Netflix: opt seriale de comedie care să te facă să #staiîncasă

de Ştefan Dobroiu în 24 Mar 2020
Personaje convingătoare şi poveşti inteligente, numai bune pentru o sesiune de binging

Cinemagia se alătură campaniei mondiale #stayathome şi îţi vine în ajutor cu opt seriale de comedie despre importanţa familiei, despre siguranţa pe care o simţim în sânul ei, dar şi despre acel spirit combativ necesar atunci când înfruntăm o situaţie neplăcută. Când reţelele de socializare se umplu de avertismente, recomandări-obligaţii şi interdicţii, aceste seriale ne fac să credem, chiar dacă pentru câteva ore, într-o lume mai bună.

Atenţie, nu toate titlurile recomandate sunt sitcom-uri. Le-am ales şi pentru că fiecare dintre ele încearcă să facă mai mult decât să binedispună, situându-se la graniţa dintre mai multe genuri.

One Day at a Time
Punem acest serial pe primul loc din mai multe motive. În primul rând titlul, care se potriveşte perfect cu situaţia de acum. În al doilea rând pentru faptul că puţine sunt serialele care să exploreze mai ataşant importanţa familiei, dar şi provocările înfruntate în a o menţine pe linia de plutire chiar şi în momentele mai puţin fericite. Promovat drept un sitcom, One Day at a Time are şi momente extraordinar de emoţionante, scenariştii neferindu-se deloc să arunce obstacole consistente în calea eroinei, Penelope (Justina Machado), o mamă latino, singură şi cu venituri modeste. În rolul bunicii fistichii şi imprevizibile o vedem pe legendara Rita Moreno. În sfârşit, One Day at a Time este primul serial Netflix anulat de platformă şi resuscitat de un alt producător, al patrulea sezon lansându-se în SUA chiar azi!

GLOW
Mai mult decât o comedie, GLOW se inspiră dintr-un fenomen al showbiz-ului american de care probabil nu ai auzit niciodată: Gorgeous Ladies of Wrestling (GLOW, adică). Totul a început în 1985, când un om de afaceri a strâns laolaltă mai multe actriţe, fotomodele şi specialiste în cascadorii aflate la periferia celebrităţii, convingându-le să pună în scenă primul show de wrestling cu femei. Serialul se inspiră liber din aventurile luptătoarelor, reuşind să spună convingător o poveste despre talent, volatilitatea celebrităţii, relaţia dintre public şi actor şi, desigur, celebrul "the show must go on".

The Good Place
Este fără îndoială unul dintre cele mai ofertante titluri de comedie fantasy. În centrul atenţiei este Eleanor (Kristen Bell), o tânără care moare şi ajunge pe lumea cealaltă, unde este întâmpinată de Michael (Ted Danson) şi primeşte vestea cea bună: Eleanor se află acum într-un fel de rai destinat celor mai altruişti, inteligenţi şi întreprinzători oameni. Singura problemă este că Eleanor ştie foarte bine că nu a fost niciodată vreo mare altruistă, ba chiar opusul, prin urmare sigur a ajuns în rai din greşeală. În încercările ei disperate de a-şi ascunde impostura, Eleanor va descoperi alte erori în raiul lui Michael. Serialul ajunge foarte repede să captiveze cu umorul imprevizibil, o perspectivă inedită asupra luptei dintre bine şi rău, dar şi a vieţii bine trăite.

Family Reunion
Dintre titlurile selectate acesta este probabil cel mai aproape de un sitcom clasic. În centrul atenţiei sunt Moz (Anthony Alabi), un fost jucător de fotbal american, soţia lui Cocoa şi cei trei copii, care merg în vizită la bunica M'Dear (Loretta Devine) din Georgia. Contrastul dintre standardele de viaţă ale lui Cocoa şi mentalitatea foarte old school a lui M'Dear va deveni principala sursă de umor a serialului, foarte aproape fiind şi încercările adolescenţilor din familie de a se obişnui la viaţa de oraş mic după ce au crescut într-o metropolă. Deşi principalul scop al serialului este să binedispună, Family Reunion are şi câteva momente care îi vor face pe spectatori să înţeleagă că experienţa noastră de viaţă nu ne ajută să aproximăm deplin cicatricile lăsate de secolele de sclavie şi rasism în sufletele afroamericanilor de azi.

Mr. Iglesias
Una dintre cele mai cunoscute voci ale stand-up-ului american, Gabriel "Fluffy" Iglesias dă lovitura cu acest sitcom despre un profesor de istorie de la un liceu din California, mereu strâns cu uşa între ciondănelile din cancelaria profesorilor şi inventivitatea elevilor în a găsi metode de a nu învăţa mai nimic la oră. Cu dezinvoltură şi umor, serialul explorează mai toate problemele ce apar în viaţa adolescenţilor, prin urmare ar putea fi vizionat laolaltă de toate generaţiile din familie.

Master of None
Dintre toate serialele din listă, acesta este cel mai premiat şi cel mai adulat de critici. Evident, meritul îi revine lui Aziz Ansari, comicul american care îşi creează un alter ego fictiv, actorul în ascensiune Dev, populându-i viaţa cu propriile sale obstacole şi dileme. Mereu aflat în căutarea rolului ce-l va face celebru, Dev are întotdeauna timp să se bage în buclucuri sau să filozofeze pe seama problemelor (multe dintre ele închipuite) întâmpinate de un "creativ" în niciodată plictisitoarea sa viaţă din New York.

Santa Clarita Diet
Anularea acestui serial după al treilea sezon a fost una dintre cele mai proaste ştiri TV de anul trecut. O combinaţie mai mult decât ataşantă de umor şi horror, Santa Clarita Diet ne-o arată pe Drew Barrymore în rolul lui Sheila, agent imobiliar din oraşul californian Santa Clarita, care devine zombi şi începe să poftească la carne de om (evident, dieta din titlu). Metamorfoza ei îi schimbă din temelii relaţia cu soţul Joel (Timothy Olyphant) şi fiica Abby (Liv Hewson), pe care îi cooptează în saga ei cu dublu scop: să nu devină bârfa oraşului şi să aibă mereu frigiderul plin cu noul ei aliment preferat. Santa Clarita Diet rămâne, cel puţin în opinia noastră, unul din serialele de comedie cel mai bine scrise din ultimele două decenii.

Bonding
Un titlu foarte puţin cunoscut, Bonding face parte dintr-o serie de sitcom-uri în format "fulger" (episoade de aproximativ 15 minute) lansată anul trecut pe Netflix. Povestea unei studente la psihologie (Zoe Levin) care îşi câştigă existenţa oferindu-şi serviciile de dominatrix pasionaţilor de BDSM din New York, Bonding îşi alătură impenetrabila protagonistă unui tânăr gay, Pete (Brendan Scannell, care se chinuie din răsputeri să-şi învingă timiditatea, cu efecte dintre cele mai neaşteptate. Din seria de "fulgere" Netflix, mai recomandăm inclasabilul It's Bruno!, creat de rapperul Slick Naim şi nominalizat anul trecut la premiile Emmy.

Exploreaza subiecte similare:

One Day at a Time, Rita Moreno, Justina Machado, GLOW, The Good Place, Family Reunion, Master of None, Aziz Ansari, Drew Barrymore, Timothy Olyphant, Santa Clarita Diet , Bonding, Kristen Bell, Ted Danson

Alte știri din cinema

Florin Piersic Jr., interlop în serialul Subteran. Iată trailerul!

Ana Ularu, Cezar Grumăzescu, Cosmin Tudor Pană şi Irina Artenii joacă roluri principale în serialul ce se va lansa în curând pe Netflix

Sughiţ în carne şi oase: primele imagini din noul How to Train Your Dragon!

Remake-ul live action se lansează global în iunie 2025, la doar 15 ani de la premiera animaţiei originale

Landman: noi îngeri cu feţe murdare marca Taylor Sheridan

Serialul plasat în Texasul îmbibat de ţiţei, disponibil de mâine pe platforma SkyShowtime

Filme de artă gratuite în cadrul CinePOLSKA #20

Festivalul Filmului Polonez în România și Republica Moldova – CinePOLSKA, organizat de Institutul Polonez din București, a ajuns la cea de-a douăzecea ediție și sărbătorește între 21 și 27 noiembrie, punând la dispoziție publicului din cele două țări unele dintre cele mai apreciate producții poloneze. Majoritatea vor fi disponibile gratuit pe platforma TIFF Unlimited.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells