Filme experimentale, vinerea aceasta

18 Nov 2008
Filme experimentale, vinerea aceasta

Universitatea Nationala de Arte Bucuresti si Eurocinema Tinerimea Romana va invita vineri, 21 noiembrie la ora 18, la Eurocinema Tinerimea Romana, str. Gutenberg nr.19, vizavi de Teatrul Bulandra, la vizionarea filmelor selectate de juriul Unarte_Fest Festivalul International de Film Experimental din Bucuresti. Odata cu proiectia filmelor care au ajuns in finala, va fi prezentata o selectie de filme realizate de studentii Departamentului Fotografie si Imagine dinamica. Unarte_Fest este primul festival de filme exclusiv experimental din Romania.

Filmul experimental este rareori intalnit la cinema si de cele mai multe ori este prezentat in galerii sau muzee de arta contemporana. Estetica sa nu este conforma cu cea a filmelor de scurt sau lungmetraj, stilul sau adesea nu are nimic in comun cu cel al filmului documentar, nu contine obligatoriu sunet si nu urmeaza neaparat un discurs narativ, iar imaginea nu trebuie sa fie recognoscibila.

Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti isi propune ca prin Festivalul International de Film Experimental Unarte_Fest sa promoveze acest tip de film in Romania si nu numai. Conceputa pentru a expune lucrari ale realizatorilor independenti de film, competitia a fost deschisa oricui, fara taxa de inscriere. Nu au existat specificatii legate de continutul filmelor, categorii, metoda de productie nu este imporanta, cea mai pretioasa trasatura a filmului consta in aportul creativ adus. Apreciem filmele in functie de modul in care artistul reuseste sa transmita o viziune prin mijloacele disponibile. Filmele nu depasesc 3 minute.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells