Pentru a fi în formă maximă şi a-şi defini muşchii pentru rolul din filmul Tarzan, Alexander Skarsgård nu doar că a traspirat ore bune la sală, vreme de câteva luni, însă a ţinut şi un regim sever. Limitarea în plan alimentar nu a fost tocmai pe placul actorului, care la finalul producţiei s-a bucurat de un adevărat festin, oferit chiar de tatăl său, actorul Stellan Skarsgård.
„Dieta a fost oriblă”, a declarat Alexander pentru Wenn.com. „Trebuie să-l laud pe bucătar, chiar a încercat să o facă suportabilă; este un bucătar nemaipomenit, dar a avut mâinile legate, căci a trebuit să gătească totul fără zahăr, lactate…”
„La încheierea filmărilor, am urcat în maşină şi am pornit direct spre locuinţa tatălui meu, care filma la acea vreme River, o miniserie Netflix cu producţia în Londra. Tatălui meu îi place foarte mult să gătească, aşa că m-am lăfăit patru zile pe canapea şi m-am lăsat hrănit de el! A fost cel mai incredibil week-end din viaţa mea! A inclus măduvă, mozzarella, paste, vin roşu…”, a mai povestit starul, care, în cursul „regimului pentru definire” stabilit de antrenorul său, a trebuit să consume 7000 de calorii pe zi, o dietă formată în mare parte din fripturi, cartofi şi… ridicarea greutăţilor.
„Lucrul cu Wayne la ceea ce a însemnat excelenţa în plan fizic [McGregor, antrenorul său] a fost una cea mai bună experienţă din viaţa mea. Tarzan este flexibil şi agil, se mişcă cu uşurinţă în junglă şi nu arată ca un bodybuilder. Aşa că, chiar dacă scopul era să iau câteva kilograme, trebuia să arăt atletic, nu gras”, a mai explicat Skarsgård.