Darren Aronofsky, preşedintele juriului la Berlin 2015

de Ştefan Dobroiu în 4 Nov 2014
Apreciatul cineast va hotărî laureaţii următoarei ediţii a Berlinalei

Sperăm din tot sufletul că Aferim!, noul film al lui Radu Jude, să fie inclus în competiţia următoarei ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, unde ar trebui să impresioneze un juriu condus de cunoscutul regizor Darren Aronofsky: acesta tocmai a fost anunţat ca preşedinte al juriului ediţiei cu numărul 65 a festivalului.

"Darren Aronofsky a impresionat ca un protagonist de seamă al cinema-ului de autor contemporan. Abordarea sa artistică a pus dintotdeauna sub semnul întrebării limbajul cinematografic şi posibilităţile sale estetice. Sunt încântat să-l pot întâmpina ca preşedinte al juriului la Berlinala 2015", a declarat directorul festivalului, Dieter Kosslick.

Aronofsky a devenit cunoscut în 1998, când debutul său în lungmetraj, Pi, l-a transformat în laureatul trofeului Cel mai bun regizor la Sundance. Requiem for a Dream a devenit unul dintre filmele-cult ale anului 2000, iar The Fountain şi The Wrestler au impresionat la festivalurile de la Cannes şi Veneţia, ultimul fiind laureat cu Leul de Aur în 2008.

Următoarea ediţie a Berlinalei va avea loc între 5 şi 15 februarie 2015, cu aproximativ 20 de filme în cursa pentru trofeul cel mai important al festivalului, Ursul de Aur.

Foto: Aronofsky în timpul filmării celui mai recent proiect al său, Noah/Noe.

Exploreaza subiecte similare:

festival:berlin 2015, Darren Aronofsky, Pi, Requiem for a Dream, The Fountain, The Wrestler, Noah

Alte știri din cinema

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crynick pe 5 noiembrie 2014 15:30
Noah a fost un gunoi de film

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells