Furiosa: A Mad Max Saga deschide Festivalul de Film de la Cannes

de Gloria Sauciuc în 22 Mar 2024
Mult-așteptatul Furiosa: A Mad Max Saga va fi prima dată văzut la Cannes, în prezența regizorului și a distribuției, în frunte cu Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth și Tom Burke

La nouă ani de la Mad Max: Fury Road, noul film din celebra saga a regizorului, scenaristului și producătorului australian George Miller revine pe Croisette, anunţă Cannes Film Festival, printr-un comunicat oficial. Filmul va fi proiectat în afara competiției la Grand Théâtre Lumière din cadrul Palais des Festivals, miercuri, 15 mai.

Mad Max (1979), Mad Max II: The Challenge (1981), Mad Max: Beyond Thunderdome (1985), Mad Max: Fury Road (2015), Furiosa: A Mad Max Saga (2024): în cinci filme și aproape cinci decenii, George Miller „a creat un mit, ba chiar o mitologie cathartică”, scrie festivalul.

Mad Max este o cronică a prăbușirii societății și a mediului înconjurător, jucându-se cu codurile genului pentru a pune în discuție aceste teme, inițial vizionare și acum de o crudă actualitate, se mai vede în comunicatul oficial.

Filmat inițial în sălbăticia Australiei, acest „western pe roți” descrie o lume distopică în care viteza și mișcarea sunt sinonime cu energia vitală, dar și cu moartea ca urmare a epuizării resurselor, oferind spectatorului o doză de adrenalină rar egalată pe marele ecran, mai scrie festivalul.

Furiosa: A Mad Max Saga este cel mai recent episod. Acesta revine la originile lui Furiosa, noua eroină apărută în Mad Max: Fury Road. Actrița Anya Taylor-Joy o interpretează pe tânăra Furiosa, care încearcă să se întoarcă acasă, în ciuda numeroaselor bande armate ostile.

„Ideea acestui prequel mă însoțește de peste un deceniu”, a declarat George Miller. „Nu aș putea fi mai încântat de atât cu ocazia întoarcerii la Festivalul de la Cannes - împreună cu Anya, Chris și Tom - pentru a împărtăși Furiosa: A Mad Max Saga. Nu există un loc mai bun decât pe Croisette pentru a experimenta acest film cu publicul de pe scena mondială”.

George Miller, cineastul singular și inclasabil, a fost de două ori membru al juriului Festivalului de Cannes înainte de a deveni președintele acestuia în 2016 pentru cea de-a 69-a ediție. În 2022, a prezentat Three Thousand Years of Longing, cu Tilda Swinton și Idris Elba, în afara competiției.
 

Exploreaza subiecte similare:

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller, Anya Taylor-Joy

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells