insanity', ‘Kharma Police’ sau ‘Universal’. Le-a aruncat manusa amicilor Jonze si Gondry cu 'Sexy Beast'. A luat carca de premii cu reclamele la Guiness, berea noastra preferata. Iar acum alearga spre maturitate cu cel mai inchegat produs al sau, un film stapanit perfect, plin de subtilitati si de momente memorabile - planul secventa de inceput, cu alergatorul si umbra sa; prim planul de la opera, cu o Nicole Kidman transfigurata de emotie; marea de sentimente din final, and so on... De remarcat si ost-ul lui Alexandre Desplat (responsabil si pentru 'Girl With a Pearl Earring') si la fel casting-ul care-i face cu ;) lui von Trier: Nicole Kidman, Lauren Bacall si Peter Stormare.

Am pus-o aici si pe asta. - BeNnY

mihai_t
29 Apr 2005, 01:52
"Night of the Living Dead" (G. Romero - 1968) 8.5/10 - L-am descoperit pe Duane Jones, mai cool decat D. Washington si W. Snipes la un loc si m-am convins ca pivnita ramane unul dintre cele mai sigure locuri in caz ca o sa ma trezesc intr-o zi cu o armata de zombie in fata casei. In plus de asta, mi-am dat seama ca ar trebui sa cumpar mai multe cuie si un ciocan mai solid care sa poata sparge capul oricui ar dori sa intre neinvitat in casa mea (I'm half kidding). Ma pregatesc pentru "Onibaba" (Kaneto Shindo - 1964).

KORBEN
29 Apr 2005, 04:00
a series of unfortunate events (lemony snicket) 9/10
da, mi-a placut
toata atmosfera de gotic filtrat prin romantism, decorurile, costumele, copii
lam detestat pe carey care da (din nou) cu mucii in fasole si in film (desi are cel putin 2 faze tari, cand vorbeste despre turn si cand reia dialogul despre moartea parintilor)
e un film pentru copii si nu inteleg de ce nu v-a placut
stiu ca nu e original, ca e copy/paste dupa tim burton si ca nu e delok ok sa copiezi, dart in cazul de fata e nederanjant
lipitorile nu erau prea bine facute pe pc, dar cand maryl streep si dustin hofman se inghesuie sa joace intr-un film, anumite lucruri pot fi trecute cu vederea (adica jim carey si lipitorile)
28 days later 7/1o
7 cu mare indulgenta, pentru ca mr boyle imi e antipatic de la the bitch incoace, tocmai pentru chestia pe care o face si in tot filmul asta: in loc sa filmeze oamenii turbati, individu cauta disperat unghiri si incadraturi
senzationale
a stiut totusi sa ia cateva cadre din romero dar nu a inteles ca secretul e filmarea "zombiilor" in "timp real"; romero lasa un mort viu sa traverseze cadru in 40 de secunde, boyle arunca trei fotograme si zburataceste camera...not ok
braindead (aka evildead) 10/10
killbillu filmelor cu morti vii
(mai corect kill bill e braindeadu filmelor cu batati)
mult prea mult sange si mate, te intrebi cand o sa se opreasca si peter jakson Nu Se Opreste
mult prea mult, tocmai de aceea minunat
shawn of the dead 3/10
am cedat dupa 20 de minute
bully 9/10
re-re-re-vazut tot e impecabil
mai putin finalul cam moralizator

keyzer soze
29 Apr 2005, 07:25
serata erotica:

Nagisa Oshima - In the Realm of the Senses (1976) - 6,5/10

Film prost, datat, voit socant, inventariind tot felul de pozitii si perversitati, din care nu retin decat faza cu oul (el ii introduce ei un ou in pasarica, ea il cloceste si il 'oua' in fata lui, dupa care el il mananca, dulce-acrisor) si finalul cu introducerea penisului taiat in vagin. Toate astea in close-up, of course. Conteaza mai mult povestea din spatele filmului: nea Oshima, faimos la vremea respectiva pentru filmele pinku eiga (adica un fel de asian soft porn-bondage-sadomaso care incita, dar nu 'explica'), se pune pe aratat. Autoritatile se autosesizeaza si este dat in judecata pentru vulgaritate & public offense. Tipul se apara spunand ca vulgar este ceea ce este sugerat, nu si ceea ce este visual explicit. Castiga. Drept urmare... la la la lala... se hotaraste sa faca cel mai bolnav-deviant-explicit film 'up to date' (cu siguranta nu vazuse 'Salo o le Centoventi Giornate di Sodoma', aparut cu un an mai devreme). Asa ca ia si ecranizeaza povestea adevarata a geishei Sada, o tipa de la inceputul secolului care umbla pe strazi masturbandu-se cu penisul taiat al lui barbat'su. Background-ul ala cu scandalul & shit il vedeti si in film, cenzuratorii fiind portretizati de batranul cersetor cu disfunctii erectile de la inceput. Dar, dincolo de futaiuri si voyeur-isme, filmul nu transmite nimic, fiind la fel de mut ca o vagaboanda cu dansa-n gura. :sick:

Andrew Blake - Blond & Brunettes (2001) - 5/10

Un pornache pentru snobi, mult prea stilizat si cautat, cu secvente monocrome, inserturi black & white, decoruri clasice, lacy costumes, lounge music si alte blah-blah-uri. Bile albe: in tot filmul nu intalnesti nici un mascul, just pure female action, licking, fingering & stuff. Bile negre: isi refuza genre-ul, fiind mult prea artificial in sensul rau. Ca un trabuc cu gust de cherry. Adica nu secreta lichide.

??? - Agronomie, caminul A5 (2004) - 9/10

The ultimate Dogma movie. O felie de real life, minimalist si fals poverist. Cam ceea ce incearca Puiu de ceva vreme. Regizorul respecta cu sfintenie poruncile lui von Trier & Vinterberg: fara lumini si artificii tehnice, fara crime, arme and all that bollocks, cu decoruri reale, muzica inregistrata pe platou, no artsy-fartsy camera works, etc. Si, normal, regizorul nu este indicat pe generic. Nici macar cu creta pe podea. Sigur, camera nu este hand-held, ci lasata pe un dulap sa inregistreze impasibila evenimentele (deloc conventionale) din acest film. Imaginea este granulata, incetosata, culorile (in armonii de brunuri si umbre) sunt fascinante, totul pentru un experiment underground de toata lauda. Cine spunea ca cinematografia romaneasca este in impas? A must see. :love:

nume
29 Apr 2005, 07:58
??? - Agronomie, caminul A5 (2004) - 9/10

Care mah ? Slabanogul ala de-i trage la ue nasoalei aleia. Aia mah de le scartaie patul ?

obvious
29 Apr 2005, 10:29
ei iacata..
The Machinist -9.7/10

christi
29 Apr 2005, 10:51
Finding Neverland - 8/10

keyzer soze
29 Apr 2005, 10:53
Brad Anderson - Session 9 (2001) - 6/10

Stephen King kinda movie. O pacaleala 'horror' cu personalitati multiple si case bantuite, all in all very boring. Filmat bine, though (Sony's 24P HD video). Buni mestesugari Anderson si echipa sa. Rareori bat si la portile inspiratiei - vezi scena cu tunelul subteran si luminile care se sting in spatele personajului respectiv, whatever his name is.
La ani lumina de 'The Machinist'.

West
29 Apr 2005, 16:33
Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events - 7/10.

Layer Cake - 7/10.

Finding Neverland - 7/10.

BeNnY
29 Apr 2005, 18:50
Noi Albinoi - 9/10 Al treilea cel mai bun film al anului dupa Sideways si Hotel Rwanda. Multe multumiri lui Korben pentru recomandare. O sa scriu la TIFF de el.

Holes - 4/10 - Biggest piece of shit I've seen in a long time. Macar de era produs de Hallmark.

WraIth
29 Apr 2005, 21:09
saw-9/10 gotta love it.un final pe masura ashteptarilor.
bang bang,you're dead- 7/10

M0n0
29 Apr 2005, 21:11
Vazui si eu Holes/Taci si sapa...eu un film la care te uiti o data & one time only...5/10

Sm�agol-Gollum
29 Apr 2005, 21:17
Saw 8.5/10 excelent finalul!
Sky captain and he world of tomorrow 6/10 un pic cam prea sf-ist, dar merge...la faza cu elefantul, chiar ca au dat-o in bara...

Denis_stelistu
29 Apr 2005, 21:41
Holes(Taci si sapa)8/10
Forrest Gump 9/10 cel mai tare rol al lui Tom Hanks
Normal 5/10 Nu m-a cam impresionat.
XXX 2 6/10

Longshot
29 Apr 2005, 22:14
ken park 8/10
the grudge 5.5/10 - n oameni care se plimba printr-o casa (ba in real time ba in flash back) si mor, atacati de unu' mic si o tipa cu plete lungi negre care ii acopera fata (au japonezii o boala cu astea). asta plus smecheriile obisnuite din manualul genului si avem un horror sub mediocru pt o seara de cinema.

M0n0
30 Apr 2005, 09:15
Primer 9/10 foarte misto regizat...A Mysterious, Intense, Feel-Good Movie

p.s. am facut traducerea la filmul asta... :P

MinRep
30 Apr 2005, 10:36
Stage Fright - 6/10: revazut (la pachet cu "The Lady from Shanghai"). Nu este nici pe departe unul dintre preferatele mele din sfera Hitchcock, dar - mama! - ce mai titlu! :w00t:

Diarios de motocicleta - 7.5-8/10: mie mi-a lacut filmul asta. Mi-era teama de secventele cand "El Che" o sa inceapa sa intalneasca incasi, dar acestea au fost frumos rezolvate, poate cazand un pic inspre documentar... Desi fara sa aiba un aer aparte, "Diarios de motocicleta" este - totusi - bine facut si nu mi s-a parut plictisitor (inca nu e "dusul rece" de care am nevoie, dar ma rog...). Fiindca se concentreaza asupra tineretii lui Guevara si nu asupra "supermitului" marelui comandant, m-am putut raporta mai usor la ideile filmului. Cat despre politica, nu am gasit destul inauntru cat sa stramb din nas.

Gaandalf
30 Apr 2005, 11:32
One Point 0 - 1/10 - total waste of time. and time is what i do not have.

Shaolin Wooden Men - 7/10 - Jackie Chan la 22 de ani, ur basic shaloin kung fu training movie. Enjoyed it but lame story!

Kim Ki-Duk's 3-Iron - 9.5/10 - ma bucur ca pot plasa filmul dupa Lost In Translation drept cel mai bun film pe care l-am vazut. Silentios, linistit, molocom, subtil, finutz, original, confuz dar clar si bine definit. :love:

BeNnY
30 Apr 2005, 13:01
Ambra Blu are absolut toate drepturile asupra filmului sau. In aceasta calitate poate cere moderatorilor sa se lase discutiile pe forum despre filmul lui sau nu. Aici nu este democratie. Avand in vedere ca filmul trebuie sa ajunga la TIFF si ca filmul se poate obtine numai prin metode machiavelice si ilegale (dc++) nu voi lasa alte referinte la el. That's that. Sper ca cercul vesel din partea estica a Romaniei a inteles. Dati-i PM-uri lui AB sa-i spuneti ce credeti despre filmul lui.

Dark Water - 8/10 - Japanese people know horror. Dar nu la fel de bine cum credeam.

Sm�agol-Gollum
30 Apr 2005, 13:30
Flight of the Phoenix 6/10 cel mai mult mi-a placut prabusirea..a fost realizata super misto

WraIth
30 Apr 2005, 17:46
starhip troopers 2 - 4/10
cube zero 4,5/10

BeNnY
30 Apr 2005, 18:23
Am sarbatorit cu:

Pulp Fiction - 9.8/10 - Pentru ca 10 e pentru Dumnezeu si 9.9 pentru Andrei Gheorghe.

Lock, stock and two smoking barrels - 9.7/10 - Pentru ca 9.8 e pentru Pulp Fiction.

obvious
30 Apr 2005, 21:52
DREAMS-AKIRA KUROSAWA 100/10.emotional factor.
film perfect.total.incepe genial si se termina exact unde trebuia sa se termine. istorie poetica a unui popor.aplicabila oriunde.made my day/week.

Denis_stelistu
01 May 2005, 00:37
Primele 20 de milioane 5/10 neincantator.
The War Lord 8/10 Charlton Heston cel mai tare.
All the pretty horses 9/10 un western foarte bine iesit.Penelope Cruz cea mai tare :love:

obvious
01 May 2005, 13:55
Tesis-Alejandro Amenabar-slab rau. 7/10. thriller ieftinos cu veleitati.m-a enervat timpul pierdut.
The Third Man-Carol Reed-9/10.

BeNnY
01 May 2005, 17:58
Se7en - 8.5/10 - Mama lui Saw. Saw a luat nastere din Se7en unde mana unui regizor mai experimentat se simte. Se7en e strong, Saw e amatoricesc. Brad Pitt in 3/4 din film e un dobitoc.

KORBEN
01 May 2005, 19:20
Zombie island massacre 4/10
Ceva foarte straight-to-video, cu niste turisti ucisi (doi cate doi) in insulele canare; pare-se ca de un/niste zombie
Lam vazut din inertie, altfel nu se merita efortul,
Nici macar nu a fost amuzant

One hour photo 9/10
Primu rol negativ al lui Robin Williams: lucrator singuratic la un centru de developat poze din mall care vrea cu tot dinadinsul sa aiba si el parte de ceva mai mult anturaj si afectiune decat ii poate oferi hamsterul sau; drept care face o fixatie pe o familie tanara; dar este concediat si afla ca tatal isi inseala sotia
Si se razbuna, una dintre cele mai hard (dpdv psihologic, fara ca filmul sa fie psihotic) razbunari care au rulat prin fata ochilor mei
Chestii surprinzator de bune (adica placute mintii si ochiului)sunt destule: Personaje excellent construite (si in scenariu si de catre actori) [poate exagerez dar filmul asta a facut din williams cam ce-a facut lost in translation din Murray]
O imagine senzationala (colorata dar rece) acompaniata de o muzica pe masura [romanek este un mare clipar, responsabil de ploaia madonnei, tipatul lui Michael jakson si drogul perfect al celor de la unghiile de 9 inchi]
Teorii contestabile dar inoubliabile despre motivele care-i indeamna pe oameni sa(-si) faca poze [v-ati gandit vreodata ca nimeni nu-si face poze in momentele dureroase sau triste ale vietii?]
Si cum nu ma mai uit la tv, l-am revazut de “this is Jack Killigan, radio KJCM, good night America, wherever you are” in rolul managerului de mall

Human nature 9/10
Unul dintre cele mai subapreciate si trecute cu vederea filme ale deceniului, in care gondry colaboreaza tot cu Charlie kauffman … la realizarea unei “story of destruction and betrail”
Rezultatul este artificios si fantasmagoric (tipu a fost si el clipar, cu realizari ca human behaviour (!!?) si bachelorette pentru Bjork la activ, si se fac trimiteri cat se poate de evidente la antecedentele atunci debutantului in lungmetraj ) mult peste adaptation, preferabil oricand lui eternal sunshine si cam la fel de sarcastico-mizantrop ca being john malkovitch.
inceputul este de fapt sfarsitul, dar filmul ar mai continua putin tocmai pentru a ne dovedi ca totul este o minciuna, soarecii care fac autostopul, casa alba in care Nathaniel iese pe o usa si intra pe alta in aceeasi camera, in acelasi timp, cat corpul lui se afla de doua ori in …purgatoriu?, totul este atat de kauffman, dar pe-alocuri seamana cu stralucirea supraevaluata a mintii incalcite a lui gondry
“apes don`t asasinate their president, gentlemen!” se adreseaza cineva in fata congresului American….
Frumos, n-am ce zice, dialoguri pe-alocuri sclipitoare [“- will somebody tell me who this little boy is?” isi intreaba tim robbins parintii si I se raspunde, prozac-beauty style “- your father and I have adopted an additional son”/o usoara influenta vonnegut e vizibila cu urechea libera: “ when in doubt, never ever do what you really want to do” fiind cheia pentru succesul in societate/si mai ales “I gave up my soul,, I gave up my believes, I gave up my bodyhair for you!”]
Si ca tot veni vorba de replici&declaratii, candva, intr-un numar din defunctul procinema patricia arquette era quotata “as vrea sa am un penis”; sadisfacandu-I gustul pentru accesorii, gondry o transforma in Layla-femeia cu barba pe tot corpul, partenera idela atat pentru Puff (un fel de tarzan reloaded, cu notabila diferenta ca nu a fost crescut de maimute ci de un om care se credea maimuta) cat si pentru doctorul Nathan (care invata soarecii sa manance salata cu furculita potrivita); evident ca prezenta unui kindda mad scientist cere, ca si in eternal sunshine, una bucata “lovely asistant’, in cazul de fata perfida si senzuala Gabrielle (french is the language of love, n`est pas?)

Broceliande 6/10
Fiind produs si vorbit in franceza, ma voi referi la el asa cum era scris pe cd “thriller fantastique”; cu prima mentiune ca doar trei lucruri lucruri sunt notabile: genericul cu filmari de artefacte stranii si stravechi pe un fundal sonor inspirat, secventa in care doi druizi fierb intr-un ceaun o substanta verde fosforescenta si doua capete retzate si un artefact druid, stramos al drujbei, un fel de freza manuala montata pe o maciuca.
Poveste clasica: un campus de langa un sit arheologic (druid, unde se efectuau sacrificii rituale) o eleva nou-venita care are de dezlegat enigma unor crime comise de ceva/cineva, profesori batrani si carti care detin toate raspunsurile dar profesorii mor inainte sa spuna ceva util (ba, pardon, unu spune un descantec) si cartile se pierd sau sunt arse, o fratie secreta, un monstru care seamana suspect de mult cu alienii, etc
Pentru alflarea coeficientului de camp al realizarii cinematografice, utilizati trei replici:
“n-am mai vazut o necropola ata de vasta, cred ca tunelurile se intind pe sub toata padurea”
“ credeti ca au reusit sa termine ritualul?”
si un raspuns naucitor
“evident, piatra magica si-a schimbat culoarea.”

obvious
01 May 2005, 19:52
Human Nature e un regal de sarcasm. iar paralela gondry-vonnegut e cat se poate de misto. foarte putini oameni inteleg umorul asta blazat, tabagic, silentios si superior.buna treaba.

M0n0
01 May 2005, 21:39
Thunderbirds - 5.5/10 Another one time movie...nice action...nice cars and ships...the end

WraIth
01 May 2005, 21:52
alexander - 7/10 filmele istorice sunt cele mai frumoase,sehi asta nu prea m-a impresionat

hidalgo - 5/10 cai frumoshi.that's all

ogto
02 May 2005, 01:19
Pulp Fiction Capodopera. Filmul care a marcat lumea filmului. Este, fara indoiala, unul din cele mai bune filme facut vreodata. Tarantino este maestrul. 10/10 - Nici Dumnezeu n-ar putea sa faca un asemenea film si NICI andrei gheorghe.

Lock, Stock and two smoking barrels Guy e un soi de tarantino britanic. Filmul acesta impresioneaza prin stil si imagine (scena de la jocul de poker si scena cu betia sunt geniale), unul din cele mai bune filme de acest gen (whatever that is). 9.5/10

Seven Avand in vedere ce kkt-uri psihologice cu pretentii au iesit in ultimi ani, acesta este pe departe cel mai bun dar chiar si asa, mi se pare 'overrated'. Tot conceptul este cam stupid iar finalul nu este chiar 'armonios'. Totusi, structura diferita, mana buna la regie si actorii fac filmul.

Brad Pitt in 3/4 din film e un dobitoc.

Nu mi se pare ca Pitt e un dobitoc, ci personajul lui.

Holes. Exemplul clasic de film cu concept interesant, cateva faze misto si o executare dezastruoasa. Pacat.

About Schmidt 8.5/10 - It's not Sideways, but it's not bad either. Lumea se plange ca e plictisitor dar sunt sigur ca pers. lui jack se plictiseste MULT mai mult decat specatatorii in acel film. Filmul e frumos, in stilul 'filosofic' al lui payne. Iar jack e formidabil, unul dintre cei mai buni actori care au existat... Trista zi va fi cand va muri. Si toata chestia cu Ndugu este geniala.

obvious
02 May 2005, 01:50
Gegen die Wand-9.8/10.pe cu totul alte considerente decat am dat acelasi calificativ altor filme.oricum, puternic si misto, perfect jucat, personaje care oricum porneau inca din scriitura prin a fi "de premiu".si din cate am vazut din filmografie sibelei, se pare ca ea a trecut de curand la filme imbracate.si odata cu trecerea s-a facut si de un Urs de Aur.buna treaba...(m-am amuzat MULT pe faza asta).
Birol Ünel-allriiiiiiiiiiight....

M0n0
02 May 2005, 08:07
Seed of Chucky - 6.50/10 vi-l recomand doar sa radeti, si sa vedeti cat de ridicol e, dar si omorurile sunt bine facute ...

nume
02 May 2005, 08:24
NICI andrei gheorghe.
Ce influenta nefasta are acest individ asupra minorilor Romaniei. :sick: :shock: Va obsedeaza, nu-i asa ?

BeNnY
02 May 2005, 10:46
About Schimdt - 8.5/10 - E ok, dar ma asteptam la ceva putin mai bun de la Alexander Payne. E clar: specialitatea lui: people. Chestia cu Ndugu a fost (foarte) inteligenta. Chestia cu Andrei Gheorghe a fost o gluma, il citam pe el.

M0n0
02 May 2005, 11:12
44 Minutes - 7/10 nu asa de grozav...da mai multe gloante reale nu a-ti vazut in nici un film...44 de minute de teroare...fapta reala...

ogto
02 May 2005, 13:31
NICI andrei gheorghe.
Ce influenta nefasta are acest individ asupra minorilor Romaniei. :sick: :shock: Va obsedeaza, nu-i asa ?

andrei gheorghe este unul din oamenii cu o oarecare influenta sociala in romania. eu am zis de el ca o referinta la ce a spus benny

crissis
02 May 2005, 14:23
life of brian de terry jones, tipu' de pe discovery. un film de sezon. nu chiar atit de iconoclast, dar totusi simpatic. allways look on the light side of life.

jeleu
02 May 2005, 15:43
pt mine monty python sunt monstri sacri ai comediei, dar n-am apucat sa vad life of brian. the holy grail mi s-a parut poate cel mai amuzant film EVER.
cat despre ultimul film vazut, acesta e the thirteenth floor. Un thriller misto, te tine in fata ecranului, dar sta cam slab cu efectele speciale si la capitolul actori 7.5/10

WraIth
02 May 2005, 15:46
sleepover - 3/10 mdea

Sm�agol-Gollum
02 May 2005, 22:29
Hidalgo 6/10 charming...quite charming...

nume
03 May 2005, 00:10
NICI andrei gheorghe.

andrei gheorghe este unul din oamenii cu o oarecare influenta sociala in romania. eu am zis de el ca o referinta la ce a spus benny
Influenta lui Andrei Gheorghe, ma face sa ma treaca un puternic sentiment de elimanare a unor substante brun-maronii, pe care mi-e oarecum jena sa o numesc aici...

BeNnY
03 May 2005, 00:14
sentiment de elimanare a unor substante brun-maronii, pe care mi-e oarecum jena sa o numesc aici...

Caca. Daca vreti ne bagam la un topic ag la cafenea 8)

notorious
03 May 2005, 14:35
in ultima vreme m-am pus lapunct cu allen:

annie hall - o forma foarte inventiva (putin spus), in care imaginatia alter-ego-ului lui allen este transpusa in pelicula nu prin inserturi grosolane gen 'ally mcbeal', ci se impleteste subtil cu realitatea. obisnuinta extrovertitului allen de a-si exorciza propriile obsesii si nevroze... eu as fi un membru al unui club care l-ar avea ca membru pe allen. :)

9/10

manhattan - indrazneata ideea de a filma black & white, in rest primeaza suficienta intelectuala a lui allen (vezi controversa cu privire la bergman). prin subiect, prin dorinta de a surprinde (nefacand folos de artificii narative, insa), de a-ti insela constant asteptarile si mereu radiografiind frivolitatea relatiilor moderne (la zeci de km distanta de mike nichols si al sau 'closer', apropo :hmm:) mi-a adus aminte de un alt film de-al lui allen, 'husbands and wives', facut cam la 15 ani distanta de 'manhattan', dar pe care l-am vazut cu mult inainte.

9/10

the ten commandments - tot ce m-a deranjat la acest film facut cu un mare apetit pt epopee, caracterizat cel mai bine prin grandilocventa, ireprosabil din punct de vedere vizual si jucat perfect de heston si brynner afost, cred, felul de a-l vedea pe dumnezeu: razbunator, crud, trufas... prea jewish-like...

8/10

l'annee derniere a marienbad - probabil cel mai dificil film pe care l-am vazut ever. ca atmosfera (decorurile in stil baroc, aerul ca de cavou al imensului palat, dat si de muzica lugubra) este fascinant, dar suprapunerea incontinua a planelor pur si simplu m-a zapacit si nimic mai mult.

Ambra Blu
03 May 2005, 16:08
Ambra Blu are absolut toate drepturile asupra filmului sau. In aceasta calitate poate cere moderatorilor sa se lase discutiile pe forum despre filmul lui sau nu. Aici nu este democratie. Avand in vedere ca filmul trebuie sa ajunga la TIFF si ca filmul se poate obtine numai prin metode machiavelice si ilegale (dc++) nu voi lasa alte referinte la el. That's that. Sper ca cercul vesel din partea estica a Romaniei a inteles. Dati-i PM-uri lui AB sa-i spuneti ce credeti despre filmul lui.

Mincatorii de ca-cat n-au ineles inca tripu cu cinemagia. Ntttt.

Denis_stelistu
03 May 2005, 16:45
Driven 6/10 un Stallone altfel.
Nunta a la grec 5/10 neinspirat.
Hearts in Atlantis 10 cel mai bun film care l-am vazut

Pinky
03 May 2005, 16:48
My Big Fat Greek Wedding (2002) - 7/10
Printesa Sissi (1955) - 7/10

BeNnY
03 May 2005, 17:33
Team America - 8.5/10 - Un fel de South Park meets Baseketball and they have sex. South Park aducand maturitatea in relatie (imagine that!).

obvious
03 May 2005, 19:18
oh brother, where art thou?-a nu stiu cata oara..it never ceeses to...

WraIth
03 May 2005, 19:28
how ot lose a guy in 10 days - 6/10

Longshot
03 May 2005, 20:20
paycheck - 6/10 - vazut la o sedinta bahica serioasa. nu chiar catastrofal.
mi-a placut ideea tipului care, vazand viitorul, isi trimite obiecte in prezent, pentru a se trimite pe un course of action determinat. in rest insa, avem un ben affleck ok, o uma folosita slab, un pers. negativ subtirel si un fir epic destul de gaurit. (cu adaugarea ca e si paul giamatti pe aici, care, cand nu joaca in roluri principale de loseri complexati, joaca personaje secundare de comedy relief)

Sm�agol-Gollum
03 May 2005, 21:11
sin city e alb-negru sau am eu probleme cu ochii?....

M0n0
03 May 2005, 21:26

E alb-negru...dar mai vezi ca mai este si un pic de culoare din cand in cand...

WraIth
03 May 2005, 21:52
just like schindler's list

anywho....duplex 6/10 hate it when shit like this happen

M0n0
04 May 2005, 08:54
Spirited Away - 9/10 intr-adevar un film foarte bun...il recomand la toata lumea...

BeNnY
04 May 2005, 14:46
Kurenai no buta (r. Hayao Miyazaki) 7.5/10 - Pe Marea Adriatica un pilot italian e transformat intr-un porc datorita unui blestem. Devine bounty hunter si are cel mai cool avion. Imaginile cu avioanele in aer, luptele, sunt superioare celor din The Aviator. Si e un desen animat. Sfarsit foarte nasol.

Nae
04 May 2005, 15:38
Lost Highway - tipic David Lynch
felul unic de a povestii o poveste, stilul misto de a captiva desi nimic nu face nici un sens pana la capat, si personajele classice care sunt lynchiane... caractere lucrate bine, muzica misto, mai bun decat Mullholand Drive...
deh, un film pe care l-am savurat: 8,5/10

The Godfather - nu trebuie sa zic nimic, nu? 9,4/10

notorious
04 May 2005, 16:02
Kurenai no buta (r. Hayao Miyazaki) 7.5/10 - Pe Marea Adriatica un pilot italian e transformat intr-un porc datorita unui blestem.

se pare ca acest domn miyazaki are o slabiciune in fata porcilor cum are hitchcock in fata politistilor... probabil ca in acest avatar al fiintei umane vede el cel mai bine degradarea si izbanda animalicului din om. exagerez. :lol: (sau poate nu)

ciudat, eu am vazut in spirited away (aka 'sen to chihiro no kamikakushi'), o combinatie mai degraba amara de 'vrajitorul din oz' si 'alice in tara minunilor' (si poate putin 'magicianul'), o parabola despre lumea capitalista (la fel cum 'vrajitorul din oz' este o parabola despre piata monetara): o lume in care 'clientii', a caror bunastare este finalitatea muncii unei vaste mase de oameni, sunt niste zei care se distreaza pe taramul impricinat (cat de cinic !), o societate in care incompetenta este respinsa / extirpata (vezi fabula zeului puturos), in care extinderea se face adesea prin consumarea resurselor altora (vezi 'cel fara fata', care se mareste ingurgitand alte fiinte), dar, mai ales, in care oferta de munca este mai mare decat cererea. in ultima instanta, o societate in care nimic nu este gratis (vezi si ce se intampla cu aurul pe care il regurgiteaza 'cel fara fata').

deh, deformatie profesionala. :lol:

notorious
04 May 2005, 16:11
remains of the day - foarte bine jucat, ezit sa spun mai multe. totusi, sa-l vad pe hopkins in rol de majordom este tot atat de credibil ca un steven segal in rolul cetateanului kane... :sick: 8/10

a nightmare on elm street - la dracu', ma chinuiesc a patra oara cu panarama asta. :(

Gaandalf
04 May 2005, 18:02
Fahrenheit 9/11 - :shock:

Revenge Of The Ninja - 4/10 - este chiar penibil. Dar merge.

ogto
04 May 2005, 20:19
Team America 7.5 consider un film ratat fata de south park. are momente misto, ceva poante, dar nimic memorabil. It's missing the point.

Porco Rosso 8.5 de bine ce vazusem anul asta aviatorul cu avioane am vazut si porco rosso, tot cu avioane (in mare) si e primul meu Miyazaki. Oricum, intrece aviatorul cu mult, iar in comparatie cu alte animatii e chiar misto. Din pacate cd-ul avea o problema si ocazional mai sarea putin din film, dar am inteles in mare. Poveste misto, porc simpatic, subtitrare cam proasta si toata chestia cu avioanele mi-a placut in mod special. Un film animat reusit, astept cu nerabdare sa mai vad Miyazaki

apartamentu104
04 May 2005, 20:36
sin noticias de dios 8,5/10
extrem de interesant si original cu o viziune asupra lumii de dincolo neasteptata.
in mare, 2 ingeri (unul din rai si altul din iad) se lupta pentru castigarea sufletului unui boxer ratat. de acest suflet depinde insasi existenta raiului si pastrarea organizarii actuale a iadului.
in rest...un plus pentru penelope cruz :P

Leonard
04 May 2005, 20:37
e sepia, aproape permanent apãrînd ceva culori pe ecran deci ai probleme cu ochii dacã nu le-ai observat.
mie mi-a adus aminte de Europa lui Trier, nu numai imaginea, ci ºi modul de povestire

Sm�agol-Gollum
04 May 2005, 21:32
e sepia, aproape permanent apãrînd ceva culori pe ecran deci ai probleme cu ochii dacã nu le-ai observat.
mie mi-a adus aminte de Europa lui Trier, nu numai imaginea, ci ºi modul de povestire

dar nu m-am uitat la film...am vazut doar cateva secvente...si din ce am vazut, filmul era alb-negru... :)

KORBEN
04 May 2005, 22:20
i :love: huckabees
:love: :love: :love: :love: :love:
:D :shock: 8) :w00t: :happy:
(*) (*) (*) (*) (*)

nume
04 May 2005, 22:28
in ultima vreme m-am pus la punct cu allen
Deconstructing Harry ? :? Faza cand o reguleaza p-aia in timp ce se uita la familia reunita in jurul tipicului gratar m-a marcat. Ca sa nu mai vorbesc de bunica care intra peste ei. Aia e bonus.

Lost Highway - tipic David Lynch
felul unic de a povestii o poveste, stilul misto de a captiva desi nimic nu face nici un sens pana la capat, si personajele classice care sunt lynchiane
Omoara-ma, injura-ma, mie filmul asta mi s-a parut oribil.

On topic :
Milionarii de weekend
Il am de 4 luni prin calc. Aseara m-am riscat. Regret amarnic. Gunoi, muci, lacrimi si fecale. 0/10
Saizescu asta micu' e la fel de prost ca si tac-su. Parca l-a regizat moshu', nu el. Debut penibil. Asta nu cred ca va mai face film vreodata.
Jalnic, "incredibil & incalificabil", vorba lui als.
Closer - am zis de el.
Acu' vad Ray. Banal, prima parte cel putin.

Ambra Blu
04 May 2005, 23:12

Sau tu cu monitoru'. E alb -negru, picat pe ici pe colo cu rosu si alte chestii.

keyzer soze
05 May 2005, 07:13
Bertrand Blier - Les Côtelettes (2003) - 5/10

Luat (teapa) de la Metro cu un VHS de 8 lei - ultimul Bertrand Blier, selectionat la Cannes, cu Philippe Noiret si Michel Bouquet. Servit o portie de cotlete sleite, ornate cu ceva discutii interesante si multa, multa plictseala. Dupa 45 de minute am schimbat pe PSV - Milan.

mihai_t
05 May 2005, 13:40
se pare ca acest domn miyazaki are o slabiciune in fata porcilor
pur si simplu ii plac porcii. a si spus-o undeva intr-un interviu (n-am nici un link). imi aduc aminte de "Future Boy Conan" (1978) si de Jimsy (http://www.highharbor.net/gallery/dans_leau.jpg) ce crestea un porcusor in High Harbor.

Denis_stelistu
05 May 2005, 18:31
About Schmidt 5/10 Un Jack Nicholson nu in toate tonele.
Legenda dragonului rosu 8/10.Jet Li cel mai tare.

Nightwane
05 May 2005, 20:35
Kurenai no buta (r. Hayao Miyazaki) 7.5/10 - Pe Marea Adriatica un pilot italian e transformat intr-un porc datorita unui blestem. Devine bounty hunter si are cel mai cool avion. Imaginile cu avioanele in aer, luptele, sunt superioare celor din The Aviator. Si e un desen animat. Sfarsit foarte nasol.

Sfarsitul nu e nasol deloc. Ce vroiai la el? Daca o sa vezi si Tonari No Totoro si Kiki's Delivery Service o sa vezi ca filmele lui Miyazaki au finaluri d-astea...hai sa le zicem grabite (?).

Oricum Miyazaki rules si Porco Rosso rules. The End. I r l33t

Sm�agol-Gollum
05 May 2005, 21:09
Hansel si Gretel 2/10
Solaris 4/10 incurcat film.... :huh:
The grudge 7/10!!!
Constantine 8/10

Terror_IST
05 May 2005, 21:12
"Apt Pupil" 7/10 - Un film al lui Bryan Singer realizat intre "Usual Suspects" si "X-Men", povestea unui adolescent pasionat de istorie si in special de Holocaust care descopera ca un vecin al sau (interpretat de Ian McKellen) este un criminal de razboi nazist. Il santajeaza pe acesta si il obliga sa-i povesteasaca tot ceea ce nu scrie in cartile de istorie in legatura cu lagarele de concentratie. Povestile auzite ii dau cosmaruri si incetul cu incetul are loc un transfer de "rau" intre cei doi. In final baiatul realizeaza ca de fapt nazistul il are pe el la mana. Filmul porneste de la o nuvela a lui Stephen King si e destul de bine realizat dar are cateva faze cam aiurea (nu stiu cat de potrivit e Brad Renfro pentru rolul pustiului atata timp cat intr-un rol secundar joaca Joshua Jackson).

"Andrei Rublev" 9/10 - Un film greu de urmarit (are peste 3 ore) dar tulburator si revelator. Prin prisma pictorului de icoane Andrei Rublev, Tarkovsky prezinta o Rusie a secoluli al XV-lea pe mai multe planuri: politic, etic si religios. Scene extraordinare (atacul asupra orasului, turnarea clopotului, dicutia dintre Teophanes si Andrei, dintre Teophanes si Kiril, dansul bufonului, paganii la merginea apei etc) compun un film superb cu o simbolistica bogata.

"Finding Neverland" 8/10 Ma asteptam la ceva gen "Big Fish" dar am dat de o poveste depre speranta, joc si copilarie pierduta. Johnny Depp il interpreteaza pe J.M. Barrie, dramaturgul care a creat lumea magica Neverland si personajul Peter Pan. Filmul prezinta chiar circumstantele in care Barrie a scris piesa avand drept inspiratie un baietel pe nume Peter care si-a pierdut tatal, a carui mama e pe moarte si care e nevoit sa se maturizeze mult prea repede. Confruntat cu o lume dura, inexpresiva, inchistata intr-o realitate rece Barrie se retrage intr-un taram imaginar Neverland unde povestile copilariei prind viata, iar imaginatia nu cunoaste limite. Depp face un rol foarte bun (sunt chiar curios cum o sa fie "Charlie and the Chocolate Factory") Kate Winslet apare in postura de vaduva cu 4 copii & tuberculoza iar Dustin Hoffman este un patron de teatru cam sceptic la ideile lui Barrie dar care ii da credit. Personajul central al filmului este insa micul Peter interpretat extraordinar de Freddie Highmore. Un film pentru copilul din fiecare!

KORBEN
06 May 2005, 00:01
the machinist 8/10
imagine superba, cristian bale cel putin remarcabil, poveste.........
interesanta primele 50 demin
dupa care o da intro idee care sa mai vazut,scris,citit....
pacat, pantru ca as fi preferat ceva mai interesant si mai cinstit decat tthe memento, mulholland drive sifight club jonktion....
worth seeing pentru ca are suspans chiar si in momentele cele mai slabe

europe_east
06 May 2005, 03:50
Ninotchka-- fain film. pacat ca ati sters subiectu' ala de la clasic. ce misto fac americanii de bolsevici... "which part of the room is mine?" :D "if i'll be staying in this hotel for a week i'll cost the russian people seven cows"... ce misto fac si de rusi in general... de rusoaice dure si dintr-o bucata, pasionale si ucigatoare pe alocuri -- am ras rau, ce mai. iar Greta Garbo geniala in rol... "i want to be alone"... :love:

GhitzaCartitza
06 May 2005, 11:41
SPOILERs

Sin City. Ce prostie! 2 ore pierdute! Regie, imagine, efecte, actori: BRAVO! Cand vine vorba de scenariu 0! M-a enervat rau! Si pentru cei care nu l-au vazut le curm suferinta: Bruce Willis reapare la sfarsit (dupa 8 ani de stat la puscarie), o salveaza pe Nancy din mainile fiului senatorului (care era acum galben si mirosea urat in urma unor experimente care i-au salvat viata), dupa care isi trage un glont in cap (cica sa ii ofere o sansa fetei la o viata noua)! Un batran moare, o fetita traieste! In ultima scena il vedem iar pe criminalul de la inceputul filmului care omora prostituate, binenteles impreuna cu viitoarea victima, nimeni alta decat cea care le tradase pe gagicile vesele Mafiei. In fine tot filmul este ca un cerc. Nu merita vazut! Si daca cuiva i-a placut sa zica de ce!
Jalnic! Penibil!

Pe viitor nu ne mai curma de nimic ca dam in tine cu curmale. Scrie spoiler cum am scris eu daca ai de gand sa faci prostioare.

WraIth
06 May 2005, 13:43
solaris --- poate o fi klumea el asha,nu ca ar fi rau dar nu prea l-am inteles. daor ca "that thing" aduca memoriile la viatza.poate explica cineva

Kwisatz
06 May 2005, 17:11
princess mononoke

asta da film de animatie... nu the disnay crap.

Ambra Blu
06 May 2005, 17:47
One Eight Seven

'Civilzed men start to act gunny gunny'
Roots Manuva

'K's hath spoken'

Inca un film in care sistemul fails to serve and protect, and people start making justice their own way. Si nici un justitiar nu e mai potrivit decit my all time favorite - Samuel Jackson, un 'invatator' atit in scolile din ghetou, cit si in viata, calcind chiar putin a Iisus sau, mai degraba, a apostolul care ii taie lui Iuda urechea. Daca pina acum v-ati duce cu gindul la filmul acela de care mi-e rusine sa pomenesc, cu M. Pf., intoarceti-va. Filmul asta il are pe Sammy antrenat deja la predici si la bullet-dodging in P.F., are citeva stereotipuri etnice cu valorile de baza aferente - in speta machismu'-, dar nu devine nici American History X. Este putin prea tezist for its own good, dar il iau ca atare, ca pe o carte de scripturi.
Un film justitiar, o referinta la filmul lui Chimino, si un OST bengos: Dj Shadow, Tricky, Massive Attack, Prodigy, Method Man.

belatori
06 May 2005, 18:30
Breaking the waves (1996) 9/10 - desi unora le-ar putea parea lung, filmul e realmente impresionant in fiecare minut. de la mimarea cit se poate de naturala a fericirii la nebunia finala, de la gravul real al credintei religioase care duce la reactii inumane la materializarea efectiva a divinitatii, de la iubire la sacrificiu, de la prostie la bunatate ... totul e incintator.
iar daca v-a placut dancer in the dark tot al lui lars von trier atunci sigur va va placea si asta ... poate chiar mai mult.

notorious
06 May 2005, 18:35
about schmidt - nu-l ascultati pe denis stelistul ! :D (glumeam) fara poante, ideile care par sa-l obsedeze pe alexander payne sunt ratarea in viata si existenta insignifianta. desi, 'about schmidt' porneste de la o premiza (sa zicem) mai 'sanatoasa' in acest sens (un jack nicholson - uluitor, ma grabesc sa zic! - in rolul unui 'decent american' ajuns la varsta batranetii, cand iti radiografiezi cu amaraciune anii trecuti si constati ca n-ai facut mai nimic) decat 'sideways', o ia adesea off-track, patinand spre vulgaritate (vezi scena in care bates -goala!- si nicholson fac baie impreuna) si platitudine. totusi, nu stiu ce regizor mai reuseste, in prezent, sa patrunda cu atata usurinta si sa descrie cu atata onestitata viata 'average-american'-ului ca payne. scena finala, pe un ton optimist, iti sfasie inima.

8/10

apt pupil - chiar daca te simti obli8gat, parca, sa sari la beregata lui singer, autorul celui mai strong thriller neo-noir al anilor '90, ca s-a multumit cu o nuvela de king, mai lispita de ambitie, dar nu si de reusite, am s-o spun destul de franc: mi s-a parut ca singer a reusit un thriller nelipsit de suspans, rafinat din punct de vedere vizual, montat si 'scored' ingenios de acelasi 'suspect de serviciu' john ottman. mckellen joaca intreprinzator, ca de obicei. un alt punct in plus pt cadrul final !

M0n0
06 May 2005, 21:14
Orient Express - 7.75/10 ce sa zic...un film cam prea siropos, cam prea teatral, costumele si celelalte sunt foarte autentice...un Sergiu Nicolaescu batran...nu prea mi-a placut...

Denis_stelistu
06 May 2005, 21:28
Orient Express 8/10.O poveste impresionanta.

Nightwane
06 May 2005, 21:29
Orient Express - 7.75/10

ahahahhahahahahahahhahahahaha!!! Best goddamn joke i ever saw on a forum. You're funny Mono. Ala sper ca e minus din fata lu' 7.75 si de fapt sper ca ai vrut sa scrii " -70000000000000000000,75/10".

Sm�agol-Gollum
06 May 2005, 21:33
white noise 7.5/10 now that was a fucked up movie! noroc ca stiam din trailere unele faze ca altfel saream din scaun! mi-a placut faptul ca finalul nu a avut chiar un happy ending...

M0n0
06 May 2005, 21:41
Orient Express - 7.75/10

ahahahhahahahahahahhahahahaha!!! Best goddamn joke i ever saw on a forum. You're funny Mono. Ala sper ca e minus din fata lu' 7.75 si de fapt sper ca ai vrut sa scrii " -70000000000000000000,75/10".

Asta e parerea mea...si da...stiu ca sunt funny...I'm a funny guy... :P
Nu imi plac filmele siropoase...daca vreau sa ma uit la filme siropoase dau pe acasa tv...
costumele si scenariul au fost bune...

BeNnY
06 May 2005, 22:23
25th hour - 9.5/10 - Pure gold. De la imagine pana la actori, replici, muzica si scenografie, toate ideale. Mai ales muzica. Masterpiece.
Lola rennt (r. Tom Tykwer) 8.5/10 - Da, remarcabil pentru idee, realizare, desi pe alocuri stangaci, ramane destul de impresionant.
A night at the opera (Fratii Marx, of course) 8.8/10 - La acelasi nivel cu Duck Soup, poate un pic mai slab decat el.
A love song for Bobby Long - 6/10 - Pentru un moment intim cu Scarlett si cateva momente haioase.

ps foarte triste chestiile cu orient express. Le-as sterge, sunt obscene si offtopic.

Longshot
06 May 2005, 22:31
trecand peste faptul ca love songu' (vazut aku ceva timp)e de un 8 ljr (ma pronunt la acum pe ecrane, cand nu o sa-mi fie lene), am ratat orient express ca sa vad kingdom of heaven. mai bine nu o faceam. cinematografie frumusica cu o tenta blue-ish plus o eva green tare (desi excesiv folosita in prim planuri scurte cu taceri, ce se vor, pline de subinteles) dar cu niste texte de 3 lei si 70 bani, un bloom de lemn si o poveste varza cu cliseele de rigoare. cel mai slab ridley scott vazut de mine.daca n-ar fi de principiu sa stau in sala pana la capat as fi iesit prin minutul 70. m-am plictisit groaznic. 6/10

nume
06 May 2005, 22:36
Nu imi place filmele siropoase......
Moldovean.

@Benny
Foloseste unealta magica.

BeNnY
06 May 2005, 23:39
Hai sa va spun si voua un mic secret. Nu vreau sa fiu comunistul comunistilor aici, las cateva mesaje off topic da' daca treaba (mare) ia amploare o sterg. Si in plus: mai usor cu orient expressu' si notele alea ca unii au stomacuri sensibile. Multumesc.

ogto
06 May 2005, 23:46
Lola Rennt Un film remarcabil. Tot filmul pare a fi trei videoclipuri mai lungi lipite intre ele, multa muzica tehno, totul se misca foarte repede, baga scene animate etc. Filmul este o combinatie intre un concept genial si un exercitiu al stilului regizorial si artistic. Scenele cu viitorul personajelor aratat in poze succesive este foarte inspirat si bine facut, iar scenele cu tatal si amanta, care sunt filmate cu o camera de mana pare a fi o trimitere la telenovelele proaste filmate intr-o maniera asemanatoare si acelasi gen de poveste (amanta pleaca cu sotul and all that crap). Regizorul merita toata lauda deoarece e clar ca mana lui a facut filmul acesta remarcabil si nimic altceva. De amintit ca saraca Franka Potente (Lola) alearga mai mult decat am alergat eu in toata viata mea. Bravo ei.

Matrix Revolutions 6/10 Daca lasau doar prima parte, fara sa mai faca urmari ca sa mai stoarca publicul de bani, isi pastrau demnitatea. O porcarie mai mare ca asta n-am mai vazut de ceva timp, iar eu sunt mare fan al primului film.

Memphis Belle 7.5/10 Are ceva momente misto, in rest, hollywood movie.

Night at the opera Classic comedy. Grucho marx e senzational. Din pacate sufera de acelasi defect ca si Singin' In The Rain, prea mult cantat (desi in singin in the rain doar partea cu jazz-ul m-a deranjat, restul a era foarte ok)

Love song for Bobby Long Filmul e simpatic. Nu are cine stie ce poveste, dar actorii joaca bine, desi Scarlet putea mai bine. Are umor autentic, o mare calitate si cand se termina, nu e TRAGIC (no mor toti), dar nu pare genul acela de sfarsit disney unde toti sunt fericiti si ajung la adanci batraneti etc. Apreciez asta. un 8/10

MinRep
07 May 2005, 09:16
City Lights & Modern Times - 10/10: nu mai stiu a cata oara le vad pe astea doua impreuna, 'la pachet', unul dupa celalalt. Oricum, ambele sunt dincolo de cuvinte.

Million Dollar Baby - 6/10: desi am zis ca ma tin departe de asta, pana la urma nu am rezistat tentatiei. Nu pot sa zic ca a fost chiar atat de rau, dar m-a cam obosit... Replici banale, clisee, o coloana sonora putin interesanta, lipsa suspansului dramatic. Totusi, cateva scene sunt bine regizate si filmul are o structura destul de stabila, este coerent etc. Merita mai mult pentru Morgan Freeman!

Kwisatz
07 May 2005, 09:22
The Returner - un fel de terminator combinat cu niste alien actin. A fost ok
-----
Appleseed. Animatie SF foarte bine realizate. Are o poveste foarte buna. Merita vazut.

Intr-o lume macinata de razboaie se incearca construirea unei societati perfecte care sa traiasca in pace. Insa aceasta societate devine la fel de gaunoasa ca si anterioarele din cauza firii oamenilor. Oamenii au sentimente si deci pot ura. Cat timp exista ura va exista razboi. O noua rasa de oameni clonati este dezvoltata pentru a scapa de aceste porbleme. Se creaza astfel o noua lupta pentru supravietuire intre vechii oameni si cei noi.

----
Doppelganger - un film interesant despre dualitatea individului.

M0n0
07 May 2005, 16:39
Monster, Inc. - 8.75/10 pentru anul 2001 era foarte bun...primul film desen animat 3D la care s-a introdus fizica parului...corectati-ma daca ma insel...

Denis_stelistu
07 May 2005, 16:41
Deep Rising 8/10.Un thriller dur.Sa zic.Famke janssen cea mai tare parte a filmului si "caracatita."

BeNnY
07 May 2005, 18:38
jumatate din - The Amityville Horror - 3/10 (cel din '79) - James Brolin nu e horror material. Deloc. In vreo 45 de minute nici un pic de suspans, sange, sani ori anything else for that matter. Doar un preot atacat de muste. Si totul in atmosfera anilor '70. Ma indoiesc ca remake-ul poate fi mai prost decat originalul pentru ca nu au ce sa faca mai prost, macar scapa de atmosfera anilor '70.

My Little Eye - 8/10 - Asta e un horror bun. Macar prin unghiurile de filmare & poveste daca nu prin actori. Spoiler (desi nu stiu cati o sa vedeti filmul asta, o sa descriu povestea care e foarte misto) - basically e un fel de big brother online aparent. Si sunt selectati 5 oameni care sa stea intr-o casa 6 luni, undeva in pustietate. Iarna. Daca termina cele 6 luni primesc un milion de $ (pe care-l impart intre ei, cred, nu conteaza). Incep sa se intample niste chestii suspecte si cand vor sa renunte vad ca nu pot sa renunte ca de fapt chestia nu e ce credeau ei. Descopera ca de fapt era un site 'snuff' dupa ce unul din cei 5 e gasit spanzurat. La sfarsit mor toti 5 & aflam ca 2 tipi erau platiti de niste clienti bogati sa gaseasca cate 5 oameni sa-i bage-n casa si sa-i omoare cumva. Live. Ideea foarte misto, dar actorii sunt slabuti. Merita vazut anyway.

Nightwane
07 May 2005, 18:41
Dude..ce dracu'..get real. LA ce te puteai astepta de la un film ca A.H. ? Jesus. Doar daca citeai putin despre el iti dadeai seama ca e one of the worst horror movies ever. It's so lame that it's even gay.

Eu astept sa vad remake-ul la House of wax sa vad cum si-au batut joc de bunatate de film horror.

and in other news:

Snakehead Terror -45443242123243566262321143/10. Yeah. Well...it's about fishes that ..uhm.. walk and kill people. Yes. It's not Piranha or smth. It's just about fishes that can walk. Yeah. Well...go me!

BeNnY
07 May 2005, 18:48
Da, asta e cuvantul. 45 de minute foarte gay. Gay in stilul american nu in stilul homosexual. Si n-a fost alegerea mea, Korben made me watch it. Aveam sperante. Dar ne-am revenit relativ repede, in 45 de minute, si l-am inchis. Si de My Little Eye o sa scrie el, ca el e horror man-ul.

notorious
07 May 2005, 20:18
his girl friday - ceea ce-mi place mie sa numesc screwed screwball comedy. insuportabil de multa vorbarie, mai degraba boring, cu un cary grant desprins din anteriorul screwball comedy al lui howard hawks, 'bringing up baby' si o rosalind russel insuportabila si atat.

5/10

the great dictator - pe video, via pitbull. ce pot sa zic, gagurile sunt super - cel cu globul pamantesc cel putin e trasnet! - dar e prea lung; faptul ca e vorbit nu il face cu nimic mai amuzant ca mute-urile lui chaplin pe care le prefer in continuare, ba din contra, limbajul improvizat de CC e o scalambaiala mai aproape de jim carrey. ok, totusi.

7/10

Denis_stelistu
07 May 2005, 20:43
Like Mike 8/10.O gramada de vedete din baschet au contribuit la film.A avut un succes destul de bun,mai ales aparitia unui pustan cu niste bascheti pe care i-a gasit vrajiti si l-a ajutat sa devina cel mai mare baschetbalist din lume la 13 ani :huh: .Merita vazut pentru cei care adora baschetul.

BeNnY
07 May 2005, 23:13
Blue Velvet - 6/10 - Rahat cu pretentii, din pacate.

Denis_stelistu
08 May 2005, 00:00
Bless the Child 7/10 Un film gen Stigmata sau Constantine.Are 4 genuri:thriller,actiune,suspans si putin horror.
Nitica vorbe:Inceputul incepe destul de convingator.Kim Basigner este vizitata de sora ei mai nebuna si ii lasa un copil.Dupa sase ani,sora revine cu unu care crede in satana si nu in Dumnezeu.De aici incepe actiunea.Nu il recomand

herbert
08 May 2005, 00:38
Bless the Child 7/10 Un film gen Stigmata sau Constantine.Are 4 genuri:thriller,actiune,suspans si putin horror.
Nitica vorbe:Inceputul incepe destul de convingator.Kim Basigner este vizitata de sora ei mai nebuna si ii lasa un copil.Dupa sase ani,sora revine cu unu care crede in satana si nu in Dumnezeu.De aici incepe actiunea.Nu il recomand
multumesc Denis. am sa-l evit...

GhitzaCartitza
08 May 2005, 04:50
Man of Honor. (*) (*) (*) (*)
Cuba Gooding Jr. si Robert DeNiro intr-un film rasism, nedreptate si vointa de a reusi ceva ce putini pot, indiferent de piedici. Impresionant este faptul ca povestea este inspirata dupa un fapt real.

europe_east
08 May 2005, 05:29
abre los ojos. wow. incurcat film. dar impresionant totusi. impresii, cineva?

Denis_stelistu
08 May 2005, 10:00
multumesc Denis. am sa-l evit...

Cu placere,prin cuprinsul filmului se petrec lucruri mai ciudate si la sfarsit.

WraIth
08 May 2005, 11:48
My Little Eye - 8/10 2 tipi erau platiti de niste clienti bogati sa gaseasca cate 5 oameni sa-i bage-n casa si sa-i omoare cumva. Live. Ideea foarte misto, dar actorii sunt slabuti. Merita vazut anyway.

smthg like the cube
pp ca felul in care mor reprezinta atractia...

BeNnY
08 May 2005, 11:52
Huh? Felul in care mor e total irelevant. Puteau sa moara injunghiati de o vaca pe la spate, valoarea filmului nu se schimba cu nimic.

WraIth
08 May 2005, 12:04
cum ti s-a parut tie. la cube nu am gasit nimic de vazut decat diferitele capcane ce erau puse la dispoiztia vanatului. de fapt cam toate se repeta shi in cube zero.nu au avut prea multa inspiratie la ultimul mentionat,deshi povestea mi s-a parut ca a fost luata invers

Gaandalf
08 May 2005, 13:02
Kingdom Of Heaven - 8.5/10 surprinzator de bun. Lipseste muzica lu' zimmer dar totul se compenseaza cu niste cadre care te lasa cu gura cascata cu saliva curgand pe alaturi. Orlando less annoying than usual. film bun.

The Ring II - 3/10 - prost si penibil ... amuzant. final de o rafinata materie maronie.

Undercover Brother - 9/10 - delicios. am ras cu lacrimi. some really funny shit to see while "f.u.c.k.e.d up" ... si coloana sonora bestiala.

Honey - 2.3/10 - Jessica Alba :love: filmul = JEG.

Harold & Kumar go to White Castel - 5/10 - sa zicem ca merge. dar nu prea mult k plictiseste prea mult.

Felix
08 May 2005, 13:20
Ultimul film vazut : Orient expres . 2 ore pierdute ... un film patetic . Data viitoare sa ma averizeze cineva ca la pomul laudat nu te duci cu sacu . Un film jalnic din toate punctele de vedere . Cred totusi ca filmul a fost facut pt singura replica cu ceva inteligenta : Maya Morgenstern ( sper ca am scris bine , daca nu sa ma corecteze cineva ... are un nume imposibil ) catre Daniela Nane : "Mata vrei mazare ? "

ogto
08 May 2005, 19:00
Star Wars: Phantom Menace Pacat... Prea mult "kiddy stuff" si lameness, prea putin: Natalie Portman, jedi shit.

The hills have eyes (20 min si cateva faze de la sf.) N-am inteles nimic din plot, ia prea mult timp pana cand moare cineva, final sec, in rest nu-mi pasa.

Cam 10 min imprastiate din Asylum Am inteles despre ce e vorba, dar din nou, cam stupid si nu-mi pasa.

Cultura mea in filme horror are un inceput emotionant...

Nightwane
08 May 2005, 19:13
Cannibal Holocaust - yeah well...n-am rezistat tentatiei de a ma uita inca o data la el. Imi place, asta e. Mi se pare un film "frumos" (frumos as in: i like how the people die) si very very sad (mai ales melodia aia de inceput care, daca as mai avea parul lung, m-ar face sa-mi smulg parul in cap). Oh well...i'm a sucker for people eating people :P

Cannibal Ferox - kinda crappy da' trebuia sa-l vad din nou si p-asta.

Guts of a virgin - ha ha ha! japanese exploitation movies SOOOOOO rule. It's about sum ppl doin' softcore movies and then something comes and kills them all. Very educational and entertaining.

Godzilla vs. Mothra - I almost cried. Such a lovely movie. Mothra is soooo hot.

Porno Holocaust - ma asteptam la ceva socant dar m-a lasat complet rece. Muzica e demential de amuzanta (the '70s had such cool porn music). Deja cadavrele violate nu ma mai impresioneaza deloc.

City of the living dead - Zombies turn me on. Yeah ok. Pacat ca la a patra vizionare nu mai e atat de fresh ca la primele trei. Eh...

keyzer soze
08 May 2005, 19:38
City of the living dead - Zombies turn me on. Yeah ok. Pacat ca la a patra vizionare nu mai e atat de fresh ca la primele trei. Eh...

S-au imputit zombii?

Nightwane
08 May 2005, 19:40

S-au imputit zombii?
nu. matele pe care le vomita una la un moment dat ;)

Denis_stelistu
08 May 2005, 20:27
Hollywood Homicide 7/10Harrison Ford respect.Doi detectivi sunt platiti pentru a gasicriminalii Un film slabut.

Donnie Darko8/10 Un Sf foarte bine reusit.

The Ring 2 6/10.Primul a fost cu siguranta mai bun decat asta.Il recomand ca e mai mult Scary Movie.

notorious
08 May 2005, 20:57
abre los ojos. wow. incurcat film. dar impresionant totusi. impresii, cineva?

well, eu deja am dat 6 motive pentru care prefer 'abre los ojos' (un film halucinant, facut, zic eu, intocmai dupa sintaxa unui vis) in locul lui 'vanilla sky' :P, prin care crowe a trecut cu gratie INTOCMAI pe langa acest 'minor' detaliu, transformand visul lui amenabar, un cineast romantic, sentimental, care crede ca viata este un vis - vezi si 'the others' - intr-o fantezie vulgara a lui cameron crowe.

BeNnY
08 May 2005, 20:58
well, eu deja am dat 6 motive pentru care prefer 'abre los ojos'

3 dintre ele fiind Penelope Cruz, sper.

notorious
08 May 2005, 21:04
Blue Velvet - 6/10 - Rahat cu pretentii, din pacate.

hai, ma, nu fi... :?

sa zici tu asa ceva despre 'blue velvet', prima mea experienta 'lynch-iana' ? :) 'blue velvet' nu se remarca numai prin amprenta lui lynch (niste imagini socante, filmate inedit - vezi cea in care camera coboara in iarba, descoperind o ureche in putrefactie - so fachin sick, man ! :shock:), ci si prin cinismul cu care regizorul zugraveste o societate (a carei existenta, pe cat de probabila, este pe atat de deranjanta) corupta de sex si violenta.

so, i beg to differ, man ! ;)

3 dintre ele fiind Penelope Cruz, sper.

unul era, totusi... :oops:

nume
08 May 2005, 21:26
vezi cea in care camera coboara in iarba, descoperind o ureche in putrefactie - so fachin sick, man ! :shock:)
Ce ti se pare asa de "sick" ?

BeNnY
08 May 2005, 21:32
Imaginile 'socante' mi s-au parut gratuite, menite sa mascheze lipsuri. Ne mutam la David Lynch (http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=3216&highlight=lynch&hist=0) daca vreti.

Sm�agol-Gollum
08 May 2005, 21:42
National Treasure 710 un alt rol perfect pt nicolas cage.am vrut sa ii dau nota 8 dar din cauza unui stereotip, si anume, "the good guyallways gets the girl" m-am razgandit. ps:impresionanta comoara...

M0n0
08 May 2005, 21:50
Copoi de Hollywood - 7/10 film facut in timpul liber al regizorului si al actorilor...si a restul persoanelor care au facut acest film...a one time movie...

GhitzaCartitza
08 May 2005, 22:53
Kingdom of Heaven
(*) (*) (*) (*)
Un fierar ajunge sa apere portile Ierusalimului. Un film de Ridley Scott care cauta sa se departeze de productiile similare: "Troia" si "Alexandru cel Mare".

Denis_stelistu
08 May 2005, 23:09
DreamCatcher 9/10.Un film foarte confuz,dar dur.O creatura ameninta Pamantul si se ascunde in trupurile oamenilor,iar unu stia ca va lumea va fi cucerita cu 20 de ani in urma.Nu il recomand fricosilor.Interzis sub 12 ani.

Serghei
08 May 2005, 23:25
Prins cca 45 de min din I am Sam.Scenariu bun,actori buni-de la Sean Penn pana la Dakota Fanning.Din pacate cinematograful american a ajuns intr-un stadiu in care se limiteaza la a exploata un scenariu cat mai lejer posibil.Critica americana trateaza un film ca The Machinist ca pe un freak show si elogiaza pe unul ca Kingdom of Heaven,publicul raspunde,producatorii trebuie sa-si scoata banii.Un cerc vicios care nu cred ca va fi rupt prea curand.

All in all,un script bun exploatat mediocru.Imaginati-va scriptul asta in mana unui Bergman sau Lvt.

apartamentu104
09 May 2005, 01:07
8 mm........no comment.

obvious
09 May 2005, 10:36
any way the wind blows - foarte misto film. dinamic, personaje bune, o coloana sonora de maaaare efect, niscaiva simbol. si a venit ca o compensatie dupa durerea de "mostenirea".8.9/10

Denis_stelistu
09 May 2005, 11:41
Mafia 7/10 Parodie maxima.Mai ales la inmormantare.te prapadesti de ras.

Martalogu
09 May 2005, 16:47
Vampire's Kiss

un executive e cumva sedus de o vampiroaica , si intepat in locu cu pricina,adica gatu . Intre timp urmeaza sedinte de terapie ,iar baba psiholoaga, zice ca da, si da din cap la spusele lui,zicand ca e normal sa te bucuri ca-ti intra liliacu` pe geam . El se agraveaza, devine tot mai artagos cu o angajata, cerandu-i ore suplimentare pentru gasirea si prelucrarea unui dosar .Cand crede c-a scapat,pac ,cu sefu la usa in vizita,balanganind un ceai de plante in mana stanga .Cica vrea s-o vada si sa-i ureze sanatate, dar pt ca toate lucrurile sa fie bine, ea sa vina ea innapoi cu el la serviciu . Noptile ,normal, si le petrece intr-o metamorfoza pseudokafkiana , melanj oniric-real intre 2 vampiroaice .Nu e clar care din ele l-a recrutat, pana cand el ,ajuns capcaun ghebos nu intra in discoteca - si reuseste sa omoare o tarfa,prin atac la jugulare. Mai vine si confruntarea cu vampiroaica number one, si la chinuitoarea marturie in public "nu vedeti ca sunt vampir?nu vedeti in ce m-a transformat ea" , lumea intinde gatu sa caste gura si atat . Dimineata el bantuie strazile ,implorand lumea pe treptele bisericilor sa-l izbaveasca.Cum? Infingand in el acest tarus . Ceea ce in final se intampla, cand el ajunge la domiciliu,si fratele secretarei purcede spre acest act indemnat de soru-sa .

in caz ca nu v-ati prins, vampirul care-si regreta amernic conditia nou-dobandita e Nicholas Cage .Care a facut un rol bunicel ,intr-un film de-altfel cabotin.

Nae
09 May 2005, 17:06
Germania, Anno Zero - R. Rosselini.
wow. nu ma asteptam ca filmul asta sa fie asa de bun. primul film filmat in germania, in berlin, dupa razboi. tipic neo-realism italian, si ultimul film a lu' Rosselini despre mizeria socala a accelui timp. frumos. actori neprofesionisti, asa cum ii placea lui, si decoruri naturale. un script insa foarte misto, si un suspans construit cu mare grije.
final genial.
9,5/10

Nightwane
09 May 2005, 19:07
Erotic Nights of The Living Dead - e cam la fel ca Porno Holocaust numa ca e cu zombie. Pana si actorii cred ca-s aceiasi. Deh...s-a filmat in acelasi timp cu PH :P

BeNnY
09 May 2005, 20:54
8 mm........no comment.

Astea se vor sterge pe viitor. Nu-i pasa nimanui, sincer, ca ai vazut tu 8mm. Aici se scriu pareri gen "BA VEZI-L!" sau "BA SA NU-L VEZI!".

Nightwane
09 May 2005, 21:16
Godzilla, Mothra & Mechagodzilla - Tokyo SOS - merita vazut (mai ales ca e cu Mothra). E destul de nou filmul si evident ca are efecte speciale de tot cacatul but..isn't that what we all want from a Gojira movie?

Sm�agol-Gollum
09 May 2005, 21:18
Thunderbirds 4/10 un film prea copilaresc. nu il recomand celor care prefera filmele serioase

Denis_stelistu
09 May 2005, 21:23
Falci 8/10 Un film foarte bun de catre Spielberg.merita vazut.
Police Story 2: 7/10 Actiune si comedie la putere maxima.Dar nu prea reusit de Jackie Chan 8) .

KORBEN
09 May 2005, 22:21
Gemini 6/10
O japoneza cu piela ca de marmura si o privire de sfinx e gasita langa o casa in flacari; amnezica; doctorul care a gasit-o are parte de cateva decese in familie, un miros dubios in casa si este aruncat in fantana de un tip care-i seamana leit; pana aici, totul ok…
Dar filmul o ia rau pe aratura si-n incercarea de a mai ramane ceva de spus dspre el (in afara de faptul ca imaginea si femeia sunt ireprosabile, ba chiar si montajul cam bizar e d apreciat) finalul e tat de vag ca nici nu stii exact care dintre gemeni a omorat pe care si daca nu cumva sufletul raului ucis il poseda pe cel bun, ramas viu
Dazed&confused 9/10
Richard linklater inainte ca filmele lui sa fie strict dialoguri si plimbari ( sau vorbaraie inutila asa cum o pot vedea unii)
Ei bine, avem un subiect, ceva se intampla cu o logica evidenta, dar dincolo de cruzimea inutila si imbecilitatea tinerilor americani care vor sa party dar nu mai au unde, tot linklater gasim
1 dialoguri dsp viata, viitor, alegeri si in ce fel pot afecta viitorul unui individ
2 teorii conspirationiste/fantasmagorice (george washington fuma iaraba….)
3 mai multe grupuri de liceeni care se tot intersescteaza
4 viata de suburbia
de mentionat o mult prea scurta aparitie a millei jovovici (din pacate imbracata)
stainboy 10/10
tim burton, animatie minimalista,, trista, sufletista, cu just a touch of plymptoon si un feeling de Andersen.
Poezie
2 evil eyes 9/10
romero si argento scenarizeaza si regizeaza doua povestiri de byron
in ambele ecranizari senzatia de tales from the cript , atat pentru caracterul moralizator cat si din cauza lungimii ( 1 hr bucata)
chestii commune
1scarile, o adevarata psihoza a scarilor
2 scari pe care trebuie carat cadavrul (la romero spre subsol, la argento spre etaj); si exact in momentul acela suna soneria…..
3 cadavrul va fi pastrat in casa
4 unul dintre personajel principale va consuma cam mult alcool
5 ironia, groasa s-o tai cu cutitu [la romero “you finally did the right thing” zice asistenta sotiei crezand ca sotul fusese transportat la spital, dar el era mort pe scari; la argento “when the 2 of us meet, there`s always a body around” politistul catre prietenul lui fotograf
si chiar este, evident]

ochiul nr1, romero
poveste despre o mult mai tanara sotie decat sotul ei batran si muribund, pe care vrea sa-l faca sa-i lase averea cu ajutorul unui hipnotist (sau hipnotizator?)
doar ca batranul moare cam prea devreme…
si moare sub hipnoza….
Excellent suspansul, teroarea, pe care maestrul le mentine all movie long
Morala?
lacomia este ceva urat care va fi pedepsit
sa nu carecumva, indifferent de motiv sa hipnotizati un muribund
ochiul nr2, argento
in viata fotografului de cadavre mutilate jucat de Harvey Keitel apare, brusc, o pisica neagra (asta dupa ce il vazusem deja odata pe keitel in sera asta in the last temptation)
prietena lui are o pasiune pt animalu care e ostil tipului
deci certuri, pisica dispare, tipa e ucisa (argento are o fascinatie laudabila pentru filmarea cadavrelor mutilate si secventa in care corpul ei se scufunda intr-o cada cu apa rosie spre negru de sange e chiar…wow)
partea mistica e cam slaba (mai putin visul lui hk e tras in teapa pentru uciderea pisicii), dar thrillerul psihologico-politist e bine facut
(10xL)

near dark 4/10
incepe bine, cu un cowboy care intalneste o panarama la benzinarie; el e atras de ea, (ea seamana cu Madonna papa don’t reach era) se plimba cu masina, ea ii arata o stea, el vrea sa-I arate altceva…
atmosfera stranie, exact ce trebuie pentru un film cu vampiri
doar ca situatia se deterioreaza, cu o scena de bar prea Rodriguez style pt gustul meu
si pe la sfarsit apare familia lui (tatal si sora nubila) care-l salveaza, vampirii cei rai mor (chiar si lance henriksen) ce mai, spitbag ending pentru ceva ce incepuse oarecum a la lynch…
totusi conceptul de cowboy vampir, familia de vampiri si combustia spontana cauzata de soare puteau duce la un film bun
jeepers creepers2 8/10
“what in the hell are we looking at?”
“gsus Christ, that thing has got a teeth in it!!!”
o sperietoare de ciori prinde viata, isi ia zborul si rapeste vultureste diverse personaje secundare; la radio se anunta descoperirea a 300 de cadavre mutilate intr-o biserica abandonata; un autobuz cu o echipa de fotbal si trei majorette ramane in pana in mijlocul unor nesfarsite lanuri de porumb; o blonda are viziuni
bine executat, cu cateva momente cam prea cam, are marele merit de a fi unul dintre filmele in care camera studiaza in detaliu monstrul, mai are putin si-l panorameaza….
La final, am ramas cu intrebarea “oare care dintre victor salva –regizoru- si ffc-producator, persoana care a luat masa cu als- sunt fani meat loaf?” altfel nu-mi explic o anumita firma “bat out of hell”, dar sper la un bat out of hell3 (sau jeepers creeprs3) care sa fie even better
Nightwatch 9/10
Extremely well done Russian job
Vampiri (si buni si rai), tornade, vrajitoare, ceva sange
Si o poveste despre mica dar relevanta diferenta dintre bine si rau (cei buni sunt niste ipocriti meschini, cu cei rai macar stii cum sta treaba)
Si batalii medievale foarte interesante
O inovatie de maxim bunsimt, binevenita dupa imbecilitati abisale ca Constantine sau Blade (oricare dintre ele)
Asylum 7/10
Un azil gotic, cateva cazuri cu aroma de twilight zone, xfiles, povestiri cu final neasteatat sau povestiri din cripta….
Un episod cu Britt aklund si charlotte rampling, tinere si straluciatoare si, evident ca “marele final” in care una dintre psihozele “pensionarilor” se dovedeste a nu fi deloc psihoza
Cherryfalls 4/10Teenage horror cu Brittany Murphy
Predictibil, deloc amuzant sau scary
The hills have eyes 4/10
Ma asteptam la mult mai mult…
Dezamagire totala
The Amityville horror 6/10
Prea mult dialog, cam banala teroarea (sau incercarile de)
Ramane senzationala povestea cartii, o MARE excrocherie
My little eye 8/10
5 tineri intr-un concurs tip bigbrother, izolati intr-o casa
teniune, teroare, suspiciune
ae fond kiss 4/10
nu stiu de ce nu m-am gandit ca dupa “sweet 16” loach nu avea cum sa faca ceva interesant sau inteligent
realism social britanic de tot rahatul, poveste de dragoste ne-remarcabila

sin city
sublim&superb
mias face fiecare fotograma din filmu asta fototapet.....

notorious
10 May 2005, 10:46
thah !... am uitat de

la grande illusion - prima mea intalnire cu renoir (din cate am inteles, filmul preferat al lui woody allen). mi s-a parut, mai presus de orice, un film viu, de un optimism schimbator, facut pe un ton pe jumatate ludic, comic (vezi relatiile dintre prizonierii de razboi, ai caror unica ocupatie pare sa fie, in afara de inscenarea parodiilor teatrale, punerea la punct a comploturilor de evadare, relatii incropite ad-hoc), jumatate nobil (miscator respectul dintre boeldieu si cpt jucat de von stroheim). 'iluzia' este de a NU trai in mijlocul unor orori precum cele din razboiul mondial.

10/10

kingdom of heaven - comercial, fals, montat cu aparatul de tuns iarba... insa cu o imagine mai presus de gratie ! :love:

6 si ceva / 10

M0n0
10 May 2005, 11:19
Documentarul "Nostradamus, dupa 500 de ani" - un documentar facut dupa 500 de ani dupa nasterea lui...interesant, am aflat o multime de chestii noi printre care...toate aceste predictii ale lui sunt confirmate numai dupa ce se intampla acel lucru...
Cateva lcururi pe care le-a prezis...faptele lu Napoleon, Cele 2 razboaie mondiale, Hitler a fost mentionat in prezicerile lui Nostradamus ca hister...moarte Dianei a mai fost prezisa, 9/11, bombele atomice...
de vazut...

Longshot
10 May 2005, 11:27
assault on dome 4 - p procinema ieri seara. e atat de infect incat am ras pe toata durata lui mai mult ca la ultimul american pie. ia 4/10 pt ca joaca, pe langa penalul care are rolul principal, jack nance (mai mult un cameo) si bruce campbell. and we all love them.

it.
10 May 2005, 14:37
ring 2, the

shtitzi cum, in filmele proaste de oroare, villainu' se ridica a n+1-a oara din balta de sange in care a fost aruncat de catre baiatul cel bun, deshi filmul ar fi fost mai putzin prost daca ramanea jos la iteratzia anterioara?

acelasi motiv face the ring (1) mai prost doar pentru ca sau lacomit sa faca un sequel.

in concluzie, celor carora lea placut the ring, nu shi sursa japoneza, nu le recomand sa vada continuarea.

BeNnY
10 May 2005, 14:53
The Dreamers - 6.5/10 - Pentru ca 7 e linia mediocritatii. Si nu e mediocru. Un efort admirabil dar directionat in prea multe directii.

KORBEN
10 May 2005, 15:43
Cannibal holocaust 9/10
WOW (un wow admirativ&surprins foarte placut, nu un WOW cazut total in extaz si admiratie, totusi)
“the quality si not the best, but it`s preety good” cum zicea chiar un personaj din film despre materialul video gasit de la o expeditie pierduta intr-o jungla amazoniana populata de canibali
Admirativ pentru muzica suava & “rama” aleasa pentru poveste;
Foarte surprins de faptul ca filmul vrea sa spuna ceva intelligent si naspa despre “omenirea civilizata” si mai ales de reusita demersului
9/10 pentru ca exista cam prea multe explicatii si reactii sugerate publicului si pentru ca scenele de viol nu sunt convingatoare
si daca ar fi reusit sa eviscereze macar un personaj la fel de realistic ca broassca testoasa, l-as fi pus in cd-oteca intre Braindead si apocalypse now

below 10/10
nu-mi plac filmele cu submarine
nici acesta nu este vreo capodopera sau ceva innovator, genial, sokant de sangeros
este, pur si simplu impecabil facut, cu suspans all movie long, si pe alocuri cu un feeling de event horizon
wrong turn 9/10
loved it
cover version de calitate dupa texas chainsaw massacre, care mai cinstit s-ar fi numuit “the Virginia barbwire killings”
dovedeste din plin ca “god/good stuff is in the details”…
si mai are ceva foarte apreciat de mine, violenta plina de ura a supravietuitorilor (tot can texas chainsaw)
metaforic vorbind, “collateralu” horrorurilor cu tineri hacuiti de psihopati degenerati undeva in mijlocul zonelor necartografiate

radu_em
10 May 2005, 16:18
ultimu' film vazut?i am david.o poveste destul de trista despre un copil care este despartit de parintii sai si care este dus intr-un lagar de concentrare.filmu' e bun numai ca un pic cam ireal.merita vazut oricum
they say the worl is mine
but i know that's lie
i'm livin' to die

Nightwane
10 May 2005, 16:35
Cannibal holocaust 9/10
WOW (un wow admirativ&surprins foarte placut, nu un WOW cazut total in extaz si admiratie, totusi)
“the quality si not the best, but it`s preety good” cum zicea chiar un personaj din film despre materialul video gasit de la o expeditie pierduta intr-o jungla amazoniana populata de canibali
Admirativ pentru muzica suava & “rama” aleasa pentru poveste;
Foarte surprins de faptul ca filmul vrea sa spuna ceva intelligent si naspa despre “omenirea civilizata” si mai ales de reusita demersului
9/10 pentru ca exista cam prea multe explicatii si reactii sugerate publicului si pentru ca scenele de viol nu sunt convingatoare
si daca ar fi reusit sa eviscereze macar un personaj la fel de realistic ca broassca testoasa, l-as fi pus in cd-oteca intre Braindead si apocalypse now

deci..io cand zic ceva am dreptate :P Numa ca io i-am dat 10/10 .. deh..unii "e" mai pretentiosi.

Gaandalf
10 May 2005, 18:59
Snakehead Terror - :sick: stupid ass teenagers with stupid ass guns try to kill stupid ass snakeheaded fish who are trying to eat each every inhabitant of some stupid ass american lake resort.

BOA VS PITON - :lol: sweet mother of all that is stupid & pathetic...

The Jacket - 7/10 - film bun, interesant dar cam bleg. Adrien Brody plictiseste si joaca pe acelashi tipar spre deosebire de Keira care presteaza bine si are carisma.

Police Story 2 a.k.a PROTECTORUL 2 :lol: - 8/10 - mai bun ca primul, enervanta dublarea in engleza, gustat ushor cu mici pauze cat sa nu devina plictisitor. Jackie nota 10.

Denis_stelistu
10 May 2005, 19:40
The Recruit 6/10 Mare branza,Unu de la CIA il recruteaza pe unul care cauta adevarul despre moartea tatalui sau si instructorul sau(Al Pacino nota 8) il pune la o gramada de teste pe Colin Farrell nota 7.Un film ca oricare altul suspans si thriller.

ogto
10 May 2005, 20:20
Dreamers 7/10 Nu e nimic spectaculos. Filmul are cateva faze misto si regia e interesanta, dar atat. Ma rog, multa nuditate feminina si prea mult fin fundul baiatului ala francez.

Manhattan 9/10 Lumea zice ca eplicticos, dar mie mi-a placut. Nici un moment nu m-a plictisit iar woody allen e fenomenal, si ca actor, si ca scenarist SI ca regizor. I am a WOODY ALLEN FAN.

Edward scissor hands 9/10 un film frumos si trist. Burton is a master.

notorious
10 May 2005, 20:53
am citit astazi in tv mania ca scena din 'about schmidt', in care kathy bates intra in goala pusca in jacuzzi cu jack nicholson, a fost desemnata de revista stuff cea mai grotesca scena a tutror timpurilor. :lol: :lol:

raptor
10 May 2005, 21:26
Sin City-o capodopera. fara a fi fan bd, apreciez ca asa ar trebui sa arate o banda desenata transpusa pe pelicula...efectiv iti inunda ochii,e captivanta,antrenanta, orice -anta ce mai vreti...e magnifica. se detaseaza clar de labarelile de pana acum(gen spiderman,felekra etc.). filmat si montat cu mana dreapta;fx abundente, dar binevenite, cat despre scenariu- e scris cu picioarele-da ce mai conteaza? actorii-ireprosabili, in limitele impuse de subiect.

un .9. GRAS.

Sm�agol-Gollum
10 May 2005, 21:43
The Alamo 7.5/10 80 minute de vorba, 20 minute de actiune...si pot sa spun ca a meritat. au fost realizate misto de tot bataliile! faza cu baiatul a fost foarte neaspteptata

Terror_IST
10 May 2005, 21:43
"Assault on precint 13" 7/10 filmul de debut al lui John Carpenter care a beneficiat si de un face-lift cu Ethan Hawke, Laurence Fishburne si Gabriel Byrne. Varianta 2005 e mult mai alerta, aduce pe alocuri a Die Hard 2, Fishburne e mai Morpheus ca niciodata, nu moare chiar atat de multa lume ca in original si povestea e schimbata cu 180 de grade; chiar si asa cele mai interesante momente ale filmului se regasesc in original. O sectie de politie pe cale de afi inchisa dintr-un cartier rau famat al LA-ului este asediata de o banda periculoasa si destul de bine inarmata. Inauntru se gasesc un locotenent, doua secretare, doi detinuti si o persoana in stare de soc pe care membrii gastii vor cu orice pret s-o ucida. Scena asediului e cam aiurea (huliganii sunt inarmati cu super arme si ei intra pe geamuri in bataia pustilor) ca si scena de final de altfel (confruntarea din subsol). Cea mai penibila chestie mi s-a parut ca , in fine, sunt atacati din toate partile au o cutie cu arme dar nu pot sa deschida lacatul desi unul dintre ei are un pistol incarcat !? si intr-un final rupe incuietoarea cu mana. Simpatic personajul Napoleon cu a lui replica "Got a smoke?" si scena cu fetita la masina de inghetata sau cea cu negrul care incerca sa scape in masina. Pentru fanii filmelor de actiune gen XXX etc. recomand varianta 2005 dupa cum am spus mult mai alerta. Oricum filmul lui Carpenter e foarte reusit pentru perioada in care a fost realizat, are cateva momente inedite, e bine filmat (cateva cadre aduc putin cu gandul la "Halloween") sia are o tema muzicala beton compusa de regizor, bineinteles. De vazut pentru fanii Carpenter!

M0n0
10 May 2005, 21:58
Destine incrucisate - 8/10 un film bestial de Wes Anderson, cu fratii Wilson, comedie recomandata...

Denis_stelistu
11 May 2005, 09:02
Vanilla Sky 7,5/10 Un film psihologic cu Tom Cruise si regizat de Cameron Crowe.Merita sa-l vedeti.

GAUDI
11 May 2005, 10:41
Am vazut aseara OLDBOY, un film Made In Koreea de exceptie, un film care nu merita sa fie pierdut. Filmul are la baza subiectul: razbunare (frumos preludiul razbunari :w00t: + torturile). Seamana cu Kill Bill, de aceea si Tarantino la premiat la Cannes cu Premiul Special Al Juriului.

NU VREAU SA ZIC NIMIC DESPRE SCENARIU
VA LAS SA-L SAVURATI

Am citit ca in 2006 o sa se faca un remake la OLDBOY. AR FI PACAT CA HOLLYWOODUL SA DISTRUGA O ASEMENEA CAPODOPERA.

TRESSPASSING - un horror gen HALLOWEEN RESURECTION 6/10

SEX IS ZERO - teen comedy movie 5/10

JU-ON 1 & 2 - mult mai buna seria japoneza decat the grudge 6/10

cherryblossom
11 May 2005, 13:03
Crash (Cronenberg, 1996) - un film super spooky (menu a la Cronenberg), cu scenariu si muzica spooky, personajele si ele spooky (mai ales blonda Ballard), dar nu in sensul rau... masini si accidente de masina pe post de fetis, oloage imbracate in piele neagra, oase rupte, cicatrici, singe, sex pe bancheta din spate cu prostituate etc ... hai ca am plecat cu capul inainte...

BeNnY
11 May 2005, 13:49
Am vazut aseara OLDBOY, un film Made In Koreea de exceptie, un film care nu merita sa fie pierdut. Filmul are la baza subiectul: razbunare (frumos preludiul razbunari :w00t: + torturile). Seamana cu Kill Bill, de aceea si Tarantino la premiat la Cannes cu Premiul Special Al Juriului.

NU VREAU SA ZIC NIMIC DESPRE SCENARIU
VA LAS SA-L SAVURATI

Am citit ca in 2006 o sa se faca un remake la OLDBOY. AR FI PACAT CA HOLLYWOODUL SA DISTRUGA O ASEMENEA CAPODOPERA.

TRESSPASSING - un horror gen HALLOWEEN RESURECTION 6/10

SEX IS ZERO - teen comedy movie 5/10

JU-ON 1 & 2 - mult mai buna seria japoneza decat the grudge 6/10

Nu mai scrie cu Caps Lock si foloseste Edit.

Denis_stelistu
11 May 2005, 17:19
Spider 9/10.Thriller psihologic cu siguranta placut.Regizat de Cronenberg.Si cu actori mari,va explica viata unui copil care nu si-a inteles-o niciodata,adica taica-su o omoara pe maica-sa,si vine cu alta.

KORBEN
11 May 2005, 21:00
satan`s little helper 2/10
o idee f misto
un copil grasut si antipatic joaca un joc...si e hallowen
si apare careva cu masca da satan
si copilul il ajuta sa oamoare oameni
pana ii eviscereaza (o secventa ratata) tatal
si haituieste familia
care familie si copil scapa :sick:
trebuiau evisxcerati toti la final, care desi e deschis e neplakut
may
o gagica si o papuasa...ceva gen psihoza cu visuallychalenged people
lam ejectat in vreo10
undead 1/10
un cacat
plastik jegos si fara pic de nimic bun il el
austratlienii astia...
extraterestrii transforma oamenii in zombie
:sick:
sincity ...tot 10/10
da la a treia vizonare exista anumite chestii (3 la numar)cam deranjante (gen mult prea cretine, totusi pardonabile)
imperfect da fu Cking (arty) masterpiece

keyzer soze
11 May 2005, 21:04
Bernardo Bertolucci - The Dreamers (2004) - 9/10

Neasteptat de bun, dupa ce batranul libidinos daduse cu mucii-n fasole cu 'Stealing Beauty' & co. Superb filmat, superb compus, cu carca de trimiteri (noul val francez & Richard Brooks & Carol Reed & stuff), mult sex si mult sex. Scene favorite: deflorarea din bucatarie and its bloody kisses, venus de milo gloves, cataroiul si cortul. Bile negre: masturbarea in fata pozei Marlenei Dietrich. Woodstock on the piano nobile.

M. Night Shyamalan - Unbreakable (2000) - 6,5/10

Da, the usual Winnetou, hmmm, boring, dar cadrat misto.

David Fincher - The Game (1997) - 9/10

Revazut. Masterpiece.

KORBEN
11 May 2005, 21:05
si, era sa uit
notre musique 9/10
pentru care am iesit special din casa, lasand in urma juma de gingersnaps1 nevizionat
da s-a meritayt efortul
lumea pleca in suvoaie din sala, da filmu mia plkut
la fel de mult ca prima data
o comedie olandeza (ce se-nghesuie lumea la filme cu 3someuri!!!)7/10

Sm�agol-Gollum
11 May 2005, 21:08
Alfie 7/10 surprinzator de bun. misto cuvintele alea "sublit" introduse :D

Denis_stelistu
11 May 2005, 21:23
Dead End(Drum Inchis)-7/10 Un horror nou nout,adaptare.Ray Wise alege un drum inchis si toate lucrurile iau o intorsatura groaznica.Mor unul cate unul la fiecare oprire.La sfarsit veti vedea ce s-a intamplat de fapt.

notorious
11 May 2005, 21:45
trenuri bine pazite (jiri menzel) - o comedie proaspata, care reuseste sa exploateze vechea tema a nazismului cu acel umor negru a la frank capra. un comentariu acid despre slabiciunile umane, regasirea masculinitatii si comicul frivol & (uneori) grotesc al rutinei existentei unui grup de sateni. senzationalul din poveste (complotul pus la cale pt dinamitarea unui tren nazist) nu are decat rolul de a evidentia, prin contrast, banalitatea vietii personajelor. imaginea este de un rafinament aparte, desi constructia imi aduce aminte de comediile cehe ale lui forman...

9/10

rebel without a cause - vazut intr-o copie alb-negru la jegoasa cinemateca romana. prea putin totusi ca sa ma faca sa nu savurez clasicul lui nicolas ray, o pilda (nu zic 'pledoarie') a razvratirii adolescentine (aflata in mainile celui mai razvratit mic mare actor al celui de-al 7-lea deceniu, james dean) si o fresca memorabila a societatii americane a vremii (parca prea cinica !), mai ales a familiei burgheze decadente. personajele, de o complexitate si consistenta psihologica intalnita poate numai la bergman, traiesc un adevarat delir al vietii. concluzia lui godard este perfecta: 'nicholas ray IS cinema'...

10/10 (pe merit !)

nume
11 May 2005, 22:27
james dean
10/10 (pe merit !)
Mi mi se pare acest dean umflat peste poate, prea suparat pe viata si cu filme de le numeri pe degete. Da deh, omu' a murit tanar ca a fost rebel fara cauza.
p.s.
A fost in copie color (cat se poate de buna dupa atatia ani) si pe protv si pe acasa de zeci de ori.

Nae
12 May 2005, 00:31
Jackie Brown, film tipic Quentin Tarantino. cu un samuel jackson jucand un rol splendid, de mafiot negru, traffic de bani, si un deNiro impecabil, prost impuscand cea mai sexy gagica din film, numai pentru ca-l enerva, si ca el 'nu bate femei'. hehehe, genial. o placere. 8,5/10

The Man Who Knew Too Much - Alfred Hitchcock.
filmul din 33 a fost neasteptat de bun, fiind totusi inceputul carieri lu' Hitchcock ca 'master of suspans'. remaku' pe care l-am vazut apoi, cel din '58 a fost slab de tot, chiar trist, lasandu-mi un gust amar in gura. plictisitor... dar primu mi-a placut mult, desi povetsea este cel putin ciudata.
cel din 33 8/10 si cel din 58 6/10

Deux Hommes Dans la Ville (1973), un film de Jose Giovanni cu Alain Delon. o critica sociala draguta, cu un prostagonist jucat si scris bine, si cu o poveste cel putin buna. un film care m-a pris din multe puncte de vedere, mai ales acela ca nu poti fugii de trecut. frumos. 9,5/10

The Stranger a lu' Visconti... desigur, ecranizare dupa romanul acela splendid a lu' Albert Camus. pacat. m-am asteptat la mai mult din partea lu' Visconti. bine, cateva scene facut frumos, chiar mai bune decat in carte (scena cu mosu' si cu catelu' din bloc, scena din morga, scena din tribunal, si scena cu preotu'), dar pierzand tot c-avea cartea asa de frumos. imaginile frumoase de multe ori, dar nu pastreaza nici o continuitate cum trebuie, ceea ce devine derutant, si ceea ce m-a indepartat de film. greu si lung de multe ori. insa: un marcello mastroiani superb, ca in felliniurile lui, cu un charme extraordinar, si cu o putere incredibila de exprimare...
filmul mai prost decat cartea... cu mult.
totusi.....8,2/10

(p.s. e la moda culoarea?)

Serghei
12 May 2005, 01:14
Bile negre: masturbarea in fata pozei Marlenei Dietrich.

E cea mai buna scena din film.Pasiunea pt. cinema devine carnala.
Si e scena de legatura intre cele doua teme,sex/cinema.

Gaandalf
12 May 2005, 02:21
REMASTERED STAR WARS TRILOGY - nu pot spune decat ca aceste filme (deshi modificate) sunt suflate in aur.

BONUS DISC: EMPIRE OF DREAMS :shock: Ceva inedit, ceva unic, ceva nemaivazut. Alte comentarii sunt deja futile.

SPECIAL THANKS: TLD

Longshot
12 May 2005, 07:58
dead man - alb negru, frumos, packed with stars, poveste tare spusa cu un touch suprarealist si amuzant. ceva n-a mers insa, pt ca nu m-a prins atat de mult pe cat as fi vrut. de revazut.

legend of zu - arata dubios si nu prea se vede mare lucru din scenele de cafting datorita aspectului cheap si usor blurry. insa firul epic si mitologia din spatele lui fac un fantasy fiction flicker ok.

notre musique - am stat. am vazut. am indurat pe n'shpe indivizi care se tot carau din sala. insa filmul nu m-a dat pe spate. l-am simtit doar ca o serie de tirade pretentioase ale personajelor despre diverse probleme universale, presarate cu niste glumite (fictiune-documentar, puscasii marini s.a.) si cu niste chestii filmate destept. that's it. nu e genul meu.

three extremes - gulp. great stuff. dumplings a rulat. urmeaza box, care e foarte atmosferic si pe ultimul loc vine cut, care e ciudat rau, combinand des dramatismului situatiilor (corny words) cu un umor sinistru. de vazut.

MinRep
12 May 2005, 08:13
Noi albinoi - 9/10: din acelasi ciclu recomand "Tei, negrotei", "Ah, American White Trash" si "Noi, albinosii" :D (...)

Prova d'orchestra - 7/10: l-am revazut numai pentru ca este scurt :D. In rest, finalul imi place in mod exceptional, dar primele 30-40 de minute mi se par banale. Cateva declaratii de dragoste fata de instrumente sunt foarte misto ("violoncelul nu te inseala, precum vioara" :lol:).

Citizen Kane - 9.5/10: shh! rosebud...

keyzer soze
12 May 2005, 08:40
Bile negre: masturbarea in fata pozei Marlenei Dietrich.

deci, pentru a-mi manifesta public apetitul pentru sex si cinema, tre sa fac o laba in fata unui poster cu monica belucci ??

nume
12 May 2005, 09:20
:shock: Cea mai mare tampenie pe care o aud de cand sunt pe acest forum !

deci, pentru a-mi manifesta public apetitul pentru sex si cinema, tre sa fac o laba in fata unui poster cu monica belucci ??
:lol: x 1000 . Imi si imaginez 300 de labagii in fata la Patria. In tartaca lui cam asa vine pointu'. Secventa aia e una dintre cele mai scarboase vazute de mine in vreun film. Inutila, cretina, gratuita.
p.s.
Toti din filmele astuia sunt neepilati inghinal. :sick:

Nae
12 May 2005, 12:41
subscriu la ce-a scris Serghej... are dreptate. nume si keyser, dece credeti ca a bagat Bertolucci scena aia in film, cand putea sa bage la fel de bine si un futai pe cinste in film? exact ca sa arate passiunea si dragostea pentru o ideie, si daca ea este numai o minciune... pentru film, pentru politica si pentru ideia dragostei... incercarea de sinucidere de la final, se leaga cu scena asta la fel de bine.
daca vedeti scena asta ca gratuita, atunci tot filmul trebuie sa fie o porcarie pentru voi... si scnea cu periuta de dinti, si tot asa...
mie mi-a placut mult de tot filmu'.

nume
12 May 2005, 12:56
Gunoi.

Nae
12 May 2005, 12:59
Gunoi.

:D you stick to your taste... :P

nume
12 May 2005, 13:12
Da. Uite si de ce. (http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?p=100725&hist=0#100725):)

Nae
12 May 2005, 13:21
misto cronica... daca o citesti si n-ai vazut filmul, chiar o crezi, si nu vrei sa vezi filmul in viitor. :D :lol: ... dar si daca l-am vazut, interpretarea ta este super-misto.
pacat ca nu-s de accord cu tine...

BeNnY
12 May 2005, 13:31
Dreamers la Dreamers (http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=4172&hist=0).

Serghei
12 May 2005, 17:12

Nu neaparat.Nu e o discutie despre apetitul pt. sex si manifestarile publice ci despre urmatoarele:
Daca analizezi semiotic scena ai sa vezi ca nu e vorba de un omagiu adus cinematografului prin faptul ca gestul se desfasoara in fata unui poster ci despre faptul ca fanteziile sexuale ale individului sunt conditionate de un etalon preluat din cinema.
...si daca observi ca acest gest nu e facut cu gandul la colega de scoala ci la posterul Marlenei Dietrich ai sa-ti dai seama ca se vrea o discutie despre efectele sociale si psihologice ale cinematografului asupra individului.De trecerea de la formele de imitatie cele mai simple(a imita coafurile vedetelor,a cumpara aceleasi haine etc.) la cele patologice(imitari de comportament,imitarea vocii etc.) si in cazul de fata la corelatia dintre fantezia sexuala si manipularea impusa de cinematograf.E apogeul demostratiei lui Bertolucci ca realitatea alternativa a cinematografului prelungeste realitatea cotidiana dar in acelasi timp o si anuleaza(intr-o oarecare masura) tocmai prin perfectiunea perspectivei oferite.
...si daca esti atent la geometria gestului ai sa observi o mistificare a unui act religios si implicit faptul ca zeii vechi au fost inlocuiti cu altii noi,care prin insasi natura lor sunt carnali.
...si daca mai citesti ceva despre dictatura&mitul vedetelor(si in special a divelor) in anii 1910-1930,sau macar citesti eseurile lui Daney sau chiar Amengual pe tema asta,daca mai stii cate ceva despre Asta Nielsen,Lydia Borelli,Francesca Bertini,Bette Davis,Ava Gardner,Greta Garbo,Marlene Dietrich sau ai vazut Sunset Boulevard ai sa descoperi ca posterul ala e o contragere a unei politici primordiale de promovare a filmului in anii amintiti.Forma de promovare care a influentat insasi forma cinematografului de la sistemele de lumini a lui Griffith din 1912 pana la inventia prim planului.Obiectul in discutie decreta prezenta unei noi mitologii,aceea a cinematografului.

BeNnY
12 May 2005, 19:47
Roma (r. Federico Fellini) 9/10 - One of a kind. Sau pure bliss. Daca s-ar ecraniza o poezie, asa ar arata. Foarte placut ca nu-ti impune o parere, iti prezinta imaginile si te lasa pe tine sa le judeci, chiar daca ironizeaza (genial) gen parada de moda la calugarite si preoti cu beculete care se plimba ca niste zombie. Si la sfarsit, un one last peek before saying bye bye, Fellini ne escorteaza impreuna cu multi motociclisti incet afara din Roma, filmul lui.

ps last call, va rog, Dreamers la Dreamers (http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=4172&hist=0), asta chiar nu e locul potrivit, daca era alt topic era mai ok.

Nae
13 May 2005, 11:47
gegen die wand. un film pe care l-am revazut ieri, si pe care acuma l-am inteles cum trebuie. un film incredibil de frumos, despre doua destine ratacite, doi oameni pierduti, fara nici un fel de identitate, avand numai o dragoste aparenta ca sa poata scapa din instrainarea vietii lor. o poveste rupta intre doua culturi care traiesc impreuna, dar care nu se inteleg, si care sunt unite numai printr-un mediu care ii face sa se respinga reciproc.
personajele sunt bine conturate, construite cu mare grije, si actorii sunt credibili, sau cum ar spune obvious: nu numai idei, ci oameni.
protagonistul este din scriitura un personaj mistic, ascuns in spatele unei fatade de neamt in somaj, dependent de ajutorul social, si care nu-si dezvaluie trecutul pentru nici un pret. un turc care se vede neamt pentru ca are cetatenie, si care vorbeste despre "die scheiss Kanacken" cu dispret, el fiind la randului lui un "Zuhaelter" pentru nemti.
ea, protagonista, este un personaj simpatic, care nu este inteles nici de nemti si nici de turci, si care incearca sa scape de traditiile conservative musulmane, numai ca sa-si traiasca viata. tentativele de sinucidere sunt pretextul ca sa poata scapa, ceea ce-i si reuseste, cu pretul expulsarii din familie. scena arsului pozelor este incredibil de frumoasa.
relatia lor se rezuma la o scena cheie, cu ea intr-un karusell, singura, invartindu-se in cerc, si se leaga perfect cu un dialog intre protagonist si "unchiul" lui, care a fost catva secvente inainte, si une el si-a descoperit dragostea pentru ea: "Liebe ist ein Karusell, du stckst Geld rein, und es dreht sich... und du musst mehr Geld reinstcken damit es sich weiter dreht..."
fuga in turcia nu este decat o mare dezamagire. pentru el, care numai vorbeste turceste cum trebuie, prima intalnire cu un turc se termina cu "bist du'n Bayer, oda was?", si pentru ea, toata experienta este o tagedie. un viol scurt intr-un bar, o ruptura definitiva de familia pe care o mai avea, si o batuta pe cinste.
ultimile 3 scene din film sunt clare, limpezi si frumoase. ei doi se vad intr-un hotel, si decid sa plece impreuna. ea cu bagajele facute stand in pat, si din off vocea sotului si fiicii ei, care se joaca intr-o camera apropiata. el in autobuz, usiile care se inchid, si plecarea autobuzului printr-un Istambul haotic.
regizorul a reusit sa arate o lume reala, plina de conflicte sociale, umane si culturale, si a reusit sa lege toate fragmentele filmului cu o scena incredibil de simpla, dar incredibil de puternica: o formatie de muzica traditionala turceasca, care canta pe o insula plutitoare cantece turcesti, cu un text relevant pentru poveste, pe fundalul Istambului. genial. 10/10

p.s. heheh, maceo parker a fost in film. geeee, unbelievable.

old boy. cine scrie astfel de scnearii? cine are asa o minte, sa inchida un personaj intr-o camera de hotel pentru 15 ani? exista cineva care sa vina si sa-ti povesteasca 'bah, am o ideie pentru un film, uite...'?
un manga facut film, cu imagini de desen animat, cu o poveste de desen animat, dar facut cinematografic impecabil. inceputul este aproape surrealist, cu scene reale care se intretaie cu scene de delir, cu furnici care ies din piele (un chien andalou?), si cu iesirea dintr-un geamantan intr-o campie care este de fapt pe un bloc in constructie... stai, asta nu mai era delir.
intrebarea daca 15 ani de teorie se pot pune si in practica la lupta se confirma, dar cand este vorba de un futai, nu merge. un umor frumos, chiar cald, dar si negru. lupta contra 40 (?!) de tipi intr-un hol, protagonistul cu un ciocan in mana, si cu un cutit in spate, este de un balci incredibil, filmat dintr-o singura dubla... si mai vine si liftul cu inca cativa... am ras mult la scene astea, montate genial.
povestea care se complica, si cu cele mai frumoase back-flash-uri pe care le-am vazut vreo data. scene filmate in sepia, montate paralel cu ceea ce se intampla cu adevarat, cu incadraturi ciudate, dar de mare effect. asa si ultimul back-flash cu sinuciderea antagonistului, care dupa ce-si scapa sora in apa, apasa cu aceiasi mana din back-flash pe tragaciul pistolului din timpul real: usiile de la lift de deschid, and he blew his brains out. frumos.
ultimii pasi in zapada sunt impresionanti, numai ca nu am reusit sa numar cati au fost... la 70 de ani, monstul va murii.
filmele asiatice raman cu farmecul lor, cu povestiile lor ciudate si intortochiate, si cu personajele lor de desen animat, frumoase, din cand in cand chiar credibile, dar cu acel flare cinematografic inconfundabil, tipic si incredibil de frumos. 10/10

p.s. maine ma duc sa-mi cumpar un ciocan...

MinRep
13 May 2005, 12:37
Kingdom of Heaven - 4/10: slabut. Sub "Alexander", mai bun ca "Troia".

Le petit baigneur - 5/10: o comedie draguta, cu un Louis de Funes hiperactiv ca de obicei, despre o mica ambarcatiune de succes. Se remarca un omagiu adus la "Modern Times" (vaporul lasat sa cada in mare) si o scena cu o tribuna de biserica, foarte bine gandita si regizata.

keyzer soze
13 May 2005, 16:09
Takashi Miike - Gozu (2003) - 9/10

O panarama de film la care am ras cu lacrimi, rezultatul unei acuplari spectaculoase intre Lynch, Bunuel si Sandy Bel, film din care nu am inteles mare lucru (who cares what the gozu cow-headed naked skinny guy really means?) si nici ca-mi pare rau - it's all about fun. Un umor absurd, suprarealist, ghiftuit cu freudisme si cu o galerie de ciudatenii cum numai mintea bolnava a lui Miike poate scorni - o patroana de motel care le serveste locatarilor la mic dejun mici paharele cu propriul lapte, un patron de parc de dezasamblari care face colectie de piei de yakuza extraplati, un yakuza dog (Chihuahua :lol: ) 'special trained to kill yakuza', un boss mafiot care poate avea erectie doar daca-si baga un polonic in fund, ma rog, multe, multe, si toate bolnave. P'ai mai tare va las voua placerea sa o descoperiti la final. It's gruesome :love:

Wong Kar Wai - Eros (2004) - 9/10

De fapt mai sunt si obositii aia doi pe generic (Antonioni si Soderbergh), dar am oprit filmul inainte sa ma irite prea tare cu eros-ul lor. Medium metrajul lui WkW este insa incredibil de frumos, amestecand ingredientele deja cunoscute (lumini, decoruri, Gong Li, Doyle, lacrimi, ploi, fum si iar ploi) si reusind sa nu cada in deja-vu. E Wong Kar Wai, simplu, si variez de placere la intalnirea cu filmele domniei sale. Bila alba: Caetano Veloso cucurucucu-ind in piesa-tema a filmului, intitulata surprinzator 'Antonioni'. 8)

notorious
13 May 2005, 16:50
being julia - pornind de la o premisa deja fumata, relatia realitate-fictiune in cadrul artei (de data aceasta, teatrul), filmul veteranului istvan zsabo pluseaza prin exploatarea relativitatii dintre cele doua. pentru julia lambert (jucata de o annette bening fara cusur !!), personajul filmului lui zsabo, TOTUL este, de fapt, o piesa / un mare teatru si ii forteaza pe toti sa participe la 'piesa' pe care o urzeste de una singura, urmand ca in final sa insceneze totul si sa se razbune pe toata lumea care, involuntar, a luat parte la 'teatrul' ei.

Denis_stelistu
13 May 2005, 18:01
Life or something like it 7,5/10.O comedie romantica pentru toate varstele cu Angelina Jolie :love: .In film este vorba despre un reporter care afla de la un prezicator ca va muri peste 10 zile,dar de fapt este impuscata si supravietuieste.
Nu mi-e frica 8/10 Un film italian foarte bun despre doi copii.Unul este inchis intr-o groapa si celalalt il ajuta sa scape problemelor pe care o sa i se intample.Una sa-l scape de la moarte,si alta de problema vazului si a altelor.
Simone 7/10.Un film despre cinematografie.Cand nu gasesti un actor bun,il creezi exact cum vrei.
City of ghosts 7/10 Un film de actiune cu Matt Dillon ca regizor si ca actor.Suspans la maxim.MErita vazut.
Groove 2/10 :huh:

WraIth
13 May 2005, 19:27
gladiator - nu comentez,nu spun nimic.u now it all

Nightwane
13 May 2005, 20:23
Violent Shit 7/10 Penibil si genial. Filmat groaznic (dar nu mai rau ca splatter farm), jucat la fel (evident, nu mai rau ca splatter farm). Macar e cat-de-cat sangeros.

Denis_stelistu
13 May 2005, 21:12
Equilibrium 8/10 8) .Gen Matrix,dar cu mai multe povesti.

keyzer soze
13 May 2005, 21:35
Takashi Miike - Bizita Q (2001) - 9/10

Superba critica sociala, acida si antiumana, documentand toate deviatiile sexuale cunoscute (pedofilie, incest, sado-maso, fetisism, scatofagie, necrofilie, etc) si inca vreo cateva inventate acum (un penis captivus provocat de rigor mortis?). Un fel de replica aduse portretului unei familii americane a lui Marilyn Manson. Normal, exemplificat pe o familie japoneza tipica - 2 soti, 2 copii, standard de viata mediu, casa la oras, etc.
Capul familiei planuieste un documentar despre adolescentii japonezi si are o disfunctie erectila. Mama, casnica si violentata de feciorul cel mic. Acesta, luat in bete de colegii de scoala, care-i distrug casa cu artificii si il pun sa se cace in public. Asa ca se razbuna pe ma'sa, pe care o loveste cu orice ocazie. Are si un arsenal de ciomege si bice special pregatite pentru asta. Ca sa uite de vanatai, mama se drogheaza cu tot ce-i mai nou pe piata. Si am uitat-o pe fiica cea mare, fugita de acasa si devenita dama de companie. Tipic 'Stirile de la ora 5'.
Tatal umbla cu Digicam-ul peste tot si spera sa dea lovitura cu un show TV. Si poate chiar ar fi dat lovitura. Ca sa va faceti o idee, in secventa de deschidere o poseda pe fica'sa, apoi o plateste cu ce are in buzunare, promitand ca restul de bani i-l va da lui ma'sa. Shocky, isn't it? Si e doar inceputul.
"So you want to know about today's teenagers? They tell you the future of Japan. That hopeless future."
Intr-o buna zi, tatal primeste un cataroi in cap. De la domnul Q, asta care da numele filmului. Si domnul Q se muta la ei acasa si preia rolul de cameraman in proiectul de documentar. Apoi asista impasibil la tot ceea ce va spusesem la inceput, plus o baie de lapte (de mama) si licori vaginale. Nu stiu ce vrea sa transmita Miike cu lactatiile astea, dar imaginile ti se infing in cap si promit sa ramana multa vreme acolo. Per total, este un fel de ritual extrem pe care membrii familiei trebuie sa-l execute pentru a putea reintra in normalitate - mama isi redescopera feminitatea, tatal isi dezlantuie furia reprimata, fata li se intoarce acasa, etc. Si, pentru ca Miike, ca toti extremistii asiatici, e de fapt un hipersensibi mascat in agitator rebel, totul se termina cu un portret de familie de-a dreptul senzational - mama alaptandu-si sotul si fiica cea mare, intr-o compozitie mult prea religioasa pentru a nu avea nici o legatura cu fenomenul.
Filmat in digital, cadre scurte si nervoase, cu un personal adept al actoriei extreme (presupun ca varianta originala este necenzurata, nu ca rip-ul meu).
Si, ca sa intelegeti mai bine care-i treaba cu Miike si casetele video, in 2001 orezarul asta a mai turnat inca 6 (!) filme, din care cel putin doua de referinta: Zuiketsu gensô, Kumamoto monogatari, Family 2, Ichi the Killer, Agitator si The Happiness of the Katakuris.
Ceea ce nu ar fi cazul sa ne mire, avand in vedere ca din 1991 si pana acum a comis nu mai putin de 64 de lung si mediu metraje! :((

obvious
13 May 2005, 21:37
Nae, RIGHT ON!!
gegen die Wand rulez bigtime...film total. :love:

Beckham
13 May 2005, 21:52
Kingdom of heaven 8/10 Un film dragut.

keyzer soze
14 May 2005, 00:26
In completarea videoclipelor xxl ale lui Chirilov, dati-mi voie sa adaug:

Jonas Åkerlund

Black Swede Shoes

Vine din nord si e singurul om din lume care ii pune in aceeasi oala pe Candlemass si pe Roxette. A dat cu bass-ul la Bathory si nu s-a putut bucura de capriciosul soare suedez pentru ca era pictat pe fata cu talc si crema de ghete. A lasat black-ul si s-a pus pe ascultat Abba si Stakka Bo. Cu ultimul a emigrat impreuna in State si s-a pus pe regizat clipuri. Si, de bine de rau, a facut carca de ilustratii vizuale pentru Metallica ('Whiskey in the jarrow', 'Turn the page'), Iggy Pop ('Corruption'), Jamiroquai ('Canned Heat'), Smashing Pumpkins ('Try') si tot asa... Ba chiar a nimerit-o foarte bine pentru U2 ('Walk On') si Moby ('Porcelain'). Si a intrat si in lumea buna a clipangiilor posesori de Grammy, thanks to Madonna and its Ray of Light.
Best of:
De departe cel mai bun e anarhico-alcoolicul-multicenzuratul 'Smack My Bitch Up' pentru The Prodigy.
Pregatiri pentru film:
Dupa colaborarile cu Smashing Pumpkins s-a imprietenit cu Billy Corgan, care i-a promis ca ii trage muzica pentru viitorul lungmetraj. S-a rugat seara inainte de culcare si s-a ales cu o colaborare dubla Muse Production (Buffalo 66) si Newmarker Distribution (responsabili pentru cultissime ca Memento sau Donnie Darko). A alergat pe la Sundance si a semnat cu Leguizamo, Mickey Rourke si Peter Stormare. A mai scos din palarie si un careu de bunaciuni - Mena Suvari, Brittany Murphy, Chloe Hunter (care va sta tot filmul imbracata in nud si legata de un pat cu fata in sus) si Charlotte Ayanna. And, more than that, a aruncat pe masa si o dama cu multe camelii (a se citi cameos) - doamna 'blondie' Debbie Harry impreuna cu amicii Rob Halford (ala de-i dadea cu vocea la Judas Priest), Eric Roberts (in rol de poponar warhol-style) si pulosul de Ron Jeremy.
Film:
Cam multe pregatiri, bagaje grele (sa mai amintim si cel mai cool site promotional - spunthemovie.com), hai sa escaladam Sundance-ul si sa-i scuipam de sus pe nostalgicii dupa 'Trainspotting'. Pentru ca asta se vroia 'Spun', debutul domnului asta cu nume pus la gheata - un nou film cu drogati, filmat mai misto decat la Boyle si cu ceva mai multa substanta decat la Arronofsky. Si i-a iesit una pe fata (secventele animate sunt dementiale) si doua pe dos - actorie mizerabila, scenariul ratat din start, dialoguri ca la Sergiu si un plain stupidity cum n-am mai vazut de mult (ajutat si de fata aia jegoasa a lui Jason Schwartzman). Plus ca nici vizual nu sta mai bine - de fapt cam sta pe loc, recicland aceleasi miscari on and on. Singurele momente cand incepe sa danseze e atunci cand intra muzica, fie ea Satyricon, Ozzy sau Foghat. Am cascat cu fundul la filmul asta.
5/10

Ambra Blu
14 May 2005, 08:36
In completarea videoclipelor xxl ale lui Chirilov, dati-mi voie sa adaug:

Jonas Akerlund

Cu ultimul a emigrat impreuna in State si s-a pus pe regizat clipuri. Si, de bine de rau, a facut carca de ilustratii vizuale pentru Metallica ('Whiskey in the jarrow', 'Turn the page')... Si a intrat si in lumea buna a clipangiilor posesori de Grammy, thanks to Madonna and its Ray of Light.

Imi cer scuze pentru faptul ca copiezi prost: piesa celor de la 'Smashing Pumpkins' se numeste 'Try Try Try', iar cea de la Metallica de pe Garage Inc, scos la Elektra - 'Whiskey in the Jar' (cover, da?).
Si, daca aici se poate spune ca ai vrut sa fii cool, nu la fel isi are cazu' in necazu' cu Madonna and her Ray of Light. Sau, daca te refereai strict la clipul regizat de Akerlund, spuneai his 'Ray of Light'.

Last, and least, da, 'Spun' e un film prost. Mai prost dpdv muzical decit 'The Salton Sea' si pe (s-a strigat) linia drogurilor, mai low decit 'Another day in Paradise'.