View Full Version : Seriale TV
charles
01 Sep 2012, 09:10
^ http://en.wikipedia.org/wiki/Story_arc
Lady4Luck
07 Sep 2012, 14:39
Ce serial imi recomandati in genul Gossip Girl? :) Multumesc!
Razvan600
17 Sep 2012, 17:56
Cele mai bune seriale l-a care m-am uitat au fost 24, Prison Break, Breakout Kings, Burn Notice, Chuck etc.
Federico
20 Sep 2012, 10:36
Yo Liviu (et al.), tu la The Wire te-ai uitat cu subtitluri yo? Eu l-am incercat asa fiinc-auzisem de la realizatori ca cica-l sacrilegiez daca-l "citesc" in loc sa-l ascult, da' am senzatia ca-mi scapa cam multe chestii. :| Poate avertismentul era valabil doar pentru americani?...
Kriss_Kringle
20 Sep 2012, 12:38
Eu nu-mi mai amintesc daca m-am uitat la vreunul din cele 3 sezoane vazute pana acum cu titrari sau nu,dar in mod normal la seriale nu-mi bat capul cu ele.
Referitor la problema ta,da,sunt jargoane specifice zonei din Baltimore care e posibil sa te bage-n ceata,dar daca ai ascultat ceva rap la viata ta,n-o sa fie chiar asa de greu.
Acestea fiind spuse,nu cred ca e sacrilegiu sa te uiti la el cu subtitrari,mai ales daca nu intelegi tot ce zic personajele.
P.S: Chiar vreau sa ma apuc si eu de ultimele 2 sezoane,ca a trecut ceva timp de cand nu m-am mai uitat la el.
Eu l-am vazut cu subtitrare in engleza, ca pe orice alt film de altfel. Cand exista mult dialog inevitabil mai pierzi cate ceva si mie mi se pare ca e mult mai bine constientizat dialogul cand il si citesc. La mine se mai intampla uneori ca dialogul sa se piarda in fundal si sa ma concentrez pe imagine, se intampla, mult mai rar ce-i drept, chiar si atunci cand vad un film cu sub, iar The Wire are dialog gramada, ba chiar e atuul filmului. Fiind limba lor poate americanii nu au problema mea si, chiar mai mult, poate pe ei chiar i-ar distrage de la ce se intampla pe ecran, cu atat mai mult cu cat nu prea par sa fie invatati cu subtitrarile.
Federico
20 Sep 2012, 13:45
Referitor la problema ta,da,sunt jargoane specifice zonei din Baltimore care e posibil sa te bage-n ceata,dar daca ai ascultat ceva rap la viata ta,n-o sa fie chiar asa de greu.
Nu cred ca e vorba atat de jargon, de terminologie care mi-e straina, cat de fonetica, de dictia non-academica, malformata si regionalizata a unor termeni cu care sunt familiarizat. Si nu, nici n-am ascultat prea mult rap (american) la viata mea. Damn.
Eu l-am vazut cu subtitrare in engleza, ca pe orice alt film de altfel.
Da, de subtitrare englezeasca era vorba (dignitate hominis, anyone?:"> ). But still. Iar americanii cica au chiar si ei problema asta. Pentru ei a venit avertismentul ala, in primul rand. Se plangeau ca nu pot tine pasul cu pronuntia aia exotica, se vorbea de apelarea la subtitluri, la care a venit replica revoltata si dezaprobatoare a producatorilor. In cazul lor, e de inteles. Ar fi penibil de lenes sa vrei sa-ti "traduci" propria limba. Dar restul lumii nu e departe. Partea cu niste minime pretentii intelectuale a ei. Noi surfam apele, in mare majoritate, angloamericane ale netului, ne-a intrat in sange destul de serios idiomul incat sa ne punem chiar si noi problema asta... de onoare, ca sa zic asa. Nu stiu, depinde de fiecare acuma.
Am si eu o intrebare. Pana la urma serialul Alcatraz va avea si un sezon doi ? Sau macar un film final ?
Multumesc anticipat!
Federico
27 Nov 2012, 18:20
I got through four seasons of The Wire on DVD, largely because of the Pelecanos connection, but I found it over-hyped. It seemed to me a sturdy policeman’s-lot procedural, but rather fragmented and uninspiringly shot.
http://www.davidbordwell.net/blog/2010/09/09/take-it-from-a-boomer-tv-will-break-your-heart/
http://i.imgur.com/T42At.png
Ia-l pe Bordwell si faceti 3 ture :P
Kriss_Kringle
27 Nov 2012, 23:09
Sa completez si eu: Bordwell can suck a big fat hairy dick!:D
Dupa ce terminati cu The Wire apucati-va de Boss. O bijuterie. When a comedian turns to serious stuff, it's always worth watching. You hear me, boss?B-)
2203
Federico
28 Nov 2012, 22:04
Mai am fix patru sezoane si termin si eu The Wire. In this life or the next. :))
Windom, btw, ti-am zis c-am vazut tot SFU-ul pan' la urma?
And? Bag sama ca ti-a placut de te-ai inhamat si la The Wire...
Federico
28 Nov 2012, 22:51
Cerceteaza un pic arhiva topicului. :D A fost un guilty pleasure, sa zicem...
La The Wire, insa, nu de-asta m-am inhamat. Umbla vorba peste tot ca e creme de la creme in materie de seriale si aveam de gand sa-i sar la beregata odata si-odata. Dar mi-ajunge un sezon. Cred. Mai ales acum ca-mi canta-n struna si unchiu' Bordwell. :x
Namaste
29 Nov 2012, 10:53
Mai e cineva la zi cu Dexter? X_X
Dedicatie pentru cineva care apreciaza femeile dezinhibate. You hear me, cowboy? <):)
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcmx2m9oFz1qa4jiro3_250.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcmx2m9oFz1qa4jiro5_250.gif
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mcmx2m9oFz1qa4jiro6_250.gif
Dexter is a whining pussy.
Vreau sa ma apuc de unu din serialele astea dar chiar nu pot sa ma hotarasc.
The Wire,Homeland sau Mad Men?
Namaste
29 Nov 2012, 18:06
Frasier's evil twin strikes again >:)
I've asked you before, do you know who the fuck I am? Right now, in this moment, I am the angel of fucking death for you. And the next few minutes are gonna feel like perdition itself if you don't tell me what I need to know. Nod. You wanna play. Let's fucking play. How small. How pedestrian. How fucking cheap. Do you understand how little your petty act of defiance even registers? And to what end? Make your mundane, inconsequential life mean something? You want to feel, is that it? Feel needed? Worth it? You want to fucking matter? You don't. You don't fucking matter. Whatever station you occupy, others have given you... Those of us who make things, who matter. And you know this...That's your burden...That forever, no matter how hard you work, how many futile sacrifices you make, how deeply you commit, you know it will always be another's hand that feeds you. Because that's what you are, that's what you'll always be... Dependent. And now you have designs on shifting your dependency. How numbingly predictable. Go ahead. But before you walk out of this room, I want names.
Boss (http://www.imdb.com/title/tt1833285/)
Asadar te-ai apucat de el? :D Din momentul ăla mi-am dat seama că mă aflu în prezenta unui serial with BALLS. Doar Al Swearengen (http://www.youtube.com/watch?v=f4XQaO3RYX8) il intrece.:))
Namaste
29 Nov 2012, 18:25
Da' parca ti-am zis ca m-am apucat, termin primul sezon. I still miss dear old Frasier, though. :">
Vreau sa ma apuc de unu din serialele astea dar chiar nu pot sa ma hotarasc.
The Wire,Homeland sau Mad Men?
Poti sa te apuci de ele exact in ordinea asta.
Federico
29 Nov 2012, 22:58
Boss
Boss (http://www.imdb.com/title/tt1833285/)
Ok, I give in. Il incerc si eu in noaptea asta daca reusesc sa-mi termin cartea (autobiografia lui Obama 8-| ) dar daca n-o sa pot sa rezist dincolo de jumateatea primului episod, you two are in for a lot of trouble and pain. Intr-un fel sau altul. Dupa posibilitatile fiecaruia.
Boss-ul meu favorit ramane Nucky Thompson si nu cred ca va fi detronat prea curand. Dupa cum il interpreteaza Buscemi, apelativul gangster este mult prea dur, i s-ar potrivi mai degraba diplomat al lumii criminale. Well, he kicks ass for sure, dar imi pare bine ca nu toata greutatea serialului cade pe umerii lui #:-S actiunea e bine dispersata, rolurile nemaipomenit distribuite, desi unele cam scurte (gen Slater :((), iar atmosfera destul de autentica. But hey, I'm not tryin'to convince anybody ;)
Vad ca in sezonul 3 italienii sunt din ce in ce mai bagati in lumina reflectoarelor si se lasa cu mai mult de 2 personaje killerite per episod, ceea ce va duce inevitabil la un razboi in toata regula >:) wich I don't mind!
Replica lui Capone din cel mai recent episod e de-a dreptul criminala: We been on the road for 18 hours. I need a bath, some chow. And then you (Nucky) and me sit down, and talk about who dies. B-)
Foarte bun BE, intr-adevar. Nu detroneaza The Sopranos dar tine aproape. Buscemi straluceste in rol, dar sarea si piperul e data de personajele secundare, de la van Alden (mai ales in sezonul 1), interpretat demential (la propriu si la figurat) de Michael Shannon, pina la Chucky White si toata pleiada de character actors pe care i-am zarit in fuga prin atitea si atitea filme. Schimburile de replici dintre Nucky si al sau kraut butler sint de-a dreptul delicioase. Sa nu mai zic de scena asta, suprarealista de-a dreptul:
2205
Federico
30 Nov 2012, 18:20
Ok, am vazut primul episod. Integral. E okish. Nu stiu daca acum il epigonizez pe Bordwell dar mi s-a parut si mie asta fragmentat, lipsit de omogenitate, lipsit de atat de vitalul Ritm care construieste si consacra un film. Un film cinematografic. (Nu-mi cereti sa inteleg ca televiziunea e alta mancare de peste si ca comparatiile sunt deplasate pentru ca n-o sa pot sa cred asta niciodata. In mare si in esenta, sunt acelasi lucru.) Nu zic ca era nevoie sa-mi aduca aminte de Ruiz, Malick &co ca sa ma simt mai satisfacut, dar asa cum se prezinta, e mult prea lipsit de poezie, de muzicalitate, de - din nou - ritm. Nu e vorba ca nu inteleg eu genul asta procedural, livresc, jurnalistic de a spune o poveste intr-un mod artistic pentru ca daca The Social Network si Zodiac, doua filme la care tin enorm, nu se incadreaza manusa in categoria asta atunci nu stiu care filme se incadreaza. Dar acolo e ceva in plus. Nu e vorba de calitate, de grad. Doh, stiu ca acolo avem de-a face cu Fincher si aici cu niste anonimi (desi am observat ca si-a bagat coada si Gus van Sant aici) si ca e stupid sa am aceleasi pretentii. E o diferenta structurala, de ingrediente constituente. Trebuie sa aiba legatura cu veracitatea unei afirmatii aforistice a lui Robert Mckee: screenplays are structure. Forma e (aproape) totul. Povestea are nevoie de rotunjime, de o arhitectura armonioasa, de interconectivitate cat mai prolifica (neuronala) a pieselor ce alcatuiesc intregul; intregul tre' sa aiba o configuratie cvasi-fractalica dezvoltata in jurul unei idei originante sau care sa permita emergenta unei idei-cheie-de-bolta. Aici aglutinajul pare cam random si haotic. Inexpresiv. Pare sa fi suferit o - sa-mi fie cu iertare :| - fractura de simetrie (http://en.wikipedia.org/wiki/Spontaneous_symmetry_breaking). In rest, s-au intamplat si niscaiva chestii interesante. De fapt, impresia de capat de linie a fost pozitiva. De fapt, stati asa, ca uitam de inca un aspect care argumenta nemultumirea mea. Ramurile narative paralele celei pe care ruleaza personajul principal. Cea cu fiica-sa, de exemplu. Oribila senzatia de irelevanta pe care-o tot lasa pana putin inaintea finalului. Prost, grosolan si intruziv integrata. Cel putin asa pare deocamdata. Sunt sigur ca dupa ce m-as mai familiariza cu harta intregului teritoriu (tot sezonul) lucrurile s-ar mai limpezi si autolegitima. Ok. Partile bune: personajul principal e destul de fascinant deja. Solid jucat si scris. Fabuloasa scena in care se dezlantuie vocal (unul din fetisurile mele in materie de filme) si il urecheste pe tipul ala care nu stiu ce-i ceruse. Fabuloasa si scena de sex. M-a luat pe nepregatite rau de tot. Chiar ma gandisem anterior si imi parea ca n-o sa prea avem parte asa ceva pe parcursul calatoriei. Ralantiul ala (compenseaza un pic aici la partea poetica) Antichrist-ian. Ai! Ai! Ai! Ai! Foarte interesanta (vizual) (http://i.imgur.com/u2AFX.jpg) si protagonista scenei respectiva. Foarte misto si mica scena la care participa din nou respectiva din biroul boss-ului cand ea cade victima unui neinspirat puseu de samaritanism si se intereseaza de starea edilului care zacea extenuat pe canapea. Mi-a placut mult cum a repezit-o. Subtil dar cu multa cruzime in autenticitatea acelei replici. Ceva idei filosofico-politico-sociologice destul de ofertante pe alocuri. Vezi: And he did it because he understood something basic about all people. They want to be led. They want their disputes settled. They want their treaties negotiated, they want their jobs dispensed, their mutinies punished. And they want their loyalties rewarded. To those who lead them to all they want they get power. It's a covenant, unspoken and elemental. Idei generale totusi. Depinde de fiecare. Vladimir Vladimirovici zicea ca-s bune de aruncat la porci. Also, nu un plus propriu-zis (din contra chiar) decat prin prisma bias-ului meu, dar daca tot e atat de vorbaret (numai de filme vorbarete ma lovesc in ultimul timp; incep sa ma resemnez si sa incerc sa ma bucur de literatura asta ce uzurpa fiinta cinemaului, ca n-am ce face; si-asa incep sa-mi pierd increderea in Film si sa-mi para rau ca nu-mi petrec timpul citind lucruri serioase, asa ca intr-un fel, cu cat se apropie mai mult de literatura, cu atat mi-e mai usor sa-mi pastrez rabadare. Sinistru de paradoxal.) macar etaleaza un vocabular, variat, proaspat si interesant de urmarit.
faraimaginatie
01 Dec 2012, 00:23
Eu ma uit doar la Breaking Bad. And I dhould feel bad... Am vazut si cateva episoade din The Wire. Nu m-a prea prins :-(
anaemona
01 Dec 2012, 01:33
Stiu ca va stric topicul cu postarea asta :p dar asta e, e dreptul meu, sa-mi arat si eu preferintele :))
Acum ma uit la asta :) stiu ca e mult sub the Guardian, dar n-am ce face, atita timp cit e Simon Baker acolo eu sint multumita :))
http://images5.fanpop.com/image/photos/28200000/the-mentalist-the-best-tv-shows-28243842-644-483.jpg
Federico
03 Dec 2012, 20:22
2203
Am ajuns (si trecut de... sunt la al 6-lea ep. parca) si eu la faza asta. Ce pot sa zic...
http://i.imgur.com/2uJ3v.jpg
(dar vad ca se apeleaza nerusinat de sistematic la cirese-de-pe-tort de-astea; n-a fost episod in care sa nu i se dea laturii intunecate a publicului partea leului)
Inca doua secvente subtile excelente intre timp. Una dramatica (cea din finalul unui episod, in care Kane ridica un rest alimentar scapat pe jos de ingrijitoarea batranului prostrat si il infuleca fara sa-si dea seama ce face) si una taioasa, mizantrop-nihilista (cea in care K. ii intinde mana in momentul despartirii tipului pe care il urechise anterior - daca nu ma-nsel -; ii intinde mana imediat dupa ce se ridica de pe buda; fara sa se spele pe maini :D )
anaemona
04 Dec 2012, 01:00
Puteam sa jur c-am pus o poza cu el aici
This is very frustrating. Pun niste link-uri catre poze de pe net si pozele nu apar. In fine, daca nici asa n-o sa mearga, ma las pagubasa :(
http://i50.tinypic.com/1pxk5v.jpg
Kriss_Kringle
20 Dec 2012, 00:51
Reformed Hitman Who Inspired 'The Wire's' Omar Dies at 58 (http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/reformed-hitman-who-inspired-wires-403020)
Omar Little ramane pentru mine cel mai tare personaj din The Wire.Straight up OG,even if he's gay.
Apropo,am vazut doar primul sezon din Boardwalk Empire si Nucky Thompson e prea soft pentru un mob boss in adevaratul sens al cuvantului.
He gets tougher in the 3d season. Si primul sezon e cel mai slab:D Just the warm-up.
Kriss_Kringle
20 Dec 2012, 01:16
Am ramas in urma cu serialele care le urmaresc dar ma pun la curent din ianuarie.
sabinalin
08 Jan 2013, 11:47
Pe HBO a inceput un foarte interesant miniserial de epoca, "Parade's end" in 5 episoade. In rolul principal Benedict Cumbertach, intepretul unui incitant Sharlock Holmes, alaturi de doua frumoase tinere ale momentului: Rabecca Hall si Miranda Richardson. Primul episod a fost placut, in stilul clasicelor seriale BBC, sa le vedem pe urmatoarele!
gemenii2008
10 Jan 2013, 09:16
are cineva filmul "Mici crime in familie" ?
monicarusu25
17 Jan 2013, 10:27
Hai sa vorbim putin si de serialele de pe micul ecran.
Dupa cum ati observat, oferta din ultima vreme este destul de saraca. A trecut vremea cind ProTV ne invada cu show-uri unul mai ca lumea ca altul.
Dar si acum sint destule seriale care merita luate in atentie - am sau nu dreptate?
Lider - cred eu - e HBO.
MIND OF THE MARRIED MAN - din pacate s-a terminat prima serie, dar mai ales SIX FEET UNDER - un serial super, produs de Alan Ball, in SUA deja se urmareste seria a treia, noi inca n-am vazut-o decit pe prima. Speram sa revina curind.
Si simbata asta avem primul episod din SEX AND THE CITY.
La ProTV singurul ce - cred eu - merita mentionat e ALIAS, luni seara. Chiar daca unele scene sint cam stupide, serialul are ritm, e bine regizat, montat, etc, si cred ca e singurul din acest moment de la televiziunile romanesti pe care il urmaresc constant.
In rest, WITCHBLADE, SMALLVILLE etc. nu merita mentionate.
TVR a dat lovitura cu CSI - CRIMINALISTII, un show super, cred ca cel mai bun crime-show de pina acum. Din pacate, ora e nepotrivita - vineri seara - cind eu personal, ori sint plecat, ori mai uit la vreun film.
Si Prima are cu ce se mindri: 24 - un serial excelent, alert, original, etc. A fost simbata la 8, din aceasta saptamina l-au mutat la 10, ceea ce e oricum mai bine. Restul ofertelor Prima - de ex: MUTANT X - nu merita mentionate.
Mai ramine Antena 1, la care a fost PARTY OF FIVE, dar din motive neintelese de mine, a fost intrerupt dupa nici un sfert din episoade. Mai e AS IF, seara tirziu, dar nu prea imi place.
Voi ce credeti?
Mi-a scapat ceva?
eu ma uit la serialele coreene transmise de Tvr, de luni pana vineri la 17: 40. sunt extraordinare.
sabinalin
01 Feb 2013, 11:53
A inceput sezonul doi din seria noua a serialului Dallas, am vazut deja primul episod. Primul sezon, de zece episoade, mi-a placut, sa vedem ce ne rezerva ultimele episoade in care il putem vedea pe J.R...
Iulian.
03 Feb 2013, 21:19
Justified(AXN) merita urmarit,de asemenea pe acelasi canal este si Criminal Minds(in reluare si iarasi in reluare..)
sabinalin
04 Feb 2013, 12:06
Am bifat deja si episodul doi al sezonului doi in Dallas. Cu Bobby pe post de detectiv si cu o alianta neasteptata, din interes, intre doua progenituri aparent ireconciliabile...
sabinalin
09 Feb 2013, 06:12
A aparut episodul trei al sezonului doi din serialul "Dallas", varianta noua. Am remarcat faptul ca in noua serie se pune accent pe escaladarea violentei. In seria "originala" se mergea pe tot felul de magarii dar se ajungea foarte greu sa se puna mana pe arma, acum, in 13 episoade, s-a intamplat deja de doua ori. Interesanta evolutia relatiei dintre John Ross, fiul lui J.R si Pamela Rebecca Barnes, fiica lui Cliff...
New awesome series time
Suits (20110
Un lucru e clar: schimburile rapide de replici la care se adauga o doza de istetime, prind grozav la public; este elementul principal care poate duce la extrem likeable-itatea unui serial. Exemplul de fata contine clisee precum figuri frumoase la tot pasul, lux, dosare si hartii ale caror continut ascund chichite avocatesti azvarlite peste tot, intersectari ale personajelor in perfect timing etc, dar nimic din toate astea nu diminueaza inteligenta scenariului. plus ca ne este intiparit in ADN sa ne placa frumosul :P. This is not another lawyer series, this is one big winner :-bd
The Newsroom(2012)
It's HBO folks, so this is damn good! m-am convins de asta inca din primele 5 minute dar am zis ca e mai sigur sa emit o parere dupa 2 episoade. Din nou, schimb rapid de replici, umor cat cuprinde dar si seriozitate prin prisma subiectelor alese de cast-ul stirilor de la 6 p.m. O echipa de stiristi in frunte cu Jeff Daniels (personaj badass :D) si Emily Mortimer, abordeaza o noua strategie pentru a imbunatati calitatea emisiunii devenita tabloida in urma ingenuncherii continutului in fata audientei. sounds familiar? well, ei isi propun sa schimbe atitudinea idiotului din fata tv-ului si sa-l faca sa se simta mai destept si mai informat. Replicile sunt destul de lungi si repezite dar compenseaza prin faptul ca nu sunt apa de ploaie si nu ti se insulta inteligenta de spectator :D Go for it!
sabinalin
19 Feb 2013, 14:56
A aparut episodul patru din sezonul doi al noului "Dallas". Ca de obicei cel mai benign personaj din serial, l-am numit pe Bobby, are foarte mult de suferit, asta si pentru ca prefera sa isi asume responsabilitati. Inca o alianta foarte ciudata si greu de prevazut, pour les connaisseurs...
sabinalin
27 Feb 2013, 12:09
A aparut episodul cinci al sezonului secund al noului "Dallas". Scena de inceput mi s-a parut a fi una dintre cele mai trase de par de pana acum. In fine, e film si sunt dispus sa fac concesii... E un episod pe gustul americanilor, care-s procesomani recunoscuti.
AndreeaPops
04 Mar 2013, 10:46
Eu am inceput sa ma uit la Escobar, e in weekenduri de la 8 seara pe Look TV. Mi se pare destul de ok realizat si am intele ca se bazează pe mărturii ale oamenilor care au fost implicaţi în afacerile lui şi de fapte documentate si cercetare de ziaristi.
Mai e cineva care urmareste serialul?
sabinalin
06 Mar 2013, 12:08
In episodul sase din sezonul doi al noului "Dallas" se vede cat de departe poate merge o mama atunci cand e vorba de odrasla sa, cateodata incalca orice principii pentru a-i face pe plac. Excelenta gaselnita virala din scenariu, pe mine m-a luat pe nepregatite, cine vede episodul intelege ce vreau sa spun!
sabinalin
15 Mar 2013, 11:55
Sa fi fost episodul sapte din sezonul doi al noului "Dallas" ultimul in care l-am vazut pe J.R? Super tare episodul din aceasta saptamana in "Las fierbinti", Vancica si Cuzin au dat recital. Absolut memorabil: "Asprino, vrem si noi sa vedem randunica ta"...
Multe seriale le privesc in aceleasi timp:Touch, The big bang Theory, Suburgatory,how i met your mother...
Eleonor
19 Mar 2013, 23:36
Își mai amintește cineva de vechile seriale britanice The Pallisers / Familia Palliser (1974), "The Barchester Chronicles" (1982), excelent realizate după carțile lui Anthony Trollope; personal, îndrăznesc a spune că acestea erau adevarate încantari, în timpul plin de cenzură, când fuseseră difuzate. Iar pentru a reveni în perioade mai contemporane, ca seriale bune, în opinia mea, pot menționa: House M.D. / Dr. House (2004), M*A*S*H*(1972) si Law & Order (1990).
sabinalin
20 Mar 2013, 11:20
"Dallas" e un serial de la care nu stii niciodata la ce sa te astepti dar de asta data e definitiv: Larry Hagman l-a intruchipat pentru ultima oara pe J.R Ewing in episodul sapte al sezonului doi din noua serie. Prin urmare episodul opt a fost consacrat memoriei actorului care va ramane pentru totdeauna in memoria fanilor ca fiind emblema acestui serial care a facut furori in Romania la fel ca si in intreaga lume. Chiar daca personajele preferate ale celui care scrie au fost Bobby si Pamela Ewing(fosta Barnes), e evident ca J.R a fost sarea si piperul celor 374 de episoade in care a aparut. Acoperirea sicriului sau cu drapelul american e simbolica: J.R Ewing e americanul reprzentativ, afaceristul care n-are aproape nici un scrupul, nu se da in laturi de la aproape nimic pentru a-si atinge scopurile de cele mai multe ori marsave. Serialul "Dallas" se va imparti de-acum inainte in doua perioade majore: inainte si dupa J.R Ewing. Rest in peace, Larry Hagman! Farewell J.R Ewing!
AndreeaPops
22 Mar 2013, 12:30
Urmeaza in weekend 2 episode din Escobar. Mai jos aveti rezumatul:
Cap 17
Julio Motoa está preocupado porque hay un testigo en los Estados Unidos que tiene información sobre los negocios ilicitos de Pedro. Gonzalo está encargado de realizar los negocios en Nicaragua junto con Fabio. Estados unidos manda un comunicado en donde asegura que el cartel de Medellin esta aliado con el grupo Sandinista de Nicaragua, y las pruebas son las fotos que tomo el piloto que trabaja para Pablo, esta noticia ya es de dominio público por que el periodico El Espectador ya lo ha publicado. Pablo sigue financiando al grupo guerrillero para el plan que tienen de tomarse el palacio de justicia, pero a la vez llama a un coronel de la policia para ponerlos sobre aviso de este hecho. El grupo guerrillero liderado por Norberto se toma el palacio de justicia, hasta alli lega la fuerza publica con tanques para tratar de retomar el edificio, este enfrentamiento dura hasta la noche en donde se ve un gran incendio en el edificio. Pablo esta un poco más tranquilo porque los expedientes de la extradicion y procesos penales en su contra, que reposaban en el interior del palacio quedaron destruidos. ‘Chili’ está en Estados Unidos contratando a unos hombres para que asesinen a Harry, el piloto que delato a Pablo con las fotos.
El grupo guerrillero se toma el Palacio de Justicia, quedando casi en ruinas, muriendo entre personal civil, policia, guerrilleros y los magistrados de la corte de Justicia. La vida de Harry el piloto esta en peligro de muerte.
Cap 18
Harry es asesinado, ahora ya no tienen al testigo clave para formalizar el proceso contra Pablo. La policia le tiende una trampa a Herbert pero el logra evadirlos antes de aterrizar y escapa. El juez Gustavo Zuluaga habla con la esposa de uno de los agentes de policia que mato Pablo para que responda ante la justicia. El coronel Jairo Jimenez es condecorado por el gobierno de los Estados Unidos por su lucha contra el narcotrafico en Colombia. Uno de los jueces que están llevando el caso del asesinato de Rodrigo Lara es asesinado por miembros del cartel, mientras que Zuluaga recibe una amenaza de muerte en su casa. Jairo esta detras de Marcos Herbert muy cerca de la finca donde este descansa con un grupo de policias listos para capturarlo, pero logra escaparse a tiempo en una lancha.
Varios jueces estan siendo asesinados por estar involucrados en el proceso penal de Pablo Escobar. Marcos Herbert logra escaparsele a la policia gracias a uno de los hombres de seguridad de Escobar.
KawaiiYakuza
27 Mar 2013, 15:39
Zilele trecute ma uitam aiurea pe tumblr, cand, de nicaieri si fara nicio legatura cu ce cuvant cheie am mentionat in cautare, vad o poza cu o tipa plinuta (Oasis fan) imbratisandu-se cu un tip sexy pe jumatate dezbracat. @_@ Imediat mi-a starnit interesul sa gasesc sursa. Este un mini serial britanic cu numele "My Fat, Mad Teenage Diary by Rae Earl" si-atunci m-a izbit! Britanicii fac cele mai neobisnuit de amuzante filme, ca si "Little Britain" de altfel.
Doar atat zic : uita-te la primul episod! I rest my case. :-B
sabinalin
03 Apr 2013, 11:28
"Dallas" merge mai departe chiar si fara simbolul J.R Ewing. In episoadele noua si zece ale sezonului doi se inmultesc elementele de thriiler, avem de-a face cu o explozie si cu o tentativa de crima. Se incearca probabil transformarea lui Harris Ryland in negativul pe care trebuie sa-l urasti de cum il vezi, un negativ dupa care sa-ti vina sa intri in televizor pentru a-l lua la palme. Oricat s-ar stradui Mitch Pillegi n-are nici pe departe charisma lui Larry Hagman...
sabinalin
09 Apr 2013, 12:07
S-a dus si al unsprezecelea spisod al sezonului doi din "Dallas", ne apropiem de final si, asa cum era firesc, tensiunea e tot mai mare. Cliff Barnes si Harris Ryland nu se dau in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile. Ce simpatic era uneori Cliff in seria originala, ce monstru a devenit acum... O vom revedea oare pe Pamela Barnes Ewing, pe ACEA Pamela? Se pare ca Victoria Principal a refuzat sa revina insa exista varianta( ce-i drept nu prea de luat in seama...) a unei alte actrite.]
sabinalin
16 Apr 2013, 11:46
" A call to arms" e titlul episodului 12 din sezonul doi al noului Dallas. De-acum e care pe care: in termen de 24 de ore ori castiga Cliff, ori "Ewing Enwrgies" supravietuieste. Tinand cont ca ar mai urma un sezon, ar trebui sa fie valabila varianta a doua...
AndreeaPops
18 Apr 2013, 15:15
Rezumatul episoadelor din Escobar din weekend-ul care urmeaza:
Ep. 22
Pablo se intalneste cu Crisanto care ii cere ajutorul pentru a rezolva o problemă pe care o are cu un ziarist care vrea să expună corupția, Pablo dandu-i informatorului Jorge sarcina de a-l ucide pe jurnalist.
Colonelul ii alerteaza pe Guillermo Cano si pe Niki despre planurile cartelului de a-l asasina, pentru ca acestia să fie precauți și sa sporeasca masurile de siguranța.
Jorge il ucide pe jurnalistul care il urmarea pe Crisanto. "Chili" si "mol" sunt gata de a-l asasina pe colonel, dar acesta este salvat prin schimbarea rutei pe care o parcurgea in mod obisnuit. Marino este responsabil de a avea grija de Yesenia pana ce situația ei se imbunatateste.
Pablo este supărat și dezamagit de comportamentul lui Marcos, motiv pentru care apeleaza la "mariachi", considerand ca cel mai bine este să-l omoare. Colonelul decide sa-si viziteze fratele care locuieste in afara orașului și sa se relaxeze, dar oamenii lui Pablo il urmaresc pentru a-si duce treaba la bun sfarsit.
"Chili" și "Topo" continua eforturile de a-l ucide pe colonelul Jimenez, dar au acestea au din nou un final complicat.
Ep.23
Pablo ii ordona lui Marino să-l asasineze pe Jorge, pentru că știe că acesta este un informator al poliției. Herbert este nelinistit, deoarece banuieste ca Pablo planuieste sa-l ucida, așa că le propune "Mariachi-lor" să se unească și sa-l ucide-l ei intai. "Chili" și "Topo" și sunt pregatiti sa acționeze imediat in ceea ce-l priveste pe colonel. Un ofițer de poliție il avertizeaza insa pe acesta ca viata sa este in pericol, astfel incat decide sa se intoarca la Bogotá.
"Mariachi" il viziteaza pe Pablo si il anunta ca Herbert intentioneaza sa-l ucida, dar ii explica foarte clar că dacă face ceva împotriva lui Herbert va avea probleme cu "Mariachi".
"Chili" și "Mole" continua sa-l urmareasca pe colonel, scapa de escorta lui Jimenez și isi indeplinesc misiunea.
Jorge este îngrijorat pentru că el știe că i se planuieste asasinatul, asa ca încearcă să plece, dar Gonzalo ii spune ca trebuie sa ramana la muncă, astfel încât nu poate părăsi ferma.
"Chili" și "Topo" il ucid pe colonelul Jiménez, astfel încât Marco poate sta liniștit.
Jorge isi face griji pentru viața lui, pentru că este în pericol de moarte.
sabinalin
23 Apr 2013, 15:14
Al treisprezecelea episod din sezonul doi al noului "Dallas" da senzatia ca, dupa lungi eforturi, Cliff pare sa fie foarte aproape de victorie. El va avea cu siguranta insa niste surprize si cea mai dura va veni de unde nici nu se asteapta... Ne pregatim pentru un final exploziv de sezon in care, se pare, vom afla cine l-a impuscat pe J.R. De asta data pentru totdeauna!
bremen1980
25 Apr 2013, 18:38
In urma cu doua zile am aflat si eu ca Grey din ''Grey 's Anatomy '' e o femeie si nu tipul ala cret ( pe care nu-l suport :-& ). Nu stiu ce m-a apucat dar am vazut 30 de minute din serialul asta si pot sa garantez ca e pe moarte . Am observat ca serialele sunt in coma atunci cand problemele personajelor ocupa mai multe minute fata de problemele de care ar trebui sa se ocupe eroii . Nu ma refer la sitcomuri care sunt din strat autoreferentiale ci la serialele despre doctori , politisti , avocati , s.a. In primele serii cazurile de care acestia se ocupa sunt importante dar pe masura ce serialul este supt / vlaguit mai importante devin problemele eroilor . Operatiile dificile pe care o doctorita le face sunt importante in primii ani ai unui serial dar in sezoane urmatoare devin marginale fata de viata sexuala lipsita de orgasme a respectivei dudui . Impuscauri si urmariri intrun serial politist in primele serii pentru ca apoi sa fim asaltati cu abuzurile de care a avut parte detectivul in copilarie sau de divortul care-i bate la usa .
In concluzie am ajuns la spartul targului la ''Anatomia lui Grey '' - pacientii sunt si ei pe acolo dar spitalul e zguduit de intrigi sexuale , divorturi , ceruri intre colegi , s.a. Parca ar fi Romania unde pacientii ii cam plictisesc pe doctori .
anaemona
16 Sep 2013, 23:46
Nu stiu ce e cu mine, am dat in boala serialelor. Nu mai vad filme aproape deloc, in schimb am revazut toate 5 sezoanele din The Mentalist. Cui nu i-a placut sa taca mai bine :D , astept sezonul 6 cu sufletul la gura, incepe acum, la sfirsitul lui septembrie. Am vazut de 2 ori cele 6 episoade din Sherlock, ultimele 2 chiar aseara :)) Nu mai spun cit ma aduc si englezii la disperare pentru ca fac sezoane de cite 3 episoade X( oricum, pina incepe sezonul 3 cred ca pot sa le mai vad pe astea de vreo 2 ori. Apoi vine Breaking Bad. Mda, nu credeam sa-nvat a muri vreodata... nu pot sa inteleg cum ii lasa inima sa-l termine. Pe asta nu cred sa-l revad prea curind, dar mi-a placut foarte mult, desi are citeva episoade prea lente, in care cam trag mita de coada iar Skyler, oh, din partea mea ar putea concura pentru cel mai enervant personaj creat vreodata, dar asta nu stiu daca e neaparat ceva rau, pentru ca serialul asta, exceptind violenta extrema, e probabil cel mai uman serial pe care l-am vazut pina acum.
Cam asta e, daca aveti ceva seriale mai vechi sau mai noi, acum, ca v-am spus cam ce-mi place, nu fiti sfiosi si recomandati-mi ce mai vedeti voi si credeti ca mi-ar place.
Ceva ce-as vrea sa revad, seria veche din Twilight Zone, inca n-am gasit-o nicaieri :(
MikkaelWolfganger
17 Sep 2013, 09:12
Twilight Zone era pe vplay pare-mi-se.Stiu ca am incercat sa ma uit eu la el mai acum 1 an si ceva si gasisem acolo niste episoade.Daca nu mai e pe vplay, cu siguranta Maria Sa torentul iti va veni in ajutor.Rabdare sa ai.
Si apropos de serialele britanice.Intotdeauna mi s-a parut ca baietii de pe insula fac seriale de un alt nivel fata de restul lumii.Inainte sa dadeau pe TVR2 tot felul de seriale BBC si de atunci am prins gustul .Chiar daca erau de duzina sau prea scurte sau neinteresante, ele aveau un farmec si un stil aparte care pe mine m-a prins din totdeauna.Acum incerc sa revad Hotel Babylon si Dr. Who.Pe primul il lasasem mort inca de pe vremea cand TVR a renuntat la il mai difuzeze, dar mi-am adus aminte acum,in vacanta de el.In ceea ce priveste Dr. Who, eu inca nu ma pot obisnui cu noul Doctor, nu ca m-ar fi dat pe spate Tennant cu interpretarea lui flamboaianta, dar era vechi si incepusem sa prind o oarecare afectiune fata de el.
Am terminat recent de vizionat Mad Men si ma declar totally mad about it :D asteptarea sezonului 7 (si ultimul de altfel) va fi pura tortura... E atat de magulitor pentru un spectator fidel cand auzi numele serialului preferat in diverse seriale sau lungmetraje; de exemplu in Orange is the new black o pereche trebuia sa urmareasca Mad Men impreuna, adica dupa ce iese ea din inchisoare, and well..he cheated; sau in Suits si The Good Wife se vorbeste despre Downton Abbey, o alta perla britanica alaturi de Sherlock. Apropo de productii britanice, mi-ar placea sa aud pareri despre Black Mirror, care mi se pare extraordinar(!); fiecare episod reprezinta un experiment in care se testeaza psihicul uman in urma unor schimbari tehnologice semnificative in societate.
Printre seriile americane subestimate pe care le-am urmarit cu nesat se numara Southland si Studio 60 on Sunset Strip, o drama politista gen End of Watch, respectiv o drama despre culisele unui show live de comedie. Ambele au fost anulate in ciuda calitatii scenariilor, but hey, life goes on. Din fericire creatorul Studio 60 nu s-a lasat impresionat de criticile rautacioase si a produs un alt serial superb de culise, si anume The Newsroom, de care am mai vorbit intr-un post de mai sus.
Dupa ce am ajuns la zi cu Mad Men am simtit nevoia unui alt serial cel putin la fel de bun, dar m-am multumit doar cu o miniserie (la fel de anulata 8-|), Political Animals; in rol de "Hillary Clinton", Sigourney Weaver, cu mare potential de castigatoare a unor premii.
Cand vine pofta de seriale, cu greu se mai opreste :|
P.S.: cado (http://www.youtube.com/watch?v=yXoILGnHnvM) :P
anaemona
17 Sep 2013, 20:42
MW, o sa il caut unde spui, mersi. O sa caut si Downton Abbey, chiar daca mi-a cam trecut cheful de Forsyte Saga si Familia Palliser.
Pepperita, m-a cucerit deja personajul principal. Cum sa nu-ti placa un serial cu un barbat asa de bine. Il stiu deja din 30 Rock, alt serial simpatic, dar nu de calibrul celor de care am scris. Nenea Baldovin se tine bine de tot si e actor din alta clasa, dialogurile sint bine scrise si mitraliate la foc continuu, dar nu-i decit un alt fel de Seinfeld.
charles
17 Sep 2013, 22:09
Skyler, oh, din partea mea ar putea concura pentru cel mai enervant personaj creat vreodata, dar asta nu stiu daca e neaparat ceva rau
http://www.nytimes.com/2013/08/24/opinion/i-have-a-character-issue.html?_r=0 ;)
Aici se incadreaza si emisiunile astea saptamanale, ca eu am o pasiune pentru "patru nunti si o provocare" :D
mfirma.ro - pagina de internet in 5 minute (http://mfirma.ro)
anaemona
20 Sep 2013, 21:04
charles, am citit pe sarite ce e scris in articolul ala. Mi se pare ca actrita se imbata cu apa rece. Eu nu vad personajul ei ca o femeie puternica, etc. Mai degraba il vad ca o ipocrita si din cauza asta ma enerveaza. Si nu e numai asta. Celelalte personaje le inteleg, mi se par viabile, Skyler e bulshitista serialului. Ea trebuie s-o traga la raspundere pe sora-sa pentru ca a calcat putin pe linga, dar nu asa cum ar face o sora normala, nu. Fazele care m-au enervat cel mai tare erau tacerile alea :)) Poate nu stiu eu ce-i aia casnicie, dar dupa ce esti casatorit cu un om de 16-17 ani, macar il asculti, orice ar fi facut. Asa cum am spus, personajul asta enervant e probabil facut special asa, dar poate l-ar fi putut face mai veridic, mai putin rigid, parca e reclama la mers in armata femeia asta. Si nici nu-mi place actrita, unde vede ea puterea, cu fata ei de martira?
Pepperita, am inceput sa vad Mad men. Inca nu ma pronunt :-?
A ajuns si Dexter, dupa 8 sezoane, la final. Dupa ce 11 episoade din sezonul 8 au fost intr-un oarecare masura previzibile, ultimele 10 -15 minute din episodul 12 a schimbat directia din scurt. Poate mi s-a parut mie, dar finalul si conversatia cu Harrison la telefon parca a lasat o portita deschisa.
MikkaelWolfganger
24 Sep 2013, 10:08
Am dat gata aseara 5 episoade din Spartacus:Blood and Sand.Ma depaseste fenomenul.CGI-uri prost executate(tribunele din Fifa 07 sunt mult mai convingatoare decat cele din serial), acting deficitar, scenarii simplute,dialoguri batoase,nuditate excesiva, atat masculina cat si feminina(ca deh publicul de ambele sexe trebuie satisfacut), violenta grupa mare si nu tocmai bine aruncata pe ecran.E practic un Gladiator, filmat ca 300, cu scenele de sex din Caligula.Ceea ce m-a deranjat mai tare, este ca serialul nu s-a obosit prea tare sa aduca ceva original,ci a preferat sa recicleze tot ce se putea recicla din filmele si serialele de gen.De la kill-uri, scene de lupta si pana la profiluri de personaje.
E un serial fara pretentii, care exploateaza, cum exploatau si romanii acum 2000 de ani, placerea nestavilita a publicului pentru sange si sex.Ofera exact ceea ce ofereau si romanii in arena,doar ca pe ecrane.O varianta mai matura a show-urilor de wrestling.
Cu toate astea,voi urmari seria pana la final.Sunt amator de balarii felul asta si desi nu le iert mecanismele idioate de atragere a publicului, ma distrez in limitele in care pot sa fac abstractie de toate chestiile enumerate mai sus.Pana la urma, luptele sunt faine, testosteronul curge in rauri,costumele sunt epice, femeile sunt frumoase si amorale, iar povestea nu solicita prea tare intelectul.Ce as putea dori mai mult pentru noptile de nesomn?
ghost90
25 Sep 2013, 21:13
Ma sa stii ca la inceput si mie asa mi s-a parut.Dar parca devine mai bun in timp si nu se bazeaza tot pe sex si violenta ca in primele episoade.Sa vezi dupa Blood and Sand, Gods of the Arena, este un fel de prequel chiar daca a fost realizat dupa.
MikkaelWolfganger
26 Sep 2013, 10:24
Dimpotriva.Mie mi se pare ca incepe sa devina din ce in ce mai slab cu trecerea timpului.Scade violenta, creste sexualitatea, apar personaje enervante, care apar la modul hai sa fim si noi pe aici, actorii si scenaristii incep sa isi dea prea tare silinta,iar serialul incepe a incerca sa se justifice.Nu, pur si simplu, nu.
Mentiuni:
Cineva sa o ucida pe tipa care o joaca pe Ilithya.E in top 5 cele mai enervante personaje pe care le-am vazut vreodata.Si nu neaparat din cauza personajului,ci si din cauza fetei actritei, stilului de interpretare si modului in care scenaristii o plaseaza prin serial.
Andy Whitfield joaca ca o leguma.Ce leguma...o las pe rvn sa aleaga :P.
Dottore-de departe singurul personaj pentru care am dezvoltat un pic de simpatie.
John Hannah- singurul actor cu norma intreaga din tot serialul.Are un personaj jucat ok.
Haldir,adica Glaber-prea putin afisat.Nu inteleg rationamenul.Cred ca prezenta lui ar fi intensificat mult mai mult conflictul lui cu Spartacus si l-ar fi facut mult mai interesant.Din pacate toata incrancenarea dintre cei doi e prost expusa.Ni se mai aduce aminte de el din cand in cand.
Aia de la efecte speciale, nu puteau sa aleaga 2,3 locatii si in afara studioului.Sunt penibile CGI-urile alea si e frustrant,mai ales ca Noua Zeelanda(acolo unde am inteles ca s-a filmat), are niste peisaje faine, din toate mediile climatice.Adica daca vor sa arate ca iarna pot sa o arda prin muntii Cook, daca vor sa arate nisip la greu pot sa se duca prin Rangipo, ma rog...minti inguste,blocate pe tehnica.
Muzica...2 melodii.Depind de stare.Pentru batai baga rock-ul ala ca sa sugereze cat de epica e lupta(ieftin),pentru sex baga muzica aia arabeasca pentru a sugera senzualitate(ieftin).Ceva mai mult munca pe zona asta nu cred ca ar fi stricat.
Am zambit cand am vazut putinii spercatori din tribune cum se destrabalau si ma gandeam la telespectatori.In fine, mai sunt ceva nemultumiri, de fapt mai sunt o groaza, dar imi e lene sa le mai scriu.
Concluzia finala:E printre cele mai slabe seriale pe care le-am vazut,la mare concurenta cu Merlin.Macar ala avea niste protagonisti simpatici.Asta nu are de nici unele.Termin asta seara ultimele episoade si dupa vreau sa il sterg din memorie,atat a mea cat si a pc-ului.Nu ma mai prinde nici dracu, pe la seriile urmatoare.Ma apuc de Freaks and Geeks.
Kriss_Kringle
26 Sep 2013, 13:57
Freaks and geeks e printre cele mai bune seriale facute vreodata.Pacat ca n-a trait decat un sezon. :(
MikkaelWolfganger
26 Sep 2013, 14:30
Am auzit si eu legenda.Il am pe laptop de o juma de an si tot ii zic ca ma apuc de el.Am obsedati pe la facultate care se inchina la replicile de pe acolo.E un fel de Biblie pentru cei care se misca in curentul asta de geeks.
anaemona
30 Sep 2013, 02:16
Pepperita, in sfirsit am verdictul la Mad men, imi place :) Primele episoade din sez 1 sind destul de lente, dar deja spre sfirsitul sezonului ajunsesem sa ma impacientez, cu ce-o sa se mai intimple :)) Oricum, jos palaria producatorilor pentru ca au reusit sa filmeze zeci de ore in care sa se fumeze aproape incontinuu :)) Trebuie sa fie o razbunare crunta pe normele care se pun in ziua de azi in legatura cu fumatul. Pe de alta parte sper ca actorii si-au luat suficiente sporuri de toxicitate :D Dar nu-i numai asta, imi place atmosfera aia, o atmosfera mai relaxata la lucru, cum eu n-am vazut in viata mea. Si nu ma refer la bauturile alcoolice care se consuma :)) inca o palma data capitalismului contemporan :P oamenii sint mai directi, isi permit sa-si apere pricipiile, chiar daca in final respecta regulile firmei. E adevarat ca e un domeniu de activitate la care eu n-am avut acces, dar ma gindesc ca macar o parte din oamenii care plac serialul asta, il plac si pentru ca arata niste relatii de lucru mai umane, chiar daca sint aplicate doar unor selectati. Gasesc interesante situatiile in care sint puse personajele, ex tipa care naste si nici nu se uita la copil si alte exemple. Desi nu se ataca anumite probleme morale in adincime, serialul e deasupra unui simplu entertainment si asta-mi place.
bremen1980
30 Sep 2013, 21:22
Nu mai am rabdare pentru seriale noi , dar in seara asta am vazut primul episod din " Hello Ladies " .Unul mai tocilar se da la cele mai frumoase tipe si ramane cu buzele umflate .Banuiesc ca o s-o tot dea in bara tot sezonul pana cand o sa taie si pretentii si o sa-si gaseasca o fata de treaba si de nivelul lui. Vom vedea .
https://www.youtube.com/watch?v=wPEYvhOL_dI&feature=youtube_gdata_player
7,5 / 10
MikkaelWolfganger
01 Oct 2013, 10:27
Iar am sarit Freaks and Geeks din schema si m-am apucat de Masters of Horror.O colectie de scurt-metraje horror, regizate de cei mai cunoscuti regizori de gen.Primele doua episoade nu au sarit prea tare in evidenta ,dar au fost suficiente pentru a ma convinge ca serialul merita o sansa.
Astfel, primul episod, Incident On and Off a Mountain Road, e regizat de Costarelli, tipul care a facut Phantasm.M-a dezamgit total.Aceeasi poveste cu o ratacita a soartii,fugarita printr-un zavoi de un criminal care semana izbitor cu Voldemort.Atmosfera exista,dar este stricata de actingul indoielnic al fugaritei,Apar si ceva twisturi cretinoide spre final, cand tipa ni se dezvaluie, ea insasi ca o criminala, super antrenata, care reuseste la cele 60 de kile sa omoare prin strangualare un mercenar de 90.Foarte credibil.Singurul punct pozitiv: o melodie pe care tipa o asculta in masina si pe care inca ma chinui sa aflu cum se numeste.
Al doilea episod, realizat de tipul cu Re-Animatorul.H.P. Lovecraft's Dream In The Witch House..Povestea: un student ia cu chirie o camera dintr-o casa bantuita de o vrajitoare.Vrajitoarea,insotita de un sobolan cu fata umana(foarte amuzant), incepe sa il uziteze pe student pentru sex si uciderea de bebelusi din vecini.Nu a fost cine stie ce, dar sobolanul ala a facut toti banii, iar finalul mi-a placut destul de mult.Plus ca nu am gasit prea multe cusururi de care sa ma iau.Pacatuieste ce-i drept prin simplitatea exagerata si CGI ieftin, dar per total..it was fun si m-am cam identificat cu studentul in cautare de chirie ieftina :)).
anaemona
28 Dec 2013, 18:48
In ultimul timp am devorat Mad Men, toate cele 6 sezoane, dupa care am trecut la Downton Abbey, telenovela combinatie de toate romanele romantice de succes scrise in Anglia, dar n-are cum sa nu-ti placa. Voi fi in pana de seriale dupa anul nou. Astept cu sufletul la gura Sherlock si cam atit. Nu stiu cum voi sta cu rabdarea sa ma apuc de alte seriale, dar daca stiti seriale vechi bune poate imi recomandati ceva. M-am saturat sa astept jumate de an sa apara noul sezon la X sau la Y.
Iti recomand House of Cards.
anaemona
07 Jan 2014, 16:23
Geary, mersi, pare interesant. Am vazut ca sint 2, una veche care nu are decit 4 episoade si cea noua cu Kevin Spacey.
Aseara am vazut primele 2 episoade din Doctor Who si parca m-am teleportat la gradinita. Se schimba ceva in urmatoarele? Primul Dr e simpaticut, il stiu din Cracker, dar gindul meu e la David Tennant numai ca nu cred ca rezist pina la seriile lui.
marillion
07 Jan 2014, 18:38
Dacă spui David Tennant, mă gândesc automat la Broadchurch, o miniserie UK în 8 episoade. Dacă nu ai văzut-o, nu ezita nicio secundă şi treci la acţiune! ;)
anaemona
07 Jan 2014, 20:47
S-a notat marillion, sper sa-l gasesc. Cind l-am cautat pe imdb am vazut ca celor care le-a placut asta le-a placut si Downton Abbey si Mad Men, guilty me :">
Eu n-am trecut de primul episod din Broadchurch, mi-a adus aminte prea mult de The Killing, care n-a fost decat un joc obositor de pinball 8-| poate ii voi da o sansa pe viitor ca tot imi plac Mad Men & Downton Abbey.
Recomand si eu House of Cards cu Spacey si plusez cu The Newsroom :D cel cu Jeff Daniels. L-am mai mentionat in postarile anterioare dar e o ocazie buna sa insist(!) and Black Mirror too :">
anaemona
07 Feb 2014, 01:49
Am terminat si House of Cards si Broadchurch. Mi-au placut amindoua. House of Cards cu tensiunea fantastica si viteza ametitoare cu care se desfasoara evenimentele iar Broadchurch aproape la extrema opusa, lent, ne obisnuieste treptat cu fiecare personaj pentru ca sa vina cu o lovitura de gratie. Acum le astept cuminte sa mai scoata restul episoadelor/sezoanelor.
Am vazut un episod din A youg doctor's notebook. E extrem de scurt si episodul si seria, dar e facut dupa scrieri de Bulgakov. Am murit de ris la primul episod. Daca sinteti in cautare de personaje ciudate, asta ar putea fi pe placul vostru.
Stie cineva daca apare sezonul 4 pentru Homeland ?
Steaua -Dinamo...cel mai tare film
chiba_florin
03 Sep 2014, 14:05
Mi-am adus aminte de niste seriale din copilarie ... Vizitatorul era parca unu si celalalt John Doe - in rol principal Dominic Purcell ! wow what a time ... :-? :-? :-?
casa_transimob
07 Sep 2014, 18:13
ce serial dragut mai e la tv acum pt fete??
Cine poate stii ce isi mai doresc fetele in ziua de azi....
Au inceput noile serii din Bordwalk Empire si The good wife, duminica seara la americani, lunea pe net pentru noi.
In octombrie se zice ca incepe Homeland, Downtown Abbey trebuia in Septembrie dar vad ca se amana, House of cards la anul.
Eu as mai recomanda Orange is the new black si Episodes.
Intre timp, a vazut cineva the Blacklist ?
P.S. Era sa uit, desigur astept si continuarea True detective de la anul. HBO nu da gres niciodata.
grotesQue
24 Sep 2014, 00:27
Downtown Abbey trebuia in Septembrie dar vad ca se amana
A inceput saptamana asta, noul sezon.
Tocmai am descoperit Peaky Blinders. Il recomand desi am vazut doar 2 episoade.
You'll have to watch It's Always Sunny.
Because of The Implication (https://www.youtube.com/watch?v=MZ1lc6KASWg)...
cosmin742000
22 Nov 2015, 14:01
Top 10 seriale si serii tv
1 L'onore e il rispetto
2 The Master and Margarita
3 Frasier
4 M.A.S.H.
5 Rome
6 Friends
7 THe big bang Theory
8 Poirot
9 Miss Marple
10 Prison Break
Am trecut pe aici sa recomand un serial, River cu Stellan Skarsgård si Nicola Walker, politist britanic. Doar sase episoade, merita sa bagati un ochi. Apropo, ochii Nicolei Walker merg la orice horror...
In rest fata de ultima postare, The affair, The leftovers, Bloodline, Rectify, Tut, Narcos, Gangland undercover.
Din lista de mai sus nu am vazut primele doua. Celelalte nu ar sta intr-un top 10 personal. Pentru mine primele doua sunt Breaking Bad si The Wire. Pana la zece se bat multe.
Eu n-am trecut de primul episod din Broadchurch, mi-a adus aminte prea mult de The Killing, care n-a fost decat un joc obositor de pinball 8-| poate ii voi da o sansa pe viitor ca tot imi plac Mad Men & Downton Abbey.
Recomand si eu House of Cards cu Spacey si plusez cu The Newsroom :D cel cu Jeff Daniels. L-am mai mentionat in postarile anterioare dar e o ocazie buna sa insist(!) and Black Mirror too :">
Am vazut si eu intre timp The killing, primele doua sezoane dupa care a m renuntat. Este incredibil cat au dat-o in bara si cate vieti au distrus aia ca sa gaseasca vinovatul. Definitia politistului, prost dar tenace.
anaemona
07 Dec 2015, 18:23
victor, bine te-am regasit.
The affair nu cred ca merita timpul investit. Am vazut primele 3 episoade si e o lalaiala de nu se poate. Are dinamica unui film minimalist, impinzit, mai mult in primul episod, cu niste scene sexi ca sa atraga spectatorii pe mai departe. Eu ma chinuiesc sa vad in continuare primul sezon, cit pot de rar sau poate chiar o sa ma grabesc sa scap mai repede de el si o sa scriu daca imi schimb parerea.
Am dat si eu peste River si o sa ma uit la el curind, ma bucur ca il recomanzi.
M-ar interesa serialele alea care se bat intre locurile 3 si 10, sa-mi mai vina si mie idei.
Fargo sezonul 2 e mult mai slab decit primul, dar ii dau timp, abia am vazut primele 2 episoade.
Ce m-a prins in ultimul timp e Blacklist. Mi-a placut mult de tot James Spader in tinerete, dar in Blacklist mi se pare ca da foarte putin din ce poate. In ciuda acestui fapt serialul e antrenant desi face concurenta tuturor supereroilor de la Rambo incoace, il accept asa cum e :). Ma enerveaza ticurile lui Spader din film si atitudinea de super James Bond dar imi place Ryan Eggold si-mi pare bine ca l-au resuscitat cu succes dupa starea critica :)) in care l-a adus nevasta-sa la sfirsitul primului sezon.
Mie Blacklist mi se pare un serial foarte slab. Sa il lasi pe TV in timp ce faci altceva, sa mai privesti din cand in cand. Nu zic ca nu joaca Spader bine dar....
Ai rabdare cu The affair, in seria a doua m-a prins de tot, Noah ca persoaj e dezvoltat in cu totul altceva decat il poti intrevedea din primele episoade.
Pentru restul top tenului meu concureaza cele clasice : The Sopranos, Oz, Six feet under, Mad men, Deadwood, Boardwalk empire, Twin Peaks, True detectives, Carnivale, The Tudors, Rome(da stiu e din lista de mai sus) plus Homeland, Boss, House of cards, Better call Saul, The fall, Justified
Game of thrones, un excelent serial, desi cu prea multe scene inutile de sex, plin de drame si rasturnari de situatie. Chiar mi-ar fi greu sa ii combat o plasare in top 10 avand in vedere ca exceleaza in entertainment(folosesc acest termen pentru ca americanii au facut din acest cuvant ceva imposibil de tradus in romana, divertisment,amuzament sau delectare imi pare prea putin). You know nothing Jon Snow….
P.S. Peste Blacklist ar fi The Americans
Nu vreau sa par abuziv dar tocami am vazut episodul 10 din sezonul 2 la The affair. Cred ca sesiunea la psiholog a lui Noah va deveni un reper in istoria serialelor. Pe langa scenariu interpretarea celor doi merita sa fie vazuta chiar separat. Regal !
bremen1980
08 Dec 2015, 20:52
Imi pare rau ca tocmai in ''epoca de aur a serialelor TV '' am urmarit tot mai putine asemenea productii . As da vina pe lipsa timpului sau a chefului , pe numarul prea numeros de seriale bune , s.a.m.d .
Mi-am stricat vederea la Dallas, BH 90210 , Salvati de Clopotel ,Baywatch , Feriti-va de magarus , Abracahalba si la alte minuni , dar n-am mai avut timp /chef de Dexter , Walking Dead , Breaking Bad ,Game of Thrones , Orange is the new black , etc.
Doar prima seria din True Detective am vazut-o , si mi-a placut .
Sunt curios daca se uita cineva la ' The Man in the High Castle '' . Am recitit cartea anul trecut si rezista destul de bine .
anaemona
08 Dec 2015, 21:44
victor, o sa ma uit pe lista ta. Mersi. Destul de multe nu le-am vazut. Eu foarte multi ani n-am vazut decit Seinfeld, Friends si Frasier. Mai de curind am inceput sa vad alte seriale.
Better call Saul mi s-a parut foarte bun, primul sezon. Abia il astept pe urmatorul. House of cards mi-au placut mai mult primele 2, mai putin al 3-lea.
Vad ca nu ai Fargo in nicio lista. Primul sezon e foarte bun. Detectiva/politista interpreteaza fantastic. Pe linga ceilalti actori mult mai cunoscuti, care sint extraordinari, ca de obicei.
Va mai recomand o miniserie de 5 episoade, nu cred ca vor face continuare : Doctor Foster.
omudindulap
10 Jan 2016, 15:32
Anul trecut am avut ceva timp liber pe care l-am consumat vizionand vreo 20 seriale (or more, inclusiv Seinfeld integral), dintre care as recomanda:
Comedii destepte, neconventionale si politically incorrect: Louie (https://www.youtube.com/watch?v=ax9ewlkKXt8), Transparent (https://www.youtube.com/watch?v=yawvtaFwfZs), Catastrophe (https://www.youtube.com/watch?v=bfccan1k2_4), Veep (https://www.youtube.com/watch?v=ZUnAbwaDYr0)
Cu gangsteri: Narcos (https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU) (portetizarea lui Pablo Escobar), Gomorra (https://www.youtube.com/watch?v=FsMnW43n3AI) (dupa lung metrajul omonim), Peaky Blinders (https://www.youtube.com/watch?v=EM12mcTEI88) (Cilian Murpy, Tom Hardy si coloana sonora Nick Cave, ce mai vrei?)
Criminalistice: Code of a Killer (https://www.youtube.com/watch?v=IRLcc-6pAWc), The Missing (https://www.youtube.com/watch?v=ZckelFuUC3o), The Fall (https://www.youtube.com/watch?v=dyFrBC1rAcg), Happy Valley (https://www.youtube.com/watch?v=G_YjBW5YWvI), Mannaveiðar (https://www.youtube.com/watch?v=7yLKJlu6zFQ)
Altele: Fargo, Mr Robot, Real Humans (https://www.youtube.com/watch?v=iwh3xxozlZs), Show Me a Hero (https://www.youtube.com/watch?v=V6w6i3yal6g), Treme (https://www.youtube.com/watch?v=MbhMoeZMuW4) (scenaristii lui The Wire, surprinde viata post-Katrina in New Orleans - foarte realist, slow paced, un regal pt fanii jazzului clasic, de la mama lui)
anaemona
15 Jan 2016, 23:09
Mersi de recomandarile tale, omule. Acum, vreau doar sa spun ca Fargo, sezonul 2, dupa ce a trecut de episodul 2, mi s-a parut chiar mai bun decit primul sezon. Am gresit tare de tot cind am spus ca e mai slab, dar, in apararea mea, am spus-o doar pentru ca era prea la inceput si desi au aparut multe cadavre chiar din primul episod, partea psihologica a fost aproape absenta. Lucrurile au stat aproape pe dos mai tirziu si personajele lui Peggy si Ed au fost cireasa de pe tort. N-am vazut nimic din ce a fost nominalizat la Globes, pentru Kristen, chiar sint curioasa, cum a jucat Lady Gaga, de a cistigat? Doar ca eu n-o sa ma uit la seria aia, poate se indura altcineva sa-mi spuna cit a fost de buna.
Acum cind am citit nominalizarile si premiile la Globes, wow! Mr robot a luat jocul tronurilor. Cred ca e cazul sa-l vad.
bremen1980
24 Jan 2016, 15:10
Sunt curios de ce-o sa-i poata pielea acestui serial reconditionat .
http://xfilescountdown.com/
Nu am fost impresionat de primul episod. Imi aduc aminte de cele trecute cand actiunea se derula lent si atmosfera era un factor important in prezentarea povestii. Acum a fost ca o furtuna in care s-au prezentat o gramada de informatii in rafale, pe fast forward, recapitulari la gramada cu lucruri noi.... Sa vedem ce urmeaza. Scully nu a fost de loc convingatoare.
anaemona
05 Feb 2016, 18:30
Am vazut primul episod din Mr Robot. Foarte dragut. It's a sweet SF movie. :)
carmenas
13 Feb 2016, 03:37
The Mentalist
Breaking Bad
Twin Peaks
Star Trek
Dexter
Prison Break
Game of Thrones
M.A.S.H.
Lie to me
House of Cards
Ordinea lor nu este chiar foarte stricta pt ca mi-au placut toate si imi e greu sa le clasific obiectiv.
anaemona
12 Apr 2016, 15:46
Tocmai am descoperit Peaky Blinders. Il recomand desi am vazut doar 2 episoade.
Astazi am dat si eu peste recomandarea ta, victor. Am ramas iarasi fara seriale :)) GofT nu prea ma mai preocupa, ultimul sezon a fost sub asteptari, HofC, nici ala nu a stralucit. True Detective si Fargo au fost la fel de bune, desi TD, nu, la inaltimea lui Woody si Matthew nu s-a putut ajunge, desi Vince e extrem de inalt. Urmaresc Better call Saul si-mi place, in continuare. Sint bune filmarile si tempo-ul actiunii. Mike din film, politistul pensionat, face cam 75% din serial.
Vede cineva The path? Cum vi se pare? Nu am vazut nimic, astept sa fie recomandat.
Ah, si n-am amintit de partea mea romantico-imperiala, pling cu lacrimi :(( , pentru ca s-a terminat Downton, sper sa apara ceva nou din aceeasi epoca, Mr Selfridge e doar o jucarioara, dar intrigile au fost multiple si s-au desfasurat cu viteza unei curse de formula 1, ca sa nu mai spun ca aproape in fiecare episod a murit un "greu" al serialului, omoara-i dra** ca si mie-mi place.
Poate pentru momente de plictiseala ar fi Bosch, un politist de moda veche. Am inceput The honuorable woman, primul episod promite si Billions ca imi place Paul Giamati.
Am renuntat la noul X Files dupa 2 episoade.
Partea buna e ca a inceput ultimul sezon din Banshee si noul sezon din The Americans.
In continuare insa imi lipseste o comedie buna, Modern family nu imi place deloc. M-am destins un pic cu Galavant dar vreau mai mult, mult mai mult.
anaemona
13 Apr 2016, 19:23
Am rezistat la 20 de minute de Bosch, nu cred ca-l mai incerc. Mai degraba Castle - am vazut un episod, e bun doar ca sa-l comentezi, daca ai cu cine, deci e recomandabil pentru buna dispozitie.
Am vazut afisul de la Billions si desi imi place Giamatti, nu ma tenteaza deloc. victor, poate scrii citeva cuvinte despre el, daca ai chef si timp.
Nu cunosc nici Banshee nici The Americans, daca ramin in pana, dupa Saul si Peaky Blinders poate le incerc.
Nu inteleg cum am facut trecerea de la filme la seriale. Trecere, vorba vine, ca voi aprecia intodeauna un film bun. Unde sunt timpurile cand vedeam un serial numai pentru ca era seara la tv, la sfarsitul unei zile obositoare, numai pentru a ma mai destine un pic, ca nu aveam dispozitia sa vad un film bun dar greu pentru o minte ce tindea doar la conversatii frivole udate din plin cu sprit….
Sa nu ma intelegi gresit, nu devorez filme europene de substanta dar nici nu ocolesc ceea ce recomanda criticii sau forumistii impatimiti pe aici.
Serialele au parcurs un drum lung, de la un Murder she wrote sau Colombo la Breaking bad sau Mad men. Ce face diferenta ? In opinia mea scenariul. Actori buni au fost intodeauna. La fel ca in muzica, voci bune sunt peste tot, melodia face diferenta. Probabil au inceput tot mai multi scenaristi sa observe potentialul unui serial de 100 episoade fata de un film de 2 ore.
La fel si cu Billions. Tema de actualitate, piata de capital, cu vulturii si prada lor, cu cei ce fac bani la limita sau peste legalului, cu cei ce vor sa ii prinda sau vor doar sa faca o cariera din asta, un subiect de actualitate. O dezvoltare hollywoodiana cu rasturnari de situatie, dar in primul rand un scenariu bun. Un Paul Giamatti in nota obisnuita, un Damien Lewis care nu m-a convins si Maggie Siff care mi-a placut in rolul pasager din Mad men si poate o sa imi fac timp pentru Sons of anarchy.
Nu cred ca trebuie sa mergi mai departe daca nu te-a atras din prima. Ai atatea variante…. Desi daca ma luam dupa un astfel de sfat nu continuam cu The affair care mi-a placut mai mult in sezonul 2.
Am rezistat la 20 de minute de Bosch,.......
Inteleg, americanii au un stil plin de clisee care au devenit obositoare.
Poate te atrage atunci stilul englez, BBC-ul nu da gres. Recomand Line of duty care tocmai a avut ultimul episod.
Si abia astept sa imi fac timp pentru The shadow line, o miniserie despre care citesc numai de bine.
sigalia
09 Jun 2016, 22:13
Ah, si n-am amintit de partea mea romantico-imperiala, pling cu lacrimi :(( , pentru ca s-a terminat Downton, sper sa apara ceva nou din aceeasi epoca
anaemona, si eu am patit-o cu “Downton Abbey” exact la fel :)) .In faza acuta am incercat tot felul de inlocuitori,pana am picat pe “The Durrells” (2016), care desi nu e de aceeasi factura, mi s-a parut mai satisfacator chiar.
https://www.youtube.com/watch?v=wHFPoTkLpTM
Cadrul e vintage-eco, dar scenariul e nostim, plin de nerv si de umor,personajele bine de tot confectionate,fiecare mizeaza pe un “ceva” de care e imposibil sa nu te atasezi.
Familia,iubirea,comunitatea,micile si marile probleme ale existentei cotidiene,farmecul vietii la fiecare varsta si in orice conditie sociala– toate intr-un cocktail spumos,super-delectabil.Cel mai mult mi-a placut duiosia cu care sunt privite toate acestea.
Nu bag mana in foc ca ar placea oricui, pe mine insa m-a prins :)
https://www.youtube.com/watch?v=6l0ysM6wuks
Nu mai stiu daca a recomandat cineva pe aici Bloodline. Saga unei familii, actiunea este foarte lenta insa bine gradata exponential catre finalul sezonului, distributie buna cu prestatii pe masura, cu nume mari precum Sisy Spacek sau Sam Shepard sau mai putin mari precum Kyle Chandler, David Zayas, Cloe Sevigny, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini si preferata mea Andrea Riseborough. Vad ca are si pe IMDB nota buna(in caz ca asta conteaza). Va recomand, nu veti fi dezamagiti.
P.S. Am vazut si eu Durrells si mi-a placut. Reconfortant, cu prestatii foarte bune, mai ales pustiulica pe care l-am remarcat si in Mr Holmes. Apropo de asta, eu de exemplu daca nu vad vreo recomandare pentru un serial caut in functie de actori pe unde au mai jucat. Asa incat daca va place Keeley Hawes va recomand inca o data Line of duty.
anaemona
08 Aug 2016, 17:23
Am ajuns sa nu mai vad nici seriale, oricum, sa nu vad macar un episod pe zi. Tot ce e la TV mi se pare din ce in ce mai mult o diversiune, ma refer la ce apare nou. Totul te rupe de realitate. Mi se pare din ce in ce mai greu sa sapi dupa altceva, pentru ca ceea ce ti se ofera pe tava e atit de superficial. Desi nu e serial, aseara am avut o dezamagire majora, un film cu Bradley Cooper si alte nume mai sonore, gen Alec Baldwin si Bill Murray - e greu de crezut ca un astfel de scenariu trece orice test si ajunge in filmare - o poveste care nu spune nimic, un amalgam de la indigeni din Hawai pina la chinezii care incearca sa fure secretele americanilor, culminind cu armata e buna si trebuie sa-i ajutam pe adolescentii din Noua Guinee sa isi dea intilniri amoroase (singura faza care mi-a placut, aluzie la FB care ofera internet gratis in nu stiu ce tari sarace, sa-si poata face tinerii conturi).
Dar trecind de la filmul asta de doi bani, Aloha, mi-au venit in cap serialele la care ma uit. Mai toate, daca nu-s cu politisti, seriale care, dupa mine, detin primul loc in temele pe care se fac seriale, atunci sint cu politica si nu orice politica, ci cu conspiratii la nivel cit se poate de ridicat sau cu criminali, unde apar evident si politisti, dar nu-s in prim plan. Ma intreb cum se ajunge la temele astea si cum am ajuns sa vad mai mult seriale din astea, pentru ca poate exista multe alte teme, dar ori n-au actori destul de buni, ori sint niste siroape, ori sint mult mai penibile decit astea, care au actiune, plus ceva povesti pe plan secundar cit de cit inteligente si care te tin in priza.
Sincer, nu am idee ce as vrea sa vad intr-un serial. Imi vine in minte Om bogat, om sarac, vazut in copilarie, nu cred ca vreau sa amintesc Dallas, dar imi amintesc alte citeva seriale englezesti, tot mai vechi, unul cu 2 surori care deschid o casa de moda, unul cu un tip care era inginer de aviatie si se apuca de construit barci. Nu amintesc nici serialele de epoca, alea sint pentru romantice ca mine. Serialele astea care erau altceva decit actiune, violenta, bineinteles ca anesteziau si ele in alt fel si mai toate, cu exceptia Omului bogat/sarac, au fost foarte atractive doar la inceput, in perioadele de zbatere ale personajelor - dupa instalarea unei rutini si atingerea unei sigurante materiale toate serialele astea isi pierd farmecul pentru mine, pentru ca tot ce le ramine sint intrigi de salon. Oricum, ce vreau sa spun, e ca daca acum 20 de ani am vazut niste seriale pe teme sociale, oarecum facind parte din viata de zi cu zi, acum, desi poate exista nu le-am descoperit, in schimb am descoperit multe pe tema asta criminal-politist, care nu pot spune ca nu mi-au placut, dar sint prea multe si nu am o balanta cu ceva realist realizat intr-un mod interesant.
Intrebarea mea e: de ce sint atit de multe seriale politiste?
Si ca sa ramin tot la tema asta, ultimul serial la care ma uit e StanLee'a Lucky man - englezesc - politist - dar e facut cam pe calapodul serialelor americane, actiunea se deruleaza rapid, sint scene spectaculoase, se introduc multe personaje. Nu e rau, dar altceva n-am mai gasit sa ma uit in ultimul timp. Bloodline, pe care l-a mentionat victor l-am incercat, am vazut primele 3-4 episoade, lent tare, atit de lent ca am senzatia ca ma tortureaza incet :) o sa ma mai uit la el doar cind sint cu mintea amortita, dupa o zi grea, atunci poate mi se va parea antrenant :)
1MicuCelUmilSiViril
15 Aug 2016, 14:07
Recent cineva a facut o subtitrare in romana pentru un episod al seriei a doua din Fawlty Towers. Multumim! Lucrul e de laudat pentru ca e unul din cele mai bune seriale de comedie.
anaemona
20 Aug 2016, 03:48
1Micu, daca esti interesat de subtitrarea in romana la Fawlty towers spune-mi, doar ca trebuie sa-mi dai fisierele subtitrarilor in engleza, pentru ca eu nu le am. Evident e unul din cele mai bune seriale de comedie. Dar un serial foarte bun de comedie e si 30Rock. Daca nu l-ai vazut ti-l recomand.
Am terminat sezonul 1 din Stan Lee's Lucky man - a fost din ce in ce mai bun, dupa primele 2 episoade, dupa care a avut un mic declin la ultimul episod, dar pe ansamblu e un serial bun. Ii astept sezonul 2. In curind ma apuc de Mr Robot, sezonul 2. Deocamdata revad sezonul 1. Primul episod din sezonul 1 e de departe cel mai bun din tot sezonul. Abia astept sa vad sezonul 2.
Ah, un serial de care m-am apucat, din plictiseala, e Boston Legal. E ceva mai vechi si n-am vazut decit vreo 5 episoade. E cu James Spader intr-un rol care l-a ajutat sa-si cizeleze rolul din The blacklist. Boston Legal are glumite dragute, pe alocuri si poate va deveni si ceva mai profund in privinta ideilor pe care vrea sa le scoata in fata, dar deocamdata, ce-am vazut, nu m-a atras sa-l vad cap-coada. Are un montaj atit de enervant, iti baga niste imagini succedate rapid, cu cladiri din Boston pe niste acorduri stridente, gen niste seriale mai vechi, anii 70 - e atit de pueril.
In cazul ca mai e cineva pe aici, va recomand Patriot, comedie neagra de cea mai buna caliate. imi era dor de mult de ras credeam ca astia de la Hollywood nu mai sunt in stare.
P.S. Au lasta loc de sezonul 2!
anaemona
09 May 2017, 21:58
victor, noi doi ce-am mai ramas aici. Eu am inceput sa vad seriale pe piine, cum s-ar zice. Nu mai am rabdare de filme si nici timp, de fapt. Un film cere o anumita stare de spirit, 2-3 ore linistite, un pahar cu vin sau un ceai fierbinte. Eu abia ma string de pe drumuri la 10 noaptea si cu singura energie ramasa ma uit la 40-50 de minute de light entertainment. Bine, ca nu-i tot timpul light, de pilda Goliath n-a fost light deloc, dar e vorba ca mai mult de o ora, max o ora si jumate nu mai pot sta in fata televizorului.
Vroiam sa recomand, cui gaseste si e dornic de asa ceva; unul dintre cele mai ingenioase seriale vazute de mine, comedie, pe deasupra, adica super greu de realizat, cu dialoguri savuroase mitraliate ca nu ai timp sa le prinzi din zbor: Pushing daisies. Da, nu e pentru toata lumea, posibil sa nu va placa, daca nu va place umorul negru, satira combinate cu floricele si culori pastelate, dar tocmai asta e farmecul serialului. Din pacate l-au ingropat de tinar, dupa numai 2 sezoane - cred ca o sa le scriu, nici nu stiu unde, oricum daca Arrested development vi s-a parut bun, Pushing daisies e undeva intr-un norisor albastru fata de el, diferite, dar oarecum asemanatoare, din cauza asta l-am adus in discutie. Si pentru ca am o presimtire ca acest serial nu a ajuns la publicul care trebuie, atunci cind a rulat el, din cauza asta nici nu a avut succesul pe care l-ar fi meritat.
victor_homescu
21 Sep 2017, 13:47
GAME OF THRONES. Sezonul 7 al serialului Urzeala Tronurilor s-a încheiat după un episod cu final incendiar care ne va ține în tensiune mai bine de un an! Sezonul 8 ar urma să debuteze cel mai devreme în luna octombrie a anului viitor, însă există riscul ca premiera să se amâne până la începutul lui 2019.
https://www.youtube.com/watch?v=t303-tRHn0w
https://www.youtube.com/watch?v=s6ER15Zc1JY
http://www.imdb.com/title/tt0944947/?ref_=ttep_ep_tt
victor_homescu
25 Sep 2017, 18:21
Anaemona,in special,pantru tine,avand in vedere ce-ti permite programul,sa mai poti urmari (eu,fac la fel de foarte mult timp,mananc seriale pe paine).Mai jos propun:
Cateva seriale bune de la Carturesti,pe suport real;
Agatha Christie's Marple
Downton Abbey - The Complete Collection
Sherlock - The Abominable Bride
The Sopranos - Series 6 Part 1
Twin Peaks - Definitive Gold Box Edition
de DAVID LYNCH, MARK FROST
24 - Season 1-8 and Redemption
Urzeala Tronurilor Sezonul 6 / Game of Thrones Season 6
Blacklist - Sezonul 1 / Blacklist - Season 1 - 6 DVD Box Set
Detectivii din Louisiana
Culisele puterii
John Adams
Masters of Sex
Dinastia Tudorilor
Imperiul din Atlantic City
razvan_mihai_paraschiv
30 Sep 2017, 15:19
Hai sa vorbim putin si de serialele de pe micul ecran.
Dupa cum ati observat, oferta din ultima vreme este destul de saraca. A trecut vremea cind ProTV ne invada cu show-uri unul mai ca lumea ca altul.
Dar si acum sint destule seriale care merita luate in atentie - am sau nu dreptate?
Lider - cred eu - e HBO.
MIND OF THE MARRIED MAN - din pacate s-a terminat prima serie, dar mai ales SIX FEET UNDER - un serial super, produs de Alan Ball, in SUA deja se urmareste seria a treia, noi inca n-am vazut-o decit pe prima. Speram sa revina curind.
Si simbata asta avem primul episod din SEX AND THE CITY.
La ProTV singurul ce - cred eu - merita mentionat e ALIAS, luni seara. Chiar daca unele scene sint cam stupide, serialul are ritm, e bine regizat, montat, etc, si cred ca e singurul din acest moment de la televiziunile romanesti pe care il urmaresc constant.
In rest, WITCHBLADE, SMALLVILLE etc. nu merita mentionate.
TVR a dat lovitura cu CSI - CRIMINALISTII, un show super, cred ca cel mai bun crime-show de pina acum. Din pacate, ora e nepotrivita - vineri seara - cind eu personal, ori sint plecat, ori mai uit la vreun film.
Si Prima are cu ce se mindri: 24 - un serial excelent, alert, original, etc. A fost simbata la 8, din aceasta saptamina l-au mutat la 10, ceea ce e oricum mai bine. Restul ofertelor Prima - de ex: MUTANT X - nu merita mentionate.
Mai ramine Antena 1, la care a fost PARTY OF FIVE, dar din motive neintelese de mine, a fost intrerupt dupa nici un sfert din episoade. Mai e AS IF, seara tirziu, dar nu prea imi place.
Voi ce credeti?
Mi-a scapat ceva?
Trebuie sa recunoastem ca a fost un film extraordinar.
rent a car bucuresti (http://www.rent-a-car-otopeni.ro)
victor_homescu
01 Oct 2017, 20:25
- in toamna asta,la AXN - se difuzeaza un serial foarte bun si longeviv (2005-2017,12 sezoane).O scurta prezentare a serie - BONES :
Producătorul serialului, Kathy Reichs, care este și autorul poveștilor de unde își ia inspirația show-ul, cu formație profesională de antropolog, la rândul ei, spune: “Oasele pot spune o întreagă poveste despre stilul de viață al victimei: de la vârstă și sex, până la istoria familiei sale, iar misterele din jurul crimelor sunt cel mai distractiv de rezolvat. Mai ales când ai la dispoziție doar oase pentru a găsi soluția.”
Povestea îi are în centru pe Temperance „Bones” Brennan (Emily Deschanel), antropolog criminalist la Institutul Jeffersonian din Washington, şi partenerul ei, Seeley Booth (David Boreanaz), agent FBI, care lucrează episod de episod la elucidarea misterului crimei din spatele unor rămăşiţe umane. Din echipă mai fac parte Camille Saroyan (Tamara Taylor), şefa diviziei de criminalistică şi patolog, Jack Hodgins (T. J. Thyne), entomolog şi obsedat de teoria conspiraţiei, Angela Montenegro (Michaela Conlin), artistă, dar care se ocupă cu reconstrucţia cranio-facială şi simularea prin holograme 3D a diverselor ipoteze legate de modul cum a avut loc o crimă, şi, nu în ultimul rând, Lance Sweets (John Francis Daley), psiholog care îi analizează atât pe cei suspectaţi de omor, cât şi pe membrii echipei.
Pe lângă faptul că beneficiază de acting de super-calitate și de personaje pe cât de diferite, pe atât de atractive pentru public, Bones se poate lăuda cu povești pline de suspans și umor, pe alocuri presărate cu dramă și romantism și un soundtrack de excelenta calitate.. Cea mai importantă piesă a unui serial o reprezintă scenariul, degeaba ai cei mai premiați și populari actori dacă poveștile sunt plictisitoare și lipsite de originalitate; dar nu trebuie neglijați nici actorii, ei sunt soldații din primul rând, cei cu care noi intrăm în contact și ne influențează din primul moment: să închidem episodul sau să-l urmărim până la capăt.
Brennan (alias Bones) este un cunoscut antropolog ce lucrează la Institutul Jeffersonian din Washington D.C., o tipă absolut genială când vine vorba de rezolvarea misterioaselor omucideri, dar inocenta când e vorba de recunoașterea diferitelor sentimente sau manifestări afectuoase și Booth, un fost lunetist, acum agent special FBI, dotat cu un instinct excelent și o capacitate uluitoare de a depista motivele crimelor și pe infractori.Chimia dintre actori este naturală, dialogurile nu sunt forţate şi sunt presărate cu replici tăioase şi glume jucăuşe, amănunte care nu trec neobservate de spectator.
Deși e un serial în care fiecare episod ne prezintă un caz nou, scenariștii au avut grijă să creeze cam la fiecare sezon un psihopat care nu-i prins din prima și le face zile fripte lui Bones și Booth.,aparand in mai multe episoade,sporind marja de suspans si mister.Totul face parte dintr-un scenariu scris de niște oameni foarte iscusiți, conștienți de importanța originalității poveștilor și conexiunilor dintre ele.
Echipa lui Bones este formată din veritabili specialisti. Mai târziu, in desfasurarea seriei,mai apar,minunatul doctor Lance Sweets (John Francis – Daley) și fermecătoarea Camille Saroy.
Difuzat la noi de AXN, serialul „Bones”/„Cititorii de oase” se va termina odată cu cel de-al 12-lea sezon, scrie mashable.com.
Un serial de urmarit.
anaemona
17 Oct 2017, 20:54
victor_homescu, multumesc - multe din lista ta le-am vazut dar de altele nici macar nu am auzit pina acum.
Agatha Christie's Marple - de mult nu m-am gindit la asa ceva
Downton Abbey - The Complete Collection - cu adevarat pe placul meu, desi ultimele sezoane n-au fost la fel de bune ca inceputul
Sherlock - The Abominable Bride - s-a cam prostit si Sherlock - nu stiu ce i-a mai ramas, nici nu l-am vazut pe ultimul
The Sopranos - Series 6 Part 1 - asta e o lacuna, dar nu stiu de unde sa-l incep, n-am acum rabdare de povesti cu godfathers - daca e asemanator, nici macar nu stiu
Twin Peaks - Definitive Gold Box Edition
de DAVID LYNCH, MARK FROST - alt serial care pare atractiv, cel nou, si totusi nu i-am dat atentie, inca
24 - Season 1-8 and Redemption - nu stiu nimic de el
Urzeala Tronurilor Sezonul 6 / Game of Thrones Season 6 - am vazut doar primele 5 sezoane, deja ma plictiseste. Si n-am citit decit prima carte, prea multe personaje
Blacklist - Sezonul 1 / Blacklist - Season 1 - 6 DVD Box Set - abia a inceput sezonul 5 - imi place James Spader, serialul devine repetitiv si plictisitor
Detectivii din Louisiana - banuiesc ca e True Detectives - primul sezon a fost foarte bun si al doilea bunicel
Culisele puterii - bun la inceput, apoi nu l-am mai urmarit
John Adams - pare interesant dar nu prea am rabdare de seriale istorice
Masters of Sex - prima data cind aud de el, pare interesant
Dinastia Tudorilor
Imperiul din Atlantic City - care e titlul in engleza?
anaemona
17 Oct 2017, 21:12
Mersi White, am vazut primul episod. Nu zic ca n-a fost bun, dar nu am rabdare de povesti imbirligate.
Ce am vazut in ultimul timp si mi-a placut.
The good place - aveam nevoie de ceva comic - daca mai stiti ceva asemanator, comediile bune sit cel mai greu de scris si de gasit
Silicon valley - haha! Abia acum l-am descoperit si l-am vazut cap-coada, cite 3-4 episoade pe zi de 2 ori. As putea sa-l vad si a treia oara, dar ii dau putin timp, sa se mai asterne ceva praf pe creierul obosit
Ozark - f. bun
Top of the lake - doar primul sezon - ce surpriza sa gasesc una din regizoarele mele preferate intr-o noua postura. Sezonul 1 a fost foarte bun, dar n-am idee ce poate sa mai spuna in al doilea
Handmaid's tale - ideea ma deprima cumplit, dar serialul e bine facut - l-am si intrerupt dupa vreo 5 episoade, o sa-l reiau cind pot sa ma uit ziua la el, deocamdata, nu
Imi pare rau ca nu stiu mai multe seriale nordice sau alte natii - m-am plictisit si de seriale americane si politiste, dar macar nordicii fac cu totul alt fel de filme politiste.
Jordskott - sper ca am scris bine
The salamander - sper sa apara al doilea sezon, deja au trecut 5 ani de la primul
Tot de curind am vazut un asa sirop, dar mi-a mers la suflet, dupa ororile din Handsmaid - North and South - nu are decit 4 episoade, dar da diabet :)) pina una alta, genul asta de zahar imi face bine ;)
Si eu am vazut doar primele 3 sezoane, nu sunt bun la finalizari sau cum se spune 8-| Dar merita si asta si, mai ales, Sopranos cred ca ultimul sezon e cel mai bun. Si ultimul episod e cel mai bun. Si ultima scena e cea mai tare 8-|
victor_homescu
17 Oct 2017, 21:58
Ana - o comedie draguta.de relaxare - o serie mai veche,dar incep cu el pentru ca 3 sezoane sunt pe dvd original CHUCK/2007-2012(am eu ceva cu cele reale,au alta calitate,video,audio,iar de subtitrare nu mai vorbesc).
- Outlander/straina - 2014,dar prima data sa-l ai la zi/daca esti o fire romantica,e bun/are de toate/toate colegele mele mi l-au cerut.Cu cartea alaturi,face casa buna in colectie.
- Poldark - seria noua/cunosti subiectul/serialul cel vechi - si eu il doresc dar e greu de gasit.
- Nobila Casa/cu Pierce Brosnan - e o incantare
- asta din urma e lung de tot dar inainte trebuie sa-l ai integral/se gaseste sigur si bine tradus/REVENGE/9 sezoane.E interesant,are o intriga buna,chiar daca o sa spuna multi ca o da-n telenovela.Mie mi-a placut/2-3 episoade pe zi.
- Versailles/2015,e si filmul artistic din 2015 pe dvd .Reign e de vazut.
= Forever,e relaxant,Event/strainii printre noi,Mesagerul noptii-nu-i comedie,dar un thriller intens/si nu e lung,Tabu si Tyrant-asta e mai greoi,dar stii cum e obiceiurile si cultura orientală.Interesant..
Banshee - Scenariu deștept, actori bun, multa violență și mult sex.
Recomand cu toată dragostea.
victor_homescu
02 Nov 2017, 07:23
Klondike/2014
Klondike” îi are în distribuție,printre altii, pe Richard Madden ,Abbie Cornish sau Sam Shepard (nominalizat la Oscar in The Right Stuff).
Crima abunda si face parte din peisaj.
O serie care impresioneaza,nu atat prin scenariu sau efecte vizuale,cat,mai ales,prin realism.
Trailler - https://www.youtube.com/watch?v=xfCMAdVE6VI
carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 08:08
Intr-adevar "Maddie si David" a fost un serial bun, cu de toate, si in perioada de inceput de drum al unor viitori actori celebri.
carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 08:11
Imi aduc aminte cu nostalgie de putinele seriale care mai ierau difuzate in vechiul regim, si care ne umplea sufletul de bucurie cu fiecare episod...!
carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 08:14
Ce serial, "Mostenirea familie Guldenburg", o realizare care pe mine ma face sa ma intreb si-acum, cum de a scapat filtrului comunist...(?)
carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 08:17
Imi mai aduc aminte de un serial, parca numit "UFO", sf si de anticipatie si care mie mi-a placut foarte mult.
carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 08:19
Magistralul serial "Twin Peaks", ramane de referinta pentru acea sumbra perioada.
carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 08:21
Mi se pare un topic foarte interesant, iar meritul initiatorului rebuie apreciata!
carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 08:24
Vedete foarte bune in serialul "Sex and the City", atractiv initiial, dar parca pe parcurs isi mai pierde din farmec...!
carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 08:26
Stie cineva daca intre timp s-au mai dat si celelalte sezoane pe vreo televiziune?
carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 08:30
Tinand cont de referirile bune ale acestui serial, de curand am inceput s-al vizionez si mi se pare foartebun.
carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 08:32
Timpul liber pe care de obicei il ai limitat, este marele dusman al vizionarilor de seriale...!
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.