Big Hero 6: primele reacţii

de Ştefan Dobroiu în 29 Oct 2014
Animaţia ar putea deveni următorul mare hit Disney

Primele cronici mai mult decât entuziaste ale lui Big Hero 6/Cei 6 super eroi ne fac să ne pară rău că va trebui să aşteptăm luna ianuarie pentru a vedea noua animaţie Disney pe marile ecrane din România. Până atunci iată că cele mai importante publicaţii specializate pe cinema laudă această primă colaborare Disney-Marvel, gata să aducă pe ecrane o echipă de eroi puţin cunoscută publicului larg, dar cu mare potenţial să ne reviziteze în sequel-uri.

Lansate în 1998, benzile desenate descriau aventurile unui pestriţ grup de supereroi ce trebuie să înfrunte o provocare ieşită din comun. În centrul atenţiei este Hiro (voce Ryan Potter), un puşti de 14 ani care încă suferă după dispariţia fratelui său, un geniu al roboticii, trebuind să se consoleze cu o creaţie a acestuia: simpaticul Baymax, un robot cu forma unui balon alb vag umanoid. Iniţial dezamăgit de aptitudinile (într-adevăr, foarte perfectibile) ale lui Baymax, Hiro va ajunge să se bazeze din plin pe puterile lui atunci când va da piept cu antagonistul filmului, iar puştiul va trebui să intre în grupul Big Hero 6 pentru a avea o cât de mică şansă să îl învingă. Faptul că aventurile au loc în coloratul San Fransokyo (un hibrid fictiv San Francisco-Tokyo) face aventurile şi mai ofertante din punct de vedere vizual.

Deocamdată RottenTomatoes.com a compilat nouă cronici şi toate sunt pozitive. "O comedie de aventură animată care îmbină cu îndemânare emoţia, umorul şi - datorită unui simpatic robot gonflabil - drăgălăşenia aşteptată de la Disney cu o doză generoasă de acţiune supereroică în stilul celor de la Marvel", scrie Screen International.

Daily Telegraph laudă melanjul de tehnici de animaţie, subliniind că "atenta măiestrie a trecutului coexistă cu prezentul hiper-detaliat şi realizat pe calculator". TheWrap laudă filmul drept "simpatic, isteţ, captivant şi hilar". Cronicarul publicaţiei consideră că Big Hero 6 se achită cu succes de prezentarea unei poveşti a originilor şi că "ridică aventura supereroică la noi culmi foarte plăcute".

"Estul întâlneşte Vestul cu un efect extrem de satisfăcător în acest colaj de aventură animată", scrie şi The Hollywood Reporter. Big Hero 6 a fost lăudat şi pentru faptul că este o versiune pe gustul copiilor a genului filmelor cu supereroi, care domină în acest moment cinematografele. "Cu toate acestea, nu îşi pierde deloc puterea dramatică", precizează cronicarul de la Matt's Movie Reviews.

Aşa cum simpaticul Olaf era starul lui Frozen, Baymax devine echivalentul său în Big Hero 6. "Asul din mânecă este Baymax, care provoacă hohote de râs şi generează căldura şi bunăvoinţa ce sfârşesc să devină mai necesare filmului decât ar fi trebuit să fie", scrie Screen-Space, în timp ce ediţia britanică a Times comentează: "Baymax se dovedeşte a fi o armă extraordinară în această poveste 'băiatul şi robotul' superb realizată".

În România vom vedea Big Hero 6 cu începere din 23 ianuarie 2015.

Iată mai jos un trailer al filmului. Cum ţi se pare?

Alte știri din cinema

Robert Pattinson, un "consumabil" în SF-ul Mickey 17

După amânări repetate, filmul se lansează global la sfârşitul lunii ianuarie

Să moară Vincent: dragostea în vremea haosului dezlănţuit

Inventiv şi imprevizibil, filmul tratează european o premisă specifică cinema-ului de consum

O nouă ecranizare după Salem's Lot se lansează în octombrie. Iată trailerul!

Vampirii pun stăpânire pe un întreg oraş în noua adaptare după romanul lui Stephen King

Trailer final Venom 3: promisiunea unui sacrificiu

Iată trailerul subtitrat al finalului trilogiei cu Tom Hardy în rolul lui Venom

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 29 octombrie 2014 09:40
Va cred si eu. Si apoi distribuitorii se mira de ce lumea nu merge in numar la film si filmele nu sunt lansate in format 3D. Anul acesta nici un film Disney nu s-a lansat 3D in Romanaia. Toate le-am cumparat cu suntitrare in limba engleza. Bine ca Big Hero 6 e adus in Romanai la finalul lui ianuarie si la americani are premiera pe 7 noiembrie. Ce naiba. Nu sunt decat 2 luni jumate distanta.
raulpop pe 29 octombrie 2014 09:46
Animațio o așteptăm.. dar până apare la noi, cred că apare pe net mai repede
Bayard pe 29 octombrie 2014 10:49
Componenta asiatica a filmului s-ar putea sa-i aduca incasari mari de prin China, Japonia si Coreea de Sud, dar in rest? Nu cred ca o sa fie cine stie ce mare hit. In plus, se lanseaza simultan cu Interstellar
dickstone pe 29 octombrie 2014 20:16
NU va fi niciun hit va fi o mare dezamagire ca mai toate astea noi Disney(acum serios cum sa pui mega grasanu ala alb ca afis de prezentare?)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells