Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 10 Dec 2012, 00:14   #1
Twinsen

Twinsen

Turneul Forumistilor: Twinsen ne propune Vampire Hunter D: Bloodlust

Film: Vampire Hunter D: Bloodlust

Propus de: Twinsen

Perioada de votare: 10 decembrie 2012 - 16 decembrie 2012

Oricine vede filmul poate vota fie Thumbs up fie Thumbs down, cu conditia sa comenteze alegerea. Pentru Thumbs down e suficienta vizionarea primelor 60 de minute.
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Dec 2012, 01:25   #2
Twinsen

Twinsen

Malombra, unde esti? Daca spui ca Vampire Hunter D are prea multa aventura, ca animatia japoneza e un gen pervers si imatur si ca ultimul film bun cu vampiri a fost Nosferatu (1922), atunci audienta va creste dramatic, poate ajunge chiar la 3-4 persoane! And I'm only half joking.
Old 11 Dec 2012, 17:26   #3
robertsandu
Veteran

robertsandu

Mi-a plăcut pentru că, deși nu e nici pe departe făr' de greșeală, Vampire Hunter D: Bloodlust are acel ceva care-l face atât interesant de urmărit, cât și atractiv din punct de vedere vizual. E un film care are o identitate proprie, propune un stil care captivează. Imaginile - la rândul lor frumoase - ne sunt prezentate în unghiuri îndrăznețe, iar tranzițiile dintre scene sunt realmente extraordinar de bine gândite. Deci nici la nivel artistic pelicula nu stă deloc rău. Deloc.

Acum, revenind la tranzițiile dintre scene - căci, deseori, ele mi-au atras atenția în mod cu totul deosebit -, există un moment în care, în loc ca trecerea să se facă clasic, cu ajutorul unui fade to white, camera (cam impropriu zis cameră în cazul de față) se mișcă în direcția lunii, folosind luminozitatea albicioasă a acesteia pentru a realiza fade-ul. Un alt exemplu de tranziție bine gândită - poate și mai elocvent - este scena în care D pune mâna pe sacul cu monede oferit de bogătaș ca avans pentru găsirea fetei. Imediat cum dunpealul atinge sacul, imaginea se mută pe un stol de lilieci, astfel imprimându-se senzația cum că tranziția a fost, de fapt, declanșată de gestul personajului. Ce pot să spun, deșteaptă mișcare. Ca să nu mai zic șic.

Mi-a plăcut mult și acest colaj de influențe - dintre care se remarcă tandemul format din horror, western și sci-fi-ul de tip gotic. A funcționat extrem de bine aș zice, iar ăsta este unul din motivele pentru care creația are o valoare destul de ridicată și în registrul divertismentului. Iar atunci când un film te face să-ți placă ce vezi și face acest lucru într-un mod artistic și nu folosindu-se într-un mod speculativ de anumite predispoziții pe care le are publicul legate violență și sex, nu poți decât să-l apreciezi. Vampire Hunter D: Bloodlust vine cu un soi de entertaining care merită mai multe aprecieri decât...nu știu... să spunem The Avengers că tot a fost în vogă anul ăsta.

La secțiunea minusuri, avem acest motiv devenit deja arhicunoscut, și anume o poveste de dragoste de gen beauty and the beast, contrar legilor naturii și un pic, doar un pic, prea sentimentală pentru binele ei. Dar ăsta-i genul de "greșeluță" peste care pot trece foarte ușor. Tot la minusuri aș trece și o oarecare lipsă de claritate a filmului în partea medie spre final. Poate cumva filmul face parte dintr-o (mini)serie, în cazul acesta se explică, însă rămâne senzația că sunt întrebări rămase fără răspuns, chestiuni pe care pelicula nu s-a arătat prea interesantă să le lămurească. Așa că, dacă m-ar ruga cineva să explic exact despre ce este vorba în Vampire Hunter D, aș putea să-i povestesc doar în linii mari. Multe detalii s-au pierdut pentru că nu au fost suficient de detaliate (poate de vină e cultura japoneză). Dar, una peste alta, Thumbs Up din partea mea, în special pentru cum arată pelicula și pentru că e foarte entertaining - fără să fie brain-dead în același timp.

Last edited by robertsandu : 11 Dec 2012 at 18:02.
robertsandu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Dec 2012, 18:29   #4
Malombra
Guru

Malombra

stai liniştit, Twinsen, nici nu am de gînd să mă uit la .. chestia asta. ţi-am spus, la zahrada m-am uitat din alte cauze, nu din cauza turneului tău . i couldn't care less for it.

iar perversitate, daţi-mi voie să LOLăi, mi-au plăcut şi filme de care alţii se plîngeau că-s perverse, so...
Old 11 Dec 2012, 19:02   #5
Twinsen

Twinsen

Well, asa mai merge, asta asteptam. Desi n-ar strica sa mai adaugi niste ironii la adresa filmului, nu e nici o problema daca nu-l vezi, atata timp cat il critici.

P.S. Nu e turneul "meu" ci al forumistilor. Pentru mine personal ar fi mai confortabil sa fiu simplu participant.
Old 11 Dec 2012, 19:06   #6
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Robert, ai putea da niste exemple ale lipsei de claritate sau de intrebari fara raspunsuri?

PS: Mersi pentru propunere Twinsen, de mult timp vroiam sa-l vad si am cam uitat de el (la un moment dat ma gandeam si eu sa propun Ghost in the shell). Sper sa revin si cu un comentariu cand am mai mult timp.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Dec 2012, 22:18   #7
robertsandu
Veteran

robertsandu

Originally Posted by Liviu-:
Robert, ai putea da niste exemple ale lipsei de claritate sau de intrebari fara raspunsuri?

PS: Mersi pentru propunere Twinsen, de mult timp vroiam sa-l vad si am cam uitat de el (la un moment dat ma gandeam si eu sa propun Ghost in the shell). Sper sa revin si cu un comentariu cand am mai mult timp.

Sigur. Ar fi răpirea, care ba e răpire - ba e poveste de dragoste. Dacă mă iau după scenele de început și după expresia feței lui Charlotte când e luată, pare o răpire by the book. Apoi fata zice că e îndrăgostită de vampirul ăla, Meier, și că vrea să fugă cu el. E alegerea ei din ce înțeleg eu. Atunci de ce mai trebuie salvată din castel? Până la urmă de cine trebuie să o salveze D pe fată, de vampir sau de ea însăși? Tot conceptul e puțin fuzzy-fuzzy din punctul meu de vedere.

Încă un exemplu. La un moment dat, la castel, Meier este ucis, apoi Charlotte este mușcată la jugulară de către un Meier fals, probabil o iluzie a adevăratului Meier, care încă zăcea cu fața tăiată în două într-o băltoacă de sânge. Dar... stai puțin, dacă este o iluzie, cum poate s-o muște de gât de-adevăratelea? Și de ce se scurge sângele fetei într-un fel de mormânt? Care-i treaba cu creatura aia care se naște parcă din sângele Charlottei și ce a urmărit, de fapt, tipa aia diabolică de la castel? Ce fel de planetă (?) este aia spre care se îndreaptă cei doi iubăreți?

La unele din aceste întrebări găsești răspuns până la urmă, dar nu o faci în timp real. O faci după ce s-a terminat filmul, eventual derulând înapoi materialul video, și asta nu-i prea bine. Eu trebuie să știu precis ce anume se întâmplă și de ce se întâmplă. Altfel, apar problemele.

Last edited by robertsandu : 11 Dec 2012 at 23:01.
Old 11 Dec 2012, 23:12   #8
Twinsen

Twinsen

Imi inchipui orele de religie din tineretea lui robert. Domnu' profesor dar de ce a fost nevoie sa se sacrifice Isus pe cruce si nu i-a iertat Dumnezeu pe oameni pur si simplu din bunatate. Si doar Isus era si el Dumnezeu, nu? Cum se poate ca Dumnezeu sa se sacrifice pe El insusi? E putin fuzzy-fuzzy din punctul meu de vedere. Si exact cum arata raiul si ce fac oamenii acolo? Eu trebuie sa stiu precis ce anume se intâmpla si de ce se intampla!

(sper sa nu te superi de gluma, robert, imi esti sincer simpatic)
Old 11 Dec 2012, 23:49   #9
robertsandu
Veteran

robertsandu

Originally Posted by Twinsen:
Imi inchipui orele de religie din tineretea lui robert. Domnu' profesor dar de ce a fost nevoie sa se sacrifice Isus pe cruce si nu i-a iertat Dumnezeu pe oameni pur si simplu din bunatate. Si doar Isus era si el Dumnezeu, nu? Cum se poate ca Dumnezeu sa se sacrifice pe El insusi? E putin fuzzy-fuzzy din punctul meu de vedere. Si exact cum arata raiul si ce fac oamenii acolo? Eu trebuie sa stiu precis ce anume se intâmpla si de ce se intampla!

(sper sa nu te superi de gluma, robert, imi esti sincer simpatic)

Nu mă supăr, stai liniștit. Nu cred în dumnezeu, așa că sunt sincer dezinteresat de orice are legătură cu religia ca dogmă.
Old 13 Dec 2012, 16:14   #10
White1
Guru

White1

Desene animate? Cu vampiri?? Intr-un viitor post-apocaliptic???
Thumbs Up

Nu-i destul, nu? Nu, nu-i destul...
Nu zic ca (asta-i o cacofonie minora, urmeaza una mai zemoasa iimediat)imi plac automat orice fel de desene (inca ne incalzim) animate care au vampiri in ele ci ca daca o asemenea...chestie isi joaca cartile (ei? ) cum trebuie atunci nu prea are cum sa nu iasa ceva cel putin interesant. Si in cazul de fata Kawajiri stie exact ce face: se concentreaza foarte mult pe atmosfera, chiar daca neglijeaza putin personajele, si lasa povestea sa curga mai ceva ca sangele Charlottei in mormantul Carmillei. E drept ca si povestea asta spusa atat de fluent are micul ei defect: ritmicitatea aia de joc video- personajele ating o etapa, mai moare unul dintre ele, urmatoare etapa cu urmatoarea victima s.a.m.d- dar cui ii pasa?
La atmosfera contribuie foarte mult modul absolut senzational in care sunt desenate personajele si locatiile prin care se perinda acestea(o biserica paraginita, un cimitir in care D ia poza aia cool de Zorro, niste ruine napadite de verdeata si, floarea de pe mormantul Leilei, castelul Chaythe- o combinatie bizara intre o catedrala gotica si o nava spatiala). Si muzica, binenteles, care in ultima jumatate de ora e bone-chiling.
Imagini cu locatiile mai sus-amintite:

@Robertsandu: in cazul in care nu ai gasit raspunsul la unele dintre intrebarile tale (e drept ca eu am vazut deja animatia de doua ori dar majoritatea lucrurilor erau destul de clare de la prima vizionare):
-E o rapire, dar si cu consimtamantul Charlottei, ambiguitatea primelor scene e intentionata, evident.
-Fata trebuie salvata din castel pentru ca 1) tatal si fratele nu sunt de acord cu povestea de dragoste de gen beauty and the beast si 2) D nu e deloc convins de bunele-intentii ale lui Meier.
-Meier e o iluzie, muscatura e reala
-Tipa aia diabloica din castel e tot una cu creatura care parca se naste din sangele Charlottei, de fapt asta e si motivul pt. care Carmille ii atrage pe cei doi in castel-avea nevoie de niste fresh-blood ca sa isi recapete si forma fizica: cea spirituala ii permitea sa se manifeste doar in castel, si evident ca acolo nu punea nimeni piciorul de bunavoie tocmai din cauza asta
- Nu cred ca e o planeta, ci un fel de statie spatiala (apare chiar in imaginile de la inceputul animatiei)- pana la urma totul se petrece intr-un "very-distant future", nu?
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Dec 2012, 19:53   #11
robertsandu
Veteran

robertsandu

Smile

Originally Posted by White1:
@Robertsandu: in cazul in care nu ai gasit raspunsul la unele dintre intrebarile tale (e drept ca eu am vazut deja animatia de doua ori dar majoritatea lucrurilor erau destul de clare de la prima vizionare):
-E o rapire, dar si cu consimtamantul Charlottei, ambiguitatea primelor scene e intentionata, evident.
-Fata trebuie salvata din castel pentru ca 1) tatal si fratele nu sunt de acord cu povestea de dragoste de gen beauty and the beast si 2) D nu e deloc convins de bunele-intentii ale lui Meier.
-Meier e o iluzie, muscatura e reala
-Tipa aia diabloica din castel e tot una cu creatura care parca se naste din sangele Charlottei, de fapt asta e si motivul pt. care Carmille ii atrage pe cei doi in castel-avea nevoie de niste fresh-blood ca sa isi recapete si forma fizica: cea spirituala ii permitea sa se manifeste doar in castel, si evident ca acolo nu punea nimeni piciorul de bunavoie tocmai din cauza asta
- Nu cred ca e o planeta, ci un fel de statie spatiala (apare chiar in imaginile de la inceputul animatiei)- pana la urma totul se petrece intr-un "very-distant future", nu?

@White, păi, să știi că de răspuns am răspuns și eu la ele, dar nu datorită filmului, ci datorită eforturilor mele personale. Storytelling-ul nu e chiar atât de lin cum mi-aș fi dorit, motiv pentru care povestea are de suferit din punctul meu de vedere. Am taxat chestia asta. Însă, chiar și așa, e de Thumbs Up filmul, aici se pare că ne-am pus de acord . Numai bine.

Last edited by robertsandu : 13 Dec 2012 at 19:56.
Old 13 Dec 2012, 19:58   #12
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Deci un Tarkovski sau Lynch ar fi exclusi prin definitie?
Old 13 Dec 2012, 20:46   #13
robertsandu
Veteran

robertsandu

Originally Posted by Liviu-:
Deci un Tarkovski sau Lynch ar fi exclusi prin definitie?

Nici pe departe. Mulholland Drive este unul dintre filmele mele favorite să știi - sau Twin Peaks. Însă acolo vorbim despre altă mâncare de pește, pentru că filmul se voia a fi complex, abstract și toate cele, acolo storytelling-ul se voia a fi dat complet peste cap. Tot haosul la nivel de scenariu e dorit și asumat.

Last edited by robertsandu : 13 Dec 2012 at 20:49.
Old 13 Dec 2012, 21:18   #14
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by robertsandu:
Eu trebuie să știu precis ce anume se întâmplă și de ce se întâmplă. Altfel, apar problemele.

Eu ma luam dupa chestia asta si la faptul ca, in ultimul mesaj, ai zis ca ai pus cap la cap informatiile respective dupa ce ai vazut filmul. Pai aceeasi chestie e valabila si la MD. Pana la urma am inteles ce vrei sa zici, doar ca exprimarea initiala nu era cea mai potrivita.

Oricum, la inceput esti lasat putin in ceata cu un motiv, trebuie sa stii doar ce stie si personajul, iar descoperirea iubirii celor doi trebuie sa vina ca o surpriza si pt spectator. Modul in care e prezentata pe parcurs iubirea lor, precum si caracterul vampirului, arata ca relatia lor nu avea cum sa rasara, asa de puternica cel putin, atat de repede, in special dupa o rapire.

E absolut irelevant ce fel de planeta/statie spatiala era cea spre care se indreptau. De ce te-ar interesa asta? Tot ce trebuie sa stii e ca ei aveau speranta ca acolo vor putea trai amandoi fara a fi in vreun fel amenintat oricare dintre ei.

A explicat white, de altfel e mai mult decat evident (si deci nu-i din vina filmului), care-i faza cu cadavrul care prinde viata. Poate asta iti spune ceva

Ambiguitatea a cine pe cine si cum ucide e si ea intentionata. Apare un factor perturbator in castel, iar, pentru a crea o oarecare atmosfera, s-a hotarat sa nu fie oferita pe tava informatia chiar de la inceput.

My 2 cents, pt ca mi s-a parut putin exagerat ca filmul asta sa fie criticat pentru ambiguitate.

Din partea mea e thumbs up. E o animatie foarte bine realizata din punct de vedere tehnic, povestea e curata, personajele sunt interesante, avem cel putin un bad-ass (reusit) and they get my attention every time. All in all e mai bun decat majoritatea filmelor cu vampiri si pe undeva pe la varful piramidei in ceea ce le priveste pe cele de actiune cu subiectul asta. Cel mai probabil am sa vad si varianta din '85 in curand.

PS: Vazusem si filmul de saptamana trecuta, a fost dat la Cinemateca Grozavesti cu vreo luna in urma. I-as fi dat thumbs up, dar am uitat sa intru la timp. Ma bucur ca a trecut oricum. Chiar imi parea rau ca celelalte 3 filme propuse de Twinsen s-au nimerit exact in fereastra de o luna in care n-am avut acces la net in vara si ratasem mai ales Made in Hong Kong pe care il si aveam programat. Daca exista vreo sansa in a influenta urmatoarea propunere mi-ar mai placea un asiatic... just sayin'

PS2; robert, daca ai timp poti incerca si celelalte doua turnee. Mi se pare ca toate 3 se completeaza binisor.

Last edited by Liviu- : 13 Dec 2012 at 21:21.
Old 13 Dec 2012, 22:24   #15
White1
Guru

White1

Oh, varianta din '85. E mai din topor ea, asa, dar tocmai asta ii da savoare. Oricum, pacat ca nu le-ai vazut in ordine (eventual unul dupa altul)- merita pentru micul soc pe care ti-l produce trecerea de la animatia destul de rudimentara a primului la bijuteria care e al doilea(din punctul asta de vedere).
Oricum, are si cateva parti mai bune: mana lui D nu e un personaj atat de enervant ca in Bloodlust (where they fucking ruined it), e chiar cool, parca e unul din demonii care il bantuiau pe Guts in primul episod din Berserk. Dialogurile sunt un pic mai percutante (slabute unele dialoguri din Bloodlust, in special cel din prima convorbire dintre D si Leila). Si D e chiar mai tacut decat in Bloodlust, which is also pretty cool.
Old 13 Dec 2012, 22:36   #16
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Berserk n-am vazut nici pana acum, desi tot timpul a fost printre primele pe lista de vazut (referitor strict la animeuri). Am inceput Paranoia agent ca s-a completez lipsurile la Satoshi Kon (trebuie sa mai plusez si Millenium actress aici) si mi-am luat sa vad in sfarsit Hellsing, care-i cam in aceeasi situatie cu Berserk. Bine, vreau sa mai completez si Miyazaki putin, dar mai ales abia astept sa vad GITS: Innocence (mi-au placut mult primul film si seria). A trecut ceva vreme de cand am lasat animeurile in spate, parca n-ar strica sa ma intorc putin in timp

Oarecum related cu off-topicul (dar mai degraba nu prea), am vazut ieri primul film din seria Miyamoto Musashi (cea cu Mifune) si mi se pare mult inferior (but entertaining nonetheless) fata de manga Vagabond, care-i excelenta... for whom it may be of any concern.

Last edited by Liviu- : 13 Dec 2012 at 22:41.
Old 13 Dec 2012, 22:56   #17
White1
Guru

White1

Hellsing a fost o semi-dezamagire, am vazut 7 episoade si l-am lasat deoparte, ca nu ma atragea nimic spre el. La Berserk in schimb ma puneam la 12:00 seara la el cu gandul sa vad un episod si ma prindea 5 dimineata tot la PC. E addicting. Asta daca nu bagi prea mult in seama primul episod care e foarte misleading.
Musashi, am citit romanul, stiam si de ecranizare (cred ca e pe lista Criterion) dar...mai bine raman cu impresia lasata de carte.
Old 13 Dec 2012, 23:04   #18
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Nu sunt genul care sa ejecteze un serial dupa primul episod. La Musashi chiar la varianta Criterion ma uit and i must say, arata foarte bine pentru un film japonez din '54. Nu am citit cartea, dar am impresia ca nu se indeparteaza de carte, doar ca pare putin cam prea schematic. Din ce am auzit Vagabond ar aduce totusi multe chestii noi pe langa, nu cu valoare istorica, ci fictive, venind cu o versiune proprie... sigur, creata pe aceasi schelet.
Old 13 Dec 2012, 23:09   #19
White1
Guru

White1

Am incercat sa citesc manga (Berserk, evident ) dar pe PC nu merge
Old 13 Dec 2012, 23:20   #20
Twinsen

Twinsen

Pentru mine singurul serial anime exceptional din ultimii ani e Madoka (http://www.youtube.com/watch?v=XFu-ownXkX8). Fate Zero e decent. In rest nimic...
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules