Adina Pintilie, câștigătoarea Ursului de Aur, revine la Berlinale cu Moartea și fecioara

de Cinemagia în 16 Ian 2020
Moartea și fecioara este o radiografie cinematografică a unei relații de cuplu, cu dinamica și paradoxurile sale complexe

La doi ani de la câștigarea Ursului de Aur și a Premiului pentru cel mai bun debut Cu Touch Me Not la Berlinale 2018, regizoarea Adina Pintilie revine în atenția profesioniștilor de cinema din întreaga lume cu următorul său proiect de lungmetraj, Death and the Maiden (Moartea și Fecioara - titlu de lucru), în selecția prestigioasei piețe de co-producții internaționale Berlinale Coproduction Market 2020, unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei internaționale de film, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Aflată deja la cea de-a 17-a ediție, Berlinale Co-Production Market este programul de facilitare a dezvoltării co-producțiilor internaționale de film din cadrul Berlinale EFM European Film Market, una dintre principalele trei piețe de film din lume, ce reunește în perioada 20-27 februarie 2020 peste 10.000 de profesionisti - producatori, sales agents, distribuitori, finanțatori din întreaga lume.

Proiectul Moartea si fecioara este prezentat de către regizoarea Adina Pintilie și producătoarea Bianca Oana în secțiunea Berlinale Directors. Expunerea de care beneficiază proiectele la început de drum la Berlinale Co-production Market este deosebită, atât datorită programului specific creat de organizatori pentru fiecare film în parte, - ce facilitează pentru fiecare proiect selectat, întâlniri cu potențiali parteneri internaționali la cel mai ridicat nivel calitativ - cât și datorită catalogului de proiecte care circulă către toată industria prezentă la festivalul de la Berlin.

Subiect

Moartea și fecioara este o radiografie cinematografică a unei relații de cuplu, cu dinamica și paradoxurile sale complexe, reflectând asupra felului în care timpul, subiectivitatea memoriei și istoria familială influențează modul în care trăim experiența intimității. Filmul explorează arheologia emoțională a unui cuplu aflat într-un moment de cumpănă al relației, care decide să treacă printr-un proces de împreună cu regizoarea, în speranța că vor înțelege și într-un final, vor rezolva impasul în care se află..

Moartea și fecioara este un proiect susținut de către Centrul Național al Cinematografiei cu sprijin pentru dezvoltare, precum și de către fondul internațional SEE Cinema Network. Printre partenerii deja confirmați ai proiectului se află și doi dintre co-producătorii Touch Me Not, Agitprop Bulgaria și PINK Cehia. Adina Pintilie continuă să lucreze cu directorul de imagine George Chiper, cu care colaborează de peste 10 ani. Moartea și fecioara va intra în producție in 2021.

Bianca Oana - producătoare, despre selecția la Berlinale Coproduction Market 2020: „Având în vedere succesul international obținut cu Touch Me Not - care după ce a câștigat Ursul de Aur la Berlinale, a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film pentru cel mai bun film european de debut, a fost selectat in peste 150 de festivaluri internationale si distribuit in cinematografe in peste 35 de tari, cu recenzii entuziaste în cele mai importante publicații internaționale și naționale - considerăm că selecția la Berlinale Co-production Market 2020 este crucială pentru a dezvolta in continuare un parcurs internațional de anvergură cu urmatorul proiect de lungmetraj Moartea și Fecioara. Pentru noi este important să găsim partenerii potriviți care să ne ajute să poziționăm filmul în ceea ce privește finanțarea și vizibilitatea pe plan internațional, pentru a permite regizoarei Adina Pintilie să își dezvolte armonios metoda de lucru inovatoare, în care ficțiunea și realitatea fuzionează într-un mod organic și creează o experiență cinematografică unică, cu profund impact la nivel social”.

Exploreaza subiecte similare:

Touch Me Not, Adina Pintilie

Alte știri din cinema

Coşmarul lui Alec Baldwin s-a sfârşit (parţial): verdict final pentru cazul Rust

Procesul penal în care actorul era acuzat de ucidere din culpă a luat sfârşit, continuă procesele civile

10 liceeni bucureșteni au fost premiați la ROG Challenge 2024 pentru dezvoltarea unor jocuri video originale

Competiția ROG Challenge 2024 a premiat creativitatea și talentul liceenilor din București pasionați de dezvoltarea jocurilor video. Zece elevi au fost recompensați pentru cele mai bune jocuri create pe tema „Republic of Gamers”.

Iată trailerul noului Superman!

Câtă încredere să avem în reactivarea universului DC?

123Credit – Lecțiile din The Big Short pentru creditele ipotecare

Filmul The Big Short (2015) oferă o perspectivă fascinantă asupra crizei financiare din 2008, cauzată în principal de practicile nesănătoase din piața creditelor ipotecare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells