„În mai, faci ce-ți place”, o poveste impresionantă despre supravieţuire în timp de război

de Cristina Grigore în 12 Dec 2016
Pe 25 și 26 decembrie, la Cinemax 2, în acordurile legendarului Ennio Morricone, descoperim unul dintre efectele mai puţin cunoscute ale războiului

Regizorul Christian Carion, cunoscut pentru drama de război nominalizată la Oscar Merry Christmas, abordează în  pelicula „În mai, faci ce-ți place” (En mai, fais ce qu'il te plait/Come What May) un alt capitol important al celui de-al Doilea Război Mondial, în care milioane de francezi au fugit din calea invadatorilor germani. Filmul este programat pe canalul Cinemax 2 pe 25 decembrie, de la ora 23.20 și pe 26 decembrie, reluându-se în ianuarie, conform programului afișat deja de post.

Luna mai a anului 1940 a fost una marcantă şi pentru Max, fiul neamţului Hans, un bărbat refugiat într-o zonă rurală din  Franţa pentru că a îndrăznit să se opună regimului. Demascat şi întemniţat, Hans ajunge în libertate odată cu nebunia iscată de pătrunderea trupelor germane în Franţa, şi astfel începe căutarea lui disperată a celui mai important lucru din lume – fiul său. Micul Max are susţinerea primarului din Pas-de-Calais şi a empaticei sale învăţătoare, însă obstacolele pe care războiul pe pune în calea reuniunii fiului cu tatăl sunt multe, iar acţiunea se precipită alarmant spre final…

Aşa cum a mărturisit şi cineastul, pelicula aduce un omagiu emoţionant necunoscuţilor pieriţi în exodul din 1940, pe care l-a trăit şi mama lui Christian Carion.

De menţionat că filmul, ce va fi difuzat pe Cinemax 2 pe 25 și 26 decembrie, are o excelentă coloană sonoră, semnată de legendarul Ennio Morricone.

Exploreaza subiecte similare:

En mai fais ce qu'il te plait, Christian Carion, Ennio Morricone

Alte știri din cinema

Doar 16% din filmele cu cele mai mari încasări au fost regizate de femei

Procentul scade cu atât mai mult cu cât filmele au avut încasări mai mari, arată un studiu universitar

Coşmarul lui Alec Baldwin s-a sfârşit (parţial): verdict final pentru cazul Rust

Procesul penal în care actorul era acuzat de ucidere din culpă a luat sfârşit, continuă procesele civile

10 liceeni bucureșteni au fost premiați la ROG Challenge 2024 pentru dezvoltarea unor jocuri video originale

Competiția ROG Challenge 2024 a premiat creativitatea și talentul liceenilor din București pasionați de dezvoltarea jocurilor video. Zece elevi au fost recompensați pentru cele mai bune jocuri create pe tema „Republic of Gamers”.

Iată trailerul noului Superman!

Câtă încredere să avem în reactivarea universului DC?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells