Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Premii, festivaluri

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 24 Jan 2004, 03:50   #1
marcu
Veteran

marcu

Pronostic Oscar 2004

Sa vedem cine dintre marii cinefili ai acestui forum - experti, guru, veterani etc - vor ghici macar cateva Oscaruri ale acestui an.
Deci, cel mai bun:
film
regizor
actrita (rol principal)
actor (rol principal)
film strain
Good luck and happy choose!
Old 24 Jan 2004, 12:58   #2
Ilila
Tinkerbell

Ilila

Send a message via Yahoo to Ilila
Asta este "Condica de sugestii si reclamatii"... pe cine vrei sa reclami? sau tu vrei sa sugestionezi juriul?
Ilila is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Jan 2004, 13:46   #3
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Astept nominalizariile.
PoliFanAthic is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Jan 2004, 14:45   #4
raptor
Leprechaun

raptor

Cel mai bun film:LORD OF THE RINGS. (*)
Nu era mai nimerit subiectul la 'bursa'-'egzecutam' nishte pariuri p-aci...

http://www.youtube.com/watch?v=81bQJGafcjU
raptor is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Jan 2004, 17:21   #5
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Originally Posted by Ilila:
Asta este "Condica de sugestii si reclamatii"... pe cine vrei sa reclami? sau tu vrei sa sugestionezi juriul? :D

probabil ideea e sa facem reclamatie de pe acum Academiei care nu va da premiile cui am fi vrut noi sa le ia.
Old 27 Jan 2004, 01:27   #6
marcu
Veteran

marcu

Opinati, fratilor. E un topic potrivit, provocator, riscati, contraziceti sau confirmati macar optiunile juriului de la Globurile de aur, care, se zice, anunta si Oscarurile...
Eu as prefera sa avem surprize placute - din punctul meu de vedere - la Oscar, adica sa ia premii cei care au pierdut la Globuri.
Mi-e mila cumva de Cruise, care a muncit un rol in Ultimul samurai. Era sa moara, sarmanul.
As vrea sa fie rasplatita si Nicole Kidman. Cold Mountain s-a filmat in Romania.
Recunosc ca Nicole si Cruise imi sunt dragi dupa "Cu ochii larg inchisi" - nebunia lui Stanley Kubrick - un film curajos, obscur-camuflat, seducator, cu adresa (am stat la New York si am vizitat asemenea localuri, unde lumea joaca la limita, ascunsi dupa o masca, asa cum sunt multi pe forumul acesta).
Go, people!!!
Old 27 Jan 2004, 11:58   #7
Dan Gerose
Guru

Dan Gerose

... Cu prefectura

Ce are sula cu prefectura ? (Ma iertati pentru exclamatie !) Mi se pare aberant ca, in secolul XXI, noi am ramas cu mentalitatea comunista a unui patriotism gaunos. :evil: Cand vad mesaje in care unii scriu nca si-ar dori ca filmul Cold Mountain sa ia un Oscar pentru ca a fost filmat in Romania, imi vine sa ma urc pe pereti !
Nici un cuvintel ca l-ar fi vazut, ca i-ar fi placut, etc... Nu si nu ! Sa ia Oscar ca a fost turnat in Romania ! Cati stiu, de exemplu, ca Tarantino a turnat Kill Bill in SUA, China si Japonia ? Se vede asta undeva ? Banuiesc ca toti chinezii ii tin pumnii Umei Thurman, sa ia un Oscar, ca s-a filmat la ei ! ABERANT ! :evil:
Dan Gerose is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jan 2004, 16:07   #8
marcu
Veteran

marcu

Re: ... Cu prefectura

Originally Posted by Dan Gerose:
Ce are sula cu prefectura ? (Ma iertati pentru exclamatie !) Mi se pare aberant ca, in secolul XXI, noi am ramas cu mentalitatea comunista a unui patriotism gaunos. :evil: Cand vad mesaje in care unii scriu nca si-ar dori ca filmul Cold Mountain sa ia un Oscar pentru ca a fost filmat in Romania, imi vine sa ma urc pe pereti !
Nici un cuvintel ca l-ar fi vazut, ca i-ar fi placut, etc... Nu si nu ! Sa ia Oscar ca a fost turnat in Romania ! Cati stiu, de exemplu, ca Tarantino a turnat Kill Bill in SUA, China si Japonia ? Se vede asta undeva ? Banuiesc ca toti chinezii ii tin pumnii Umei Thurman, sa ia un Oscar, ca s-a filmat la ei ! ABERANT ! :evil:

Dan Gerose, imi pare rau ca n-ai sesizat ironia. Ai sarit sa "pedepsesti" la randul tau proletariceste. Vroiam sa spun ca-mi place cuplul Kidman-Cruise si ca vreau ca, macar unul din ei, sa ia Oscarul in acest an. Din pacate, din cate am aflat chiar acum cateva minute, se pare ca nici n-au fost nominalizati pentru Oscar.
Am vazut ambele filme si mi-au placut. Nu stiam ca ai acest dezavantaj care, oserv, te enerveaza. Stay calm. Sunt aici si daca e vreo nedumerire - intrebati. Altfel, te citesc cu interes.
Old 27 Jan 2004, 16:15   #9
Ilila
Tinkerbell

Ilila

Iata si citeva dintre nominalizari (cel putin aceasta este orientarea cercurilor cinefile din SUA):
Cel mai bun film
The Lord of the Rings: The Return of the King
American Splendor
Lost in Translation
Mystic River

Cel mai bun actor in rol principal
Sean Penn (Mystic River)
Bill Murray (Lost in Translation)
Johnny Depp (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) - numai din partea publicului

Cea mai buna actrita in rol principal
Charlize Theron (Monster)
Naomi Watts (21 Grams)
Hope Davis (American Splendor)
Scarlett Johansson (Lost in Translation)
Diane Keaton (Something's Gotta Give)

Cea mai buna regie
Peter Jackson (The Lord of the Rings: The Return of the King)
Clint Eastwood (Mystic River)
Sofia Coppola (Lost in Translation)
Edward Zwick (The Last Samurai)

Alte propuneri:
Rol secundar: Sean Astin (Lord of the Rings: The Return of the King, The )
Rol secundar: Renée Zellweger (Cold Mountain)
Film strain: Cidade de Deus
Film de animatie: Finding Nemo
Old 27 Jan 2004, 17:01   #10
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Sunt mai mult ca sigur ca LOTR 3 va lua unul dintre premiile mari. Cel mai probabli, Peter Jackson va lua pentru regie. (nu-l vad castigator al "marelui premiu" nici macar in ochii Academiei).

Cred ca "Lost In Translation" este favorit pentru cel mai bun film, desi "Cold Mountain" pare facut dupa "reteta" (ca si "Chicago", de altfel). Sper, totusi, ca si "Big Fish" va fi nominalizat. In rest, Sean Penn imi pare favorit si Renee Zellweger pentru actrita in rol secundar. Charlize Theron ar fi o surpriza, dar nu sunt sigur ca Academia i-ar da premiul... Tom Cruise nu va lua nimic, bineinteles, dar poate va fi nominalizat, asa, de-al dracu'! :roll:

Cat despre partea tehnica... Cred ca e destul de clar acolo, in absenta "Matrix"-urilor...
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jan 2004, 17:45   #11
TLD
Spirit of the System

TLD

Originally Posted by MinRep:
Cat despre partea tehnica... Cred ca e destul de clar acolo, in absenta "Matrix"-urilor...
ROTK peste toti! :lol:
TLD is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jan 2004, 17:45   #12
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

hmmm..21 grams de ce e nominalizat doar la best actress? e absurd! un asa film trebuia sa fie nominalizat la cel mai bun film si la regie...cel putin! (pe langa best actress )
Old 27 Jan 2004, 18:01   #13
ctoma
Senior

ctoma

Nominalizarile la Oscar s-au anuntat deja:
http://www.oscar.com/nominees/nomineelist.html

Cea mai placuta surpriza pentru mine o reprezinta cele 4 nominalizari ale lui Citade de deus (printre care regie si scenariu).
ctoma is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jan 2004, 18:22   #14
MinRep
Legend

MinRep

Surprize, surprize...

Lord Of The Rings nu e nominalizat pentru imagine??? Cum dracu'? Oricum, ce fericit sunt pentru "Cidade De Deus"! Uitandu-ma, asa, sporadic, sunt mai bune nominalizarile ca la Globurile de Aur, dar pacat de "Big Fish" (vad doar coloana sonora aici) si, totusi, "Seabiscuit" si "Master And Commander"? Cred ca puteau gasi zece filme mai bune pentru a intra in cursa...

Cred ca PATRU nominalizari pentru "Finding Nemo" (inclusiv scenariu original!!!), iar la desen animat e in competitie cu fratele "Brother Bear" si "The Triplets Of Bellville"... Oare ce-o sa iasa?

Mexico... Mexico... Where the hell is Mexico?...
Old 27 Jan 2004, 19:45   #15
Ilila
Tinkerbell

Ilila

Am inteles ca va fi transmisa festivitatea de premiere (la TVR1)... stiti cumva la ce ora?
Old 27 Jan 2004, 19:49   #16
MinRep
Legend

MinRep

Mai bine te uiti pe RTL (daca prinzi). Nu de alta, da' comentariile si traducerile sunt al naibii de enervante pe TVR 1!
Old 27 Jan 2004, 20:03   #17
Ilila
Tinkerbell

Ilila

Mai bine ...
Mai bine m-as duce pina in America
Old 27 Jan 2004, 20:06   #18
TLD
Spirit of the System

TLD

Mai bine te uiti pe RTL (daca prinzi). Nu de alta, da' comentariile si traducerile sunt al naibii de enervante pe TVR 1!

Anul trecut parca chiar s-au intrecut in greseli... Pacat ca nu mai prind RTL-ul... Va trebuii sa sufar! Si ora - undeva pe la 2-3 noaptea... Cam asa incepea parca!
TLD is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jan 2004, 20:38   #19
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Nu va mai fi Pro 7?
Nominalizarile mi se pare ok. Eu as sustine Lost in Translation si tot ce tine de acest film, dar si Finding Nemo.
PoliFanAthic is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Jan 2004, 21:03   #20
Serghei
Guru

Serghei

As indrazni sa spun ca e un an daca nu slab cel putin mediocru al cinematografiei.

Am sa-i tin pumnii domnisoarei(?) Coppola si lui Lost in Translation cu toate ca ma indoiesc ca s-ar injosi Academia sa de-a Oscarul unei femei.Interesant ar fi daca ar castiga Citate de Deus la regie :loldin cate am vazut doar doua nominalizari :evil: ) .

Sper sa reusesc sa vad si mystic river,master and commander si monster(din cate am vazut in trailere Theron va castiga sigur sau cel putin merita sa castige).

P.S.Daca castiga Peter Jackson la regie ma las de filme
Serghei is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules