Cele mai bune comedii ale lui 2019

de Cristina Grigore în 18 Dec 2019
Oferta a fost bogată - a inclus pokemoni, supereroi, animație Disney, dragoste, umor ireverențios și... Eddie Murphy

Sfârșitul de an este o perioadă a bunei-dispoziții, motiv pentru care vă recomandăm să fiți pe fază la oferta cinematografelor, televiziunilor și serviciilor de streaming pentru a urmări unele dintre cele mai bune comedii ale acestui an, ordonate de cinemablend.com într-un top pe care îl girăm în cea mai mare parte, dar pe care am preferat însă să-l prezentăm ca o listă, a cărui ordonare să revină, în funcție de preferințe, fiecăruia dintre voi.

Oferta acestui an a fost extrem de variată – avem supereroi, un Pokémon drăgălaș, comedie romantică cu protagoniști astiatici, copii cu preocupări de adulți, o animație Disney (!), o revenire spectaculoasă la comedia de calitate a lui Eddie Murphy și adolescente scăpate de sub control.

Evident, titlul cu cel mai mare succes la box office-ul internațional a fost animația Disney, ce a trecut de un miliard de dolari, în vreme ce Booksmart, plasat de site-ul Cinemablend pe primul loc în lista acestor 10 comedii propuse, are cele mai mici încasări.

Criticii de film au ridicat însă în slăvi filmul despre cele două adolescente, hotărâte, la finalul liceului, să îndese patru ani de distracție ratată într-o singură noapte – debutul în regie al actriței Olivia Wilde a primit pe RottenTomatoes.com un rating de 97% din partea criticilor. Filmul a primit și o nominalizare la premiile Globul de Aur 2020 (Cea mai bună actriță într-un lungmetraj – musical sau comedieBeanie Feldstein).

Dolemite Is My Name (Netflix) este de asemenea extrem de apreciat pentru interpretarea lui Murphy și are în palmares două nominalizări la Globurile de Aur 2020 – pentru Cea mai bună interpretare a unui actor într-un musical sau comedie și Cel mai bun film musical sau comedie.

Criticii au remarcat și interpretarea Emmei Thompson din comedia (Amazon Prime Video) Late Night (gazda unui late night show care trebuie să se reinventeze și să-și recucerească publicul și echipa predominant masculină), pentru care a primit și nominalizarea la Globurile de Aur.

Good Boys, care a rulat și la noi, este un titlu ceva mai controversat datorită elementelor vulgare din aventura celor trei preadolescenți, combinație apreciată în special de publicul tânăr, dar gustată și de cei care vor să vadă o combinație de Superbad cu Sausage Party.

O comedie ușoară, plină și ea de glume ireverențioase, este și Long Shot, atrăgătoare în special prin alăturarea a doi actori extrem de carismatici - Charlize Theron și Seth Rogen.

Always Be My Maybe este o comedie romantică modernă, a cărei piesă de rezistență este Ali Wong, de altfel extrem de apreciată pe scenele de stand-up comedy americane.

Shazam!, Detectivul Pikachu și Toy Story 4 nu mai au nevoie de prezentare – de menționat doar că, deși era de așteptat ca elementul emoțional să primeze, ultimul film Toy Story a surprins prin umor. Shazam! a avut de câștigat prin prestația lui Zachary Levi și a momentelor savuroase în care adolescentul a fost nevoit să-și descopere noile puteri, venite la pachet cu un fizic extraordinar, iar Detectivul Pikachu s-a remarcat prin reușita digitală a aducerii pe marele ecran a drăgălașului și amuzantului pokemon. 

Stuber este un buddy movie ce a plăcut mai mult publicului, decât criticilor (judecând după ratingul de pe RottenTomatoes), însă echipa formată din fostul Drax (din Gardienii Galaxiei) și Kumail Nanjiani (Silicon Valley, The Big Sick) reușește să convingă și să distreze, printre câteva scene reușite de acțiune.

Pokémon Detective Pikachu
Stuber
Shazam!
Toy Story 4
Long Shot
Always Be My Maybe
Late Night
Good Boys
Dolemite is My Name
Booksmart

Exploreaza subiecte similare:

Pokémon Detective Pikachu, Stuber, Shazam!, Toy Story 4, Long Shot, Always Be My Maybe, Late Night, Good Boys, Dolemite Is My Name, Booksmart, Eddie Murphy, Olivia Wilde, Beanie Feldstein, Emma Thompson, Superbad, Sausage Party, Seth Rogen, Charlize Theron, Ali Wong

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 19 decembrie 2019 17:00
Pentru mine au fost Shazam şi Destination Wedding.
Pokemon, meah...
The Good Boys... nu e pentru mine
Restul nu le-am văzut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells