Două animaţii difuzate în România, nominalizate pentru Oscarurile Europene

de Gloria Sauciuc în 22 Oct 2009
Două animaţii difuzate în România, nominalizate pentru Oscarurile Europene

Brendan et le Secret de Kells, de Tomm Moore, Mia et le Migou, de Jacques-Rémy Girerd şi Niko - Lentäjän poika, de Kari Juusonen & Michael Hegner sunt animaţiile nominalizate de Academia Europeană de Film pentru Oscarul european la această categorie. Câştigătorul va fi anunţat în cadrul Galei EFA, de pe 12 decembrie, din Bochum (zona Ruhr), Germania.

Primele două animaţii au putut fi văzute de români în cadrul Festivalului Anim'est, iar Mia et le Migou chiar mai devreme - în cadrul Festivalului pentru copii Kinodiseea.

Juriul care a făcut nominalizările e alcătuit din membri ai Academiei Europene de Film, dar şi din reprezentanţi ai Asociaţiei Europene a Filmului de Animaţie, Cartoon, conform unui comunicat remis Cinemagia.

Mia et le Migoo (Franţa, 2008) spune povestea călătoriei unei fetiţe în căutarea tatălui ei, care lucrează pe şantier, în construirea unui hotel în mijlocul unei păduri. În adâncul pădurii, fetiţa întâlneşte o misterioasă creatură, pe nume Migoo.

Niko and The Way To the Stars (Finlanda/Germania/Danemarca/Irlanda, 2008) este povestea aventurii lui Niko, un ren care încă învaţă cum să zboare. El se pregăteşte pentru căutarea tatălui său, un faimos membru din Unitatea de Zbor a lui Moş Crăciun.

Fortificata Abaţie Kells din Irlanda este ameninţată de curânda apropiere a vikingilor. Brendan, în vârstă de 12 ani, învaţă arta picturii şi pe aceea a apărării de raidurile făcute de barbari.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells