Daredevil îşi reconfirmă statutul de portdrapel al colaborărilor Marvel-Netflix cu un al treilea sezon mai mult decât bine primit de critică şi public. O nouă confruntare a lui Daredevil cu Wilson Fisk/Kingpin şi o schimbare de direcţie mai mult decât sincronizată cu preocuparea globală pentru corupţie, dezinformare şi manipularea adevărului, al treilea sezon al serialului are toate şansele să captiveze în timp ce ne arată un erou ce pare a pierde totul, fiind nevoit să-şi reconsidere priorităţile înainte de a-şi regăsi echilibrul şi un ţel. Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la această reîntâlnire cu supereroul.
Acţiunea începe imediat după evenimentele din The Defenders, când Daredevil/Matt Murdoch (Charlie Cox) este rănit crunt şi ajunge în grija călugăriţelor de la orfelinatul Saint Agnes. Complet dărâmat fizic şi psihic de pierderea Elektrei şi de faptul că acţiunile sale îi pune în pericol toţi apropiaţii, Matt este gata să-şi ia adio de la viaţa de supererou, dar şi de la decizia de a nu ucide niciodată. Supereroul va fi readus pe linia de plutire de sora Maggie (Joanne Whalley), iar acţiunile lui Wilson Fisk (Vincent D'Onofrio), care manipulează FBI-ul să-l elibereze din închisoare, îl conving să ducă o ultimă, dezlănţuită bătălie de partea binelui.
Este ieşit din comun entuziasmul cu care a fost primit al treilea sezon al serialului. După mii de voturi, cele 13 episoade ale noului sezon au rating-uri între 8,8 şi 9,8 pe imdb, note justificate de scenariul imprevizibil, obstacolele ataşante puse în calea personajelor principale, influenţa credibilă a antagonistului şi apariţia unor noi personaje complexe şi convingătoare. Printre acestea se numără agenţii FBI Ray Nadeem (Jay Ali) şi Benjamin Pointdexter (Wilson Bethel), care se vor trezi pioni importanţi în ofensiva lui Fisk de a-şi recupera imperiul ilegal.
Influenţa lui Fisk, metodele sale pe cât de inventive pe atât de manipulatoare, şi reacţiile personajelor pozitive sunt un mare plus al noului sezon, care analizează şi cum jumătăţile de adevăr pot schimba percepţia publică despre un anumit eveniment sau o anumită persoană. "Cel mai mare truc al diavolului e să convingă lumea că nu există" (cugetare a lui Baudelaire devenită şi mai cunoscută după menţionarea ei în The Usual Suspects) devine "Cel mai mare truc al diavolului e să convingă lumea că el este, de fapt, o victimă". Paralelele cu anumite personaje politice din România şi tehnicile de manipulare folosite de Fisk pot face noul sezon mai mult decât interesant pentru publicul de la noi, mai ales că explorează zona întunecată a interacţiunii dintre diversele puteri ale statului şi arată cum un om cumpărat aici şi unul colo pot destabiliza democraţia, făcând dintr-un infractor şi un mafiot un personaj frecventabil.
Serialul este îngreunat de câteva lungi discuţii pe seama relaţiei lui Daredevil cu religia şi Dumnezeu (dar de, personajul este cel mai religios erou din portofoliul Marvel) şi de nişte flashback-uri mult prea generoase pentru a nu strica ritmul, dar serialul se salvează constant şi îşi reimplică spectatorii în dificila resurecţie a lui Daredevil (de unde şi posterul cristic al sezonului). Până la urmă, toate personajele, inclusiv Karen (Deborah Ann Woll) şi Foggy (Elden Henson), au de suferit în urma contactului cu Fisk, ceea ce îi consolidează acestuia statutul de villain mai mult decât convingător, una din condiţiile unei poveşti cu supereroi eficiente.
Este îmbucurător că serialul confirmă din nou, după ce Luke Cage a fost anulat săptămâna trecută, Jessica Jones a oferit un al doilea sezon mult mai slab decât primul, iar Iron Fist... dar nici nu are rost să pomenim de Iron Fist, mai ales după anularea sa. După ce The Defenders a avut unele dintre cele mai mici audienţe din istoria Netflix (nu că gigantul ar fi recunoscut asta), Daredevil are toate şansele să obţină un al patrulea sezon, rămânând unicul serial Marvel-Netflix care reuşeşte să se ridice constant la înălţimea aşteptărilor.