Advertisement

10 personaje de neuitat din seria Stăpânul inelelor și cine le-a interpretat

de Cinemagia în 30 Aug 2016
Gandalf, Frodo, Regina Elfă, printre personajele ce ne vor rămâne mereu în suflet

Pe 8 februarie 2002 se lansa în România Stăpânul inelelor: Frăția inelului, iar în 2014 vedeam The Hobbit: The Battle of the Five Armies / Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri. Pentru a aduce la viață aceste ființe remarcabile ce au populat seria de filme era nevoie de o distribuție ușor adaptabilă care să vrea să petreacă mai multe luni în inima Noii Zeelende pentru a da viață unei legende literare. Era nevoie de un grup de actori care să-și poarte personajele prin cele trei capitole cu schimbări spectaculoase de situație.

În centrul primului film se află povestea eroului puțin mai înalt de 1 metru, Frodo Baggins, hobbitul timid dar sincer care își asumă răspunderea de a distruge Inelul. În ciuda ajutorului dat de Frăție, Frodo este cel care trebuie să poarte asupra sa Inelul și să reziste tentațiilor din partea lui. Pentru rolul lui Frodo, realizatorii l-au ales pe actorul în vârstă de 20 de ani Elijah Wood datorită energiei, a inocenței și a carismei sale.

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Frodo în misiunea de a distruge Inelul este bătrânul și puternicul vrăjitor Gandalf, care începe să-și evidențieze puterile depline și menirea în Frăția Inelului. Gandalf este interpretat de actorul apreciat de teatru și cinema Ian McKellen, care a fost încântat să joace un asemenea rol magic. Aventura lui Frodo de a distruge Inelul începe cu vărul său, Bilbo Baggins, un hobbit în vârstă cu un trecut eroic interpretat de Ian Holm. Holm spune: “Bilbo este un hobbit mărunțel căruia par să i se întâmple anumite lucruri, dar când este pus în fața lor trage mai multe foloase decât oricare altul”.

În călătoria lui Frodo i se mai alătură trei prieteni hobbiți: Sam, Merry și Pippin, interpretați de Sean Astin, Dominic Monaghan și Billy Boyd. Astin interpretează unul dintre cele mai emoționante personaje ale trilogiei, pe Samwise Gamgee, un hobbit aparent obișnuit, dar care se dovedește a fi cel mai devotat prieten al lui Frodo.

Frăției i se mai alătură omul Boromir, un războinic curajos care nu ia în seamă puterea devastatoare a Inelului. Boromir este interpretat de Sean Bean, căruia i-a plăcut ideea ca personajul său “să reprezinte elementul uman al Frăției. Boromir are calitățile umane de a fi curajoș și onorabil, dar și faptul că are o părere foarte clară față de orice situație”.

Apoi mai este Elrond, elful cu puteri extraordinare care știe multe despre Inel. Elrond este interpretat de Hugo Weaving.

Frăția este completată de un elf și un pitic: Legolas, expert în lupta cu sabia, care este fiul unui rege elf, interpretat de Orlando Bloom; și Gimli, piticul cu inimă vitează și toporul în mână care reprezintă poporul Khazad, piticii din Pământul de Mijloc, interpretat de John Rhys-Davies. Contrastul comic dintre piticul susținător și elegantul elf este o sursă constantă de umor și încântare.

Cel care se opune Frăției este maleficul SARUMAN, care codusese cândva Sfatul Înțelepților, cedând tențatiilor negative ale puterii lui Sauron. Saruman vrea Inelul lui Frodo și este pe cale de a se folosi de rasa specială Uruk-Hai - niște creaturi războinice cu un aspect grotesc - pentru a intra în posesia lui. Probabil că nimeni nu l-ar fi putut întruchipa mai bine pe Saruman decât maestrul Christopher Lee.

Un alt personaj misterios prezentat în Frăția Inelului este Aragorn, un om războinic și curajos, interpretat de Viggo Mortensen. Mortensen a intrat atât de bine în pielea personajului încât se zvonea că trăia în pădure în hainele rupte și murdare de noroi ale lui Aragorn! Peter Jackson spune: “Viggo și-a intrat complet în rol încât este greu să-ți imaginezi că cei doi vor fi separați acum”.

Două dintre personajele principale feminine din Stăpânul Inelelor sunt prezentate de asemenea în Frăția Inelului: curajoasa elfă Arwen, care se îndrăgostește de Aragorn, interpretată de frumoasa Liv Tyler, și puternica regină elfă Galadriel, interpretată de actrița nominalizată la premiul Oscar, Cate Blanchett.

Tyler a fost atrasă de rolul prințesei elfe nemuritoare, Arwen. “Pentru mine, Arwen aduce un suflu de feminitate poveștii din Pământul de Mijloc”, spune Tyler. “În mijlocul unui război, ea se îndrăgostește și devine rațiunea de a fi și de a lupta a lui Aragorn”.

La rândul ei, Cate Blanchett a fost atrasă de puterea fascinantă a personajului ei. “Mi-a plăcut să o interpretez pe Galadriel deoarece are un caracter iconic. Ea este cea care în Frăția Inelului îl pune cu adevărat la încercare pe Frodo”, spune Blanchett. “Cred totodată că are un mesaj important de transmis despre asumarea responsabilității pentru noi și acțiunile noastre”.

Întregul grup de actori a fost supus unei pregătiri intensive în comportamentul și limbajul de tip antic. Aceasta a inclus studierea luptei cu sabia alături de maestrul veteran în mânuirea sabiei Bob Anderson, studierea călăriei cu Dave Johnson și învățarea limbii elfe cu profesorii de specialitate Andrew Jack și Roisin Carty. Jack și Carty au inventat o cadență si un accent unice pentru limba elfă, bazate în parte pe limba celtă, și totusi unică în lume. Pe parcursul pregătirii actorilor în alte dialecte, profesorii le-au dat să facă exerciții de pronunție și articulație a feței în fața oglinzii, învățând să-și folosească mușchii feței într-un tip de expresie aparte.

Pe lângă pregătirea de tip tehnic, fiecare actor implicat în Stăpânul Inelelor trebuia să fie într-o bună condiție fizică, nu numai pentru că Frăția urcă pe munți, traversează pârâuri și duce bătălii foarte solicitante din punct de vedere fizic pe parcursul trilogiei, ci pentru că ei au trebuit să reziste unui program ce a cuprins 274 de zile de filmare. Dominic Monaghan, care îl interpretează pe hobbitul Merry, povestește: “Cu toții am început programe de fitness cu mult înainte de începerea filmărilor și am lucrat intens cu profesori de sport pe tot parcursul filmărilor. Nu numai că filmarea a reprezentat o provocare din punct de vedere fizic, cu salturi uriașe și bătălii lungi, dar și în orele libere era nevoie de condiție fizică și fitness. Dacă nu erai în formă nu puteai să reușești!”

Alte știri din cinema

Florin Piersic Jr., interlop în serialul Subteran. Iată trailerul!

Ana Ularu, Cezar Grumăzescu, Cosmin Tudor Pană şi Irina Artenii joacă roluri principale în serialul ce se va lansa în curând pe Netflix

Sughiţ în carne şi oase: primele imagini din noul How to Train Your Dragon!

Remake-ul live action se lansează global în iunie 2025, la doar 15 ani de la premiera animaţiei originale

Landman: noi îngeri cu feţe murdare marca Taylor Sheridan

Serialul plasat în Texasul îmbibat de ţiţei, disponibil de mâine pe platforma SkyShowtime

Filme de artă gratuite în cadrul CinePOLSKA #20

Festivalul Filmului Polonez în România și Republica Moldova – CinePOLSKA, organizat de Institutul Polonez din București, a ajuns la cea de-a douăzecea ediție și sărbătorește între 21 și 27 noiembrie, punând la dispoziție publicului din cele două țări unele dintre cele mai apreciate producții poloneze. Majoritatea vor fi disponibile gratuit pe platforma TIFF Unlimited.

Exploreaza subiecte similare:

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Elijah Wood, Ian McKellen, Ian Holm, Sean Astin, Dominic Monaghan, Billy Boyd, Sean Bean, Hugo Weaving, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Christopher Lee, Viggo Mortensen, Liv Tyler, Cate Blanchett

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 31 august 2016 18:07
Mai toate personajele din trilogia The Lord of the Rings au farmecul lor aparte. Mie unul mi-a placut de vrajitorul Gandalf interpretat magistral de Ian Mckellen si de super-arcasulf elf Legolas. Trilogia LOTR, mi se pare poate cea mai buna trilogie realizata vreodata, acumland in total cu cele 3 parti: 17 premii OSCAR, peste un miliard de dolari din incasari, si rating-uri IMDb foarte mari (8.8,8.7 si 8.9) un record absolut si imposibil de egalat. Lord of The Rings, este dupa parerea mea, cel mai bun film de aventura+fantastic (din toate timpurile)
Theodor2011 pe 1 septembrie 2016 20:33
acumulând, in loc de acel ''acumland'' (m-am corectat) se mai intampla cand scriu repede la tastatura.
VIBERS pe 31 august 2016 23:24
Nimic de zis despre trilogie mai ales ultimul care este o capodopera dar TOTUSI vezi ca ai uitat de Godfather.
Theodor2011 pe 1 septembrie 2016 19:38
Te Salut, VIBERS! Nu am uitat de trilogia The Godfather. Nu vezi ca in poza de la profilul meu este Don Vito Corleone (tanar)?:) interpretat PERFECT de Robert De Niro in The Godfather II. Insa, partea a III a trage in jos calitatea celebrei trilogii. Si acum vreau sa citez prima parte din comentariul tau de mai sus: ''Nimic de zis despre trilogie mai ales ultimul care este o capodopera''. Nu doar The Return of The King este CAPODOPERA ci si The Fellowship of The Rings alaturi de Two Towers sunt la randul lor tot CAPODOPERE ale genului aventura+fantastic, intelegi? Daca cele trei parti ale trilogiei LOTR sunt apropiate ca valoare si ca, calitate nu acelas lucru pot spune despre trilogia The Godfather. In timp ce primele doua parti ale trilogiei Nasul sunt CAPODOPERE (cred ca niciun film al genului crima nu o sa se compare vreodata ca valoare cu primele doua parti din trilogia Nasul) nu acelas lucru pot spune despre partea a treia, care este doar un film bun si atat (ma refer la The Godfather III) Pt mai multe detalii am sa te rog sa citesti review'ul meu detaliat de pe pagina filmului The Godfather III. Acolo spun mai detaliat despre diferenta dintre The Godfather III si primele doua parti ale trilogiei
CronoxMareleDemonDinInfern pe 24 aprilie 2019 10:22
...trilogia lotr va fi mereu in sufletl meu,si hobbit,si cartea lotr...chiar si cand serialul creat de amazon cu acelasi nume, lord of the rings,serialul nu va fi ca filmul,mai ales,ca si cartea...sper sa mai fie genii ca tolkien in lume,cu o imaginatie supra omeneasca ca a lui.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells