Cine a fost Jeff Buckley?

5 Iul 2006
Cine a fost Jeff Buckley?
Povestea rockerului Jeff Buckley va deveni film, scenaristul si regizorul Brian Jun (Steel City) a anuntat ca intentioneaza sa scrie un scenariu si sa regizeze un film bazat pe viata musicianului.
The Hollywood Reporter, anunta ca filmul va fi produs de mama lui Buckley, Mary Guibert si de Michelle Sy. Dar acesta nu este prima initiativa de a aduce povestea vietii lui Buckley pe marile ecrane. Anul trecut scenaristul si producatorul Train Houston a cumparat drepturile pentru ecranizarea cartii Dream Brother: The Lives & Music of Jeff & Tim Buckley, o carte a criticului de muzica de la Entertainment Weekly, David Browne.
Buckley a fost considerat de critici unul dintre cei mai promitatori artisti din generatia sa, dupa lansarea albumului sau de debut intitulat Grace, din 1994. Muzicieni precum Robert Plant, Elton John, Bob Dylan sau Paul McCartney au apreciat albumul, iar cover-ul sau dupa piesa lui Leonard Cohen Hallelujah este considerata versiunea definitiva a acestui cantec. Insa, din nefericire, cand cariera sa tocmai se lansa, Jeff Buckley s-a inecat in Memphis, Tennessee, in 1997.
Brad Pitt si-a arata interesul de a juca rolul lui Buckley in film, anul trecut, dar se aude ca familia muzicianului l-a refuzat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells