„Un prinț și jumătate” - Ana Lungu, regia
„Un prinț și jumătate”
Regia: Ana Lungu
c/p: Încă un film românesc despre care nu aveam intenția să scriu. Pentru că nu prea am ce. Dar am să încerc, poate îmi vine inspirația pe parcurs.
Mi-am adus aminte de un film extraordinar, „Ghost”, tradus: „Fantoma mea iubită”, deși poate ar fi fost mai corect „Iubitul meu, fantoma”. Ce-i drept, era cu Patrick Swayze și Demi Moore , așa că asocierea cu „Un prinț și jumătate”, ar putea să pară o blasfemie.
Deși acolo era mult mai mult, în ambele filme, iubitului mort își îndeamnă iubita vie să-și ofere dragostea celui care o va iubi cum a iubit-o el. E drept că, în sinopsisul filmului regizat de Ana Lungu, scrie cu totul altceva, dar așa e în filmul românesc!
Îmi pare rău, dar nu mi-a venit inspirația. Poate îi vine altcuiva!
Doar mi-am mai adus aminte o propunere a cuiva, cam răutăcioasă, de a se intra în UNATC cu buldozerul și să se facă acolo un părculeț pentru copii, apoi să se ridice un alt UNATC, în cu totul altă parte, pe o cu totul altă fundație, și unde să nu mai ajungă decât cei chemați, nu cei care cred că cinematografie începe cu ei și se va sfârși odată cu ei.
|