Ce filme vedem de Paste la TV?

de Razvan Boboc în 5 Apr 2007
Ce filme vedem de Paste la TV?

Drama, comedie, aventura, filme de animatie, filme clasice – am putea spune ca avem de toate in aceste zile de sarbatoare! Este vorba despre filmele pe care televiziunile din Romania ni le propun de Paste. Am realizat in continuare o selectie a productiilor cinematografice care chiar merita vazute sau revazute. PRO TV va invita inca din Vinerea Mare sa urmariti controversatul film al lui Mel Gibson – “Patimile lui Hristos”. Harry Potter vine la HBO chiar in ziua de Paste cu premiera pe micile ecrane a filmului “Harry Potter si Pocalul de Foc”. Pentru cei care prefera filmele clasice, TVR Cultural le aduce celebrul film al lui Stanley Kubrick, “Spartacus”, un film distins cu patru premii Oscar. Shrek si printesa Fiona vin si ei la PRO TV cu cea de-a doua parte a celebrului film de animatie. Cititi si alegeti! Echipa Cinemagia va ureaza un Paste Fericit si cu multe filme bune!

Vineri, 6 aprilie 2007

“Patimile lui Hristos” / “The Passion of the Christ” – 2004, Regia Mel Gibson Este cel mai controversat film cu tematica religioasa. Pentru aceasta productie, Mel Gibson a incalcat cu buna stiinta cele zece porunci ale realizarii unui film de succes la Hollywood. "Nu-ti finanta singur productiile", spune prima porunca, pe care regizorul a ignorat-o. Cu un buget estimat de 30 de milioane de dolari, "Patimile lui Hristos" a avut incasari de peste 370 de milioane de dolari numai in Statele Unite si peste 203 milioane de dolari din inchirieri. (PRO TV, ora 00.30)

“Da mai departe” / “Pay It Forward” – 2000, regia Mimi Leder. Eugene Simonet (Kevin Spacey) este un profesor de studii sociale care nu se asteapta la o schimbare a clasei a saptea din acest an fata de cea din anul trecut. “Eugene are acelasi discurs pentru elevii sai in fiecare an, sperand, fara o certitudine, ca unul dintre ei il va lua in serios”, spune Kevin Spacey. Intr-o zi, el da elevilor sai o tema simpla: Priveste lumea din jurul tau si repara ce nu iti place. Elevul Trevor McKinney (Haley Joel Osment) ia foarte in serios aceasta tema si isi alege trei oameni, un barbat care este dependent de droguri (James Caviezel), chiar pe profesorul lui (Kevin Spacey) si pe bunica sa, care este alcoolica. Helen Hunt interpreteza rolul mamei lui Trevor, o femeie care de asemenea a avut o copilarie nefericita si are in continuare probleme cu mama sa alcoolica (Angie Dickinson). (PRO CINEMA, ora 22.00)

“Povestea vietii mele” / “Angela’s Ashes” – 1999, Regia Alan Parker Film inspirat dupa romanul best-seller al scriitorului irlandez Frank McCourt, premiat in 1997 cu premiul Pulitzer. Este fascinanta istorie biografica a tanarului Frankie si a familiei lui in timp ce incearca sa scape de saracie. Acesta ne poarta intr-o calatorie surprinzatoare, provocatoare si emotionanta prin viata tanarului, incepand cu varsta de 5 ani. Filmul este o demonstratie geniala a felului in care spiritul uman poate triumfa asupra vicisitudinilor sortii. O oda unica inchinata spiritului uman, umorului si bunatatii. In rolurile principale Emily Watson si Robert Carlyle. (TVR 1, 23.20)

Sambata, 7 aprilie 2007

“Terminalul” / “The Terminal” – 2004, Regia Steven Spielberg. Viktor Navorski (Tom Hanks), un barbat dintr-o tara est-europeana venit in vizita la New York, este nevoit sa ramina in aeroportul John F. Kennedy pentru ca, in urma unui razboi, tara sa a fost stearsa de pe harta. Blocat in terminalul aeroportului, fara sa inteleaga limba tarii in care se afla, Victor este nevoit sa se adapteze lumii pestrite in care este nevoit sa traiasca. Directorul aeroportului este incomodat de prezenta oaspetelui nedorit in aeroport sI face tot ce poate pentru a scapa de el. |ntre timp, saptaminile trec una dupa alta, iar Victor traieste in terminalul aeroportului situatii absurde, amuzante si nu in cele din urma dragostea. (PRO TV, 20.45)

”Sonata de toamna” / “Hostsonaten” – 1978, Regia Ingmar Bergman Dupa ce multa vreme isi neglijase copiii, celebra pianista Charlotte Andergast o viziteaza pe Eva, una dintre fiicele sale. Spre surprinderea sa, o gaseste aici si pe Helena, cealalta fiica, marcata de un handicap mental si pe care ea insasi o internase cu ani in urma intr-un sanatoriu. Tensiunea dintre Eva si mama sa creste treptat, culminand cu o discutie in cursul careia cele doua femei dau glas tuturor reprosurilor si adevarurilor nerostite pana atunci. (TVR Cultural, 23.00)

”Cavalerii Mesei Rotunde” / “First Knight” – 1995, Regia Jerry Zucher. Un film romantic despre dragoste, onoare, tradare si pasiune, in legendarul regat Camelotului. Legenda regelui Arthur si a cavalerilor Mesei Rotunde renaste in acest film fiind abordata intr-o noua viziune. Dragostea lui Lancelot pentru lady Guinevre ii intuneca judecata, dar ii pecetluieste credinta fata de regele Arthur. O poveste cavalereasca despre dragoste si gelozie, despre prietenie si ura, careia elementele istorice prezente in film creeaza senzatia de autenticitate, transformandu-l pe telespectator in martor. Distributia este de zile mari, reunind trei din titanii celei de-a saptea arte: Sean Connery, Richard Gere si Julia Ormond. (ANTENA 1, 20.30)

Duminica, 8 aprilie 2007

”Harry Potter si Pocalul de Foc” / “Harry Potter and the Goblet of Fire” – 2005, Regia Mike Newell. Se anunta vremuri grele pentru Harry Potter. Asaltat de cosmaruri care fac ca cicatricele sa devina mult mai dureroase decat de obicei, Harry (Daniel Radcliffe) este fericit sa scape de aceste vise suparatoare, participand la Cupa Mondiala Quidditch impreuna cu prietenii sai, Ron (Rupert Grint) si Hermione (Emma Watson). Insa, ceva sinistru aprinde cerul de la tabara de la Quidditch, este vorba despre semnul diabolicului lord Voldemort, "Dark Mark". Acesta este insotit de catre Death Eaters, care nu indraznise sa mai apara în public de cand Voldemort fusese vazut ultima data, iar asta se intamplase in urma cu treisprezece ani, adica din noaptea in care fusesera ucisi parintii lui Harry. Acesta este cel de-al cincilea film din seria Harry Potter. (HBO, 20.00)

”Intalnire cu Joe Black” / “Meet Joe Black” – 1998, Regia Martin Brest. Cu putin timp inainte de sarbatorirea celor 65 de ani de viata, Mogulul presei William Parrish este vizitat de Moarte, care imprumutase trupul unui tanar ucis intr-un accident de masina. Hotarata sa-si transforme vizita de lucru intr-o mica vacanta, Moartea, care se prezinta drept Joe Black, ii cere lui Parrish sa-i fie ghid in lumea oamenilor, lasandu-i in schimb cateva zile in plus de trait. Intelegerea este convenabila pentru ambele parti: ingerul mortii invata ce este dragostea si sacrificiul, iar muritorul isi regleaza conturile cu viata. In distributie: Anthony Hopkins, Brad Pitt, Claire Forlani. (TVR 2, 22.15)

”Numele Trandafirului” / “The Name of the Rose” – 1986, Regia Jean-Jacques Annaud Dupa moartea misterioasa a unui calugar dintr-o manastire izolata, in interiorul acesteia din teama, ignoranta si prejudecatile anului 1327 ia nastere zvonul ca sfarsitul lumii se apropie. Un calugar franciscan cu mintea limpede, William of Bakersville (Sean Connery), impreuna cu tanarul novice Adso ( Christian Slater), soseste la manastire pentru a deslusi itele incurcate ale acestui mister. Numai ca decesele inexplicabile nu se opresc si un reprezentant al Inchizitiei isi face aparitia pentru a pune lucrurile la punct prea putin crestineste. (NATIONAL TV, 23.00)

”Spartacus” – 1960, Regia Stanley Kubrick Cu: Kirk Douglas, Laurence Olivier, Charles Laughton, Peter Ustinov Film de aventuri, considerat de specialisti o adevarata capodopera, ecranizare dupa romanul scriitorului Howard Fast. In timpul Imperiului Roman, tracul Spartacus (Kirk Douglas), nascut si crescut sclav, este vandut romanului Batiatus (Peter Ustinov), care pregateste tineri cu aptitudini de a deveni gladiatori. Dupa indelungi antrenamente pentru a ajunge sa ucida in arena, Spartacus refuza sa se transforme in animalul pe care il vrea Imperiul. Dragostea lui pentru sclava Varinia (Jean Simmons), dar si revolta la vederea felului in care sunt tratati sclavii si a crimelor odioase care se comit pentru placerea romanilor, fac sa izbucneasca in inima lui dorinta acuta de libertate. (TVR Cultural, 21.00)

”Shrek 2” – 2004 - Capcaunul Shrek, consoarta sa Fiona si bagaciosul magarus Donkey revin in "Shrek 2", continuarea celebrului film de animatie. Cu un buget estimat de 75 de milioane de dolari, "Shrek 2" a sedus criticii de film si a dat lovitura la box office: peste 108 milioane de dolari doar in primul week-end in Statele Unite. La succesele sale se adauga doua nominalizari la Oscar (pentru Cel mai bun film de animatie si pentru Cea mai buna piesa originala), una la Globul de Aur si un premiu BAFTA. Producatorii filmului au mers pe reteta care a consacrat primul film din serie: Mike Myers ii da viata lui Shrek, Eddie Murphy - lui Donkey, iar Cameron Diaz - Fiona. In plus, Antonio Banderas a avut sansa sa interpreteze personajul pe care-l iubeste de cand avea doar trei ani - Motanul Incaltat.(PRO TV, 17.00)

Luni, 9 aprilie 2007

”Totul despre Schmidt” / “About Schmidt” – 2002, Regia Alexander Payne. Jack Nicholson este Warren Schmidt, un agent de asigurari pensionar, care nu poate lupta cu monotonia din viata sa. Atunci cind sotia lui moare brusc, Schmidt o ia razna, la propriu. Se urca in masina si pleaca la drum. Are tot felul de aventuri prin vest, inainte de a ateriza in Denver, acolo unde fiica sa se casatoreste cu un pierde-vara incorigibil. Fara slujba, sotie sau familie, Warren e disperat sa gaseasca ceva semnificativ in viata sa coplesitor de banala. Dar cind il intilneste pe Ndugu Umbo, un orfan tanzanian de 6 ani, pentru prima data Warren incepe sa se inteleaga pe sine insusi si viata pe care a trait-o. (PRO TV, 23.30)

”Mogulul” / “The Mogul” – 1984, Regia Danny DeVito. Vic de Salvo are o afacere prospera in domeniul transporturilor, dar el nu se multumeste cu atat. Vrea sa devina producator de televiziune. Proiectele lui sunt respinse de toate posturile, in afara de unul, care trage sa moara. Desi spectacolul creat si produs de el este un dezastru, Vic nu dispera: cu ajutorul inimoasei Francine, el afla in ce televizoare se afla aparatele de masurat audienta si ia masuri... in consecinta. Cu: Danny DeVito, Rhea Perlman (TVR 2, 22.35)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen-alina pe 19 aprilie 2009 02:10
a fost un film foarte bun si va ramane in continuare un film excelent.
DINO pe 19 aprilie 2009 15:32
EU SPUN CA ISUS E NEVINOVAT
cozmin_boss(* pe 28 noiembrie 2009 15:21
A FOST UN FILM DRAMATIC
dana pe 22 decembrie 2009 09:28
...........................
alexcretu75 pe 1 august 2010 11:12
super filme
DarryMedrea pe 30 decembrie 2010 22:32
Isus e nevinovat dar tot ce a suferit....a facut-o pentru noi,pentru pacatele noastre..ca noi sa avem viata vesnica si sa ne traim viata pt El:)
mihnea_aspru95 pe 19 ianuarie 2017 23:38
Iisus asa se scrie.
Cum sa scrii "Isus" (doar daca sunteti de alta religie scrieti in necunostinta de cauza......OMG).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells