Bucureştiul ar putea rămâne fără patru cinematografe centrale

de Ştefan Dobroiu în 17 Nov 2015
Legea ce interzice activităţi publice în clădiri cu risc seismic afectează şi cinematografele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce interzice activităţile publice în clădiri de risc seismic, lege ce afectează direct patru mari cinematografe din centrul Bucureştiului: Cinema Pro, Scala, Patria şi cinema Studio (foto). Legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Dacă Patria şi Scala îşi fac mai rar loc în programul cinefililor, închiderea Cinema Pro şi cinema Studio va afecta drastic organizatorii de festivaluri şi distribuitorii de film românesc, fiind locaţiile preferate pentru premiere naţionale şi festivaluri.

Conform Hotnews, Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 afectează toate spaţiile publice cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, anume "spaţii realizate în scopul desfăşurării de activităţi care implică aglomerări de persoane". Nu doar cinematografele sunt afectate, ci şi teatrele, sălile de expoziţii, sălile de lectură, spaţiile comerciale, hotelurile, clinicile şi sediile administraţiei locale din clădiri cu risc seismic. Orice activitate în astfel de clădiri este interzisă până la finalizarea lucrărilor de consolidare.

"Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 70.000 lei, împreună cu măsura interzicerii emiterii autorizaţiilor de funcţionare pentru spaţiul în cauză de către autoritatea administraţiei publice locale competente", se precizează în textul legii, citat de Hotnews.

Conform site-ului riscseismic.ro, Cinema Pro se află într-o clădire încadrată în "clasa I de risc seismic, cu pericol public". Acelaşi grad de risc îl are şi Cinema Patria. Cinema Studio are clasa I de risc, iar Cinema Scala are clasa a II-a.

Alte știri din cinema

Au început filmările la Freaky Friday 2

Jamie Lee Curtis şi Lindsay Lohan revin în rolurile lui Tess şi Anna

Trailer nou: vin' la Nosferatu să te gâdile cu dinţii pe piele

Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson şi Willem Dafoe joacă în remake-ul filmului din 1922

Inside Out 2 întrece Dune 2 în SUA şi devine cea mai populară premieră din 2024

Animaţia Pixar a avut nevoie de doar opt zile ca să-i bage lui Paul Atreides nisip în distrai

Se întoarce Kevin Costner în Yellowstone?

Actorul spune că revenirea sa la cea de-a doua parte a sezonului 5 se va întâmpla "doar în anumite condiţii"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 18 noiembrie 2015 11:47
cred ca in Bucuresti sunt mai multe cladiri din care sansele ca in urma unui cutremur sa iesi mort decat cele din care ai speranta sa iesi viu
xerses pe 18 noiembrie 2015 20:57
Corect, nu poti merge intr-o locatie unde vrei sa petreci un timp placut si sa risti sa cada pe tine in caz de cutremur.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells