Editura Polirom va prezinta cartea "Legaturi bolnavicioase" de Cecilia Stefanescu

9 Apr 2008
Editura Polirom va prezinta cartea "Legaturi bolnavicioase" de Cecilia Stefanescu

 „Cartea Ceciliei Stefanescu este povestirea alerta si ironica a unei obsesii erotice si narcisiace traite de o naratoare abulica, dezabuzata si vulnerabila. Este, fara indoiala, unul dintre debuturile feminine cele mai semnificative din ultimii ani: un scris echilibrat, o voce sigura de ea, o devoalare cruda a intimplarilor care incearca sa capete sens prin povestire.” (Simona Sora)

„Sint un scriitor care insista foarte mult pe stil. Pentru mine acest aspect e foarte important. Scriitorii pe care ii admir la rindu-mi sint niste foarte buni stilisti si cred ca forta cartii mele sta, in primul rind, in stil, si nu in subiect. E adevarat, subiectul poate trece drept scandalos, dar am avut sansa sa il ingrop in stil si aici se amortizeaza eventualele socuri.” (Cecilia Stefanescu)

Cecilia Stefanescu (n. 1975, la Bucuresti). A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti si Masterul de Teoria Literaturii si Literatura Comparata din cadrul aceleiasi facultati. A publicat in volumele colective Ferestre 98 (1998) si in Tescani 40238 (2000). Debuteaza editorial cu volumul Legaturi bolnavicioase, Paralela 45, 2002 (editia a II-a, Polirom, 2005; editia a II-a, revazuta, Polirom, 2006). Romanul a aparut la Ed. Phebus in 2006, traducere in limba franceza de Laure Hinckel.

De asemenea, Legaturi bolnavicioase a fost ecranizat, in regia lui Tudor Giurgiu, pe un scenariu semnat de autoare, si a fost selectionat in sectiunea „Panorama” a Festivalului International de Film de la Berlin.

A facut parte din grupul celor 12 scriitori romani selectionati pentru programul Les Belles Etrangeres, organizat de Centre National du Livre in noiembrie 2005 la Paris. Cu aceasta ocazie, a aparut cu un fragment de proza, sub titlul „L’Apres-midi de Sal” in antologia Les Belles Etrangeres. Douze ecrivains roumains, 2005, ed. L’Inventaire.

A participat la Tirgul de Carte de la Leipzig 2006, intr-o lectura publica, in cadrul Leipzig Liest. A lucrat in presa si in edituri, a predat seminarii de Teoria Literaturii la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.

A terminat al doilea roman, Intrarea Soarelui, in curs de publicare la Editura Polirom.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells