View Full Version : Cel mai recent vizionat film.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
17
18
19
In caz ca nu ai facut-o deja, ti-as recomanda si vizionarea cu comentariile lui Jodorowsky. Explica foarte multe lucruri despre simbolistica, dar si despre cum a fost facut filmul.
mvpsebi
18 Jul 2011, 11:38
Evident e un film care pt a'l intelege pe deplin, trebuie vizionat mai mult de o data. Cand o voi mai face, voi incerca sa gasesc varianta aceea. Mersi.
mvpsebi
18 Jul 2011, 14:37
Wrecked (2011)
Ca un episod din "I shouldn't be alive"
Nu pot sa zic ca te rupe'n doua cu suspansul, dar ramane vizionabil prin prisma lui Adrien Brody, prestatie foarte buna, i se potrivesc ca o manusa rolurile astea "batut de soarta" gen. Prima parte a filmului aduce si cu "Buried" datorita situatiei cel putin incomode in care se afla. Intr'o masina serios avariata, tumefiat, lovit la cap, cu picioarele blocate si fara memorie, te incearca aceleasi senzatii de neliniste, nervozitate, angoasa si claustrare. Insa abia din acest punct, in care el va trebui sa se descurce prin padure cu un picior rupt si o sanatate mentala sub semnul intrebarii, lucrurile incep sa devina cat de cat mai interesante. Batalia psihologica cu tine insuti ia amploare, ducand spre un final destul de greu previzibil. In concluzie, deloc rau, s'a scos cam maximum din poveste, un plus si pt make'up, 6/10.
DragonMaster
18 Jul 2011, 23:23
The Big Lebowski(1998)-am tot citit despre acest film ca ar fi foarte bun si la un moment m-am hotarat sa il vizionez dar asteptarile mele erau altele si nu isi merita nota , nota mea este 7/10.
Age of Heroes(2011)-nu prea aveam asteptari mari de la acest film dar a fost placut si asta conteaza si mai este bazat si pe o poveste reala 8/10
Kriss_Kringle
18 Jul 2011, 23:59
Dead man walking
Dupa ce-am vazut Dolores Claiborne m-am interesat cine a luat oscarul pentru rol feminin in 96 si am aflat ca era vorba despre Susan Sarandon pentru rolul din Dead man walking.Aveam filmul pe lista cu filme de vazut de ceva timp si am zis ca a venit timpul sa-l vizionez.E un film solid care trateaza cu impartialitate cele 2 parti ale pedepsei cu moarte prin injectie letala.Actorii isi fac treaba desi nu mi s-a parut ca Sarandon a facut un rol demn de oscar ba chiar pot sa zic ca Sean Penn i-a luat fata aici.Desi te face sa gandesti,fie ca e vorba de dileme morale sau psihice totusi nu mi-a pasat asa de mult pentru personaje iar filmul e cu cel putin 20 de minute mai lung decat trebuia sa fie.Un efort bun spre foarte bun al lui Tim Robbins dupa parerea mea.
Nota 7.5/10
DragonMaster
19 Jul 2011, 17:48
There's Something About Mary(1998)-o comedie foarte buna pe placul meu,mai rar se mai fac asa comedi in zilele noastre 8/10.
Kriss_Kringle
20 Jul 2011, 02:57
Hud(1963)
Un film extraordinar cu o distributie excelenta care nu numai ca prezinta societatea perioadei respective prin personajele implicate dar arata si natura distructiva a tinerilor iar Paul Newman e in forma de zile mari in rolul antieroului.De vazut neaparat!
Nota 8.5/10
FlorinMovieFreak
20 Jul 2011, 13:56
Bad Teacher 5/10
kakapiciu
20 Jul 2011, 23:46
Monster Vs Alien
8/10
andreiu7z
21 Jul 2011, 09:37
Trust 2010 (http://www.cinemagia.ro/filme/trust-488942/) 7/10
Hud(1963)
Un film extraordinar cu o distributie excelenta care nu numai ca prezinta societatea perioadei respective prin personajele implicate dar arata si natura distructiva a tinerilor iar Paul Newman e in forma de zile mari in rolul antieroului.De vazut neaparat!
Nota 8.5/10
Subscriu! Paul a fost the ultimate bad-boy in acest rol; in timpul vizionarii tot am sperat ca personajul lui sa se schimbe, sa devina mai bun dar mi-au fost inselate asteptarile :)) pe tot parcursul filmului a ramas rece, inteligent si rau, ce mai...genul preferat de femei :)) mi s-a parut ca aduce putin cu Ion al lui Rebreanu ca si caracter
MariaMona
21 Jul 2011, 13:01
Shreck Forever After - m-a distrat si amuzat - un film bun de vazut cu familia/copiii - 8.
Kriss_Kringle
21 Jul 2011, 15:02
Hud(1963)
Nota 8.5/10
Subscriu! Paul a fost the ultimate bad-boy in acest rol; in timpul vizionarii tot am sperat ca personajul lui sa se schimbe, sa devina mai bun dar mi-au fost inselate asteptarile :)) pe tot parcursul filmului a ramas rece, inteligent si rau, ce mai...genul preferat de femei :)) mi s-a parut ca aduce putin cu Ion al lui Rebreanu ca si caracter
Pe langa astea a ramas si singur datorita "calitatilor" sale de a socializa cu oamenii din jur.:))
Ca o coincidenta, cel mai recent film vizionat este The Rack, in rol principal tot monsieur Paul Newman. Filmul are ca tema rezistenta psihicului uman si urmarile cedarii acestuia. Personajul interpretat de Paul este un capitan de divizie "proaspat" eliberat dupa 3 ani intr-un lagar de prizonieri din Coreea de Nord unde a suferit un alt tip de tortura decat cel fizic cunoscut de camarazii sai. Tortura psihologica la care este supus ii frang spiritul razboinic si transforma soldatul exemplar si decorat intr-un om obisnuit constient de imperfectiunea sa ca om. Acest lucru reiese de'a lungul procesului in fata Curtii Martiale in care este judecat pt colaborare cu inamicul :D
Filmul promite mult datorita subiectului, insa nu cred ca regizorul si-a facut pe deplin datoria...putea mai mult.
Dupa mine merita un 7
andreiu7z
22 Jul 2011, 09:42
The adjustment bureau (2011) (http://www.cinemagia.ro/filme/the-adjustment-bureau-485765/) regia G. Nolfi - deloc surprinzător, deloc antrenant. Dacă ideea ar fi fost expusă într-un alt fel, posibil, filmul s-ar fii bucurat de un real succes.
7/10
DragonMaster
22 Jul 2011, 12:53
Old Dogs(2009)-a fost o comedie foarte buna care m-a amuzat pe tot parcursul filmului 8/10
A Knight's Tale(2001)-un film care ma uimit prin faptul ca a reusit sa imbine comedia cu seriozitatea si a iesit un film excelent pe care va recomand sa il vizionati daca nu ati avut ocazi 8/10
andu7zu
22 Jul 2011, 17:30
Orphan 8/10 Mi-a placut o parte din idee....
Paths of Glory (1957) - 9/10
Vincent & Theo (1990) - 7/10
andreyuzzu
24 Jul 2011, 02:03
The Sunset Limited (http://www.imdb.com/title/tt1510938/) 10/10
das schloss-1997-m.haneke
o adaptare pentru televiziune a romanului (neterminat) al lui Frantz Kafka,nu putea decat sa fie una destul de riscanta,daca tinem cont de esenta operei kafkiene, de obsesiile si depresia scriitorului, boli de care el suferea in realitate si care i-au marcat stilul creativ,mai ales in cele doua romane "procesul" si "castelul",tiparite(impotriva vointei sale) dupa moartea sa.
asadar, o voce narativa calma,care incepe sa depene intreaga poveste halucinat de absurda a unui topograf angajat din greseala sa execute masuratori unui loc uitat de lume(castelul), ne insoteste pe tot parcursul filmului,iar noi stam cuminti la gura sobei si ascultam povestea incalcita,caci n-avem alta varianta decat sa urmarim dialogurile subtile si scenele intrerupte brusc prin aparitia ecranului negru,altfel, zau ,daca am pricepe ceva.dar asta,aparent!
K.,topograful,este protagonistul acestei hilare intamplari si are o mare problema: nu reuseste sa se descurce in hatisul unei birocratii duse pana la absurd,desi incearca disperat,folosind diverse metode,mai ortodoxe sau nu,de a-si intra in drepturi.totul e imaginar.in realitate,el nu reuseste sa gaseasca nimic palpabil,castelul pe care trebuie sa-l topografieze nu-l vedem si afla cu stupoare ca de fapt,orice tentativa a sa de a patrunde inauntrul lui este sortita esecului,datorita labirintului de fapte,mormanului imens de dosare si insolenta functionarilor de care el se loveste ca de un zid.peste acestea se adauga,ca o ironie, si iarna cu viscol napraznic cu care K, trebuie sa faca cunostinta,ori de cate ori incearca disperat sa gaseasca drumul adevarat si persoanele potrivite care-l pot ajuta.
din pacate pentru el, nu poate ajunge mai departe de hanul gentilomilor. aici se desfasoara toata umilirea lui si tot aici e capatul rabdarilor,fiindca K.nici macar nu mai are putere sa se revolte,este atat de obosit incat adoarme in final,fara a putea sa-si implineasca destinul.
perspectiva practicarii meseriei sale este fragila si indepartata incat nu-i ramane probabil decat sa se dea batut..
filmul n-are final,cum n-are nici romanul.se termina brusc si senzatia ca niciodata nu va iesi din cercul vicios este evidenta.
comedia de situatie si absurdul unor reguli birocratice, sunt absolut superb redate intr-o scena care reprezinata,dupa mine, cel frumos moment al filmului: intalnirea dintre K. si seful satului,cand vraful de dosare burdusite intr-un dulap,cad intr-o gramada diforma,la cel mai mic gest de a le deranja.ce poate fi mai halucinant si apoteotic?este exact esenta birocratiei, de care ne lovim si noi in ziua de azi!
1419
bremen1980
25 Jul 2011, 18:27
Bunicel '' Castelul ''lui Haneke .Excelent jocul lui Ulrich Mühe.Atita blazare ,atita dezorientare si nonsens in incercarile lui de gasire a unui sens in toata tarasenia .Pacat ca si el a murit (in 2007 la 54 de ani ).
''Poetry''(Shi ) -2010-regizat de Chang dong Lee.Pentru ca n-am fost atent la primele 2 minute recunosc faptul ca m-a pacalit filmul asta .Parea varianta cu bunicuta sud -coreeana a englezescului ''Happy -Go -Lucky''.O babuta inocenta se apuca de cursuri de poezie si viata ei devine si mai frumoasa in ciuda mizeriilor din jur .Eroare grava de apreciere. Nepotul ei drag ( o lichea buna de ciomagit ) o baga pe batrina la belele. 8/10
http://www.youtube.com/watch?v=hQC7VUH3fRI
Bunicel '' Castelul ''lui Haneke .Excelent jocul lui Ulrich Mühe.Atita blazare ,atita dezorientare si nonsens in incercarile lui de gasire a unui sens in toata tarasenia .Pacat ca si el a murit (in 2007 la 54 de ani ).
dincolo de toate accentele de suprarealism si de incredibilul situatiei ca atare,intr-adevar,Ulrich Muhe s-a comportat ca un austriac adevarat.nu stiu daca si-a iesit din pepeni vreodata,cu toate ca avea motive destule s-o faca,inclusiv la TELEFON,nu-i asa?
Kriss_Kringle
25 Jul 2011, 23:53
Stake Land
O combinatie intre The road si Zombieland(fara comedie) care e chiar ok tinand cont de bugetul de 6 milioane de dolari.Actori decenti cu o poveste simpla fac filmul sa fie un succes intr-un final care mai spala din rusinea filmelor cu vampiri din anii trecuti.
Nota 6.5/10
costyn162
26 Jul 2011, 09:09
Ieri am vazut "Just go with it" si am ramas placut impresionat. Pe langa faptul ca Jennifer Aniston ma surprinde la fiecare rol, este o actrita desavarsita pentru comedie si sa nu mai vorbim de Adam Sandler. A fost genul de film la care se confirma ideea ca actorii fac filmul. Poveste destul de complicata prin acel lant de minciuni, spatiu de filmare tropical deci frumos.
Cat despre nota, eu de obicei sunt mai indulgent deoarece nu prea analizez filmele din toate punctele de vedere, atat de critic cum o fac altii; nu am pregatire deci parerile si nota sunt pur subiective deci 8/10;)
Chambord
26 Jul 2011, 10:51
The Killing of a Chinese Bookie (1976), de John Cassavetes
Fiind unul din filmele din Turneu, nu insist acum asupra lui. Subliniez doar 3 chestii care il fac de neratat: great tits, strong main character. And blood.
10 / 10 (esential)
alextreme93
26 Jul 2011, 11:56
The Killing of a Chinese Bookie (1976), de John Cassavetes
Fiind unul din filmele din Turneu, nu insist acum asupra lui. Subliniez doar 3 chestii care il fac de neratat: great tits, strong main character. And blood.
10 / 10 (esential)
Care dintre cele 2 versiuni ale filmului l-ai vizionat?
FlorinMovieFreak
26 Jul 2011, 17:45
Home/2009 - superbe peiesaje .. imagini .. muzica sublima .. si un mesaj profund .. pana si vocea naratoarei mi-a placut ..
Nota 10
Chambord
27 Jul 2011, 15:48
Al 2-lea cut, de 108 min. Ai vazut-o pe prima ?
alextreme93
27 Jul 2011, 20:11
Al 2-lea cut, de 108 min. Ai vazut-o pe prima ?
Momentan n-am vazut niciuna dintre versiuni,am avut toata filmografia lui Cassavetes(doar Shadows am vizionat,dar am sters datele de pe hdd-ul si na..)ma gandeam c-ai vazut ambele versiuni ale filmului si eram curios care-i mai buna. :D
Gebeleizis
27 Jul 2011, 23:24
Fast Five. Slabut. 5.5/10.
Chambord
28 Jul 2011, 14:56
eram curios care-i mai buna. :D
Desi n-am vazut-o pe prima, toata lumea (inclusiv Cassavetes si Gazzara) zice ca a 2-a e mai buna.
alextreme93
28 Jul 2011, 17:40
eram curios care-i mai buna. :D
Desi n-am vazut-o pe prima, toata lumea (inclusiv Cassavetes si Gazzara) zice ca a 2-a e mai buna.
Ok.Mersi mult ptr.raspuns.
FreakDoll
29 Jul 2011, 03:52
Primal Fear (1996) - Edward Norton este pur si simplu genial!! Face un rol extraordinar, nu'ti poti desprinde ochii de la el. Dar si filmul in sine iti capteaza atentia. Cand ai impresia ca te'ai prins cum sta treaba, boom! Iti este data teoria peste cap. Finalul mi'a lasat un zambet in coltul gurii! 9/10
DragonMaster
29 Jul 2011, 13:48
Notting Hill(1999)-este o comedie romantica foarte buna ce nu prea mai vedem in zilele noastre.Recomand acest film deoarece merita timpul acordat 8/10.
MariaMona
30 Jul 2011, 17:36
The Boat That Rocked - super comedie britanica, pe acelasi calapod cu Love Actually si Four Weddings and a Funeral - acelasi regizor RIchard Curtis. Distributie faina, comedie de limbaj si de situatie si o muzica de nota 10 pentru cei ce apreciaza old rock'n'roll. Per total: 8,5/10.
danonino
30 Jul 2011, 21:25
Einstein and Eddington
Povestea incepe cu putin timp inaintea Primului Razboi Mondial si ne aduce in prim plan 2 oameni de stiinta, personaje eponime. Baiatul cu nume englez, evident, e in Anglia, iar celalalt care un nume mai ciudat, e in drum spre Germania. Relatia dintre cei doi e una de la distanta, aproape neaparand in acelasi cadru. Cateva scrisori intre cei doi, impersonale, de ordin stiintific, reusesc sa creeze un fel de empatie rationala, legandu-i scepticismul.
Un film interesant, dar incomplet. Pare a fi facut in graba. Nu poate fi catalogat drept o biografie a vietii unuia dintre personaje sau sa emita pretentia de a reda cursul unei teorii, e incomplet.
Warriorboy4
02 Aug 2011, 20:54
ultimul film pe care l-am vizionat este schindler's list filmul nu cred ca are nevoie de vreun comentariu este absolut magnific
Kriss_Kringle
04 Aug 2011, 01:53
Breakfast at Tiffany's
Audrey Hepburn e carismatica si i se potriveste de minune rolul iar interactiunea dintre ea si George Peppard e buna insa problema mea cu filmul e legata de momentele dramatice care sunt neconvingatoare,cel putin asa mi s-a parut mie.Cateva scene amuzante care reusesc sa starneasca zambete, preferata mea fiind cea cu inelul la Tiffany's dar parca ma asteptam la ceva mai mult si poate mai convingator din punct de vedere dramatic tinand cont de trecutul usor tulburat al lui Holly.
7/10
Mr. Nobody (2009) cu Jared Leto si Diane Kruger. Un film unic si original. A fost o placere sa il privesc.
7.5/10
L-am vazut si eu pe HBO, m-a impresionat in mod deosebit, e un film cu un mesaj puternic care va ramane mult timp intiparit in minte.
bremen1980
06 Aug 2011, 15:51
Am vazut Hop alaturi de familionul meu (printre ei si nepoata mea de 5 ani ) si mi-am dat seama ca daca bei citeva pahare de bere( inainte si in timpul filmului ) ai parte de distractie la orice porcarie. Fara bascalie ,filmul mi s-a parut foarte amuzant :iepurasi ,oua ,pui . :D
http://oi56.tinypic.com/20gihea.jpg
Pupaila
06 Aug 2011, 22:17
Cube 8/10.
Un film la care trebuie sa te uiti doar daca ai mintea antrenata.
VampiresOnly
06 Aug 2011, 23:05
Am vazut Despicable me! Foarte frumos
kakapiciu
07 Aug 2011, 01:57
TRON: Legacy
7/10
Nu prea e actiune...
dragonfly_drk
07 Aug 2011, 07:06
Robots (2005)
O animaţie destul ok de vizionat, mai ales după o zi lungă şi obositoare. Desigur, e destule simpluţ filmul, plus că ideea nu e nu ştiu ce originală dar într-un final, m-am uitat la el pentru că aveam nevoie de puţină relaxare plus că aveam un chef nebun de animaţii. Şi chiar am râs la anumite scene aşa că, şi dacă se putea mai bine, într-un final nu a fost o alegere chiar foarte rea. Nu e nici pe departe cea mai bună animaţie văzută în ultima vreme, dar nici cea mai rea.
and ză note: 8/10
Şi apropo de animaţii, am început să mă uit şi la "Phantom - Requiem for the Phantom". Am ajuns doar la episodul 10 dar m-a prins foarte tare şi dacă până acum anime-urile mi se păreau o porcărie, acum chiar am ajuns să le apreciez. :)
Sorin87
07 Aug 2011, 08:18
Your Highness (2011) foarte comic filmul:)) 10/10
Your Highness (2011) - 6/10
The Enigma of Kaspar Hauser (1974) - 8/10
Caravaggio (1986) - 9/10
The Vikings (1958) - 7/10
Avalhon
08 Aug 2011, 14:52
Captain America- vazut online. Chiar e BUN. M-a surprins foarte placut, cu toate ca eroul nu e tocmai unul universal ca Superman de ex.
The Color Purple- vazut a nu stiu cata oara. Capodopera.
The Magician (1958)
The Music Lovers (1970)
In rest am terminat sezoanele 1-5 din Dexter, sunt la al 2-lea la The Big Bang Theory si m-am apucat si de John Doe.
NightChild
12 Aug 2011, 14:15
Giallo (2009) - 5/10
Cel mai recent film vazut :"Girl in the cafe"-interesant , dar fortat , 7-8/10.Povestea romantica e originala ce-i drept ,dar se termina abrupt.
Desi cei doi protagonisti au fost nominalizati pentru interpretare , totusi mie imi pare ca el exagereaza cu stingaciile -in contrast cu virsta si functia lui -iar ea e prea ingenua , prea se face "hirtie de prins muste " .Merita vazut, totusi , pentru un scenariu original .
Einstein and Eddington
Povestea incepe cu putin timp inaintea Primului Razboi Mondial si ne aduce in prim plan 2 oameni de stiinta, personaje eponime. Baiatul cu nume englez, evident, e in Anglia, iar celalalt care un nume mai ciudat, e in drum spre Germania. Relatia dintre cei doi e una de la distanta, aproape neaparand in acelasi cadru. Cateva scrisori intre cei doi, impersonale, de ordin stiintific, reusesc sa creeze un fel de empatie rationala, legandu-i scepticismul.
Un film interesant, dar incomplet. Pare a fi facut in graba. Nu poate fi catalogat drept o biografie a vietii unuia dintre personaje sau sa emita pretentia de a reda cursul unei teorii, e incomplet.
Eu il recomand cu placere, e adevarat ca e incomplet , e o decupare din viata si actrivitatea lui Einstein , chiar titlul arata ca e vorba de ce a implicat relatia lui cu Edington, dar mai sunt si alte aspecte , din viata personala ,de exemplu , etc. E admirabil acest film pentru ca are si o latura stiintifica fascinanta , usor de urmarit si mai vedem si personalitatea extrem de interesanta a lui Einstein , un amestec de ambitie , orgoliu, jemanfisism si slabiciuni in relatia sa cu femeile.
Wild Strawberries (1957) - 6/10
Restul e tacere (2007) - 10/10
Sorin87
12 Aug 2011, 21:44
Dread Uncut (2009) 10/10
Mercutio
14 Aug 2011, 07:28
Soul Kitchen - 2009
Daca n-ati auzit inca de Fatih Akin, si nu vreti sa fiti tratati de ignoranti, puneti mana si urmariti macar The edge of heaven. Intre timp, daca gasiti Soul kitchen, nu-l lasati sa va scape. Cunoasteti senzatia aceea placuta care se prelungeste dupa sfarsitul unui spectacol de calitate, cand inca mai ai in minte imaginile si te mai gandesti fara sa vrei la situatiile in care erau prinse personajele? Soul kitchen e filmul care furnizeaza acest sentiment la sigur. E vorba de ultima realizare a lui Akin, o comedie antrenanta, garnisita din plin cu muzica buna. Si nu, nu e genul holywoodian: aceleasi clisee intr-un sos nou. E altceva. Veti vedea.
"ultimul tangou la paris"
nu putea fi mai potrivit pentru vizionare intr-o dupa-amiaza de duminica, decat un film special si controversat, asa ca m-am lasat "sedusa" de tentatia de a ma relaxa pe canapeaua din sufragerie,curioasa sa vad de ce a fost atat de hulit,cenzurat dar si iubit,la vremea lui, acest film lui Bertolucci.
nu cred ca am mai auzit vreodata ca cineva sa aiba asemenea reactii de "durere" ca i-a murit consoarta,dar n-are a face,italianul si-a imaginat ca da si multe altele pe langa.si ce si-a inchipuit el n-a fost rau deloc,poate doar avangardist,daca tinem cont ca ne aflam la inceputul anilor 70 cu lansarea lui pe ecrane,dar ceea ce mi se pare mie interesant, este faptul ca,dincolo de banalitatea intamplarii si desuetitudine,"ultimul tangou la paris" emana acel "parfum frantuzesc" autentic,un amestec de miresme speciale pentru acest gen de film:melodrama,erotism, voyeurism,muzica buna,imagini superbe ale orasului,lucruri pe care cu greu le mai vedem la romance-urile actuale,decat poate,intr-un mod brutal de explicit si fad.
dincolo de toata ciudatenia intalnirii dintre ei,Paul,americanul de varsta mijlocie indurerat de sinuciderea nevestei si Jeanne,o foarte tanara actrita aspiranta, incep o relatie pasionala,intr-un apartament inchiriat,fara macar sa-si cunoasca numele,din dorinta barbatului misterios,care e urmata fara prejudecati de fata,dar ceea ce se petrece intre ei in timpul scenelor de dragoste si a confesiunilor pre sau post partidelor erotice,fac din lucrul acesta o inutilitate.
isi consuma pasiunea in scene de o senzualitate foarte bine transmisa,expresiva.chiar daca nuditatea nu ne doboara prin expunerea frontala a ei,decat cu mici exceptii in cazul femeii,protagonistii, si imbracati,reusesc sa fie credibili,sa emane un erotism puternic si vulgar,dar emotionant,lasand loc fanteziei noastre sa "zburde".nici n-ar avea cum altfel.alegerea lui Bertolucci a fost cum nu se poate mai buna:Marlon Brando,sex-simbolul masculin adulat al anilor '60 si o actrita debutanta, Maria Schneider,care si-a gasit consacrarea cu acest rol.
foarte frumoasa si naturala,Maria a cochetat cu postura de femeie frivola cu mult talent.n-a fost deloc inhibata de ce ceea ce trebuia sa joace si nici de partenerul ei mult mai experimentat.
la celebra scena a untului,mi-am pus o mica intrebare:oare a fost premeditare sau ceva improvizat pe moment? caci daca nu,ma gandesc ce se intampla daca el cerea sa-i aduca din frigider mustarul,mierea sau poate sosul de ardei iute...
in fine,cum toate dramele au un sfarsit urat,era firesc ca unul dintre ei sa moara.de data asta a fost Marlonul si noroc cu secventa finala cand am vazut pistolul,caci altfel, aveam impresia ca s-a spart un balon.
1464
p.s.poate se milostiveste careva sa puna o captura din film chiar cu secventa amintita de mine.
ar merita.posteriorul lui Brando arata fantastic de bine chiar si in pantaloni!
septick
15 Aug 2011, 15:03
Nu mai stiu exact.... cred ca Devil (7/10) sau Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, care mi s-a parut perfect.
FreakDoll
15 Aug 2011, 16:58
Romper Stomper 7/10
Un film in genul American History X, dar mai slab. Asta nu inseamna ca filmul nu este bun, dar prezinta carente in redarea anumitor intamplari, iar finalul este groaznic in comparatie cu restul filmului.
Russell Crowe a fost la inaltime, ca de obicei. Figura sa de rasist nebun, ura dusa pana la extrem care i se citea in privire, tatuajele sale intregeau tot ce trebuia sa transmita personajul sau. Sexy motherfucker!
Imi pare extrem de rau ca Daniel Pollock, actorul care l'a interpretat pe Davey, s'a sinucis, acesta fiind ultimul film la care a mai lucrat. Avea potential si carisma.
Shemaia
15 Aug 2011, 22:57
Le quattro volte (2010) 9/10.
La limita dintre film artistic si documentar, filmul asta e corespondentul poeziei cu rima alba. Contemplativ, amuzant si cit se poate de sincer.
a fost pe tv1000 un film despre un polonez batran care locuia la pittsburgh... stie cineva cum se numeste? heeeeeeeeelp
FreakDoll
16 Aug 2011, 02:08
Intrebarile de acest gen se pun in topicul "Vreau sa stiu".
Rounders 7/10
Rounders, un film care se adreseaza admiratorilor sau jucatorilor de poker, dar nu numai.
Ideea filmului este simpla: jocul de poker nu se bazeaza pe noroc, ci pe talent si inteligenta.
Mike McDermott, personaj interpretat de Matt Damon, le are din plin pe ambele. Insa si cei ca el mai au parte, uneori, de cate un esec. Demoralizat de acesta, Mike nu se mai implica in jocurile de poker. Asta pana cand iese din inchisoare prietenul sau Worm (Edward Norton) si ii alimenteaza dorinta de a juca din nou, bagandu'l, totodata, intr'o serie de buclucuri.
Daca nu sunteti fani ai acestui joc, puteti sa'l vizionati numai pentru a'i vedea in actiune pe Edward Norton (genial, ca de obicei), Martin Landau, John Malkvich (foarte funny cu accentul sau) si John Turturo.
bremen1980
16 Aug 2011, 20:38
Am vazut '' Un soir ,un train '' film din 1968 regizat de Andre Delvaux:cu ceva suparealism prin el si cu Yves Montand si Anouk Aimee care joaca meserias ; alaturi de ei romanca Adriana Bogdan .nu stiam nimic despre ea si sunt curios daca stie cineva ceva despre madam Adriana Bogdan
DragonMaster
16 Aug 2011, 21:04
Alien 1979 si Aliens1986-sunt obligatoriu de vazut amandoua dar a doua parte avea mai multa actiune dar nota ramane aceasi pt amandoua 9.
MariaMona
17 Aug 2011, 02:50
"ultimul tangou la paris"
nu putea fi mai potrivit pentru vizionare intr-o dupa-amiaza de duminica, decat un film special si controversat, asa ca m-am lasat "sedusa" de tentatia de a ma relaxa pe canapeaua din sufragerie,curioasa sa vad de ce a fost atat de hulit,cenzurat dar si iubit,la vremea lui, acest film lui Bertolucci.
nu cred ca am mai auzit vreodata ca cineva sa aiba asemenea reactii de "durere" ca i-a murit consoarta,dar n-are a face,italianul si-a imaginat ca da si multe altele pe langa.si ce si-a inchipuit el n-a fost rau deloc,poate doar avangardist,daca tinem cont ca ne aflam la inceputul anilor 70.....
1464
p.s.poate se milostiveste careva sa puna o captura din film chiar cu secventa amintita de mine.
In anii 80 in Banat prindeam sarbii si eu ma consinder norocoasa pentru asta. Asa am vazut multe sitcomuri (Taxi, Cheers, etc) sau serialae dramatice gen Twin Peaks in perioada aceea, asa am vazut multe filme ce altfel le-as fi cautat acum pe nu stiu unde... Si mai aveau din cand in cand "Maraton" de filme. Adica de vineri seara pana spre duminica aveau filme non-stop. Asa am vazut Excorcistul (m-a bantuit ani de zile), Carrie (idem), multe alte filme si "Ultimul tango la Paris" - film pe care multa vreme n-am apucat nici pe furis sa il vad fiindca era considerat x-rated. Unul din filmele ce mi-a influentat adolescenta rebela. Must see! Just for Brando at least....
FreakDoll
17 Aug 2011, 03:40
Saving Private Ryan 10/10
Initial nu aveam tragere de inima sa revad acest film, vizionat prima data acum multi ani, dar pana la urma am avut inspiratia s'o fac.
Am mai vazut cateva filme care trateaza acest subiect, dar acesta mi se pare cel mai bun dintre toate.
Inceputul filmului ne arunca direct in mijlocul actiunii, pe frontul de razboi, ochiul spectatorului nefiind menajat nici macar o secunda. Corpuri zboara peste tot, membre, oameni spintecati, cu matele iesite, un tablou dur, dar realist. Doar vorbim despre razboi.
Actiunea principala incepe odata cu primirea ordinului ca soldatul Ryan sa fie gasit si trimis acasa, dupa ce fusese parasutat nu in locul stabilit, ci Dumnezeu stie unde. De ce era atat de important soldatul Ryan? Pentru ca ceilalti frati ai sai, trei la numar, murisera pe diferite fronturi, iar intoarcerea macar a unuia dintre ei acasa era o alinare pe care nici un om nu i'o putea refuza unei mame. Asadar, 7 oameni condusi de capitanul Henry Miller (Tom Hanks) pornesc intr'o misiune sinucigasa: aceea de a'l salva pe soldatul Ryan.
Desigur, slabiciunea si frica fiind caracteristice pana si celor instruiti fizic si psihic sa faca fata unor asemenea infruntari, indoiala apare in mintea si'n sufletul soldatilor, care nu considera ca e nevoie sa'si riste viata pentru o singura persoana. Destul de logic, as spune eu. Insa nu si capitanul Miller, care le valideaza soldatilor sai ideile si notiunile de onoare, responsabilitate, umanitate, libertatea conditionata, in cazul lor, de respectarea indatoririlor pe care le aveau.
Valoarea acestui film este potentata si de faptul ca fiecare personaj este conturat suficient incat sa'ti dai seama ce hram poarta. Dialogurile dintre acestia, purtate in mici pauze care se iveau sau chiar pe frontul de razboi, in plina actiune, evidentiaza o alta fata a soldatilor, una umana, furand pentru o clipa sau doua chiar si un zambet, suficient cat sa'ti dea un moment de respiro. Normal ca emotionalul unor persoane implicate intr'un razboi de asemenea factura este zdruncinat serios, iar trairile acestora alimenteaza dramatismul si tragicul situatiei.
Nu cred ca e cazul sa cautam tot felul de teorii conspirationiste acolo unde nu sunt, mai ales analizand anumite intamplari din timpul filmului, dar, cu precadere, finalul.
A meritat? Probabil. O fiinta nu merita un asemenea sacrificiu decat daca este un geniu. Iar faptul ca, dupa atatia ani, isi pune aceasta intrebare in fata mormantului eu zic ca este o dovada ca da, a meritat.
Tom Hanks este unul dintre actorii pe care eu nu i'am vazut niciodata jucand prost. Privirea sa, modul in care ii tremura mana, calmul, dar si hotararea de care da dovada, fac un personaj de milioane. Niciodata nu i'am acordat credit lui Matt Damon. Nu'l consideram un actor prost, ci mediocru. In filmul asta, in schimb, a avut cateva momente bune. Majoritatea actorilor s'au incadrat perfect in peisaj, neavand ce sa le reprosez: Tom Sizemore, Barry Pepper, Edward Burns, Giovanni Ribisi, Paul Giamatti (care n'a aparut foarte mult), Adam Goldberg, Jeremy Davies, chiar si Vin Diesel, da.
Sorin87
21 Aug 2011, 07:51
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)
10/10
NightChild
21 Aug 2011, 19:21
They Live (1989) - 7/10
mazeltov
21 Aug 2011, 19:24
The Dilemma 6/10 cateodata tot prietenii o incaseaza pe nedrept:P ....desi sunt chiar prieteni...
Just Go With It 8/10.......Adam Sandler mai face un film.......cumva asemanator cu celelalte.....dar relaxant totusi......
FlorinMovieFreak
22 Aug 2011, 14:53
Green Lantern - intr-o lume plina de supermeni si fantastici .. n-avea ce sa zica mai mult de atat .. Nota 7/10
X-Men: First Class .. bun .. spre foarte bun .. mi-a placut ideea .. de holocaust nuclear .. m-a dus repede cu gandu' la Watchmen .. mi-a placut si efectul de clasic .. locatiile si costumele a fost minunate .. Nota 8/10
Cheers !
kakapiciu
22 Aug 2011, 15:25
Mirrors 1 si 2....foarte bune filmele numa ca seamana putin cu destinatie finala.....nota 9:D
bremen1980
22 Aug 2011, 18:16
Polytechnique -2009 -regizat de Denis Villeneuve,
6 decembrie 1989 ,in Romania mai erau citeva zile pina la ''revolutie '' dar in Canada (Montreal ,locul unde Nadia ....) un sandilau impusca 14 studente politehniste .Filmul urmareşte şutareala prin ochii studentului alienat si misogin care face ravagii .Precum In Elephant-ul lui Gus VanSant avem aceeasi colcaiala pe culoarele si in salile universitatii.Studentii nu se deosebesc mult de asasin parind la rindul instrainati si alcatuind doar mici grupulete artificiale lipsite de viata . Spre deosebire de filmul pachidermic ,Villeneuve introduce doua personaje pozitive :o tipa ambitioasa si un student barbos care se trezeste in toiul masacrului si incearca sa-i salveze pe cei din jur.
Filmat in alb negru filmul merita vazut mai ales ca nu te abureste cu multa filozofie si tine si 77 de minute ;)
7.5/10
http://www.youtube.com/watch?v=H0_bmNH6o0g
NightChild
24 Aug 2011, 10:41
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) 8/10 --- am ramas putin dezamagit, ma asteptam la mai mult.
FlorinMovieFreak
24 Aug 2011, 12:14
Hangover Secundul - Nota 7 (se putea si mai bine)
Vacarii si Aspiratoarele aka Cowboys & Aliens - Nota 5 (cu indulgenta)
bremen1980
25 Aug 2011, 11:15
''Life during wartime ''-2009 - Todd Solondz .Atita chef de viata si veselie ca-n filmele lui Solondz rar mai vezi :))
Nici ''Life during wartime '' nu face exceptie :o familie reusita unde tatal este violator de baieti aflat la pirnaie ;o sora depresiva si paranoica maritata cu un drogat pervers este inca bintuita de fostele relatii ratate .Mai adaugam si un pustiulica care crede ca ta-su a murit in mod eroic dar afla apoi ca acesta se afla la bulau . Ma-sa incearca sa-si refaca viata alaturi de un nene mai in virsta .
Relatii umane imbirligate la greu.
8/10
http://www.youtube.com/watch?v=vdKkqU73CoU
FreakDoll
25 Aug 2011, 14:30
Breakfast at Tiffany's 9/10
Este imposibil ca o fata sa nu iubeasca Breakfast at Tiffany's, celebrul film care i-a adus pe ecrane pe carismatica si dulcica Audrey Hepburn si pe fermecatorul George Peppard.
spriamarierose18
26 Aug 2011, 16:53
>:) "ultimul tangou la paris"
nu cred ca am mai auzit vreodata ca cineva sa aiba asemenea reactii de "durere" ca i-a murit consoarta,dar n-are a face,italianul si-a imaginat ca da si multe altele pe langa.si ce si-a inchipuit el n-a fost rau deloc,poate doar avangardist,daca tinem cont ca ne aflam la inceputul anilor 70 cu lansarea lui pe ecrane,dar ceea ce mi se pare mie interesant, este faptul ca,dincolo de banalitatea intamplarii si desuetitudine,"ultimul tangou la paris" emana acel "parfum frantuzesc" autentic,un amestec de miresme speciale pentru acest gen de film:melodrama,erotism, voyeurism,muzica buna,imagini superbe ale orasului,lucruri pe care cu greu le mai vedem la romance-urile actuale,decat poate,intr-un mod brutal de explicit si fad.
dincolo de toata ciudatenia intalnirii dintre ei,Paul,americanul de varsta mijlocie indurerat de sinuciderea nevestei si Jeanne,o foarte tanara actrita aspiranta, incep o relatie pasionala,intr-un apartament inchiriat,fara macar sa-si cunoasca numele,din dorinta barbatului misterios,care e urmata fara prejudecati de fata,dar ceea ce se petrece intre ei in timpul scenelor de dragoste si a confesiunilor pre sau post partidelor erotice,fac din lucrul acesta o inutilitate.
isi consuma pasiunea in scene de o senzualitate foarte bine transmisa,expresiva.chiar daca nuditatea nu ne doboara prin expunerea frontala a ei,decat cu mici exceptii in cazul femeii,protagonistii, si imbracati,reusesc sa fie credibili,sa emane un erotism puternic si vulgar,dar emotionant,lasand loc fanteziei noastre sa "zburde".nici n-ar avea cum altfel.alegerea lui Bertolucci a fost cum nu se poate mai buna:Marlon Brando,sex-simbolul masculin adulat al anilor '60 si o actrita debutanta, Maria Schneider,care si-a gasit consacrarea cu acest rol.
foarte frumoasa si naturala,Maria a cochetat cu postura de femeie frivola cu mult talent.n-a fost deloc inhibata de ce ceea ce trebuia sa joace si nici de partenerul ei mult mai experimentat.
la celebra scena a untului,mi-am pus o mica intrebare:oare a fost premeditare sau ceva improvizat pe moment? caci daca nu,ma gandesc ce se intampla daca el cerea sa-i aduca din frigider mustarul,mierea sau poate sosul de ardei iute...
in fine,cum toate dramele au un sfarsit urat,era firesc ca unul dintre ei sa moara.de data asta a fost Marlonul si noroc cu secventa finala cand am vazut pistolul,caci altfel, aveam impresia ca s-a spart un balon.
1464
:"> :"> :"> Nu uita ca majoritatea membrilor Cinemagia sunt minori si nu au voie sa vizioneze posteriorul lui Marlon. Mai ales ca in scena aceea, o pune pe ea sa rosteasca ceva ce pe mine m-a socat negativ pentru multi ani de atunci si de acum incolo. Finalul, mi s-a parut extraordinar si m-a lasat fara grai. O crima perfecta, chiar nepremeditata, tot crima se numeste, mai ales cand iti pregatesti discursul pe care-l vei servi politiei...
Un film marca Bertolucci, simplu si complicat in acelasi timp, cu trairi instinctuale de moment, dar care au in spate trairi complicate din cotidianul uitat la usa apartamentului, apartament care a devenit o lume paralela, un refugiu unde totul e posibil...
FlorinMovieFreak
26 Aug 2011, 21:39
2 Fast 2 Furious (2003) - revazut 6/10
bremen1980
27 Aug 2011, 11:57
Doua japonezarii :
Nobody Knows -2004 -Hirokazu Koreeda - niste copii abandonati de mama lor reusesc sa-si duca viata fara a fi deconspirati de vecini 8/10
http://www.youtube.com/watch?v=gCh0IbMH15w
Cold Fish -2010 -Shion Sono - o ciudatetie de film cu sex si singe la greu .Rar am vazut un personaj mai neverosimil (dar fascinant ) precum cel al bosorogului ucigas in serie cu apucaturi hedoniste ,masina Ferrari ,gagicute la gramada ,libidou de priapic si lipsa totala de moralitate .
Nici iubita lui nu e mai prejos si impreuna reusesc sa-ti ridice parul pe sira spinarii.Daca regizorul nu sarea calul (prea mult singe,prea pe fata ) filmul putea fi chiar unul mare .Asa este doar interesant . 7.5/10
Creepy
http://www.youtube.com/watch?v=HmQPIBNPFBE
Twinsen
27 Aug 2011, 12:41
Daca regizorul nu sarea calul (prea mult singe,prea pe fata ) filmul putea fi chiar unul mare.
Filmul mare a lui Shion Sono e Love Exposure (http://www.imdb.com/title/tt1128075/)
Dolores Claiborne"-1995
"daca vrei sa afli cum a fost viata unui om,priveste-i mainile".
...spune Kathy Bates la un moment dat ,actrita care face un rol senzational in acest film si imediat dupa replica ei avem ocazia sa i le privim intr-un prim plan.privindu-le,ne dam seama cat de adevarat este.mainile lui Dolores poarta urmele adanci ale muncii ca menajera:degete deformate,umflate de la degeraturi si reumatism, cu unghii si piele care arata cate ore a petrecut cu ele in apa rece sau calda si in dezinfectant,caci stapana casei in care lucra era o tirana aroganta si fara pic de omenie,de parca singura ei placere era sa calce in picioare si sa umileasca de la inaltimea averii de care dispunea sotul ei.
rar mi-a fost dat sa vad un film cu atata incarcatura dramatica si cu o tema veche si actuala in acelasi timp: conditia sociala a femeii,abuzurile fizice si psihice pe care este capabila sa le suporte in numele casatoriei si puterea surprinzatoare de a se salva impreuna cu copilul ei.
personalitatea acestei Dolores Claiborne,deloc instruita,dar dotata de la natura cu inteligenta,instinct de supravietuire si forta fizica,m-a fascinat si mi-a facut inca o data dovada ca femeile,atunci cand vor, „pot sa fie ticaloase”,atat cat sa le arate barbatilor ca ii pot depasi,domina,daca acestia le subestimeaza capacitatile de a riposta pentru a-si apara demnitatea si viata.
cartea de vizita a filmului contine nume care nu mai au nevoie de prezentare: Tony Gilroy autorul scenariului adaptat dupa cartea lui Stephen King,Taylor Hackford, regizorul binecunoscutului „Devill’s advocate” si alti patru actori extraordinari in roluri secundare:Cristopher Plummer,inspectorul de politie,obsedat toata viata de singurul caz de crima nerezolvat in cariera sa(iata si un cliseu!),Jennifer Jason-Leigh,fiica dezechilibrata psihic din cauza celor intamplate in familia lor in urma cu 20 de ani,David Strathairn,sotul alcoolic si pedofil si Judy Parfitt,femeia bogata impreuna cu care Kathy Bates ne face o demontratie despre cum ajung femeile sa devina unite pe viata,indiferent de statutul social, din cauza aceluiasi „dusman”:barbatul.
contrastul dintre frumusetea locurilor unde se petrece actiunea si viata chinuita si destinul tragic al familiei St.George, este izbitor.operatorul a surprins imagini coplesitoare ale cerului in diverse momente diune si nocturne, iar faptul ca intr-un ademenea decor natural incantator, in casuta saracacioasa dar cocheta a unei familii obisnuite , un tata abuzeaza fizic si sexual de sotie si fiica,ne arata cat de frumoasa poate fi cealalta natura,cea umana, la exterior si cat de gaunoasa si urata la interior si invers.sub aripa ocrotitoare a eclipsei de soare,Dolores isi face singura dreptate, ajutata si de astre, care,parca n-au mai suportat nici ele, ca frumusetea momentului alinierii lor, sa fie patata de un „monstru”si de faptele lui.
nota mea este maxima de data acesta, mai ales pentru Kathy Bates, pe care daca inca n-o cunoasteti ca actrita, va garantez ca ati pierdut ingrozitor....
bremen1980
27 Aug 2011, 18:00
Daca regizorul nu sarea calul (prea mult singe,prea pe fata ) filmul putea fi chiar unul mare.
Filmul mare a lui Shion Sono e Love Exposure (http://www.imdb.com/title/tt1128075/)
Multam .E pe lista de turmentat.:D
Revazut la tv cu placere High Fidelity .Ma irita faptul ca actori /actrite care ti-au placut in unele filme au ''murit ''din punct de vedere cinematografic .Daca te uiti pe imdb vezi ca ei mai joaca in alte zeci de filme dar parca in nimic remarcabil .Asa s-a intimplat cu tipa asta din film :Iben Hjejle sau cu Sean Young ,cu Maria Bonnevie ,cu Laura Harring ,cu Liv Tyler :">
Kriss_Kringle
27 Aug 2011, 23:47
Dolores Claiborne"-1995
"daca vrei sa afli cum a fost viata unui om,priveste-i mainile".
...spune Kathy Bates la un moment dat ,actrita care face un rol senzational in acest film si imediat dupa replica ei avem ocazia sa i le privim intr-un prim plan.privindu-le,ne dam seama cat de adevarat este.mainile lui Dolores poarta urmele adanci ale muncii ca menajera:degete deformate,umflate de la degeraturi si reumatism, cu unghii si piele care arata cate ore a petrecut cu ele in apa rece sau calda si in dezinfectant,caci stapana casei in care lucra era o tirana aroganta si fara pic de omenie,de parca singura ei placere era sa calce in picioare si sa umileasca de la inaltimea averii de care dispunea sotul ei.
rar mi-a fost dat sa vad un film cu atata incarcatura dramatica si cu o tema veche si actuala in acelasi timp: conditia sociala a femeii,abuzurile fizice si psihice pe care este capabila sa le suporte in numele casatoriei si puterea surprinzatoare de a se salva impreuna cu copilul ei.
personalitatea acestei Dolores Claiborne,deloc instruita,dar dotata de la natura cu inteligenta,instinct de supravietuire si forta fizica,m-a fascinat si mi-a facut inca o data dovada ca femeile,atunci cand vor, „pot sa fie ticaloase”,atat cat sa le arate barbatilor ca ii pot depasi,domina,daca acestia le subestimeaza capacitatile de a riposta pentru a-si apara demnitatea si viata.
cartea de vizita a filmului contine nume care nu mai au nevoie de prezentare: Tony Gilroy autorul scenariului adaptat dupa cartea lui Stephen King,Taylor Hackford, regizorul binecunoscutului „Devill’s advocate” si alti patru actori extraordinari in roluri secundare:Cristopher Plummer,inspectorul de politie,obsedat toata viata de singurul caz de crima nerezolvat in cariera sa(iata si un cliseu!),Jennifer Jason-Leigh,fiica dezechilibrata psihic din cauza celor intamplate in familia lor in urma cu 20 de ani,David Strathairn,sotul alcoolic si pedofil si Judy Parfitt,femeia bogata impreuna cu care Kathy Bates ne face o demontratie despre cum ajung femeile sa devina unite pe viata,indiferent de statutul social, din cauza aceluiasi „dusman”:barbatul.
contrastul dintre frumusetea locurilor unde se petrece actiunea si viata chinuita si destinul tragic al familiei St.George, este izbitor.operatorul a surprins imagini coplesitoare ale cerului in diverse momente diune si nocturne, iar faptul ca intr-un ademenea decor natural incantator, in casuta saracacioasa dar cocheta a unei familii obisnuite , un tata abuzeaza fizic si sexual de sotie si fiica,ne arata cat de frumoasa poate fi cealalta natura,cea umana, la exterior si cat de gaunoasa si urata la interior si invers.sub aripa ocrotitoare a eclipsei de soare,Dolores isi face singura dreptate, ajutata si de astre, care,parca n-au mai suportat nici ele, ca frumusetea momentului alinierii lor, sa fie patata de un „monstru”si de faptele lui.
nota mea este maxima de data acesta, mai ales pentru Kathy Bates, pe care daca inca n-o cunoasteti ca actrita, va garantez ca ati pierdut ingrozitor....
Din ce-ai scris aici cred ca ti-a placut mai mult decat mi-a placut mie.:))
In orice caz,ma bucur ca nu numai eu cred ca acest film e sever de subapreciat!
sigur,filmul are calitati artistice care pot fi apreciate de cunoscatori si de iubitorii genului,inclusiv de catre cei care iubesc cartile lui Stephen King.mie mi-a placut mult imaginea si modul cum regizorul a imbinat lin secventele cu actiune din trecut cu cele unde actiunea era la momentul prezent. era ca si cum personajele carora le reveneau din memorie acele flash-uri se uitau la un tablou "viu".
apoi,imaginea este superba.din cate stiu, locurile unde s-a filmat sunt situate in Canada.probabil undeva la ocean.inspirata alegere, mai ales ca deliciul vizual al filmului consta in eclipsa de soare....
Kriss_Kringle
28 Aug 2011, 14:59
sigur,filmul are calitati artistice care pot fi apreciate de cunoscatori si de iubitorii genului,inclusiv de catre cei care iubesc cartile lui Stephen King.mie mi-a placut mult imaginea si modul cum regizorul a imbinat lin secventele cu actiune din trecut cu cele unde actiunea era la momentul prezent. era ca si cum personajele carora le reveneau din memorie acele flash-uri se uitau la un tablou "viu".
apoi,imaginea este superba.din cate stiu, locurile unde s-a filmat sunt situate in Canada.probabil undeva la ocean.inspirata alegere, mai ales ca deliciul vizual al filmului consta in eclipsa de soare....
Absolut extraordinara acea scena in timpul eclipsei de soare.Foarte bine realizata,fiind parca si diabolica si dramatica in acelasi timp.As zice ca e si destul de unicata pentru ca nu-mi aduc aminte sa fi vazut ceva asemanator in alt film.Cat despre flash-uri,acestea au fost editate foarte bine pentru ca nu incurca spectatorul facand o paralela echilibrata intre trecut si prezent.
FlorinMovieFreak
30 Aug 2011, 18:32
Captain America: The First Avenger
7/10
FreakDoll
31 Aug 2011, 16:20
Friends with Benefits 6/10
Desi este reluata ideea din No Strings Attached, Friends with Benefits mi s-a parut mai bun decat oribilul, din toate punctele de vedere, film cu Ashton si Portman.
Protagonistii sunt superba Mila Kunis =P~ si Justin Timberlake, chimia dintre cei doi fiind indiscutabil mult mai buna. Mila este incredibil de frumoasa si, desi inainte nu prea o aveam la suflet, mi-a devenit simpatica si parca joaca si mai bine. Justin nu este un actor atat de prost cum afirma unii, punandu-i aceasta eticheta desi n-au vazut, inca, filmul sau fiindca prejudecatile isi spun, inca o data, cuvantul.
Sunt destule poate bune in film, scene de sex din abundenta si avem ocazia sa admiram partile dorsale ale celor doi protagonisti, ambele foarte sexoase si lucrate.
In film mai apar si Emma Stone, Andy Samberg, dar si Woody Harrelson care joaca rolul unui gay si pe care il puteti urmari intr-o scena care, cu siguranta, va va aminti de White Men Can't Jump.
Nu-mi place absolut deloc posterul filmului. Sunt convinsa ca puteau fi mult mai inspirati si creativi.
Gebeleizis
01 Sep 2011, 12:19
Na Igre 2 un film rusesc in genul Gamer cu Gerard Butler, dar mai bun.
6.5/10.
DragonMaster
02 Sep 2011, 10:17
Even the Rain-este un film spaniol care mi-a placut foarte mult si pe care as dori sa il recomand.Nota mea este 8/10.
Alexandru93
02 Sep 2011, 16:57
Dap, e mult prea evident cat de original e. Siworae (http://www.imdb.com/title/tt0282599/) iti spune ceva? :P
aoleu ce urat! ... cat de urat! ...copiatu' filmelor de groaza de la asiatici nu a fost de ajuns ... o dam in romante acum ...
m-ai cam lasat asa ... :shock:
dar asiaticii fac filme bune,cel putin au niste idei chiar bune.
andreeeeeeea
03 Sep 2011, 20:28
Chicago: 9 *fiind o impatimita a genului*
CosminHorrorMaster
04 Sep 2011, 21:57
Cel mai recent film vizionat este Grave Encounters, cel mai de groaza film care exista!!!!
bremen1980
06 Sep 2011, 11:33
Dupa indelungate cautari am reusit sa gasesc ''The Iceman Cometh '' ecranizarea piesei lui Eugene O'Neill .Am vazut varianta din 1973 cu Lee Marvin.Foarte bun filmul dar am ramas totusi cu sufletul la varianta radiofonica a piesei tradusa la noi ''Vine ghetarul '' cu :Albulescu ,George Constantin ,Virgil Ogasanu ,George Cozorici ,s.a.
http://www.youtube.com/watch?v=EBZW5bKBC4E
aniela07
06 Sep 2011, 15:34
Midnight in Paris 7/10
Amuzant.
efectele 3 d excelente,scenariul simplut cred eu
Friends with Benefits 6/10
Desi este reluata ideea din No Strings Attached, Friends with Benefits mi s-a parut mai bun decat oribilul, din toate punctele de vedere, film cu Ashton si Portman.
Protagonistii sunt superba Mila Kunis =P~ si Justin Timberlake, chimia dintre cei doi fiind indiscutabil mult mai buna. Mila este incredibil de frumoasa si, desi inainte nu prea o aveam la suflet, mi-a devenit simpatica si parca joaca si mai bine. Justin nu este un actor atat de prost cum afirma unii, punandu-i aceasta eticheta desi n-au vazut, inca, filmul sau fiindca prejudecatile isi spun, inca o data, cuvantul.
Sunt destule poate bune in film, scene de sex din abundenta si avem ocazia sa admiram partile dorsale ale celor doi protagonisti, ambele foarte sexoase si lucrate.
In film mai apar si Emma Stone, Andy Samberg, dar si Woody Harrelson care joaca rolul unui gay si pe care il puteti urmari intr-o scena care, cu siguranta, va va aminti de White Men Can't Jump.
Nu-mi place absolut deloc posterul filmului. Sunt convinsa ca puteau fi mult mai inspirati si creativi.
milla nascuta la cernauti interesant
Liviu-: Te rog frumos sa folosesti butonul edit cand ai ceva de adaugat imediat dupa un alt mesaj de-al tau.
Am mutat toate mesajele recente despre Thor intr-un topic separat. As recomanda ca oricine are un cuvant pertinent despre un film sa o faca intr-un topic mai "specializat" pe subiectul sau. Daca nu exista e mai bine sa fie creat. Aici pur si simplu se cam pierd mesajele daca e sa nu vorbim de viitorul apropiat. Se mai pierd si printre mesajele simple care contin doar un titlu, poate si o nota, mesaje pe care cred ca o sa le cam sterg de acum incat nu ajuta pe nimeni, doar adauga +1 la numaratoarea de sub profil.
bremen1980
09 Sep 2011, 10:48
''La Pointe-Courte '' -1955- primul film facut de Agnes Varda .Cu acest film incepe tot tambalaul adus de ''noul val '' .Practic Varda adapteaza (dupa ureche ) o nuvela scrisa de Faulkner .Avem un scenariu in care se suprapun fara sa se amestece o poveste de dragoste (jucata de Philippe Noiret si Silvia Monfort) si povestea unui sat de pescari filmata in stil documentar (marca Agnes Varda).
Filmul a fost editat de Alain Resnais
Asa ca daca uriti sau iubiti ''noul val francez'' trebuie s-o invinuiti /admirati pe madam Varda considerata bunica noului val.
9/10
http://www.youtube.com/watch?v=kFq74VaFLoE
aniela07
09 Sep 2011, 19:04
Pina -fabulos si nepretuit!
contlacinemagicieni
10 Sep 2011, 09:12
Pina -fabulos si nepretuit!
Unde, cand, cum l-ai vazut?
aniela07
11 Sep 2011, 07:04
l-am vazut joi in avanpremiera la cinemapro. dar am inteles ca e acum pe la mall-uri. recomand 3D.
You got to be kidding me...ce lectie de viata ai putea sa inveti din Friends with benefits?cum sa faci un film slab poate; e doar un just for laughs movie n-ai ce sa inveti din el...
Eu vazui 3 filme consecutiv cu titluri legate de fluturi :
1. Le scaphandre et le papillon - minunat, emotionant fara sa stoarca lacrimi si un regizor inteligent care obliga spectatorul sa vada viata prin ochii(ochiul) unui om paralizat
2. Papillon - am avut prea mari asteptari de la acest film; in afara de fragmentele memorabile cu Steve McQueen interpretand un om pe care nu-l impiedica nici macar injumatatirea portiei de mancare de la visul libertatii fizice, cat si morale, nu am remarcat mai nimic deosebit...a ba da, durata cam mare, regizorul se putea rezuma la 2 ore lejer :))
3. Suwarôteiru (Swallowtail Butterfly) - primul meu film asiatic :"> m-a impresionat placut si il recomand mai departe mai ales pasionatilor de filme asiatice. am vazut cateva neconcordante hilare si faze care s-au vrut prea pretentioase insa le-am trecut usor cu vederea datorita calitatii per ansamblu :D
Twinsen
11 Sep 2011, 19:57
Suwarôteiru (Swallowtail Butterfly) - primul meu film asiatic :"> m-a impresionat placut si il recomand mai departe mai ales pasionatilor de filme asiatice.
Asta da noroc, din prima incercare l-ai vazut pe cel mai bun. :D
am vazut cateva neconcordante hilare si faze care s-au vrut prea pretentioase insa le-am trecut usor cu vederea datorita calitatii per ansamblu :D
Ce intelegi prin pretentioase? E un film atat de nonconformist si de deschis, incat eu nu-mi pot imagina nimic pretentios in el.
Partea in care Ranki vine suparat cu gasca lui de 2 killeri la mafiot si intreaba de caseta, scena "mirobolant" de sangeroasa din dubita (desi m-a amuzat ala cu mandibula dislocata) si cea cu gramada de...purtatori de arme (nu dadeau semne ca ar sti ce se face cu o arma) mi-au zgariat retina. La partea de actiune Iwai a parut cam stangaci, dar in rest toate bune si frumoase, jos palaria!
Twinsen
12 Sep 2011, 16:12
Cea mai fericita fata din lume - Aproape ca uitasem ce placut e sa vezi un film in limba ta. Personajele sunt cam clisee, iar temele insuficient de subtil explorate, dar cu toate astea mi-a pastrat interesul pana la final, ceea ce mi se intampla tot mai rar in ultimul timp, ba chiar m-a si facut sa rad in hohote de vreo doua ori. Vasile Muraru a fost o revelatie, a facut un rol exceptional fara nici o umbra din comedia ieftina din care il cunosteam, iar Andreea Bosneag nu se descurca rau in rolul principal. Ca o paranteza, o alta chestie care m-a amuzat a fost cand am citit o cronica a filmului care il clasifica ca "minimalist". Eu venind dupa filme din turneul regizorilor, gen Calendar, asta mi se paruse de-a dreptul plin de actiune. :))
bremen1980
12 Sep 2011, 18:51
''Win Win ''-in sfirsit un film decent de anul asta .Un avocat mai stimtorat (Paul Giamatti )devine tutorele unui mos senil dar bogat doar pentru a pune mina pe o suma frumusica .Mosul este expediat frumos la azil si Giamatti incaseaza banii ca si cum ar avea grija de el.Lucrurile merg bine ,banii curg dar apare nepotul mosului ,un pustan taciturn ,furios ,cu alte cuvinte un ciudat care insa se integreaza in familia avocatului.
