Joker 2, pe primul loc în topul încasărilor

de Ştefan Dobroiu în 8 Oct 2024
Sequelul superhitului din 2019 domină încasările din SUA şi România, dar este de ajuns?

Cu 1,78 milioane de lei încasate în România şi un total de 37 de milioane de dolari în SUA, Joker: Folie à Deux ocupă prima poziţie în box office-ul din ambele ţări, în timp ce încasările globale din primul weekend se ridică la 114 milioane. Cifrele par entuziasmante, dar analiştii de la Hollywood consideră debutul filmului un eşec.

Joker se lansa la începutul lui octombrie 2019 şi încasa 96 de milioane de dolari doar în Statele Unite. Spre comparaţie, în doar vinerea lansării Joker încasa 39 de milioane, deci mai mult decât Joker 2 în primul weekend. Itinerariul filmului lui Todd Philips avea să devină legendar: filmul original a fost prima producţie nerecomandată minorilor care a depăşit un miliard de dolari încasări.

Joker 2 este considerat un eşec financiar şi din cauză că bugetul său a fost semnificativ mai mare decât cel al filmului original, ridicându-se la circa 200 de milioane de dolari. Pentru a deveni profitabil, sequelul trebuie să ajungă la încasări globale de peste 500 de milioane de dolari, iar analiştii consideră, pe baza reacţiilor spectatorilor din weekend-ul lansării, că producţia are puţine şanse să ajungă la acest prag.

În România, pe locul doi în clasament se află filmul Anul Nou care n-a fost, cu o scădere de doar 25% în comparaţie cu weekend-ul de debut, când lungmetrajul lui Bogdan Mureşanu a dominat box office-ul românesc.

Exploreaza subiecte similare:

Joker: Folie à Deux, Anul nou care n-a fost

Alte știri din cinema

Nobody Wants This: mama-mpunge şi eu trag (ponoasele)

Poate dragostea învinge prejudecăţile, iată întrebarea la care vrea să răspundă serialul Netflix

Salem's Lot: înşfăcaţi-vă crucile şi ţăruşii

Iniţial destinată marelui ecran, ecranizarea dă tonul lunii sperieturilor pe Max

Daniel Day-Lewis se întoarce: actorul va juca rolul principal în Anemone

După o pauză de şapte ani, Day-Lewis revine într-o dramă de familie regizată de fiul său

Anul nou care n-a fost: emoţionant, frustrant, terifiant

O experienţă cinematografică recomandată atât celor care au trăit comunismul, cât şi celor care îl ştiu doar din cărţile de istorie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells