Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 29 Mar 2009, 22:52   #1121
europe_east
Guru

europe_east

love actually -- unul din acele filme care devin din ce in ce mai bune cu cat le vezi mai des...
casablanca -- se intampla ceva straniu cu filmul asta: bogart si personajele secundare devin din ce in ce mai bune, dar personajul lui ingrid bergam sounds more and more uptight and humourless.. plina de fitze tot timpul... chiar nu pricep de ce-i place lui Rick de ea. E frumoasa allright, but cold...
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Mar 2009, 23:41   #1122
klein
Guru

klein

Originally Posted by europe_east:
casablanca -- se intampla ceva straniu cu filmul asta: bogart si personajele secundare devin din ce in ce mai bune, dar personajul lui ingrid bergam sounds more and more uptight and humourless.. plina de fitze tot timpul... chiar nu pricep de ce-i place lui Rick de ea. E frumoasa allright, but cold...
absolut de acord. N-am fost niciodata fan ingrid bergman, mult prea cuminte si politicoasa.
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Mar 2009, 01:17   #1123
redmen
Old School Hollywood

redmen

Asta e si ideea personajului ei.Sa nu uitam ca ea statea in umbra sotului ei pana sa il cunoasca pe Rick.Cuminte sau plicticoasa,era o femeie in adevaratul sens al cuvantului,folosindu`se de asta ca sa supravietuiasca in acele timpuri grele.Oricum femeile erau folosite (mai) mult ca un accesoriu in filmele din perioada aceea.Sunt si eu de parere ca "Casablanca" devine mai bun de fiecare data cand il revezi si ramane unul din favoritele mele.
Old 30 Mar 2009, 01:24   #1124
corinka
Dancer in the Dark

corinka

"Marley and me". A fost a doua oara in viata mea cand am plans la finalul unui film. De fapt, nu stiu daca prima oara se pune: a fost la ultimul episod al desenului animat "Niels Holgersson" cand, dupa ce baietelul crescuse, nu se mai putea intelege cu gastele salbatice.
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Mar 2009, 08:15   #1125
bre
Guru

bre

v-am zis eu ca e de plans :d
Old 30 Mar 2009, 10:36   #1126
klein
Guru

klein

Originally Posted by redmen:
Asta e si ideea personajului ei.Sa nu uitam ca ea statea in umbra sotului ei pana sa il cunoasca pe Rick.Cuminte sau plicticoasa,era o femeie in adevaratul sens al cuvantului,folosindu`se de asta ca sa supravietuiasca in acele timpuri grele.Oricum femeile erau folosite (mai) mult ca un accesoriu in filmele din perioada aceea.
cum adica "Cuminte sau plicticoasa,era o femeie in adevaratul sens al cuvantului"? adica asa sunt femeile adevarate?? :confused:
Nu cred ca e numai rolul de vina. asta e stilul ei. Are un oarece farmec, cum farmec au toate filmele clasice, dar dintre toate marile actrite ale anilor 40-50, ea imi place cel mai putin. Cu Rossellini, in schimb, e mult mai interesanta.
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2009, 12:49   #1127
bre
Guru

bre

razboiul mireselor - o prostioara de film, dar cu mesaj important: " barbati, deschideti ochii....inainte s-o cereti intrebati-o unde si cum vrea sa faca nunta" sau puneti-va pe strans bani....de pe la 20 de ani asa (presupunand ca va insurati la 30). si asigurati-va ca stati cine cu nervii. si nu va iluzionati ca e doar un film. asemenea femei exista
Old 31 Mar 2009, 23:52   #1128
redmen
Old School Hollywood

redmen

THX 1138 (1971) in regia lui George Lucas.
Old 01 Apr 2009, 00:11   #1129
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Tocmai m-am uitat la "Broken flowers". Nu vi se pare ca filmele lui Jarmusch au coloane sonore faine?
Old 01 Apr 2009, 16:07   #1130
Wonka
Senior

Wonka

How to lose friends & alienate people

Comedia frumoasa, imi place
Wonka is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2009, 20:36   #1131
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by corinka:
Tocmai m-am uitat la "Broken flowers". Nu vi se pare ca filmele lui Jarmusch au coloane sonore faine?

ba da...in Broken flowers cu precadere...iar piesele lui Mulatu Astatke, "Yegelle Tezeta" si "Yekermo Sew" sunt superbe

in alta odine de idei...
am vazut The Last Winter (2006)
adica am vazut un film extraordinar, aproape genial pana spre final cand....l-au facut praf...incredibil cum au reusit sa il strice cu finalul ala de rahat, un final simplu, fara efort, rusinos...pacat
Old 02 Apr 2009, 12:14   #1132
Chambord
x

Chambord

Two Lovers ( 2008 ) de James Gray

Problema lui James Gray e ca, orice ar face, francezii il iubesc iar americanii il detesta. Si vazand filmul iti si dai seama de ce. Tot ce spune s-a mai spus de 'n' ori, povestea e overplayed. Si totusi filmul este fresh pt ca aici povestea nu conteaza ci emotiile (primare): dragostea, dorinta, disperarea, singuratatea ... Imaginea e foarte frumoasa si sustine bine actingul (Joaquin Phoenix e un highlight). Un film totally enjoyable care iti lasa un gust placut chiar daca are si puncte amare.

nota: 4 / 5 (film bun, merita vazut)
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Apr 2009, 16:07   #1133
redmen
Old School Hollywood

redmen

"Shaun of the Dead" (2004) in regia lui Edgar Wright cu Simon Pegg si Nick Frost.Prima parte dintr`o trilogie care a continuat cu "Hot Fuzz" si se va incheia cu "The World's End".Una dintre cele mai bune colaborari in materie de comedie intre Simon Pegg si Edgar Wright.De`abia astept sa apara ultimul film.
Old 04 Apr 2009, 12:57   #1134
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

"House of Wax" cu Vincent Price pe TCM.

http://www.imdb.com/title/tt0045888/
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Apr 2009, 15:38   #1135
redmen
Old School Hollywood

redmen

"2010: The Year We Make Contact" (1984) in regia lui Peter Hyams cu Roy Scheider,John Lithgow,Helen Mirren.

Un film ce se doreste o continuare la "2001" al lui Kubrick,care incearca sa dea niste raspunsuri in privinta monolitilor si a ceea ce s`a intamplat pe Discovery si cu Dave Bowman.Din pacate filmul insista prea mult pe fenomenele care se intampla pe Pamant (razboi intre America si Rusia blah blah) si isi pierde din putinul farmec care il are.Oricum nu la genul de raspunsuri pe care filmul incearca sa le dea ma asteptam,asa ca prefer sa mai vad inca odata "2001".
Old 05 Apr 2009, 00:51   #1136
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Un ete inoubliable al lui Lucian Pintilie. Cu aceasta ocazie am remarcat ce bine seamana din punct de vedere fizic Kristin Scott Thomas si Tamara Cretulescu.
Old 05 Apr 2009, 04:09   #1137
illotempore2002
Guru

illotempore2002

foarte frumos filmul asta, mi-a marcat copilaria, nu prea vedeam eu filme pe atunci, dar asta m-a lipit de ecran instantaneu. Cristine e superba, o actrita desavarsita, adorabila cu frantuzismele ei. tare as vrea sa-l revad, ia sa-l caut ....
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Apr 2009, 00:20   #1138
redmen
Old School Hollywood

redmen

"Bullitt" (1968) regizat de Peter Yates cu Steve McQueen,Robert Vaughn,Jacqueline Bisset,Robert Duvall intr`un rol mic.

Un rol excelent facut de "King of Cool" McQueen,o prestatie foarte buna a lui Robert Vaughn si o Jacqueline Bisset superba fac ca acest film sa ramana un clasic.Adevaratii actorii ai acestui film sunt insa cele 2 masini,un Ford Mustang si un Dodge Charger, intr`una din cele mai impresionante curse de masini filmate vreodata.
Old 06 Apr 2009, 10:29   #1139
illotempore2002
Guru

illotempore2002

eu am vazut weekendul asta urmatoarele:

1. Terminus Paradis
2. Chunking Express
3. Virgine suicides
4. Unbearable lightness of being
5. Amores Perros

nu stiu despre care sa aleg sa vorbesc, mi-au placut toate. daca vreti detalii despre unul anume, name it si asa pe topicul asta nu exista dialog, ci doar monologul fiecaruia.

Imbratisari! :cool:
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Apr 2009, 15:17   #1140
redmen
Old School Hollywood

redmen

"Escape from Alcatraz" (1979) o alta colaborare excelenta intre Don Siegel si Clint Eastwood.

@illo "The Virgin Suicides" ce parere ti`a facut ? L`am vazut demult ... cam prin perioada cand a aparut ... si nu imi mai aduc aminte toate chestiile din el ... dar stiu ca m`a impresionat foarte mult.Sofia Coppola este minunata ... sper sa faca cat mai multe filme bune.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules