Interviu cu Channing Tatum

4 Feb 2015
Actorul poate fi văzut de vineri în premiera Ascensiunea lui Jupiter

Noul film original al fraţilor Andy şi Lana Wachowski (trilogia Matrix, Cloud Atlas) se lansează vineri pe marile ecrane din ţară, atrăgându-ne atenţia cu o "space opera" în care soarta Pământului este în joc. Mila Kunis este Jupiter, o femeie de serviciu de pe Terra care va afla curând că stelele i-au hărăzit un destin exemplar. Jupiter va fi apărată de Caine, un războinic ultraspaţial interpretat de Channing Tatum. Iată ce are de spus actorul despre povestea filmului şi despre filmările dificile.

Ce te-a atras la acest proiect?
Mi-a plăcut mult faptul că filmul se bazează pe un scenariu original, nu este adaptat după benzi desenate şi nici remake după un film mai vechi. M-am bucurat să fac ceva ce nu mai făcusem până atunci.

Personajul tău se remarcă printr-un stil aparte de a sfida gravitaţia. Nu zboară în adevăratul sens al cuvântului. Ne poţi explica felul în care Caine se poate deplasa în mare viteză deasupra solului?
În realitate aveam role în picioare. Toată experienţa a fost foarte ciudată pentru mine, pentru că nu ştiam să patinez sau să merg pe role. Îmi amintesc că le-am încercat odată şi am căzut pe spate imediat. De atunci, nu am mai vrut să le încalţ niciodată. Teoretic, Caine poartă nişte cizme care pot manipula forţa gravitaţiei. Nu se poate înălţa în aer, dar poate pluti deasupra oricărei suprafeţe.

Şi atunci cum te-ai pregătit pentru această parte a rolului?
Chiar dacă totul ţinea de efectele speciale adăugate la editare, tot trebuia să mă mişc destul de repede pe role şi să fac tot felul de sărituri complexe. Dacă aş fi stat pe propriile picioare, aş fi putut remedia greşelile. Pe role însă, acest lucru este imposibil. La început m-am descurcat foarte greu, până când, într-o zi, nu mi-am mai dat rolele jos şi acela a fost momentul decisiv. Când nu eram suspendat cu cabluri, încălţam rolele şi îmi petreceam toată ziua aşa. A fost ca şi cum am învăţat o nouă limbă străină.

Caine şi Jupiter fac parte din medii diferite. Care este dinamica relaţiei lor?
Caine are o problemă cu autoritatea şi se pare că e din cauza unei mutaţii genetice a speciei sale. Relaţia cu Jupiter este o anomalie. Se simte atras de ea, îl impresionează povestea ei, dar nu înţelege de ce. O vede ca pe o persoană cu multe calităţi şi cu un suflet bun. Nu prea a avut parte de bunătate în viaţa lui, de aceea Jupiter îl intrigă.

Comparativ cu alte filme, cum ţi s-au părut cascadoriile?
Am fost încântat de faptul că mi-am putut face singur cascadoriile care presupuneau genul acela de implicare fizică pe care am văzut-o în filmele de acţiune. Îmi place să învăţ lucruri noi şi să mă autodepăşesc. Ştiam că lucrând cu cei mai buni cascadori din lume voi reuşi să-mi depăşesc limitele.

Crezi că orele de dans te-au ajutat să rezişti la efortul fizic solicitant de care e nevoie pentru filmele de acţiune?
Cred că dansul te ajută în orice situaţie. Te învaţă să îţi controlezi mişcările corpului mai bine.

Caine are o relaţie complicată cu fostul său comandant, interpretat de Sean Bean. Cum ai lucrat cu actorul?
Sean Bean este o legendă. Are o voce specială. Te marchează de fiecare dată când vorbeşte. E un actor remarcabil.

Exploreaza subiecte similare:

Channing Tatum, Mila Kunis, Sean Bean, Jupiter Ascending, Cloud Atlas

Alte știri din cinema

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 4 februarie 2015 10:30
Sean Bean moare si filmul o sa fie probabil dezastruos :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells