Cel mai mare operator de servicii ilegale de streaming, eliminat de poliția din Vietnam

de Mihnea Vonica în 2 Sep 2024
O alianță ce cuprinde producători de la Netflix și studiouri precum Walt Disney, Paramount Pictures și NBCUniversal a colaborat cu poliția din Hanoi pentru a închide Fmovies.

Fmovies, un operator de servicii ilegale de streaming cu sediul în Hanoi, a fost desființat de poliția vietnameză, care a lucrat în strânsă legătură cu o organizație antipiraterie condusă de Asociația Cineaștilor din America, numită "Alliance for Creativity and Entertainment" (ACE).

Membrii ACE cuprind atât producători ce lucrează la platformele de streaming Netflix, AppleTV+ și Amazon, cât și la cele mai importante studiouri de la Hollywood - Paramount Pictures, Sony Pictures, NBCUniversal, Walt Disney și Warner Bros. Discovery. Alianța ACE lucrează în general cu forțele de ordine naționale și internaționale pentru a combate pirateria online în ceea ce privește divertismentul. Coaliția urmărește îndeaproape litigiile și trimite scrisori de întrerupere și interzicere.

Săptămâna trecută, ACE a anunțat că a doborât cea mai mare rețea de piraterie din lume, întrucât Fmovies și domeniile conexe precum flixtorz, movies7, bflixz, myflixer și aniwave au înregistrat peste 6.7 miliarde de vizite între ianuarie 2023 și iunie 2024. Charles Rivkin, președinte și CEO al Asociației Cineaștilor din America și președinte al ACE a declarat că închiderea Fmovies reprezintă "o victorie uluitoare pentru distribuții, echipe, scriitori, regizori, studiouri și comunitatea creativă de pe tot globul."

Colega sa, Larissa Knapp, vicepreședinte executiv și responsabila principală cu protecția conținutului al Asociației Cineaștilor din America a precizat că desființarea Fmovies reprezintă "un mesaj puternic de descurajare în acest caz extrem de important", lăudând poliția din Vietnam. Aceasta a mai afirmat că victoria ACE ajută la protejarea drepturilor de autor ale creatorilor din întreaga lume și că așteaptă cu nerăbdare să continue colaborarea cu autoritățile vietnameze și cele americane "pentru a aduce operatorii criminali în fața justiției." Conform Hollywood Reporter, doi bărbați vietnamezi au fost arestați de poliția din Hanoi pentru conexiunea lor cu Fmovies, dar aceștia nu au fost încă trimiși în judecată.

Lansat în 2016, Fmovies a ajuns la apogeu în anul 2023, atunci când devenise al 11-lea cel mai popular site web în categoria TV, filme și streaming și al 280-lea cel mai popular site la nivel global, conform companiei de analiză a datelor SimilarWeb. Site-ul găzduia o galerie numeroasă de filme și seriale TV apărute recent și avea motto-ul "Doar un loc mai bun pentru a vedea filme online pe gratis!" Fmovies era de mai mult timp în vizorul Asociației Cineaștilor din America. În aprilie 2024, în cadrul CinemaCon din Las Vegas, Rivkin a anunțat că o treime din traficul Fmovies provenea din Statele Unite ale Americii.

Un alt furnizor notoriu ce punea la dispoziție filme și seriale pe gratis, Vidsrc.to, a fost de asemenea desființat alături de domeniile sale afiliate. Conform ACE, site-ul pirat era "operat de aceeași suspecți".

Coaliția ACE a fost formată în 2017 și conține membrii din peste 30 de companii globale de divertisment și studiouri de film ce s-au angajat să combată pirateria digitală și să apere drepturile de autor. Cele mai notorii studiouri și canale de TV internaționale ce fac parte din ACE sunt BBC Studios, Canal+ Groupe, Televisa, MBC Group și RTL.

Sursa foto: Deposit Photos.

Alte știri din cinema

O nouă ecranizare după Salem's Lot se lansează în octombrie. Iată trailerul!

Vampirii pun stăpânire pe un întreg oraş în noua adaptare după romanul lui Stephen King

Trailer final Venom 3: promisiunea unui sacrificiu

Iată trailerul subtitrat al finalului trilogiei cu Tom Hardy în rolul lui Venom

Războiul băuturilor carbogazoase devine film: Cola Wars

Steven Spielberg va produce şi Judd Apatow va regiza promiţătoarea dramă Sony Pictures

Sebastian Stan devine Donald Trump: iată trailerul The Apprentice!

Actorul de origine română se metamorfozează într-un tânăr Trump flămând de putere

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells