Actori de Oscar si o poveste fantastica in Studiourile MediaPro

5 Iul 2006
Actori de Oscar si o poveste fantastica in Studiourile MediaPro
Bob Hoskins, nominalizat la OSCAR in 1986 pentru rolul din „Mona Lisa”, este in Romania, unde filmeaza THE WIND IN THE WILLOWS, o coproductie Box TV, Muse Entertainment si MediaPro Pictures pentru BBC. Scenariul, o adaptare dupa o celebra carte pentru copii, este semnat de Lee Hall, nominalizat la OSCAR in 2001 pentru „Billy Elliot”.  Filmarile au inceput pe 12 iunie si se desfasoara atit la Studiourile MediaPro din Buftea, cit si in imprejurimile Bucurestiului.
 
POVESTEA
Povestea este o adaptare dupa una dintre cele mai iubite carti pentru copii din Marea Britanie. THE WIND IN THE WILLOWS, publicata pentru prima oara in 1908, a fost reeditata de nenumarate ori pina in prezent si s-a bucurat de zece ecranizari, atit pentru marele ecran, cit si pentru televiziune. Personajele, animale care vorbesc si imita comportamentul uman; intriga, ce aduce in discutie teme ca prietenia, curajul si generozitatea, precum si locatia idilica sunt ingredientele unei povesti fantastice de care se bucura atit copiii, cit si adultii, ceea ce ii explica succesul de-a lungul timpului.
Dintotdeauna am fost fascinat de povestea din THE WIND IN THE WILLOWS si cred ca versiunea noastra este prima pentru televiziune de o asemenea magnitudine si ambitie. Adaptarea cartii lui Kenneth Grahame de catre Lee Hall este una riguroasa, iar locatiile superbe din jurul Bucurestiului sunt perfecte pentru realizarea lumii rurale neatinsa de vreme, descrisa in textul original.” Gub Neal, producator de film si co-fondator Box TV
 
BOB HOSKINS
In prestigioasa lui cariera, Bob Hoskins a jucat in aproape o suta de filme pentru marele ecran si televiziune, atit in Marea Britanie, cit si la Hollywood. A colaborat cu mari regizori ca Steven Spielberg, Francis Ford Coppola, Oliver Stone si a jucat alaturi de staruri ca Robert de Niro, Judy Dench, Kevin Spacey, Winona Ryder sau Cher. Spectatorii romani il cunosc din filme ca „Hook”, „Brazil”, „Cotton Club”, „Cine ii vrea pielea lui Roger Rabbit”, “Nixon” (rolul legendarului director FBI, J. Edgar Hoover) sau, mai recent, din „Dresat pentru a ucide” si „Bilciul desertaciunilor”, 2005.
Pentru rolul sau din „Mona Lisa”, in regia lui Neil Jordan, a fost nominalizat la Premiile OSCAR si a primit Premiul pentru Cel Mai Bun Actor la Festivalul de la Cannes, in 1986, la Globurile de Aur si la Premiile BAFTA, in 1987. La acestea se adauga numeroase alte nominalizari si premii care confirma una dintre cele mai prolifice si de succes cariere ale cinematografiei mondiale.
 
ECHIPA
Regia ii apartine lui Rachel Talalay,  a carei experienta anterioara include serialul „Ally McBeal” (difuzat de ProTV) si Freddy's Dead: The Final Nightmare, partea a 6-a si ultima din horror-ul de succes Cosmar pe Elm Street; iar imaginea poarta semnatura lui David Franco, care a lucrat la serialul TV Desperate Housewives / Neveste disperate.
Scenariul filmului poarta semnatura lui Lee Hall, nominalizat la Premiile OSCAR si laureat al Premiilor BAFTA pentru „Billy Elliot”.
Alaturi de Bob Hoskins care detine rolul principal din THE WIND IN THE WILLOWS, in Studiourile MediaPro se afla in aceste zile o distributie de exceptie, reunind unii dintre cei mai faimosi actori de film si televiziune ai momentului in Marea Britanie.   
Matt Lucas este un ‘abonat’ al Premiilor BAFTA din ultimii ani, de trei ori nominalizat si in 2005 cistigator pentru Cel Mai bun Rol de Comedie, Mark Gatiss este cunoscut si din „Match Point”, in regia lui Woody Allen, Lee Ingleby a jucat in „Harry Potter si prizonierul din Azkaban”, Jim Carter a mai colaborat cu Studiourile MediaPro la „Modigliani”, iar Imelda Staunton este cistigatoare a Premiului pentru Cea Mai Buna Actrita la Festivalul de la Venetia si la Premiile BAFTA, nominalizata la OSCAR si la Globurile de Aur pentru rolul sau din „Vera Drake”.
 
COPRODUCATORII
Box TV, principalul producator independent de film din Marea Britanie, este la a patra colaborare cu Studiourile MediaPro, confirmind astfel succesul primelor trei – „Sweeney Todd” (2005), „Gunpowder, Treason and Plot” (2003) si „Boudica” (2002).
Muse Entertainment Enterprises este un important producator de film si televiziune din Canada.
MediaPro Pictures continua cu THE WIND IN THE WILLOWS implicarea sa in proiecte de film internationale, consolidindu-si astfel pozitia de jucator principal pe piata de productie de film din Romania si unul dintre cei mai importanti din Europa.
Taguri:  Bob Hoskins

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells