Împreună cu zeci de publicaţii din întreaga Europă, Cinemagia a fost invitată la premiera europeană a blockbusterului Marvel Căpitanul America: Război civil. Marţi am publicat prima cronică din România a filmului, iar astăzi îţi dezvăluim câteva declaraţii făcute de actorii, regizorii şi producătorii filmului la conferinţa de presă găzduită de impunătoarea sală de bal a hotelului Corinthia din centrul Londrei.
Prezenţi la conferinţă au fost actorii Chris Evans (Căpitanul America/Steve Rogers), Robert Downey Jr. (Iron Man/Tony Stark), Elizabeth Olsen (Scarlet Witch/Wanda Maximoff), Paul Bettany (Vision), Paul Rudd (Ant-Man/Scott Lang), Sebastian Stan (Bucky Barnes/Winter Soldier), Jeremy Renner (Hawkeye/Clint Barton), Emily VanCamp (Sharon Carter), Daniel Brühl (Baron Zemo), Anthony Mackie (Falcon/Sam Wilson), regizorii Anthony Russo şi Joe Russo şi preşedintele Marvel Kevin Feige.
Una dintre surprizele conferinţei a fost faptul că Chris Evans, spre deosebire de Căpitanul America, ar ţine de fapt cu Iron Man în conflictul descris în film. Pentru cei care încă nu sunt la curent cu subiectul sequelului, între Steve Rogers şi Tony Stark are loc o ruptură de proporţii atunci când supereroii trebuie să decidă dacă se supun sau nu Tratatului de la Sokovia, care i-ar obliga să dea socoteală pentru acţiunile lor. Dacă Stark acceptă tratatul, Rogers este împotriva lui, iar în jurul celor doi se vor coaliza două tabere în conflict. "Trebuie să răspunzi în faţa cuiva. Nu poţi lăsa acest grup de justiţiari să facă tot ce le trece prin minte", a spus Chris Evans, aducând un zâmbet plin de sine pe faţa lui Robert Downey Jr..
Oricât de dezbinate ar fi fost personajele lor în film, la conferinţa de presă actorii au părut o adevărată echipă. Şi-au aruncat sarcasme şi s-au amuzant unii pe seama celorlalţi şi a lor înşişi, reuşind să ofere un adevărat spectacol. Una dintre glumele recurente a fost despre "satul" de rulote al lui Robert Downey Jr., care se pare că ar fi avut la dispoziţie nu mai puţin de cinci rulote încăpătoare pe durata filmărilor, spre deosebire de mica rulotă a lui Daniel Brühl, de exemplu. Din "regatul" său, Downey Jr. îi invita pe ceilalţi actori să i se alăture pentru mese copioase gătite de chef-ul personal, înteresându-se în prealabil, foarte îndatoritor, care sunt alergiile alimentare ale oaspeţilor săi.
Dacă în realitate Robert Downey Jr. pare la fel de narcisist ca Tony Stark, actorul a povestit cât de ştirbit i-a fost ego-ul atunci când fiul său a preferat pijamale nu cu Iron Man, ci cu rivalul său din film, Căpitanul America. "Când fiul meu a început să poarte pijamale şi şepci şi tot ce vrei cu Căpitanul America, normal că am simţit resentimente. Dar cum sunt un profesionist ireproşabil, nu am adus aceste resentimente şi pe platourile de filmare", a glumit Downey Jr..
Un alt subiect atins la conferinţă a fost noul Spider-Man interpretat de Tom Holland. Actorul britanic nu a fost de faţă, dar întreaga distribuţie a avut numai cuvinte bune de spus despre el şi despre viitorul său în filmele Marvel. "A făcut senzaţie", a spus Robert Downey Jr., secondat de regizorii Anthony şi Joe Russo. Aceştia au explicat şi importanţa extraordinară a lui Spider-Man în conflictul dintre supereroi: personalitatea lui Peter Parker şi faptul că îşi poate folosi puterile pentru a-şi imobiliza oponenţii au fost elemente cheie în confruntările dintre acoliţii Căpitanului America şi cei ai lui Iron Man, în care scopul era scoaterea din luptă a inamicilor şi nu anihilarea lor. Modul cum a fost primită noua versiune a lui Spider-Man este foarte promiţător pentru filmele cu el în centrul atenţiei produse de acum înainte nu de Sony Pictures, ci de studiourile Marvel.
Căpitanul America: Război civil se lansează pe ecrane pe 6 mai. Prin aplicaţia Cinemagia poţi achiziţiona încă de acum bilete la primele spectacole din întreaga ţară.
În imagine: pe rândul de sus de la stânga la dreapta Anthony Mackie, Paul Rudd şi Jeremy Renner, iar pe rândul de jos Chris Evans şi Robert Downey Jr..