Oscarurile şi premiile Gopo, dar şi o nouă ediţie a premiilor Cinemagia, iată unele din cele mai importante evenimente cinematografice ale lunii. Cum acestea au loc în afara sălii de cinema, să le lăsăm deoparte (le vom acorda suficientă atenţie cu alte ocazii) şi să ne concentrăm pe ce vom putea vedea pe ecrane în martie.
Alice în Ţara Minunilor s-a lansat deja în cinematografe, aşa că te invităm să ne spui ce părere ţi-a lăsat noua colaborare a lui Tim Burton cu cei de la Disney. Nu este doar o ecranizare a cărţilor lui Lewis Carroll (cărţi cu atât mai interesante cu cât cititorul este mai departe de vârsta copilăriei), ci o reinterpretare a acestora: Alice are acum 19 ani, iar vizita ei în Ţara Minunilor, acum intitulată Ţara de Jos, este de fapt o reîntoarcere în lumea Iepurelui Alb, a Pălărierului Nebun şi-a pisicii de Cheshire. Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter şi Anne Hathaway pun şi ei umărul la această reinterpretare, dar ce-ţi taie răsuflarea este scenografia cu totul ieşită din comun pusă la cale de Burton împreună cu un batalion de artişti, prin urmare un bilet mai scump plătit la IMAX are toate şansele să merite efortul financiar.
De un ditamai bugetul investit în efecte speciale a avut parte şi The Lovely Bones/Din Raiul meu, primul film regizat de Peter Jackson de la King Kong încoace. Excelenta Saoirse Ronan (nominalizare la Oscar pentru Atonement) este Susan, o adolescentă ucisă brutal de un vecin, iar sfârşitul tragic şi socotelile neterminate cu existenţa de-abia încheiată o fac să zăbovească între cer şi pământ, într-un Rai personal în continuă schimbare (de unde şi traducerea românească a titlului). De aici Susan priveşte la ce a lăsat din urmă şi la cum încearcă (şi adesea nu reuşeşte) familia ei să treacă peste cumplitul eveniment. Combinaţie de dramă, film poliţist şi fantasy, The Lovely Bones se lansează pe 12 martie.
Dacă ţi s-a acrit de vampiri sclipicioşi, vegetarieni şi caşti, Daybreakers îţi oferă alternativa. Fraţii Peter şi Michael Spierig pornesc de la o premisă cel puţin interesantă: o epidemie transformă aproape întreaga populaţie a lumii în vampiri, iar numărul de oameni rămas este atât de mic, încât dispariţia unicei surse de hrană, roşul sânge uman, este iminentă. Un commando de oameni hotărâţi să lupte şi pentru ultima picătură din propriul lor sânge se aliază cu un expert vampir în hematologie (fetelor, lăsaţi-l pe Robert Pattinson în pace, Ethan Hawke se ţine bine de tot), iar ce urmează este 90% acţiune şi 10% (ce-i prea mult strică) filozofie pe tema umanităţii şi-a normalităţii.
Martie e luna premiilor, dar şi a filmelor premiate. În primul rând Eu când vreau să fluier, fluier, laureat cu două premii la ultima ediţie a festivalului de la Berlin, se lansează în România pe 26 martie. Atunci vei afla şi tu de ce acest debut în lungmetraj al lui Florin Şerban se află pe buzele tuturor de câteva săptămâni încoace. Un prophète, filmul lui Jacques Audiard premiat cu nouă César-uri şi nominalizat la Oscar, poate fi văzut în cinematografe din 12 martie, iar Antichrist, care a luat pe nepregătite Cannes-ul în 2009, are premiera pe 26 martie.
Pagina
Părerea ta
Spune-ţi părereaasta a fost intrebarea articolului,daca nu aveti nimic interesant de zis puteti sa va duceti la pagina cu premiile oscar si va spuneti regretul ca Avatar a luat-o in freza
nu am zis nimic rau in mesajul de pe data de 8
cat despre intrebarea care mi se pare cel maiinteresant film al lunii o sa raspund la sfarsitul lunii ca sa le vad intai
oricum am fost la alice
nu prea am inteles nimc din film dar am vazut niste efecte speciale mai tari ca la avatar acum astept cum sa iti dresezi dragonul dar si vanatorul de recompense cu gerard butler si jenifer aniston de la sfarsitul lunii pare bun in rest legion si daybrakers nu mi se par filme interesante si nu cred ca o sa merg sa le vad