Povestea bine scris tine pina la sfirsit iar personajele au carne pe ele si sunt vii . Rol mare facut de Alex Shaffer ,pustiul frustrat dar talentat la lupte.
Si Burt Young ,vazut mai mult in roluri de mafiot este aici supersimpatic in rolul unui bunic senil pe spinarea caruia se fac tot felul de minarii financiare.
Cind apare si fata mosului , o toxicomana dornica si ea de banii tatalui ,lucrurile se incing.
Pina acum Win Win pare filmul indie al verii.
http://www.youtube.com/watch?v=bPJOmH9g8WM
La sfirsit cind se derulezeaza genericul aveti un pic de rabdare si pentru superba melodie
''Think You Can Wait'' The National
http://www.youtube.com/watch?v=rx3PW1mqadA
9/10
omudindulap
12 Sep 2011, 20:15
Ma irita faptul ca actori /actrite care ti-au placut in unele filme au ''murit ''din punct de vedere cinematografic .Daca te uiti pe imdb vezi ca ei mai joaca in alte zeci de filme dar parca in nimic remarcabil .Asa s-a intimplat cu tipa asta din film :Iben Hjejle sau cu Sean Young ,cu Maria Bonnevie ...
In ce film ti-a placut Maria Bonnevie? Din ce-am vazut pan' acum cu ea, pot spune ca nu se incadreaza in acest tipar al actritelor care au murit, dupa un rol anume. Primul film in care am vazut-o a fost Reconstruction (2003), foarte bun, apoi si in alte filme cel putin decente: I Am Dina, Izgnanie (foarte bun, al doilea film al promitatorului regizor rus Andrei Zvyagintsev, sa-l vezi, in caz ca ti-a scapat), I Am David etc., si e inca tanara.
O dezamagire, pentru mine, o reprezinta Jean Seberg, care, excluzand À bout de souffle si Bonjour tristesse, nu pare sa mai fi facut mare branza. Chiar acum cautam sa vad un film cu ea si am ramas putin dezamagit. O sa incerc Bonjour-ul.
Das Cabinet des Dr. Caligari (1920)
O bijuterie a cinematografiei, parintele filmelor horror si un izvor nesecat de inspiratie pt scriitori,scenaristi si regizori; un decor noncomformist, o adevarata galerie de arta expresionista; personaje interpretate cu profesionalism, pe alocuri cu exagerarile de rigoare conform cu acele timpuri in care se punea accent pe expresivitate. Finalul - o veritabila cireasa de pe tort. Sper ca n-am fost prea pompoasa in descrieri, insa va recomand sa-l vizionati macar de curiozitate :P
anaemona
15 Sep 2011, 03:29
De vrais mensonges - 2010
Nu's fana Audrey Tautou, as zice chiar din contra, dar filmele in care joaca sint relaxante. E foarte placut sa vezi filme romantice cu tot felul de rasturnari de situatii, care sa nu te enerveze pentru ca sint prea exagerate, chiar daca in final totul se termina cu bine pentru toata lumea :)) Mi-a placut actorul din rolul principal iar Nathalie Baye, wow, arata demential la virsta ei.
Am vazut si Win win, de care scria bremen. Incomparabil cu filmul frantuzeasc. Adica nu zic, Paul Giamatti chiar e actor si pustiul a jucat bine si subiectul a fost mult mai matur, dar m-a zgiriat pe creier toata propaganda americana marca hollywood. Vorba aia, mai incet cu pianul pe scari, se face tantari una doua.
marius93
17 Sep 2011, 14:17
Needle (2010) - un film independent care se vrea a fi un horror insa nu-i prea reuseste. Ideea de la care porneste era interesanta, inceputul bun, in rest...apa de ploaie. Bine, nici nu te poti astepta la ceva calitativ, atata timp cat regizorul, scenaristul si majoritatea actorilor sunt incepatori.
4 / 10
bremen1980
17 Sep 2011, 18:11
''Balul de simbata seara ''-1968 -Geo Saizescu .
Foarte tare monologul lui Papaiani mai ales ca jucaria aia pe care-o fitie face ca tenta patetica sa vireze spre comicarie
http://www.youtube.com/watch?v=Bh1HQU8NpZY
chuckyfan
18 Sep 2011, 08:31
Fright Night (1985)
Mi-a placut neasteptat de mult tinand cont ca nu sunt fan al filmelor cu vampiri, si mi-am dat seama ca vreau sa vad mai multe de acest gen.
Any recommendations?
CosminHorrorMaster
18 Sep 2011, 09:42
Fright Night (1985)
Mi-a placut neasteptat de mult tinand cont ca nu sunt fan al filmelor cu vampiri, si mi-am dat seama ca vreau sa vad mai multe de acest gen.
Any recommendations?
Seria Dracula (Hammer), cu Christopher Lee.
aniela07
19 Sep 2011, 19:58
Suzie Washington –la Zilele Filmului Austriac (tine pana pe 22 septembrie la Studio)
7/10
E povestea unei femei din Georgia care incearca sa fuga din tara ei dupa destramarea Uniunii Sovietice cu o viza americana falsa. Este oprita la escala din Viena, dar reuseste sa fuga din aeroport. Nana incearca sa ajunga in Germania, fara pasaport, dar imprumutand identitatile unor femei « libere » sa calatoreasca (o americanca si apoi o frantuzoaica). Filmul nu cade in dramatism (desi uneori Nana este pusa in situatii cel putin neplacute pentru a-si putea continua calatoria –cum ar fi favorurile sexuale acordate unui sofer de tir in speranta ca o va trece in Germania), filmul doar facand aluzii la compromisurile Nanei, personajul fiind foarte puternic in hotararea ei de a nu se intoarce in Georgia si de a nu se resemna, asa cum toata lumea o indeamna, pentru a nu ajunge sa traiasca « in aceeasi camera in care s-a nascut » (ca mama ei). Camera surprinde foarte bine confuzia Nanei care ajunge intr-un mediu unde oamenii sunt liberi, nu traiesc sub teroroare, dar fata de care o desparte bariera limbii, desi (vorbind engleza si franceza) ea este mult mai deschisa spre contactul si comunicarea cu altii fata de austriecii care vorbesc numai germana. Florian Flicker arata, fara ostentatie, cat de nedreapta este o lume in care a nu avea pasaportul potrivit constituie o crima.
FreakDoll
20 Sep 2011, 03:55
Colombiana 4/10
Recunosc ca am fost entuziasmata in momentul in care am auzit de filmul asta. Nu ma asteptam sa ma dea pe spate, dar exista un oarecare entuziasm, desi ideea, povestea, in sine, a devenit destul de banala.
Singurul lucru pozitiv pe care il pot spune este ca Zoe arata senzational si imparte pumni destul de bine.
In rest, nimic bun. Filmul contine foarte multe scene neverosimile si se pierde in amanunte. Cum ar fi putut un copil sa isi cumpere un bilet de avion fara sa fie insotit de un adult in momentul respectiv? Ne-am prins ca fata e tare de mica, dar sa fim, totusi, realisti. Scena in care unchiul fetei incepe sa traga in masini pentru a-i demonstra ceva acesteia este absolut ridicola. In loc sa se concentreze pe personajul negativ care ordonase asasinarea parintilor ei, fata incepe sa omoare diversi mafioti doar pentru a-i atrage atentia primului. Ewww!!!
Evident, apare si un tip care ii da lumea peste cap eroinei. Nu ca ar fi fost nevoie sa indulceasca filmul cu asemenea scene, dar nu puteau face abstractie de eternul cliseu. "Jennifer"??? Really?? Am ras cand am auzit numele prima data!!=))
Figurile lui Cliff Curtis si Jordi Molla ce mai anima un pic actiunea, dar singurul demn de luat in seama este Lennie James.
aniela07
20 Sep 2011, 23:27
Die Faelscher -Falsificatorii de bani [Stefan Ruzowitzky] -la Zilele Filmului Austriac
8/10
Am apreciat ca, desi pe aceeasi tematica a evreilor in al doilea razboi mondial (despre care, personal, cred ca nu s-a mai facut nimic de valoare in afara de Lista lui Schindler, Pianistul, La vita e bella, Train de vie si cam atat cred), vine cu un subiect nou, cu o perspectiva noua, cu o abordare mai putin lobby-ista si mai umana.
FreakDoll
22 Sep 2011, 01:13
Bridesmaids 7/10
Initial am fost sceptica in privinta acestui film, dar m-am inselat si ma bucur foarte tare ca m-am hotarat sa-l vizionez fiindca m-am distrat pe cinste.
Filmul are niste scene nebuuune, rau de tot, la care m-am prapadit de ras. Evident, la un moment dat devine previzibil - ma refer, in special, la final - dar, per total, e un film super amuzant.
Mi-a placut de Kristen Wiig, dar cea mai amuzanta a fost, fara discutie, Melissa McCarthy. Cred ca o sa-l mai vad o data!!
Kriss_Kringle
23 Sep 2011, 01:14
The virgin suicides
Dupa o perioada de vreo 2 saptamani in care m-am uitat numai la seriale am zis sa mai bag si un film hotarandu-ma sa-l vad pe asta.Nu m-a impresionat,mi s-a parut lent,gol,Coppola tratand superficial subiectul axandu-se mai mult pe vizual decat pe personaje si ce le influenta actiunile.Filmul e melancolic si destul de tacut cu o distributie destul de buna dar nu reuseste sa scoata mai nimic din ea,rezultand un acting mediocru in cel mai bun caz.Aduce mai mult cu un videoclip pentru o balada rock decat cu un lung metraj desi sunt si cateva momente bune insa nu de ajuns sa tina spectatorul atent pentru toata durata filmului.Un debut aproape decent pentru Sofia Coppola daca nu ar fi fost asa de pretentios.
Nota 6/10
Half Nelson
Finally l-am vazut, savurat, placut foarte mult si recomand :D
Un film care se axeaza pe 2 personaje care se apropie incetul cu incetul de prapastia pierzaniei.
Intersectarea celor 2 este una fericita pt ca ajung sa le pese unul de celalalt, acest lucru fiind determinant in punctul de cotitura al vietii lor.
Profesorul, interpretat de Ryan Gosling, este foarte pasionat de meseria sa, insa drogurile ii afecteaza atat motivatia cat si relatia cu cei din jur. Eleva, interpretata de o fetita talentata pe nume Shareeka Epps, este foarte tentata sa calce pe urmele fratelui ei care se afla la inchisoare pt trafic de droguri.
Prietenia lor, desi vazuta ca nepotrivita, este singurul mijloc de a renunta la propriul egoism si incearca sa se protejeze unul pe celalalt. Multe cuvinte-cheie din scenariu le defineste relatia, cea mai potrivita expresie mi se pare ying-yang.
Un film serios, sensibil, profund si de neratat!
Dati-i 10 ca si mine ;)
Kriss_Kringle
23 Sep 2011, 14:24
Half Nelson
Finally l-am vazut, savurat, placut foarte mult si recomand :D
Un film care se axeaza pe 2 personaje care se apropie incetul cu incetul de prapastia pierzaniei.
Intersectarea celor 2 este una fericita pt ca ajung sa le pese unul de celalalt, acest lucru fiind determinant in punctul de cotitura al vietii lor.
Profesorul, interpretat de Ryan Gosling, este foarte pasionat de meseria sa, insa drogurile ii afecteaza atat motivatia cat si relatia cu cei din jur. Eleva, interpretata de o fetita talentata pe nume Shareeka Epps, este foarte tentata sa calce pe urmele fratelui ei care se afla la inchisoare pt trafic de droguri.
Prietenia lor, desi vazuta ca nepotrivita, este singurul mijloc de a renunta la propriul egoism si incearca sa se protejeze unul pe celalalt. Multe cuvinte-cheie din scenariu le defineste relatia, cea mai potrivita expresie mi se pare ying-yang.
Un film serios, sensibil, profund si de neratat!
Dati-i 10 ca si mine ;)
Iti recomand si The believer.Mi s-a parut ca a jucat cel putin la fel de bine ca si in Half Nelson,daca nu chiar mai bine.
bremen1980
24 Sep 2011, 18:07
Revazut pentru a nu stiu cita oara ''Big Trouble in Little China'' .E clar ca filmele de actiune nu vor mai fi niciodata atat de ''inocente '' si placute precum cele facute in anii'80.
bremen1980
30 Sep 2011, 19:00
Mi-am facut timp sa vad The Beaver si pot spune ca nu a fost asa de prost precum ma asteptam . La inceput am zis ca seamana cu ''Fight Club ''numai ca Edward Norton il avea pe Brad Pitt ca pandant psihologic in timp ce Mel Gibson se multumeste cu un biet castor .Introducerea unei povesti paralele ( cea a lui Anton Yelchin ) mi s-a parut chiar inspirata .
Finalul a parut chiar tras de par cu solutia a la 127 Hours .Dar pina la urma fiecare se descotoroseste de partile care-i prisosesc sau care-l incurca : Sfintul Origene si-a taiat ''jucaria'' ,James Franco mina iar Mel Gibson a scapat de ..
E greu cu depresii si personalitati multiple .O stiau chiar si cei de la Parazitii :
''Umbla vorba ca-mi terorizez femeia
Am dubla personalitate si-o dezvolt pe-a treia''
7/10
Bronson (2008)
Am urmarit cu interes povestea lui Michael Petersen aka Charlie Bronson, spaima inchisorilor engleze, in primul pt ca este inspirata dintr-un caz real si in al doilea rand datorita lui Tom Hardy, un tanar actor in plina ascensiune si o feblete de'a mea :D. Filmul invita spectatorul sa intre in lumea lui Bronson care se invarte in jurul unui singur tel: faima, dar nu faima showbizului ci una a terorii. Acest om si-a dorit cu tot dinadinsul sa fie cunoscut si temut prin atacurile violente iscate din senin asupra gardienilor nepasandu-i de consecinte; pentru el, inchisorile nu sunt decat niste hoteluri din care nu vrea sub nici un chip sa se decazeze, iar viata sa de "starleta" nu este decat o piesa de teatru de mare succes - realizarea scenelor literalmente teatrale mi s-a parut punctul forte al filmului.
Imi pare bine ca s-a facut un film dupa povestea unui asemenea personaj pentru ca nu auzi in fiecare zi ca un stat isi elibereaza cel mai periculos prizonier din cauza ca il costa prea mult incarcerarea acestuia :))
Inca un punct in plus pt Hardy care la un moment dat a fost nominalizat in 2008 la premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă într-o producţie TV Stuart: A Life Backwards (=)) asa e scris pe pagina lui). Eu astept sa-i curga premiile cat de curand :-w
Pentru inceput, va rog frumos ca daca scrieti un mesaj de mai multe randuri despre un film, fie ca-i nou, fie ca-i ceva mai vechi, sa verificati daca exista topic despre filmul respectiv (sau poate despre regizor), iar daca nu sa creati voi unul. E pacat sa se piarda ideile in topicul asta, in alta parte se mai poate continua discutia mai mult timp fiind mai vizibil mesajul.
Daca vreti puteti scrie din nou mesajul dupa cum am spus mai sus si il sterg eu pe cel de aici. L-as muta eu direct, dar poate unii dintre voi nu doresc asta.
Si despre Bronson, interesant ca ai postat acum, ieri pusesem si eu un video pe fb. E un film de-a dreptul dement, o imbinare excelenta intre regia sclipitoare a lui Refn si jocul energetic al lui Hardy . Are un umor extraordinar de tare datorat personalitatii lui Bronson, a rabufnirilor violente venite de nicaieri. Intr-adevar punctul forte e reprezentat de acele mici reprezentatii scenice. Filmul asta m-a facut sa devin un mare fan Hardy, sa-i astept cu entuziasm fiecare rol si e bine ca am ce astepta: Warrior (doar pentru el m-as uita la filmul asta), Tinker, tailor, soldier, spy si TDKR.
FlorinMovieFreak
03 Oct 2011, 08:25
Drive
Nota 10
Este un film din alta liga .. fata de cele de anul acesta .. are multe aspecte .. in care te vei regasi .. poate o melodie .. un gest .. sau o actiune .. tu decizi ..
In ultimele zile am vanat comedii si una care m-a facut sa rad de'a binelea (uneori cu lacrimi) a fost Bridesmaids; are scene savuroase, unele cu umor de bun gust si pe alocuri over-the-top; consider ca poate fi numit un film motivational datorita personajului principal, interpretat de Kristen Wiig, care trebuie sa iasa din situatia precara atat financiara cat si emotionala si, in acelasi timp se vede nevoita sa rivalizeze cu o tipa mult mai stilata si mai bogata pentru titlul de cea mai buna prietena a miresei :)); in mod evident este un chick-flick, dar nu e nici o rusine daca si barbatii s-ar amuza la acest tip de film ;)
Din punctul meu de vedere este cea mai buna comedie pe anul acesta so far.
Chambord
03 Oct 2011, 16:41
^Daca afla nevasta-mea de el n-o sa-l "ratez" nici eu :-S Dar de dragul de a ma uita la filme cu ea sunt dispus sa inghit multe :P Presupun ca daca am am supravietuit la The Notebook si PS I Love You ...
anaemona
03 Oct 2011, 17:13
^Daca afla nevasta-mea de el n-o sa-l "ratez" nici eu :-S Dar de dragul de a ma uita la filme cu ea sunt dispus sa inghit multe :P Presupun ca daca am am supravietuit la The Notebook si PS I Love You ...
Haha, eu n-am rezistat la P.S. I love you, dar e adevarat ca nici nu l-am vazut cu nevasta ta. :) Am rezistat in schimb la Notebook, fara urmari irecuperabile. Dar daca n-ai vazut The Graduate si Groundhog day de 10 ori, nu l-ai vazut nici macar o data.
Chambord
03 Oct 2011, 17:29
dar e adevarat ca nici nu l-am vazut cu nevasta ta. :)
You should try it sometime. You won't regret it :))
... da, si Groundhog day #-o Pe asta intr-adevar, daca-l vezi o data e ca si cum l-ai fi vazut de 20 de ori
Dar situatia nu e atat de "neagra" :P pe cat pare. Vedem si multe filme "serioase" impreuna si le discutam. Unele colege de-ale ei cand au auzit ca se mai uita si la filme alb-negru i-au aruncat o privire plina de mila, gen "Saraca, tu n-ai auzit ca stiinta a progresat si s-a inventat filmul color, nu ?"
FlorinMovieFreak
03 Oct 2011, 21:50
Something Borrowed 5/10
Este una bucata comedie slash romance (tentativa) .. care din primele cadre .. este previzibila .. ghicesti scene de sarut si replici inainte sa le faca actorii (parca le spui tu ce sa faca .. si ei o fac .. ca si cum ar fi scenariul) In concluzie este un alt film .. menit sa faca reclama la New York (care culmea le-a iesit .. arata cool) si merge sa te uiti la el .. doar daca n-ai altceva mai bun de facut ..
PetSound
04 Oct 2011, 19:16
Monty Python and the Holy Grail
10/10
Ramane filmul meu preferat din cauza umorului, a scenariului si evident, din cauza celor de la Monty Python care, in ciuda bugetului destul de mic, au reusti sa faca o capodopera a genului.
Pornind de la nucile de cocos migratoare, la cavalerul negru pana la grenada sfanta, filmul acesta este un clasic al cinematografiei care merita vazut.
FlorinMovieFreak
04 Oct 2011, 21:58
Tell Tale (2009)
Este o drama ceva mai altfel .. decat restu' .. desi este puternic inradacinata in 21 Grams .. cea dintai este mult mai violenta .. oricum am fost placut surprins sa gasesc in el .. daca tot era vorba de inima .. si ceva dragoste ..
Nota 5/10
FlorinMovieFreak
05 Oct 2011, 18:29
The Tree Of Life
O multime de sentimente si trairi .. compuse din cadre frumoase .. muzica sublima .. si mai ales natura de o splendoare debordanta .. Acest film este o lectie despre viata .. iubire .. credinta si mai ales omenie ..
Nota 10
bremen1980
06 Oct 2011, 11:46
Am ajuns ieri si pe la festivalul asta numit RO-IFF si am vazut Code Blue filmul regizoarei olandeze Urszula Antoniak .Bag si niste spoilere pentru ca oricum in sala erau 4-5 insi si nu stiu cine mai apuca sa mai vada acest film .
Un amestec de Haneke /Seidl cu o asistenta pe la 40 de ani singura intro lume rece . Biata femeie are grija de bolnavii aflati in stare foarte grava si pe unii ii ajuta sa treaca mai repede ''pirleazul'' .Filmul merge bine pina cind madama regizoare incepe sa ingroase nota si baga la greu :o sinucidere , o tentativa de omor ,masturbari de toate genurile ,un viol in care victima are o portocala ( mandarina ???) in gura pentru a nu tipa si un final violent in care un tip refuza s-o f. pe asistenta noastra dar o bate de-i sar capacele. Asta o fi noua ''dezordine amoroasa'' despre care scriau Deleuze si Guattari :sa-ti bati femeia dar sa nu faci sex cu ea :(( ??? Nu stiu dar asa se procedeaza in filmul olandez .
6/10
http://www.youtube.com/watch?v=0oisXRNmscc
FlorinMovieFreak
09 Oct 2011, 09:52
Fright Night 2011 - Din poster parea promitator .. dar dupa vizionare am ramas cu un gust amar .. La inceput a fost bine .. ceva suspans .. niste sos de rosii improscat pe ici colo .. dar dupa nici 10 minute s-a transformat intr-un Disturbia .. gen tatal personajului principal si-a luat liber de la casnicie .. el are o tipa tare .. maica-sa e dupa vecin .. si vecinu' pam pam e gogu de la gaze (o sa vedeti in film despre ce vorbesc) .. X moare .. Y dupa el .. and so on .. pana cand Buffy (versiunea male evident) vine si incearca sa salveze ziua .. previzibil .. cliseic .. etcetera ..
Nota 5 cu indulgenta ..
anaemona
09 Oct 2011, 18:57
Le gamin au velo - Fratii Dardenne inca o data ma uimesc cu fantastica lor analiza of those who starve in a world of plenty, si ma refer la cei lipsiti de dragoste, de caldura umana, lasati cu aripile taiate intr-o societate care te aduna de pe jos dar iti lasa ranile deschise. O lume intoarsa pe dos in care copiii devin peste noapte adulti si adultii nu pot sa faca fata presiunilor de toate felurile.
off - Citeam azi, in alta parte, de lucruri care nu sint bune in Romania si mi s-a ridicat tensiunea, de nervi, de incapacitatea unora de a vedea cu ochi lucizi adevarata lume in care traim, care vad Romania ca o tara de criticat, in care copii romani, sub forma aurolacilor si orfanilor sufera, si refuza sa vada ca exista copii care sufera in toate tarile, in cele mai bogate, civilizate, avansate tari din lume. Un exemplu e Canada. Cind imi duceam copilul la gradinita, acum ceva ani, am fost socata sa aflu ca sint copii in scoala carora nu li se da mincare la pachet, care n-au haine adecvate cu temperaturile de afara, prin luna Noiembrie, o fetita crescuta de un tata singur venea in mineca scurta si sosete la scoala - scoala i-a trimis scrisoare sa imbrace copilul cum trebuie. Alt soc imens a fost "A child called It", de data asta despre copiii care sufera abuzuri in America. Ar fi multe de spus, oricum, sa revin la film.
E povestea unui copil lipsit de dragostea tatalui, ajuns la o casa de copii, care refuza sa accepte ca e abandonat si care in final, dupa ce sintem purtati pe urmele dramei pe care el o traieste cu toata fiinta lui, accepta ca afectiunea de care are nevoie poate veni si din alta parte. Stilul fratilor e foarte usor de recunoscut, personaje duale, actiune lenta chiar daca unele scene sint dinamice, citeva scene de urmariri, doar ca povestea e diferita de celelalte filme. In cazul filmelor lor povestea e importanta, pentru ca au ceva de spus, au ceva de criticat, numai ca o fac "with style" si au un impact mai mare decit daca ar face documentare, zic eu. Filmul nu m-a emotionat la fel de tare ca Le silance de Lorna; desi copilul joaca nemaipomenit de bine, parca filmului asta ii lipseste o piesa ca sa fie puzzle-ul complet. Dar, categoric, e un film care merita vazut.
aniela07
09 Oct 2011, 22:29
Haevnen [In A Better World] –Susanne Biel 10+/10
Unul dintre cele mai bune filme din ultimul timp. Problematica violentei in ziua de azi, la diverse dimensiuni (de la agresiunile din scoli pana la abuzurile dincolo de orice idee de inumanitate in zonele minate de razboi civil ale Africii), dar fata de care nimeni nu are raspunsul reactiei adecvate. De la dorinta de razbunare impotriva mortii, aleatoriului, prin incercarea de a controla lucrurile, de a restabili ceea ce ni se pare corect, pana la obligativitatea acordarii de ajutor medical unui om a carui bestialitate depaseste orice imaginatie. Avem dreptul de a ne autoproclama infaptuitori ai justitiei atunci cand lipseste orice autoritate oficiala care sa opreasca haosul ? Este atitutidea corecta sa refuzi sa te cobori la nivelul celor care recurg la violenta pentru ca sunt incapabili sa inteleaga lumea si a caror singura modalitate de a scapa de aceasta frustrare consta in agresarea celorlalti ca sa-si ascunda propria rudimentaritate intelectuala si emotionala ?
Am suportat aseara 15 min din Buna, Ce Faci? pe HBO. Gizăs, astea-s filme care te fac să tînjeşti după cenuşiul realităţii autohtone.:))
Mercutio
10 Oct 2011, 15:14
Am suportat aseara 15 min din Buna, Ce Faci? pe HBO. Gizăs, astea-s filme care te fac să tînjeşti după cenuşiul realităţii autohtone.:))
Eu doar am citit rezumatul si mi s-a parut atat de phony ca nici nu vreau sa-l vad.
Cica un cuplu, cu relatia in deriva, se reintalnesc virtual pe internet, fara sa-si cunoasca identitatea unul altuia, si se (re)indragostesc. Ca si cum internetul iti opereaza creierul, iti schimba caracterul si valorile, iti ascunde cusururile. Asta e?
sergiuseling
10 Oct 2011, 15:38
De fapt cred că vroiau să arate că sunt prea preocupați de grijile zilnice și au uitat ce aveau mai demult. Vezi, Doamne, sunt făcuți unul pentru altul și un nou început în acest mediu exotic pentru ei i-ar apropia.
Dar e de-a dreptul groaznic, abundă cu tot felul de chestii fără sens, povești absurde și o o coloană sonoră care m-a iritat de-a dreptul. Și cel mai grav e că nu e nici amuzant.
Asta e?
Ăla e, doar că rezumatul tău are mai multă vînă decît filmul propriu-zis.:)) Se tot cere și altceva în cinematografia românească, dar o pereche de țîțe plasate aiurea nu reprezintă tocmai o alternativă viabilă.:-q
FlorinMovieFreak
11 Oct 2011, 10:33
Never Let Me Go 2010 - Este un film care te misca, te emotioneaza pana la lacrimi .. iti vine sa urli ca exista atata suferinta in lumea asta .. The Island e mic copil pe langa acest film .. ii da lectii .. Omenia in acest film nu prea se regaseste .. numai dragostea poate fi numita omenie ..
Nota 10
marcusARCUS
12 Oct 2011, 08:06
Pai am vazut Three Extremes(2005) care m-a dezamagit pentru ca nu m-am speriat aproape deloc la acest film,dar a fost mult sange(recomand sa nu mancati la acest film) ii dau un 7 din 10.
Am vazut un film din competitia Anim'Est,Haruka And The Magic Mirror(2009),daca vreti sa va destindeti cu familia sau singuri e un film perfect.E un film OK,mai ales din cauza animatiei profesioniste si a lucrurilor pe care le fac cu ea.8 din 10
Am observat ca cei de la Les Films De Cannes A Bucarest,fac o retrospectiva Bruno Dumont,asa ca am vazut La Vie De Jesus(1997),care e un film puternic si foarte bun(9 din 10) si am mai vazut L'Humanite(1999) care e un film foarte crud si foarte realist,seamana cu cele mai vechi ale lui Haneke.I-am dat 10 din 10 pentru ca m-a socat si inca ma gandesc la ce se intampla acolo.
FlorinMovieFreak
13 Oct 2011, 09:09
Indecent Proposal 1993 - Este un fel de upgrade la Pretty Woman 1990 .. numai ca acum .. situatia e ceva mai complicata .. si se pune si mai mult amprenta pe puterea dragostei .. si nu a banilor .. mie unul .. cel dintai a reusit sa ma emotioneze si sa-mi smulga o lacrima ..
Un bine meritat 7 din 10 ..
marcusARCUS
16 Oct 2011, 14:55
The Tree Of Life(2011)-9/10->Un film puternic,emotional si totodata foarte filozofic,dar Pitt mi s-a parut ridicol si Penn nu prea a primit material.
Silent Sonata(2010)-5/10->Foarte frumos filmat si jucat,dar este plictisitor(are 75 de minute,nu stiu cum naiba,dar m-a plictisit)si incoerent.
The Green Wave(2011)-5/10->Un subiect bun si o idee bunicica,dar nu profita de subiectul sau.
Hadewijch(2009)-8/10->Actrita principala e foarte buna,nu prea te astepti la unele lucruri si (ca toate filmele facute de Bruno Dumont) este filmat foarte misto,dar scena cu explozia e ridicola si sfarsitul nu mi-a placut.
The Driver(1978)-9/10->Filmul dupa care cred ca s-a facut Drive(2011).Doi actori de top se confrunta,scenele cu masini sunt super tari si e plin de suspans.
aniela07
16 Oct 2011, 16:13
Tree of Life 6/10 -poate aveam eu asteptari prea mari. Imaginile (pe care altii mi le-au descris ca fiind spectaculoase) mi s-au parut "cliseistice", muzica (desi de calitate) a fost anodina, jocul actorilor nu a fost deosebit (cu exceptia copilului, care mi-a placut). Ca subiect, filmul putea fi cu mult mult mult mai bun decat ce a iesit de fapt. Ideea e surprinzatoare. Modul de prezentare lasa mult de dorit.
Imaginile (pe care altii mi le-au descris ca fiind spectaculoase) mi s-au parut "cliseistice"
M-ar interesa sa explici putin ideea asta :D Si de ce nu scrii despre film la topicul sau? :P
Eu am vazut Arirang ieri (tot in cadrul retrospectivei, presupun ca acolo ai vazut si tu ToL). Mi s-a parut o aberatie. Poate e o farsa si atunci Kim Ki-duk era plictisit, dar din pacate filmul pare pe bune...si atunci e doar trist si penibil. Cred ca-i o metoda de terapie psihologica pentru sine in care spune toate aberatiile posibile de-i veneau prin mintea lui clar deplasata (ceea ce era un lucru bun in filmele sale adevarate). E de departe cea mai mare dezamagire si e de la unul din regizorii mei preferati, iar mai trist decat atat e faptul ca nu-l vad facand filme (bune) prea curand, asta daca o va mai face vreodata. Era o spectatoare, probabil eleva/studenta, care la sfarsitul filmului, vorbind cu o prietena cunoscatoare a lui Kim, spune ca i-a placut intrebarile filosofice puse in discutie... sau undeva pe acolo. M-am abtinut sa nu izbucnesc in ras. Singura parte buna a filmului au fost unele momente comice. E cumva paradoxal avand in vedere starea de depresie in care Kim pare sa se afle, de asta n-am exlus total ideea ca ar fi o farsa.
hopa tzopa...
am vazut si eu finnaly Hall Pass 2011 , si tinand cont ca e o comedie clasic americana nu pot da mai mult de nota 7.
si ca sa zic ceva despre film, ca sare Liviu ca nu zic ceva : in primul rand tot scenariul previzibil. Tipul ( owen wilson ) primeste un hall pass de la nevasta lui, incearca sa isi faca de cap impreuna cu un prieten, nu reuseste sa se culce cu nimeni , si se intoarce la nevasta lui, si isi da seama cat de mult tine la ea.
In rest, faze comice da! chiar unele trase de par... unele seci.
in lipsa de ocupatie sau de vazut altceva mult mai bun, recomand
bremen1980
17 Oct 2011, 18:26
Frigul m-a legat de casa si a trebuit sa bag niste recuperari in week-end :
-Trainspotting
-La vie de Jesus
- Happiness
- Meek 's Cutoff
Pentru seara asta am un criminal german suparat ''Angst'' (1983)
http://www.youtube.com/watch?v=cfqN2wuH_Ck
Kriss_Kringle
18 Oct 2011, 00:39
Crazy,stupid,love
Filmul beneficiaza de o distributie de top care isi face treaba bine.Mi-a placut ca a abordat midlife crisis-ul intr-un mod interesant dar da cu bata in balta in ultimele 30 de minute in care scoate la foc automat toate cliseele.Cu toate astea ramane un film insa putea sa fie unul foarte bun.
Nota 7/10
aniela07
18 Oct 2011, 20:43
La Piel que habito 10/10
O comedie neagra rau, cu un umor mult mai pervers decat are Almodovar de obicei, cu oarecari accente asiatice.
Dramatismul este dozat excelent pana cand te prinzi ce si cum. Iar daca ar fi sa exprimi subiectul intr-o singura propozitie, ar iesi ceva ce nu s-a mai facut (si nici prea gandit) inainte. Nu vreau sa spun foarte multe pentru ca ar strica farmecul daca vreti sa-l vedeti. Ideea filmului mi s-a parut geniala, iar realizarea e pe masura.
Ai ales bine pana la urma :P Turcescul a fost oprit din motive tehnice, sper sa-l prind joi pentru ca a inceput foarte bine. Acum mi-ai ridicat asteptarile la filmul lui Almodovar pentru ca aveam... si inca mai am ceva retineri.
anaemona
18 Oct 2011, 22:55
Turcescul a fost oprit din motive tehnice
E de ris si de plins in acelasi timp.
Hait, sa nu ramin fara mesaj :) ultimul film vazut a fost Tournee - un film de Mathieu Amalric (Le scaphandre...). Mi-a placut. O trupa pestrita de americance, e si un barbat pe-acolo, se plimba prin Franta sub indrumarea lui Joachim - MA - drame mai mici si mai mari, momente comice si mai putin, americancele arata in marea majoritate a femei normale trecute de 35-40, o parte, o viata destul de trista sa te plimbi din oras in oras si nici macar sa nu ai timp sa vezi ceva nou. In general mi-a placut pentru ca filmul da la o parte glamour-ul spectacolelor, stiu ca se stie de mult treaba asta. MA joaca si arata foarte bine :)
aniela07
19 Oct 2011, 11:21
Vai, ce bine ca i-am stricat SAP-ul unui arab si nu am reusit sa i-l repar inainte de 5... Natiile astea cu Dumnezeu unic sunt binecuvantate, clar! Oricum, sa stii ca nu erau bilete nici acum :)) Dar am inceput sa ma obisnuiesc. Nici nu-mi mai pun problema biletelor la festivalul asta. Dar sa stii ca sunt trista pentru tine ca nu ai putut vedea filmul. Eu cred ca il ia NCRR. Daca au luat 3 Monkeys, TREBUIE sa-l ia si pe asta sa-l vad si eu. :D Oricum, cei de la NCRR mai au probleme tehnice (ca sa nu mai vorbim de lipsa aerului conditionat -eu am iesit de cateva ori cu dureri de cap de acolo din cauza lipsei de oxigen). Odata au oprit Wim Wenders. Cred ca era Palermo Shooting :))
Dar Almodovar chiar m-a uimit. Nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult. Poate sunt acum euforica pentru ca am ramas cu impresia filmului inca proaspata. Insa mi-a placut nespus!
Chambord
19 Oct 2011, 15:31
Domnisoara am o rugaminte la dvs:P Va rog sa nu mai exagerati si sa nu mai pacaliti forumistii cinstiti.
Cred ca am vazut 2 filme de Almodovar la viata mea (la atatea am rezistat, unul dintre ele chiar foarte bun - Hable con ella). Ce m-a dezarmat e faptul ca toate o virau urgent spre freakish (cel putin). Iar asta ultimu pare tata lor.
aniela07
19 Oct 2011, 20:26
Asta asa e. Asta e freaky rau de tot. Mai ales pentru barbati am observat... :-?
Recomandare in urma unei analize (relativ superficiale) de comentarii pe forum: pentru barbati -se pare ca trebuie sa vizionati Tree of Life; pentru femei -duceti-va la El piel que habito.
Chambord
20 Oct 2011, 11:15
Filmul nostru e mai frumos decat al vostru ! :P Si a luat si Palme D'Or. Al vostru n-a luat nik.
1-0
Nu da pielea din cirlig pe una locuita, my pa always use to say...
aniela07
20 Oct 2011, 11:25
:)) Pentru ca noi avem curajul de a ne face propriile alegeri, indiferent de oficializarea lor :D
Oricum, Pielea bate Copacul. E evident pentru oricine are ochi sa vada. :P Sa zicem ca, poate, dar numai poate, subiectul din ToL e o tzara mai interesant. Insa realizarea strica tot tot. In El Piel flash-back-urile nu par gratuite, iti fac placere, iar imaginile sunt frumoase fara a se forta cu tot dinadinsul sa fie super arhi mega uber spectaculoase pentru a cadea in kitsch. ToL ar fi trebuit sa joace mai mult pe cartea ideilor decat al imaginilor. A fost un pariu pierdut, dupa parerea mea. Iar grasunelul de Almodovar nu are nici o greseala (bine, are, dar el chiar si cand greseste o face atat de savuros ca trebuie sa-l ierti).
Any chicks with dicks?:-S
aniela07
20 Oct 2011, 11:29
Foarte tare asta!!! =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
Chambord
20 Oct 2011, 11:33
:)) Pentru ca noi avem curajul de a ne face propriile alegeri, indiferent de oficializarea lor :D
Mda, banuiam noi ca "you all like it unofficial".
Oficial: we take your statement above as an insult.
bremen1980
20 Oct 2011, 12:07
Doar Chixie Dicks ;)
aniela07
20 Oct 2011, 12:57
Mda, banuiam noi ca "you all like it unofficial".
Oficial: we take your statement above as an insult.
M-ai confuzat. :-S Sa nu-mi spui acum ca te-ai suparat! Ca eu pot sa retrag tot ce-am spus daca te simti ofensat de ceva. Eu cred in democratia preferintelor, asa ca oricine poate avea orice parere proprie despre filmele, cartile, picturile etc. care mie imi plac sau displac.
Sleeping Beauty, nu versiunea din 1959
Un film de la care s-a cerut mult but failed to deliver :( Am vrut neaparat sa-l vad deoarece credeam ca a fost nedreptatit cu nota aia mica de pe imdb care a continuat sa scada (de la 6,4 la 5,9). Trailerul m-a intrigat foarte tare iar curiozitatea mi-a fost rasplatita la scurt timp. Siiiiii din pacate filmul n-a fost pe masura asteptarilor mele...Se vede de la o posta ca e mana unui regizor neexperimentat care s-a inspirat din filmele europene :D
Lucy, o tanara studenta ajunge sa lucreze (pe multi bani) ca lingerie waitress folosindu-se de avantajul sau cel mai vizibil: frumusetea fizica. Dupa ce este data afara din casa unde statea cu chirie, se muta intr-un apartament mult mai costisitor pt care are nevoie de mai mult banet. In consecinta fata este "promovata" pe postul de sex-toy pt niste babalaci ale caror fetisuri le putem viziona fara a ne uita pe gaura cheii :)) Fara sa-i pese prea mult de corpul ei, Lucy accepta sa fie sedata pt ca bosorogii sa faca ce vor/pot cu trupsorul ei alb ca laptele, without penetration #:-S - regula care se repeta obsesiv. Si cam asta e ideea...
Pe alocuri sunt scene de la anoste la extrem de anoste, replici banale, uneori enervante (ex: De cand faci asta? raspuns: Ce fel de intrebare e asta? /:) ) , personaje cam insipide, insa curiozitatea m-a impins sa vad filmul pana la capat. Finalul m-a lasat cam la fel de sedata ca tipa cand dormea :))
Un 6 ii ajunge, e mai mult de incurajare pt regizoare.
Chambord
20 Oct 2011, 14:55
@aniela: cum sa ma supar ? :)) n-ai apucat sa-l cunosti inca pe userul chambord. i don't do suparat :P
Voiam sa spun ca oficial, ego-ul colectiv masculin se simte ofensat daca ii sunt "atacate" criteriile. Neoficial: glumeam bineinteles cand am zis ca al nostru are avantajul unui premiu. Un premiu ajuta doar ca indicator, in nici un caz ca destinatie. Daca as numara filmele proaste cu Palme D'Or ... :((
Si mai neoficial: cum pot sa ma supar pe "puppy eyes" ?! ;)
Chambord
20 Oct 2011, 15:06
Un 6 ii ajunge, e mai mult de incurajare pt regizoare.
Regizoarea transmite gratitudinea ei profunda pentru aceasta nota care reprezinta o mare incurajare si o mare responsabilitate. De asemenea, doreste sa precizeze ca pe viitor va munci mai mult pentru depasirea planului la hectar si pentru propasirea tarii pe cele mai inalte culmi ale progresului si dezvoltarii socialiste asa cum am fost indrumatzi de Cel Mai Iubit Fiu al Poporului, tovarasul Nicolae Ceausescu.
Pentru a se realiza planul cincinal al maretei Republici Canguriene Australia tovar'sa regizoare Leigh va trebui sa faureasca in urmatorul an cu 200% mai multe filme care vor atrage cu 300% mai multi tovarasi in salile de cinema, acestia vor trebui sa-i acorde note cu 50% mai mari decat nota tovar'sei Pepper, adeca io, si daca dumneaei nu crede de cuviinta ca e in stare atunci macar un volum de poesii inchinat Celui Mai Iubit Fiu al Poporului. Am zis!
Ca sa nu fiu trasa de urechi ca's off-topic spun ca vazui acum 2 zile Eastern Promises care mi-a promis mult si mi-a dat putin. Mi s-a parut prea simplu dar mai ales plictisitor asemeni vorbelor cu accent moldovenesc care ieseau molcom din gura lui Vigo. Totusi, nu cred ca i-a fost usor acestuia sa se bata cu doua matahale in timp ce el era gol-pusca si aluneca de zor prin sauna :D
Chambord
21 Oct 2011, 07:43
Mi s-a parut prea simplu dar mai ales plictisitor asemeni vorbelor cu accent moldovenesc care ieseau molcom din gura lui Vigo.
Liviu, tu vezi ce zice fata asta ?! :-O Ne-a facut graiul nostru stramosesc "plictisitor" (ca sa nu mai zic ca ne-a facut rusi de-a dreptul X( ). In calitate de moderatori, cred ca trebuie sa luam niste masuri, nu ?
Ma faci sa-mi para rau c-am sters "di pisti Prut" :)) nu credeam ca mai era nevoie sa mentionez asta din moment ce moldovenii nostri depasesc limita legala de viteza la vorbit :D asa-i?
total off: luati masurile necesare, ma predau :P
bremen1980
21 Oct 2011, 10:40
Sunt fan Gus Van Sant dar Gerry m-a aruncat direct in bratele lui Morfeu . M-au trezit insa la realitate rezultatele echipelor romanesti.
Doi agarici se ratacesc in pustietate si tot filmul cauta poiana minunata si pe Lizuca .Avea Seinfeld un monolog in care sustinea ca oceanul nu ne vrea ,dovada fiind surferii care sunt expulzati in mod constant de catre valuri. Poate ca si natura s-a saturat de turisti si din cind in cind ii mai devoreaza.
paul1ca
21 Oct 2011, 10:46
Cei 3 muschetari 3D
Chambord
21 Oct 2011, 14:03
Eu am gasit Gerry a fi un film excelent. Nici vorba de adormit. Cred ca erai tu obosit dupa o zi de munca, recunoaste ! A propos de minimalismul mult discutat al autorilor romani, filmul asta le da ceatza imo.
Chambord
21 Oct 2011, 14:21
luati masurile necesare, ma predau :P
Pedeapsa este sa mai pui poze la Photo of the day :P
buticut
21 Oct 2011, 14:52
Buticut, the Spanish grammar police officer simte nevoia de a interveni. It's La piel que habito :D. La la la, not 'el'.
On-topic: Bridesmaids. Way too long, > 2 h. Niste momente gross-out, parca aruncate acolo doar pentru a ne arata ca si femeile pot fi la fel de scarboase ca barbatii :)), dar all in all, pretty okish. Kristen Wiig has excellent comedic timing, duce in carca tot filmul.
Chambord
21 Oct 2011, 15:41
Buti, stai cu ochii pe tot ce e suspect de Oscar, avem un laptop de batut pe el la anul plus tre sa-l devalizam pe musiu Victoraş Ciandlăr la cat mai multe categorii :P
Liviu, tu vezi ce zice fata asta ?! :-O Ne-a facut graiul nostru stramosesc "plictisitor" (ca sa nu mai zic ca ne-a facut rusi de-a dreptul X( ). In calitate de moderatori, cred ca trebuie sa luam niste masuri, nu ?
Accentul ca accentul, dar cum a putut sa se ia de Viggo si de Eastern Promisses X(
Sunt fan Gus Van Sant dar Gerry m-a aruncat direct in bratele lui Morfeu .
Nu m-a adormit, dar m-a plictisit ingrozitor, parea fara sfarsit. Si mi se pare o copie nereusita dupa Tarr unde imaginile astea fara dialog, cu cadre lungi, creaza o atmosfera mult mai interesanta. De exemplu scena (http://www.filmmakermagazine.com/issues/winter2002/features/images/grry_stll_3_v1.jpg) cu ei mergand si venind din spate tot felul de resturi aduse de vant pare copie fidela dupa o scena din Santantango (http://www.youtube.com/watch?v=wA2APi0cTYY&feature=related).
bremen1980
21 Oct 2011, 18:38
Eu am gasit Gerry a fi un film excelent. Nici vorba de adormit. Cred ca erai tu obosit dupa o zi de munca, recunoaste ! A propos de minimalismul mult discutat al autorilor romani, filmul asta le da ceatza imo.
Glumeam la faza cu somnul ,rar am adormit la filme. Pe Gerry l-am facut scurt-metraj cu ajutorul butonului de ffwd :"> . Ce parere ai de minimalismul echipelor romanesti in Europa ? Jucatorii Stelei au avut viteza eroilor lui Kaurismaki. Cei de la Otelul pareau ca joaca in filmele lui Bresson .Rapidistii se aflau la filmarile pentru Unchiu'Boonmee iar vasluienii repetau pentru Folbalisti abjectivi.
In legatura cu minimalismul de pe ecrane am un film portughez lung de 3 ore ''Vai E Vem'' regizat de Joao Cesar Monteiro.Sa vezi acolo minimalism belea ;un mos funky (regizorul insusi care zici ca-i un Viorel Lis famelic ) duce tot filmul in spate fara sa te plictiseasca o secunda . Obligatoriu de vazut acest film (prin orice mijloace ;) )
http://www.youtube.com/watch?v=MFQhLB1UEM0&feature=related
aniela07
22 Oct 2011, 08:06
Le Havre -Kaurismaki 9/10
Nu i-am dat 10 pentru ca pe mine nu m-a prins. Dar e interesant cum actorii incearca sa transmita "simtirea" situatiei in absenta expresivitatii faciale. Umorul este extrem de simpatic (replicile sunt foarte savuroase -Elle est le manager de ma vie sau cand Marcel se declara l'albino de la famille atunci cand viziteaza un batran de culoare in tabara de refugiati), iar culorile, fabuloase si cu aparitii neasteptate (mi-a placut cand inspectorul cumpara un ananas si cum contrasteaza el, imbracat in negru-smoala, cu ananasul pe care il are in mana).
Iar nuanta de albastru a peretilor bate Voronetul... asa ceva vreau si eu. Dar trebuie sa mai astept un an ca am promis sa nu schimb culoarea peretilor din casa mai des de 2 ani. Si asa am obtinut o exceptie pentru revopsirea caloriferelor, acum sa mai cer si albastru-Kaurismaki pe tavanul din sufragerie, chiar ca mi-o iau. :(
Filmele de la Cannes, unele vazute la retrospectiva, altele inainte:
The Tree of Life (10/10) - Am zis destule despre el. Pentru mine e acea capodopera rara care iese odata la multi ani.
Melancholia (9/10) - Si despre asta am zis mai multe.
Once Upon a Time in Anatolia (9/10) - Filmul a fost asemanat la inceput cu Politist, adjectiv si Aurora. Cu primul pare sa semene prin umorul sau inteligent, dar o comparatie cu al doilea mi se pare o insulta. Filmul turcesc a avut intreaga mea atentie in cele 2 ore si jumatate, spre deosebire de snorefest-ul de Aurora. E un film cu o atmosfera captivanta, cu dialoguri inteligente de multe ori, actorii sunt foarte expresivi, iar spre deosebire de Uzak (celalalt film al lui Ceylan pe care l-am vazut) e estetic, mai ales in prima parte a filmului cand actiunea are loc intr-un camp pe timp de noapte si apoi intr-un satuc.
mic off-topic: am observat si ca cei de la NCRR sarisera o scena de cateva secunde, iar mai tarziu una de vreo 10-15 minute daca nu ma insel.
Drive (8.5/10) - Despre asta cred ca am zis prea multe.
Le Havre (8/10) - Inainte de asta vazusem doar The Man Without a Past si pot spune ca mi-a placut mai mult decat Le Havre, dar fara a exista o mare diferenta intre ele. E acelasi umor undeva la limita absurdului, sunt aceleasi personaje extrem de simpatice.
Elena (7/10) - Nu am vazut The Banishment, dar fata de The Return e un pas foarte mare inapoi. E o idee interesanta, ce ar face o mama pentru fiul/nepotul ei? Sincer mi se pare ca ideea asta e tratata mult mai interesant in Madeo, un film cu o atmosfera excelenta, filmat foarte bine (scenele de inceput si sfarsit sunt extraordinare) si jucat excelent. Filmul rusesc e destul de bun, dar mi se pare mult prea apropiat de limita banalului, desi tema e una interesanta.
Le Gamin au Velo (7/10) - Al doilea film al fratilor Dardenne si pot spune ca ma impresioneaza prea putin filmele lor. Daca le vedeam acum cativa ani ar fi facut parte din categoria filmelor care te invata ceva, o lectie umana desigur, dar cred ca lectiile lor de umanitate sunt la un nivel de care am trecut de ceva timp astfel incat filmele lor (celalalt fiind Le fils) nu imi ofera mai nimic. As vrea totusi sa vad Le silence de Lorna si L'enfant inainte sa-i trec pe frati pe lista de regizori mult apreciati care nu-mi spun nimic.
Arirang (5/5) - Am zis cateva mesaje mai sus. O aberatie si o foarte mare dezamagire.
Din ce a fost pe la Cannes as vrea foarte mult sa vad La piel qui habito, The Artist, We need to talk about Kevin si din afara competitiei Take Shelter, Guilty of romance.
Federico
22 Oct 2011, 12:22
Chiar m-am uitat aseara la Crazy Stupid Love! Mi-a placut!
Mi-a placut cat de destept m-a facut sa ma simt raportandu-ma la imbecilitatea pe care o aveam in fata. Aveam uneori senzatia ca in spatele genului astuia de filme nu poate fi doar prostitutia artistica. Trebuie sa fie o veritabila conspiratie menita a inregimenta si spala pe creieri turma americana. Atatea clisee de o ipoctrizie monumentala incat imi vine greu sa cred ca e doar faptul ca publicului i se da ce vrea. Nu, publicul a fost adus in situatia de a dezira chestiile astea, iar ele sunt intretinute fervent, in primul rand din motivatii conspiratoriale. Probabil Illuminati.
Dar sunt cateva chestii care mi-au placut: actorii principali nu calca stramb (in afara de Marisa Tomei - personaj 100%imbecil jucat pe masura), iar Gosling chiar e interesant in atitudinea de James-Bond-meets-George-Clooney pe care-o afiseaza. Cateva schimburi de replice destul de istete si haioase (cand parintii asteapta la usa salii de clasa pt a avea o intrevedere cu profesoara fiului lor turbulent - ca tot veni vorba de ea: dumb twist - si ea spune "He's a strange kid" iar el spune "He scares the shit out of me!" :)) desi tot pare un pic fortata). Cea mai placuta senzatie mi-a dat-o twistul climactic al filmului. Chiar a fost socant de out of the blue, nici nu mi-a trecut prin cap. Plus harababura care urmeaza imediata dupa asta e draguta pt cateva secunda, dar o ia pe ulei rau de tot, iar itzirea lui Kevin Bacon ca cireasa de pe tort e de o cretinatate de o hilaritate atat de infinita incat pare simpatica. Tot aici, un moment simpatic, cand inca toti sunt zapaciti si nimeni nu intelege ce se intampla si se striga unul pe altul, personajul lui Carrel il striga pe pe personajul jucat de cel care l-a jucat pe Zodiac, *Spoiler*acesta nefiind inca in cadru pt ca dupa o fractiune de
secunda sa apara ca un meteorit si sa-l placheze pe Carrel. Pretty funny.
O alta chestie interesanta e cum reuseste filmul sa surprinda spiritul vremurilor actuale in care travaliul propagandist al feministelor incepe sa de-a roade, cu de-pasiivizarea si pragmatizarea si superficializarea si de-romantzarea atitudinii feminine in cadrul relatiilor heterosexuale.
Mi-a amintit de (500) Days of Summer desi asta e la ani-lumina inteligenta si atuenticitate fata de CSL
aniela07
22 Oct 2011, 13:07
Impardonnables -Andre Techine 7/10
Un film cu personaje interesante, complexe. Ideea filmului, asa cum am inteles-o eu, este imposibilitatea noastra de a-i cunoaste complet pe ceilalti si de a fi mereu alaturi de ei. Toti trebuie sa ne obisnuim cu propriile momente de singuratate si sa profitam de ele. Toti suntem ambivalenti, avem "partile noastre de umbra", lucru care trebuie, pur si simplu, acceptat. Un film frumos jucat, frumos regizat, cu un sentiment de melancolie, de dorinta de a prinde lucruri inefabile. Venetia este perfect aleasa pentru ca personajul principal prefera sa locuiasca "peste canal" de laguna, acolo unde traiesc, de fapt, venetienii pentru care Venetia este un satuc (toata lumea cunoaste pe toata lumea inca din timpul scolii).
Dar mi s-a parut ca Techine nu prea se descurca atunci cand vine vorba de poveste complicata, cu personaje secundare care merita dezvoltate. De aceea, o anumita parte din personaje si din poveste ramane, din nefericire, neexploatata. Perfect pentru o dimineata de week-end.
O alta chestie interesanta e cum reuseste filmul sa surprinda spiritul vremurilor actuale in care travaliul propagandist al feministelor incepe sa de-a roade, cu de-pasiivizarea si pragmatizarea si superficializarea si de-romantzarea atitudinii feminine in cadrul relatiilor heterosexuale.
Pfoooai de capul meu, iti trebuie multe ore pe langa Doamna Filozofie sa descifrezi asa ceva in Crazy, Stupid, Love :P
Chambord
22 Oct 2011, 14:02
In legatura cu minimalismul de pe ecrane am un film portughez lung de 3 ore ''Vai E Vem'' regizat de Joao Cesar Monteiro.Sa vezi acolo minimalism belea ;un mos funky (regizorul insusi care zici ca-i un Viorel Lis famelic ) duce tot filmul in spate fara sa te plictiseasca o secunda . Obligatoriu de vazut acest film (prin orice mijloace ;) )
Stii unde auzisem de filmul asta ? La ALS. Il pusese in topul lui pe anii 2000 cu care a participat la sondajul Film Comment. E singura data cand l-am auzit pomenit de cineva pana acum.
Cat despre Gerry, repet: Nu m-a plictisit o singura secunda. Ba chiar mi s-a parut o incantare. Dar asta poate si pt ca am trait experienta de a rataci singur printr-un spatiu "pustiu", doar tu cu gandurile tale si natura goala cu frumusetea ei primara, nemurdarita de prezenta omului. Sa fii singur e uneori atat de minunat si alteori atat de mizerabil ! (puteti sa o treceti la "truismul zilei" asta). Cinematography superb, poveste simpla si tensiune crescanda. Sometimes it's all I need from a movie.
Sombre (1998, r. Philippe Grandrieux)
O privire originala in viata unui serial killer, un film inedit, care ori te prinde ori il detesti. Alcatuit in proportie de 80% din close-up-uri sufocante - mai mult decit close-up, de fapt, imaginile iti patrund practic prin toti porii, visual rape de-a dreptul.:D Dar si multa poezie. Believe it or not. A must see.
http://www.youtube.com/watch?v=ncqQPs_FasI&feature=related
Federico
22 Oct 2011, 17:45
Pfoooai de capul meu, iti trebuie multe ore pe langa Doamna Filozofie sa descifrezi asa ceva in Crazy, Stupid, Love :P
Nu-i vorba de asta (nici nu e cazul, oricum). Ce spun eu nu e mare branza. Cred ca te lasi orbit de praful in ochi al jargonului.
Evident, ideea aia nu e o chestie constient introdusa de film, n-au ei timp de asa ceva. Doar ca filmele sunt intotdeauna mai mult decat pun autorii lor in ele, constient. Se numeste symptomatic reading indentificarea coninutului latent si colateral al unui film (sau roman). E ca cu visele. Psihanaliza.
Iti aduc si argumente daca vrei (nu stiu daca ai vazut filmul.)
aniela07
23 Oct 2011, 13:39
My Little Princess -Eva Ionesco 7/10
Este filmul autobiografic al Evei Ionesco despre o mama nebuna si artistic-grandomana care isi exploateaza fotografic fiica de 10 ani in posturi erotice. Mi-a placut ca filmul nu are o morala ieftina, desi accentueaza intr-o masura neverosimila dilema limitei dintre arta si pornografie, in timp ce unele scene sunt prea tulburatoare ca sa nu te gandesti la fetita care trece prin asa ceva si ce confuzie se naste in capul ei, lasand naibii arta si pornografia. Personajul mamei, clar abominabil, este jucat bine de Isabelle Hupert care ne face sa avem o oarecare intelegere fata de nebunia femeii.
Dezvaluirea de la sfarsit (probabil intentionata ca spectaculoasa) vine ca nuca in perete, nu intereseaza si nici nu impresionaza pe nimeni. Punctul forte al filmului consta in modul in care fata incepe sa se perceapa pe sine si nu in problemele psihologice ale mamei cauzate de o mostenire psihologica traumatizanta (blablabla).
Mi-ar fi placut ca fetita sa fie analizata mai mult decat la nivelul comportamentelor neadecvate varstei si al iesirilor nevrotice care le copiaza pe cele ale mamei.
FlorinMovieFreak
23 Oct 2011, 16:47
V for Vendetta - In sfarsit dupa multe eschivari .. si pareri de bine .. mi-am facut timp sa vad acest film .. despre care pot spune ca-i bun .. spre foarte bun .. chiar daca pe alocuri mi s-a parut un Zorro precoce :) are niste influente .. si radacini .. bine puse in Brazil, Equilibrium si Matrix ..
se regaseste un fel de sclavie indusa prin politica .. control asupra maselor .. un altfel de Big Brother care mi se pare destul de previzibil .. si toate astea induse prin prisma fricii ..
Un 8 pentru V de la Viteaz
am vazut ieri In Bruges , despre care ce pot mentiona accentul irish al lui Colin Farrell, care m-a amuzat dar a trebuit sa dau inapoi de cateva ori pentru ca nu intelegeam, Ralph Fiennes , apare pe final, din punctul meu de vedere nota 5
De ce 5? :P Nu de alta, dar chiar sunt curios si mesajul nu explica deloc lucrul asta :P
DragonMaster
24 Oct 2011, 18:12
Un film placut si simplu care a reusit sa ma tina lipit de calculator pana la final iar Dustin Hoffman si Emma Thompson au jucat perfect ,povestea a fost si ea destul de interesanta si putin romantica chiar si dramatica pe alocuri dar totul sa potrivit si a iesit un film bun.Ofer nota 7 acestui film si recomand persoanelor care nu au reusit sa il vizioneze.
Ha, si eu vroiam sa intreb acelasi lucru.
Cat despre ultimul film vazut- Zboara Cocorii- o dezamagire. Ii lipseste sinceritatea altor filme rusesti (ceea ce e partial de inteles daca tinem cont de anul in care a fost realizat), are prea multe scene "dramatice", dialoguri patriotice jenante, overacting (nu imi place termenul dar aici se potriveste pentru prestatia Tatyanei Samojlova). Din cand in cand cate o scena interesanta care mai spala din pacatele filmului (cum e cea a mortii lui Boris). Din pacate nu se ridica la inaltimea titlului.
omudindulap
24 Oct 2011, 18:31
Un film placut si simplu ...
Ai uitat sa precizezi titlul filmului. Banuiesc ca-i vorba de Last Chance Harvey.
Si eu sunt curios in legatura cu acel 5 dat lui In Bruges, un film caruia, in opinia mea, nu-i prea poti reprosa ceva sau, in orice caz, nu foarte multe.
gropitse
24 Oct 2011, 20:45
Zboara Cocorii- o dezamagire. Ii lipseste sinceritatea altor filme rusesti (ceea ce e partial de inteles daca tinem cont de anul in care a fost realizat)
White1, o precizare, lipsa de sinceritatea are legatura cu dogma politica a anilor respectivi? Sau tu vorbesti pur si simplu de felul de a juca caracteristic acelei perioade? Eu nu am nici o problema cu dramatismul filmului, din contra l-am adorat. Ma indoiesc sa fie devina circumstantele in care am vizionat filmul - un simpatic cinema frantuzesc plin de entuziati, intrigati de cinematografia rusa.
Si propaganda politica, si jocul exagerat al Tatyanei (vezi scena in care este curtata de varul lui Boris in casa bombardata de germani), si dialogurile "instructive" (alea care iti spun cum trebuie sa se comporte un adevarat patriot) si unele scene prea siropoase.
(cand ziceam de sinceritatea altor filme rusesti ma refeream la modul mult mai natural in care sunt transmise sentimentele personajelor, fara prea multe artificii)
gropitse
24 Oct 2011, 22:34
Pai depinde cum analizezi. Daca le dai dialogurilor un aspect caricatural, se incadreaza bine in film. Or nu sunt din doemniul fantasticului, erau cat se poate de reale. Cine stie, poate realizarea putea fi alta. Ah, Tatyana, Tatyana, portretul femeii dramatice extrovertite, vezi cum esti incompatibila perceptia masculina moderna? ;-D
Prea dramatica si cu siguranta mult prea extrovertita:D
FlorinMovieFreak
24 Oct 2011, 23:20
Real Steel - Frumos film .. Ai emotie, bucurie, tristete, drama, regasire .. de multe ori m-am bucurat sau intristat alaturi de personajele din film .. si-am stat in tensiune .. pana cand s-a aprins lumina in sala .. daca il vizionam acasa nu cred ca-l apreciam la fel ..
Nota 8 ..
bremen1980
26 Oct 2011, 12:00
Stii unde auzisem de filmul asta ? La ALS. Il pusese in topul lui pe anii 2000 cu care a participat la sondajul Film Comment. E singura data cand l-am auzit pomenit de cineva pana acum.
Cat despre Gerry, repet: Nu m-a plictisit o singura secunda. Ba chiar mi s-a parut o incantare. Dar asta poate si pt ca am trait experienta de a rataci singur printr-un spatiu "pustiu", doar tu cu gandurile tale si natura goala cu frumusetea ei primara, nemurdarita de prezenta omului. Sa fii singur e uneori atat de minunat si alteori atat de mizerabil ! (puteti sa o treceti la "truismul zilei" asta). Cinematography superb, poveste simpla si tensiune crescanda. Sometimes it's all I need from a movie.
Cred ca de la ALS il stiu si eu .L-am cautat multa vreme si in sfirsit l-am gasit .
http://oi40.tinypic.com/21j2crt.jpg
bremen1980
26 Oct 2011, 18:26
L-am vazut astazi si sunt multumit ..Poate sa stea fara rusine alaturi de animatii precum ''Persepolis '' sau ''Waltz with Bashir '' .
Prima parte care descrie viata lui Crulic pina la arestare mi-a placut mai mult .Dupa arestare filmul seamana cu ''Procesul '' lui Kafka si devine foarte deprimant .
Desenatorii au talent cu carul si sper sa bage mare si la alte proiecte de animatie.
8/10
aniela07
26 Oct 2011, 18:58
Eu am vazut Crulic la Anim'est. Langa mine erau niste straini care, de cateva ori, nu intelegeau de ce se amuza lumea.
Eu cred ca, in prima parte, umorul sta in mare masura in modul in care isi povesteste Crulic viata, lucru care nu prea se pastreaza atunci cand filmul este subtitrat. De aceea, ma gandesc ca nu prea va prinde in strainatate, asa cum s-a intamplat cu Persepolis si Waltz with Bashir.
Dar este neasteptat de bine facut. Eu am fost destul de sceptica inainte de a-l vedea.
@aniela, si eu vreau sa vad Crulic , merita ? sa nu ma duc degeaba
aniela07
27 Oct 2011, 10:05
daaaaa. merita doar si prin simplu fapt ca e primul de genul asta pentru Romania.
cred ca si bremen il recomanda.
eu cunosc faza lui Crulic, stiu ca citisem in momentul respectiv prin presa...
mai mult ca sigur am sa merg si eu.
aniela07
28 Oct 2011, 21:35
Din dragoste cu cele mai bune intentii 8/10
Fiul isi da pe fata paranoia cu ocazia unui atac cerebral (care pana la urma nu se dovedeste a fi chiar atat de grav) al mamei. Nesiguranta lui ca nu va sti cum sa reactioneze in momentele care vor fi intr-adevar dificile il aduc in prim plan, fiind mereu filmat din perspectiva celorlalti, caci adevaratul personaj principal al filmului este el (nu mama), cel care incearca disperat sa controleze tot si sa elimine orice posibilitate de a se intampla ceva tragic (fiind, in acelasi timp, constient ca pana la urma asemenea evenimente nu pot fi evitate si simtindu-se dezarmat, lipsit de puterea de a le face fata).
Este bine regizat, scenele hilaro-tragice din spital, desi exagerate pentru a le potenta efectul, sunt tipic romanesti. Mi-a placut genul de umor din film.
Tehnic vorbind, filmul mi s-a parut foarte bine lucrat. Dar nu m-a captivat ca povestire, ca emotii transmise, ca problematica. Insa e bine realizat (se vede ca regizorul s-a chinuit un pic: este o scena in centrul careia, ca de obicei, se afla marele paranoic, iar doctorul, care se tot straduieste, dar in zadar, ca sa-i inspire incredere, se vede numai reflectat in monitorul laptopului pus pe screen saver -destul de recherché asa, nimic de comentat).
FlorinMovieFreak
04 Nov 2011, 01:13
In Time - Bun film .. are ritm .. glumite .. action .. si o doza suficienta de omenie .. e bun de mers cu persoana iubita la mall .. asa de weekend :) plot cam subtire .. acting a la Shia LaBeouf (cel putin din partea lui Timberlake) final usor previzibil .. dar ok .. merge .. Un 7 de incurajare ..
PS: minute bune am avut impresia ca ma uit la Equilibrium .. dar nu stiu de ce :) poate din cauza costumelor de piele .. hmm :-?
Cheers !
Mercutio
05 Nov 2011, 22:12
Habemus Papam de Nanni Moretti
E o comedie dramatica sau o drama comica. Cum vreti. Noul papa ales intra intr-o criza de panica in momentul in care trebuie sa se arate la balcon pentru a saluta si a binecuvanta multimea. Situatia nu poate fi salvata de psihanalistul (Nanni Moretti) chemat de urgenta in ajutor, ba chiar devine comica. E dificil si neindicat sa interoghezi un papa in privinta sexului, fantasmelor, copilariei, sa-i chestionezi credinta. Papa, excelent interpretat de Michel Piccoli, evadeaza in oras, se intretine cu o trupa de actori, in incercarea de a se accepta sau redefini ca personalitate. Intre timp psihologul, blocat in interiorul palatului impreuna cu conclavul, datorita strictetii publicitatii evenimentului, omoara timpul organizand jocuri de volei intre cardinali. Imagini comice cu cardinalii jucand volei, in contrast cu formalismul si solemnitatea de la Vatican, puse in evidenta de o mise-en-scena ebluisanta. Filmul lui Moretti nu are un mesaj direct, o pozitie frontala asupra gravitatii evenimentului descris. Nici asupra existentei umane, asupra religiei, asupra psihanalizei (reiese ca aceasta se reduce mereu la deficitul parental). E doar un survol observational si vag ironic.
bremen1980
07 Nov 2011, 18:07
Cind am auzit de ''The Myth Of The American Sleepover''' nu paream prea entuziasmat fiind satul de gramezile de filme cu liceeni americani. Mi-am facut totusi timp pentru el si mi-a placut mult .Aduce cu un Dazed and Confused al anului 2010 (cam asa gindeau si cronicarii de pe rottentomatoes.com - ).Un film diafan ,lipsit de problematici usor de explotat atunci cind e vorba despre adolescenti. Totul se imbina frumos in haladuielile diversilor adolescenti care vor sa se simta bine (o berica ,o giugiuleala si daca pica si ceva se... nu se supara nimeni ) .Filmul pare sa-i mai tempereze pe cei care vad numai foc si para venind dinspre tinerele generatii.Relaxati-va oameni buni , nu toti pustii vor sa-si kilareasca colegii sau profesorii .Citeodata mai este loc si de un :
Pai viata mea i-un sprit de vara
pe timp de iarna fara sifon
Ce l-as mai bea ultima oara
inc-o seara sa nu mai mor
Inc-o data de-as mai bea cu cei dragi alaturea
si cu cei ce nu m-au prea iubit
sa cantam toti intr-un glas
timpul care mi-a ramas
de trait
Pai dragostea
i-un sprit de vara
din vita-amara
si-un puc sirop
Ce l-as mai bea
ultima oara
inc-o seara
inc-un sirop
Inc-o data de-as sorbi
noaptea pana-n zori de zi
din paharul meu
paharul ei
ma mai poate imbata
dintre toate numai ea
din femei
La moartea mea
un sprit de vara
cu cei de-afara
vreau sa cinstesc
Ce l-as mai bea ultima oara
inc-o seara
sa mai traiesc
Pai viata mea...
http://www.youtube.com/watch?v=IWuFCQcVK6U
8/10
Chambord
07 Nov 2011, 19:00
Unde l-ai gasit ? Ca de cand il caut si eu ... :(
A fost la un moment dat pe mubi dar nu l-am prins in timp util.
NightChild
08 Nov 2011, 12:26
Assault on Precinct 13(1976), Brazil (1985), Rise of the Planet of the Apes (2011), Ben-Hur(1959)
Trilogia Red Riding.
Poate am eu ceva pentru englezi dar ii dau 10 fara ezitari.
E greu de gasit dar merita.
Enjoy.
Kriss_Kringle
08 Nov 2011, 15:03
Trilogia Red Riding.
Poate am eu ceva pentru englezi dar ii dau 10 fara ezitari.
E greu de gasit dar merita.
Enjoy.
Depinde si la ce sens te referi ca e greu de gasit.Daca te referi la sensul care cred eu atunci nu e, dar intradevar e foarte buna trilogia.
NightChild si victor, va rog sa-mi cititi semnatura ca sa nu ma repet :P Nu e cazul de neputinta cum e la altii, asa ca va zic si nu va sterg direct mesajele acum.
in postul meu "ideea de minima relevanta" este ca trilogioa merita vazuta. daca ai vrut sa spui altceva dezvolta ceea ce vrei sa spui altfel sterge-ti singur postul.
nu intodeauna cineva are chef de a dezvolata idei sau de a face o analiza a filmului. in plus am scris la 1 minut dupa ce am terminat trilogia si eram atat de impresionat incat am vrut pur si simplu sa spun si altora ce sa vada.
in alta ordine de idei scriu foarte rar aici dar citesc foarte des si pot sa imi fac o idee ce merita si ce nu merita vazut chiar daca cei ce posteaza se limiteaza la un punct dupa titlu.
P.S. Recunosc insa ca aceasta trilogie merita o cronica pe masura, care pur si simplu ma depaseste
"merita vazut", "exceptional", "capodopera", "praf" etc. poate sa zica oricine. Ce nu poate face oricine e sa argumenteze cat de cat de ce "merita vazut", de ce e "capodopera" etc. La asta ma refeream, nu mi-am dat seama ca nu e clar, daca-i asa imi cer scuze.
Twinsen
08 Nov 2011, 19:08
Eu as fi sters direct mesajele astea cu 'merita vazut", "e foarte tare" "e nasol" etc. Daca nu poti sa aduci o minima argumentare, nu are sens sa postezi.
Kriss_Kringle
09 Nov 2011, 01:14
Sid and Nancy
Un biopic despre Sid Vicious de la Sex Pistols si Nancy,prietena lui.Nu stiam nimic despre Sex Pistols inainte sa-l vad,dar am citit ca ar fi o ecranizare dupa o carte scrisa chiar de mama lui Nancy asa ca nu pot sa zic ca intradevar s-au intamplat lucrurile respective sau au fost exagerate pentru a-i da o doza mai mare de dramatism.Gary Oldman si Chloe Webb joaca destul de credibil, insa probabil din cauza scenariului(zic si eu acum daca nu cunosc istoria trupei) ele nu sunt interesante deloc.Cei doi sunt varianta punk a lui Lloyd Christmas si Harry Dunne din Dumb and Dumber,numai ca sunt niste drogati.Pur si simplu nu mi-a pasat de ei de-a lungul filmului,nu aveau nici o calitate,erau niste paraziti care faceau umbra pamantului degeaba.Nancy in film e descrisa ca o persoana dezechilibrata,drogata si infantila care l-a nenorocit pe Sid pana a ajuns sa o ucida.Chiar stau si ma intreb de ce a facut Alex Cox filmul asta daca nu i-a prezentat pe Sid si Nancy intr-un mod oarecum interesant pentru spectator.Un film lipsit de sclipire despre niste idioti.Daca are vreun merit e acela ca a surprins intr-o oarecare masura spiritul perioadei aceea si Oldman cu Webb sunt convingatori insa nu e de ajuns.
Nota 5.5/10
tinand cont ca sunt microbist si ca tin cu Manchester United, am vazut aseara United -2011 (pe cinemagia nu e ), mie mi-a placut foarte mult, tinand cont ca este un film bazat pe fapte reale.
9/10
Chambord
10 Nov 2011, 09:10
Trebuia sa deschizi un topic la Acum pe ecrane
aura_iolanda
10 Nov 2011, 20:16
Sid and Nancy
Un biopic despre Sid Vicious de la Sex Pistols si Nancy,prietena lui.Nu stiam nimic despre Sex Pistols inainte sa-l vad,dar am citit ca ar fi o ecranizare dupa o carte scrisa chiar de mama lui Nancy asa ca nu pot sa zic ca intradevar s-au intamplat lucrurile respective sau au fost exagerate pentru a-i da o doza mai mare de dramatism.Gary Oldman si Chloe Webb joaca destul de credibil, insa probabil din cauza scenariului(zic si eu acum daca nu cunosc istoria trupei) ele nu sunt interesante deloc.Cei doi sunt varianta punk a lui Lloyd Christmas si Harry Dunne din Dumb and Dumber,numai ca sunt niste drogati.Pur si simplu nu mi-a pasat de ei de-a lungul filmului,nu aveau nici o calitate,erau niste paraziti care faceau umbra pamantului degeaba.Nancy in film e descrisa ca o persoana dezechilibrata,drogata si infantila care l-a nenorocit pe Sid pana a ajuns sa o ucida.Chiar stau si ma intreb de ce a facut Alex Cox filmul asta daca nu i-a prezentat pe Sid si Nancy intr-un mod oarecum interesant pentru spectator.Un film lipsit de sclipire despre niste idioti.Daca are vreun merit e acela ca a surprins intr-o oarecare masura spiritul perioadei aceea si Oldman cu Webb sunt convingatori insa nu e de ajuns.
Nota 5.5/10
nu sunt de acord cu tine,probabil pentru ca sunt fana sex pistols
Kriss_Kringle
10 Nov 2011, 20:38
Pai chiar daca esti fana Sex Pistols tot nu ai specificat de ce nu esti de acord.Chiar daca habar n-aveam despre Sid si Nancy, nu trebuie sa fii fizician ca sa-ti dai seama ca unul dintre ei sau chiar amandoi ar fi murit din cauza drogurilor.Nu am aflat nimic interesant despre viata lor,despre copilaria lor,ce-i preocupa sau despre formatie.Lipsesc detaliile, iar morala filmului care e?"Nu luati droguri ca va distrugeti viata".Pai nu aveam nevoie de filmul asta ca sa-mi spuna ceva ce stiam deja.Esueaza ca un biopic teribil si la fel o face si incercand sa spuna o poveste( care nu merita spusa,cel putin nu in halul asta)
SkorpioNNNN
10 Nov 2011, 23:53
N-am apucat sa-l vad,dar cred ca e marfa:D , o sa mi-l trag si o sa-l vad orcum actorii imi plac foarte mult,cei principali!:P
Federico
11 Nov 2011, 15:02
tinand cont ca sunt microbist si ca tin cu Manchester United, am vazut aseara United -2011 (pe cinemagia nu e ), mie mi-a placut foarte mult, tinand cont ca este un film bazat pe fapte reale.
9/10
Tie-ti plac toate filmele care-s bazate pe fapte reale?
aura_iolanda
11 Nov 2011, 15:36
Pai chiar daca esti fana Sex Pistols tot nu ai specificat de ce nu esti de acord.Chiar daca habar n-aveam despre Sid si Nancy, nu trebuie sa fii fizician ca sa-ti dai seama ca unul dintre ei sau chiar amandoi ar fi murit din cauza drogurilor.Nu am aflat nimic interesant despre viata lor,despre copilaria lor,ce-i preocupa sau despre formatie.Lipsesc detaliile, iar morala filmului care e?"Nu luati droguri ca va distrugeti viata".Pai nu aveam nevoie de filmul asta ca sa-mi spuna ceva ce stiam deja.Esueaza ca un biopic teribil si la fel o face si incercand sa spuna o poveste( care nu merita spusa,cel putin nu in halul asta)
nu sunt de acord cu comparatia pe care ai facut-o intre dumb and dumber si sid and nancy,nu poti compara personajele fictive cu cele reale,sid vicious a fost un adevarat star rock si va ramane mereu un nume mare al muzicii punk.Alex Cox nu putea prezenta personajele intr-un alt mod pentru ca este un filml biografic, un film ce ilustreaza viata controversata si tragica a lui sid lasandu-se influentat de catre iubita lui nancy, un film ce respecta cu desavarsire motoul:Sex,drugs and Rock’n Roll,de aceea eu il recomand doar cunoscatorilor de gen
Kriss_Kringle
11 Nov 2011, 16:01
Comparatia facuta este strict legata de felul in care sunt descrisi Sid si Nancy in film,adica ca niste idioti.Pai nu prea ilustreaza viata lui in afara de faptul ca incepuse sa ia droguri si devenise o leguma.Nu am aflat mare branza despre el sau despre Sex Pistols.Trateaza subiectul destul de vag fara sa aiba prea multe detalii iar treaba cu "live fast,die young" e clara,insa e inutila pentru ca Sid e prezentat ca mare scula si ca el reprezinta de fapt Sex Pistols dar lucrul asta nu se vede,nu ne arata nimic din talentul lui,decat comportamentul de retardat si dependenta de droguri.E lipsit de substanta filmul,arata doar ce-i la suprafata nu si inauntru,tocmai de aceea mi s-a parut prost facut.
aura_iolanda
11 Nov 2011, 20:48
filmul se refera strict la relatia dintre sid si nancy,daca vrei sa afli mai multe despre el si sex pistols te poti uita la the filth and the fury....imi pare rau,dar nu avem aceleasi puncte de vedere kriss :)
omudindulap
11 Nov 2011, 21:20
Stiu ca vin sarbatorile and shit, dar nu mai lungiti carnatul!
Federico
11 Nov 2011, 22:03
Da, si eu chiar ma intrebam pana unde au de gand sa ajunga! =))
Kriss_Kringle
11 Nov 2011, 22:41
Pana la capatul lumii si inapoi.:))
@ Kriss_Kringle
citat : Sid e prezentat ca mare scula si ca el reprezinta de fapt Sex Pistols dar lucrul asta nu se vede,nu ne arata nimic din talentul lui,decat comportamentul de retardat si dependenta de droguri.E lipsit de substanta filmul,arata doar ce-i la suprafata nu si inauntru.
Era ceva inauntru ? Ne place sa visam la modele sau sau sa ne imaginam ca unele persoane sunt complexe, depasind medioacrul din sau de langa noi. "Talentul" pe care il mentionezi e discutabil. Alcolul si drogurile sunt la baza multor "artisti" moderni si in marea majoritate "substanta" e doar o iluzie. Fenomenul este insa real.
anaemona
11 Nov 2011, 23:34
Pana la capatul lumii si inapoi.:))
And now I pronounce you man and wife :)) nu ca as avea vreo putere... :-? poate ar trebui sa asteptam si raspunsul ei
Kriss_Kringle
12 Nov 2011, 00:42
@ Kriss_Kringle
citat : Sid e prezentat ca mare scula si ca el reprezinta de fapt Sex Pistols dar lucrul asta nu se vede,nu ne arata nimic din talentul lui,decat comportamentul de retardat si dependenta de droguri.E lipsit de substanta filmul,arata doar ce-i la suprafata nu si inauntru.
Era ceva inauntru ? Ne place sa visam la modele sau sau sa ne imaginam ca unele persoane sunt complexe, depasind medioacrul din sau de langa noi. "Talentul" pe care il mentionezi e discutabil. Alcolul si drogurile sunt la baza multor "artisti" moderni si in marea majoritate "substanta" e doar o iluzie. Fenomenul este insa real.
Sa inteleg ca pana la urma era un junkie supraestimat din ce spui?Probabil te referi la modul general aici dar vad ca nimeni n-a spus ca Sid a fost prezentat nerealist in film,deci ma face sa cred ca pana la urma chiar nu era nimic decat ce s-a vazut.
And now I pronounce you man and wife nu ca as avea vreo putere... poate ar trebui sa asteptam si raspunsul ei
My mom said to not date people I meet online,they might be sexual predators.:P
aura_iolanda
12 Nov 2011, 14:39
nici eu nu ma intalnesc cu persaone pe care le intalnesc online...still like you anyway :)
eu zic sa fim on topic si ultimul film pe care l-am vazut a fost dead poets society,un film profund, emotionant,m-a impresionat chair si prestatia lui robin williams care nu este unul dintre actorii mei preferati
Kriss_Kringle
12 Nov 2011, 14:52
nici eu nu ma intalnesc cu persaone pe care le intalnesc online...still like you anyway :)
eu zic sa fim on topic si ultimul film pe care l-am vazut a fost dead poets society,un film profund, emotionant,m-a impresionat chair si prestatia lui robin williams care nu este unul dintre actorii mei preferati
O Captain! My Captain! (http://www.youtube.com/watch?v=s8UL_9R_W-Y):-bd
Hercules(1997) - Praf
12(2007) - Capodopera
The Bird With The Crystal Plumage- Merita Vazut
Ahem...glumesc.
Hercules a fost o semi-dezamagire. Tin minte ca serialu' (tot ala animat) era destul de haios.
Filmul a fost cam insipid. Aceiasi poveste clasica, specifica animatiilor Disney, pe care ai vazut-o deja de nenumarate ori. Aceiasi evolutie previzibila si deci plictisitoare a actiunii, dar fara personajele secundare amuzante care de obicei sunt sarea si piperul animatiilor din ultimii ani. Cu o mica (in ambele sensuri) exceptie: Phil (vocea lui Danny DeVito), un satir libidinos destul de funny. Si o mare exceptie: un Hades(James Woods) absolut demential- poate singurul motiv petntru care animatia merita totusi vizionata.
12- Ideea unui remake rusesc al celebrului film american 12 angry men (cel al lui Lumet, desigur) e destul de intriganta. Daca mai punem la socoteala si numele regizorului (Nikita Mihalkov) impulsul de a viziona filmul e deja irezistibil. Din fericire filmul s-a ridicat la inaltimea asteptarilor: nu numai ca suporta comparatia cu clasicul din '57 dar te si face sa te intrebi care din ele e mai bun. Fara sa dezvolt prea mult: ambele filme incearca sa ofere o imagine a societatii (din care fiecare autor face parte, respectiv americane si rusesti) prin intermediul a 12 oameni care trebuie sa decida soarta unui tanar acuzat ca si-a ucis parintele. Fiecare film realizeaza acest lucru in propriul mod, specific "spiritului" celor doua civilizatii. 12 angry men e eficient. 12 e emotional (si emotionant). Asadar, desi pornesc de la aceiasi premisa filmele sunt foarte diferite. Nu avem de a face cu un remake ci mai degraba cu o adaptare care merita toata atentia.
The Bird With The Crystal Plumage- Dupa Suspiria, a doua intalnire cu filmele regizate de Dario Argento. Aproape la fel de interesanta ca si prima.Cu siguranta punctul forte al filmului il reprezinta atmosfera(sustinuta, ca si in Suspiria de o coloana sonora excelenta) care ii spala din pacate (actingul slabut si intriga politista subtire).
Am editat carnatul. Va rog frumos sa nu mai citati mesajele care sunt chiar inaintea voastra, iar daca cineva face greseala sa citeze mai multe mesaje odata si voi raspundeti doar ultimei parti adaugate aveti grija sa stergeti restul citatatelor.
PS: Federico, am ramas restant cu o explicatie :P Vezi ca poti sa-ti stergi singur mesajele, dai Edit si ai pe la inceput optiunea de a sterge mesajul.
bremen1980
14 Nov 2011, 18:43
De cind s-a lasat frigul parca mi-a revenit cheful de filme.Am vazut o gramada in ultimele doua saptamani .Le trec pe scurt in revista fara multa gargara :
-Maelstrom -2000 - regizat de Denis Villeneuve .Am mai vazut alte doua filme ale lui nea Villeneuve (laudatul Incendies si Polytechnique ) dar inca nu m-a convins .Nu e rau dar nici nu rupe -7/10 - 8/10
-The Time to Live and the Time to Die -1985 - regizat de taiwanezul Hou Hsiao-Hsien Filmul asta mi s-a parut chiar fad .Au personajele astea o uscaciune in ele de nu poti stoarce nici un strop de emotie privindu-le. Doar spre final parca ,parca mai vezi si ceva verdeata in atita ariditate.Sa ne fereasaca Cel De Sus. Urmatorul .
-La Joven -1960- un Bunuel mai conventional despre o pustoaica ce trieste cu un nene intr-un loc greu accesibil .Probleme apar atunci cind se trezesc un negru acuzat de viol .Avem niste rasism la greu + sexualitatea fetei care da in foc si-l baga pe nene la idei caci vorba aia :cind un barbat si o femeie sunt singuri impreunba sigur nu se gindesc sa spuna toata noapte ''Tatal nostru ''
-Vidas Secas -1963 - regizat de Nelson Pereira dos Santos -un fel de Morometii in varianta braziliana - oameni amariti care traiesc de pe azi pe maine loviti de seceta ,incendii ,oameni rai ,latifundiari hapsani.
- Asthenic Syndrome -Kira Muratova -URSS -1989 - Uniunea Sovietica n-a cazut din cauza ''razboiului stelelor'' ci pentru ca era un imperiu aflat deja in putrefactie iar filmul asta surprinde foarte bine acest lucru. E o colcaiala in filmul asta desprinsa parca din peliculele lui Mircea Daneliuc (varianata post '89 ) . Cei care vor sa vada cum arata lumea romaneasca la sfirsitul anilor '80 au ocazia s-o faca la acest film.
-Czerny Noce z Anna -2008 -Jerzy Skolimowski - un lucrator la crematoriu devine obsedat de o asistenta medicala si incepe s-o viziteze noapte de noapte .Problema este ca baiatul nostru e cam sarac cu duhul iar asistenta este sedata in timp ce stalkaru ii face vizite nocturne.
http://www.youtube.com/watch?v=WjYdIecioF4
-El lado oscura del corazon -1992 -E.Subiela - povestea poetului care-si vinde poeziile pe friptane m-a cam cu dureri de masele .Prea multa dulcegarie acolo unde nu era cazul .Organele erau supadimensionate si (vai) la vedere ..Prea pe fata povestea : doi damnati care se electrocuteaza daca se ating. Bai nene pai daca voi sunteti asa de frumosi nu inteleg de unde toata vaicareala asta .Sunteti frumosi ,v-o trageti ,care-i problema voastra ?? De unde toata vaicareala asta ?? Pai noi astia mai marginalizati estetic ( sa nu exageram totusi :D) ar trebui sa ne jelim toata ziua ??
De man die zijn haar kort liet knippen -1966 - al doilea film regizat de A.Delvaux pe care-l vad . Un profesor se indragosteste lulea de o eleva din dotare si de aici incepe suferinta si cosmarul. Lucrurile se amesteca la greu si la final nu mai stii adevarul despre profesor si presupusa (?) lui crima .
http://www.youtube.com/watch?v=38orCBbo3aA&feature=related
http://oi44.tinypic.com/sys41i.jpg
http://oi43.tinypic.com/1zw403.jpg
http://oi42.tinypic.com/2v9cd9h.jpg
bremen1980
15 Nov 2011, 10:14
Windom ai vazut ''Una vita tranquilla '' ??.Filmul e din 2010 si este regizat de Claudio Cupellini Stiu ca de la tine am aflat de ''Le conseguenze dell'amore'' iar ''Una vita tranquila '' are ceva asemanari stilistice si narative cu filmul recomandat de tine. Povestea este destul de simpla : un barbat si-a refacut in Germania viata fugind de vechile lui legaturi mafiote .Bineinteles ca trectul se intoarce impotriva sa chiar cand toate-i merg ca pe roate. Un nou rol mare pentru Toni Servillo ( bancherul amorezat din filmul lui Sorrentino )
9/10
http://www.youtube.com/watch?v=chJoBwDEhXw
Nu l-am vazut, merci de recomandare. Il trec pe lista.;)
aniela07
15 Nov 2011, 20:36
Ca tot a iesit din turneu, m-am dus la festivalul filmului german sa vad Fassbinder – I only want you to love me (Ich will doch nur, daß ihr mich liebt) 9/10
Povestea unui tanar care, dupa o copilarie cu niste parinti de-a dreptul sinistri, a caror raceala si indiferenta fata de sentimentele lui il vor urmari in maturitate, crede ca acumularea de bunuri este singurul mod de a se asigura de dragostea celorlalti.
Ideea nu e cine stie ce, dar modul in care o prezinta Fassbinder si mai ales personajele transmit foarte percutant aceasta ariditate emotionala si imposibilitatea personajelor de a gasi un teritoriu comun pentru a se intelege si pentru a oferi celuilalt afectiunea de care acesta are nevoie. De fapt, Peter nici nu este foarte receptiv, el urmarindu-si obsedant ideea ca numai lucrurile materiale ii pot castiga dragostea celorlalti si mai ales a propriei neveste, care nici ea, e adevarat, nu debordeaza de luciditate si nu recunoaste strigatele disperate de ajutor ale lui Peter complet pierdut intr-o lume pe care nu o intelege si in care atitudinea lui e mai mult cea de caine batut de soarta dispus sa faca orice pentru a obtine o mangaiere. Personajele nu sunt puse fata in fata decat pentru a-l forta pe Peter sa intre intr-un conflict in care ar trebui sa isi sustina pozitia fara a-i mai fi teama de pierderea afectiunii celuilalt, lucru pe care el este incapabil sa-l faca, pana la izbucnirea de la sfarsit.
Scena primei dati in care cei doi fac dragoste mi s-a parut sfasietoare : cei doi stau departati unul de celalalt la cate un colt al camerei, fiecare se dezbraca singur, iar Peter se reflecta intr-o oglinda de langa Erika, cei doi regasindu-se astfel numai indirect si intr-un mod ne-autentic.
Tinanad cont ca imi plac mult filmele britanice, am vazut aseara, de doua ori chiar, Route Irish 2010 , si inafara de accentul lor ... nimic. Actiune previzibila, razboi , dar pot spune ca sunt si faze marcante, mai ales la inceputul filmului.
Filmul se petrece pe doua planuri, lucru obositor daca nu esti un fan al filmelor de genul.
Tin sa mentionez ca nu ma uit la filme cu subtitrare in romana, si abia dupa doua vizionari am inteles exact ce ziceau.
omudindulap
16 Nov 2011, 13:20
Gizas, tu esti masochist? Cum sa te uiti, in aceeasi seara, de doua ori, la un film care nu ti-a placut? Si de ce, ma rog, nu te uiti la filme subtitrate in romana? :)) La filmele asiatice cum faci?
la cele asiatice scot subtitrare.
am zis ca l-am vazut de doua ori pentru ca nu am inteles accentul irish, care presupun ca sti ca nu e usor de priceput.
omu' , iti recomand The Wind That Shakes the Barley , ala e numai irish, si pe alocuri o mai da in galeica.,..
omudindulap
16 Nov 2011, 15:29
Mersi de recomandare, dar l-am vazut. Eu am vazut ieri seara un film interesant, Or, o drama israeliana deprimanta, o relevare bruta a societatii israeliene actuale sau, mai bine zis, a celeilalte fete ale sale, una pe care, cu siguranta, nu o veti gasi in ghidurile turistice sau mai stiu eu ce materiale promotionale, care nu scot in evidenta, cum e si normal, decat binefacerile spirituale ale pelerinajului pe Pamantul Sfant.
Pe scurt, filmul este despre lupta de supravietuire a unei prostituate si a fiicei adolescente a acesteia, cea din urma fiind cea care incearca, pana la un punct, sa o smulga pe maica-sa din haul pe care drogurile si depravarea au adancit-o. Ii va urma aceasta calea mamei sale? Vedeti filmul! :D
Ah, un mare plus pentru jocul actorilor, regie si imagine. Minimalism placut.
http://www.movie-roulette.com/photos_big/or-my-treasure-1-1.jpeg
hai ca mi-ai dat tema pentru acasa... in alta ordine de idei, e vorbit in ebraica? eu intreb ca am vazut ca la tara, pe cinemagia scrie franta.
omudindulap
16 Nov 2011, 16:05
Da, ebraica, e coproductie Franta-Israel.
Mercutio
17 Nov 2011, 00:54
La stanza del figlio
Nanni Morreti
2001
Nanni Moretti e adesea comparat cu Woody Allen. Se spune ca e un Woody Allen italian.
Intr-un sens se aseamana. Amandoi autorii si-au facut din angoasele proprii o parte importanta in filmele lor. Moretti are insa, in opinia mea, ceva aparte. O apropiere, o aplecare, asupra vietii mai sensibila, mai sincera, mai realista. Detine un simt al observatiei acut care il face sa redea personajele si intamplarile lor intr-un mod cumva diferit decat suntem obisnuiti. Anume prin intermediul detaliilor concrete, a lucrurilor aparent marunte, dar extraordinar de semnificative.
La stanza del figlio e cel mai bun film al lui, zice-se. Din ce am vazut pana acum sunt de aceiasi parere.
Un adolescent moare accidental. Familia lui este bulversata de acest eveniment. La atat si nimic mai mult se poate rezuma istoria acestui film. E, cum se spune, "o felie de viata", autorul fiind adeptul naratiunii libere, ne-structurate, anti-hollywoodiene.
Tatal, mama si sora reprezinta persoane obisnuite (asta ma duce cu gandul la "Ordinary people", care in paranteza fie spus nu erau chiar ordinary), mai degraba introvertiti, ca majoritatea oamenilor, as zice. Moretti nu reda suferinta acestor personaje prin parada emotiilor lor, ci ne face sa intelegem ceea ce simt. Secventa in care familia asista la acoperirea sicriului, cu close-up pe fiecare surub montat sub privirile fixe ale tatalui, cu suieratul bormasinii care se continua si in secventa urmatoare, ca o obsesie remanenta, e mai elocventa si mai impresionanta decat oricare alta cu inmormantari, cu doliu, cu femei plangand.
bremen1980
17 Nov 2011, 10:34
Aseara la NCRR filmul maghiar ''Confruntarea / Fényes szelek'' filmul lui Jancso regizat in 1968 . Destul de dificil de urmarit pentru cei care nu cunosteau cit de cit istoria recenta a Ungariei .Multa muzica ,discutii despre marxism ,democratie ,revolutie ,s.a. Niste tineri comunisti incearca sa-i racoleze pentru ''cauza'' pe elevii unui seminar teologic .La inceput cu cintece patriotice si discutii libere dar pe urma intorc foaia si folosesc metode tot mai agresive.
A fost si un nene care a facut o scurta introducere filmului ,un rezumat destul de misto dar care m-a enervat pentru ca ma pus deja pe o pista ,pe care am si rulat cu gindul. De aia nu citesc eu prefata unei carti decit dupa ce termin cartea .Ma manipuleaza domne'. Parca ar fi cineva la urechea mea care sa-mi spuna : ''Atentie la pagina 35 apare ucigasul iar la pagina 96 baba aia rea o sa-si modifice testamentul si eroul o sa-i dea cu borcanul de muraturi in cap la pagina 156.''
Kriss_Kringle
17 Nov 2011, 20:54
Tomboy
Am fost sa-l vad la cinema cu un prieten si am fost singurii din sala pana la urma.Asa de deschisi la minte sunt romanii cand vine vorba de filme mai necunoscute dar in fine,sa trecem la film.
Pe scurt,e un coming of age film in care Laure,jucata impresionant de Zoé Héran, este o fata confuza care se da drept baiat dupa ce se muta cu familia intr-un nou cartier.Nu e foarte complex, insa e nostalgic pentru ne aduce aminte de propria copilarie si e greu ca cineva sa nu se identifice macar un pic cu copiii din film.
7/10
The devil's double
Nu stiam nimic despre Uday Saddam Hussein sau de Latif Yahia inainte sa vad filmul.Prezinta pe scurt perioada petrecuta de Latif ca dublura lui Uday.Filmul e facut intr-un stil glossy,usor frenetic care nu da de inteles ca se vrea luat prea in serios.Dominic Cooper face in mare parte filmul, pentru ca e bun in dublu rol, dar cam atat.Dupa ce s-a terminat,am investigat pe google despre Yahia ca sa aflu ca marea majoritate a evenimentelor din in film s-au petrecut si in realitate(dupa spusele lui Yahia),ba chiar au fost modificate pentru marele ecran(ca sa fie mai digerabil) datorita violentei excesive si a barbarismului de care era in stare fiul lui Saddam.E un film decent de vazut seara, dar nimic mai mult,chiar daca este in mare parte inspirat din realitate,asta datorita regizorului Lee Tamahori care ne prezinta personajele destul de haotic.Pentru cei care au vazut filmul si sunt interesati de Uday si Latif sa citeasca articolul asta (http://editinternational.com/read.php?id=47ddcef722fca) pentru ca e destul de interesant .Apropo,Dominic Cooper arata ca Nicolae Guta in anumite scene.=))
6/10
bremen1980
17 Nov 2011, 20:58
Foarte fain documentarul de pe HBO despre viata actritei Carrie Fisher ( printesa Leia din Star Wars ).
O mostra aici :
http://www.youtube.com/watch?v=9JdRV3kEl1I
Twinsen
17 Nov 2011, 21:37
Tomboy
Am fost sa-l vad la cinema cu un prieten si am fost singurii din sala pana la urma.Asa de deschisi la minte sunt romanii cand vine vorba de filme mai necunoscute dar in fine,sa trecem la film.
Pacat, daca e macar la fel de bun ca Naissance des pieuvres, atunci sala ar fi trebuit sa fie plina. Trebuie sa fac si rost de el. nu cred ca va rula in orasul meu. :(
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.