Martin Scorsese critică producţiile Marvel: „Acestea nu sunt cinema!”

de Gloria Sauciuc în 6 Oct 2019
Regizorul susţine că a încercat fără succes să urmărească filmele cu supereroi, pe care le aseamănă cu parcurile de distracţii tematice

Martin Scorsese, unul dintre cei mai celebraţi regizori, a deplâns filmele cu supereroi - numărul 1 în industria media de astăzi, scrie The Guardian. Regizorul, reputat pentru filme precum Şoferul de taxi, Taurul furios şi Goodfellas a declarat pentru revista Empire că a încercat să înţeleagă filmele cu supereroi, dar fără succes.

„Ştiţi că am încercat?!”, declara ironic regizorul referindu-se la filmele Marvel... „Dar ăsta nu e cinema...”. A continuat: „Sincer, genul cel mai apropiat de ele la care mă gândesc, indiferent cât de bine ar fi făcute, cu actori care dau ce e mai bun, sunt parcurile de distracţie tematice. Nu este acel cinematograf cu fiinţe umane care încearcă să transmită o experienţă emoţională, psihologică altor fiinţe umane”.

Anterior, anul acesta, Avengers: Endgame a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie, cu un total de 2,8 miliarde de dolari la box-office (al cincilea din top actualizat după inflaţie). Alte opt titluri ale aceluiaşi studio apar în topul 30 - fără a lua inflaţia în calcul.

Şeful Marvel, Kevin Feige, îşi apăra anul trecut producţiile, declarând că lipsa unor premii nu trebuie înţeleasă ca lipsă de calitate sau de ambiţie: „Probabil e uşor să luăm în derizoriu efectele speciale, sau oamenii care zboară, navele spaţiale sau încasările de miliarde”. Continuă: „Cred că e uşor de vorbit atunci când ai luat premii. Hitchcock niciodată nu a fost premiat pentru cel mai bun regizor, dar nu înseamnă nimic. Prefer să fiu în aceeaşi cameră cu mai mulţi fani împătimiţi”.

Ultimul film al lui Scorsese, The Irishman, a avut cronici elogioase la Festivalul de Film de la New York weekendul trecut, critica nuindu-l „monumental”, „un clasic”, lăudându-i totodată tehnica de „întinerire”. 

Primele reacții la noul flm al lui Martin Scorsese, aici.

Exploreaza subiecte similare:

Raging Bull, Taxi Driver, Goodfellas, Martin Scorsese, Kevin Feige, The Irishman

Alte știri din cinema

Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Excelentul Hacks: pot două femei să se stimeze reciproc?

Ar trebui să le despartă o prăpastie, dar reuşesc să construiască o punte

De ce Furiosa e atât de supărată: un motan o întrece în popularitate!

Animaţia Garfield a fost văzută de mai mulţi români decât super-blockbusterul lansat la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 6 octombrie 2019 10:34
Bine zice.
spartacus pe 6 octombrie 2019 12:45
Nu sunt cel mai mare fan al filmelor Marvel, dar Scorsese trebuia să fi priceput deja până la vârsta lui cel mai elementar lucru atunci când vine vorba de artă: ”Gusturile nu se discută”.
adriana.pita pe 6 octombrie 2019 15:32
Da oricat de proaste, aparent gusturile nu se discuta, dar arata fidel nivelul de cultura, bagajul de cunostinte, educatie, intelegere si experienta sociala. Si cred ca asta deplange Scorsese.
AdrianSe pe 8 octombrie 2019 00:29
Povetile din filmele lui Scorsese au un singur rol, acela de a sutine violenta explicita si gratuita, e la fel de impotent ca si Tarantino. Majoritatea filmelor pe care le fac sun doar pentru a-si satisface fanteziile macabre ... am zis-o :))
cavallioty pe 6 octombrie 2019 15:31
ce chestie,critici niste filme foarte populare fix cand tu lansezi un nou film, ce coincidenta, cred ca nu are nimic de-a face cu niste publicitate gratuita.... ce ipocrit, filmele lui se adreseaza unui tip de public iar filmele Marvel, altui tip de public, nu trebuie facuta o comparatie intre cele doua,practic el i-a facut animatori in parcuri tematice pe toti actorii din filmele Marvel,eu il dadeam in judecata
blackmore pe 7 octombrie 2019 00:47
popular nu inseamna si bun .pt ca ghici cemajoritatea populatiei din ziua de azi este foarte proasta , inculta, fara macar un neuron functionabil.
cavallioty pe 7 octombrie 2019 20:25
arata-mi unde am vorbit de calitatea filmelor
makina1980 pe 7 octombrie 2019 00:35
Probabil ca Scorsese uita ca Marvel, DC sunt ecranizari ale benzilor desenate. Filme la care poate merge oricine de la 6 la 80 ani . E normal sa faca o tona de bani.

Lumea o sa isi aduca aminte de Stan Lee si peste 500 de ani, De Scorsese nu as fi asa sigur.

blackmore pe 7 octombrie 2019 00:45
Prin oricine intelegi orice forma inferioara de viata
blackmore pe 7 octombrie 2019 00:44
S-a si gasit cine sa critice mizeriile de la Marvel.Rade ciob de oala sparta
Cretzulynne pe 8 octombrie 2019 14:35
Hihi, câte comentarii și câtă lipsă de logică! Rațiunea doarme și emoțiile-și fac de cap! Haha!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells