FBI arestează pentru piratarea lui Wolverine

de Gloria Sauciuc în 18 Dec 2009
FBI arestează pentru piratarea lui Wolverine

Studiourile 20th Century Fox au mai făcut un pas în instanţă, pentru pedepsirea distribuţiei ilegale a X-Men Origins: Wolverine.

FBI-ul l-a arestat pe Gilberto Sanchez, miercuri în cursul dimineţii, sub acuzaţia de a fi piratat  filmul şi de-al fi încărcat pe www.megaupload.com. Acuzaţiile au fost formulate de către un juriu  federal din Los Angeles.

Investigaţiile au scos la iveală că acuzatul nu are legături cu lumea filmului, ceea ce creşte misterul ţinând cont că o copie a filmului a fost pusă pe net chiar înainte de difuzarea filmului.  

Un asemenea plagiat a stârnit valuri în industria filmului, fiind un incident de piraterie cu daune  considerabile. Fără să se dea o cifră exactă, e vorba de zeci de milioane de dolari.

Punctul oficial al FBI-ului este că Sanchez a fost arestat fără incidente. Sanchez riscă până la  trei ani de închisoare.

Taguri:  piraterie, inchisoare

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sorina132003 pe 18 decembrie 2009 10:42
inteleg ca din cauza pirateriei, studiourile pierd milioane de dolari anual, dar hai sa fim seriosi, daca ar fi arestati toti cei care pirateaza filmele , nu ar mai fi loc in inchisori. acest caz se vrea a fi doar "un leac de frica" pentru cei care uploadeaza filmele ilegal, nici macar 10% nu sunt prinsi, asa ca nu cred ca se vor speria cei care pirateaza filmele. si pana la urma, vina "scurgerii" filmului apartine in primul rand studioului de productie, care nu si-a tinut "comoara" in seif , bine pazita de nabadaiosii pirati! dar cine stie, poate aveau studiourile o cartita in propria curte...pana la urma totul e ca-n filme!
d_arckangel pe 18 decembrie 2009 13:55
Asa le trebuie, nesatui ce sunt. Lasa-i ca fac destui bani si asa, nu pierd mare lucru din cauza pirateriei. Cine ia filmul gratis nu se ducea la cinema in nicio alta situatie!
Liviu- pe 18 decembrie 2009 14:30
As vrea sa spun "cu tot respectul" celor care au comentat inaintea mea, dar nu o voi face pentru ca vorbiti numai prostii. E inadmisibil ca cineva sa ia un film, care nici macar nu era finisat, din studiori si sa-l puna pe net fara sa plateasca pentru asta. Una e sa cumperi dvd-ul de la magazin si apoi sa-l pui pe net, una e sa filmezi din sala de cinema, dar sa-l FURI pur si simplu din studiou e prea mult. Filmul nici nu incepuse sa ruleze la cinema, iar din cauza acestui furt multi oameni au vazut un film neterminat, deci de o calitate inferioara, si chiar daca aceasta calitate nu i-a facut sa le displaca filmul, macar le-au satisfacut nevoia de a-l vedea si i-au convins sa nu mai mearga la cinema pentru el. Daunele trebuie sa fie destul de mari, iar 20th Century Fox au toate drepturile sa-l dea in judecata pe cel care a furat de la ei. Macar de stiati despre ce vorbeati, ca nu e vorba despre un caz banal de piraterie asa cum faceti voi tot timpul, cum fac si eu de altfel... din pacate.
Mordor pe 22 decembrie 2009 13:14
Da, la X-Men Origins: Wolverine a fost ceva mai special. Varianta care a aparut inainte de lansarea filmului era luata de pe masa de montaj. Unele efecte speciale erau inca la faza de "cadru de sarma" si nu aveau texturile finalizate. Deci au motive baietii sa caute mai intai in propria ograda si mai apoi la cei care l-au difuzat gratuit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells