Ieri am vorbit despre cele 24 de premiere ale lunii aprilie, iar astăzi trecem în revistă cinci filme noi prezente de vineri pe marile ecrane. După încleştarea dintre Batman şi Superman (cronica noastră aici), venită cu cel mai bun debut de până acum din 2016 (128.000 de spectatori), începem luna mai modest, cu filme de gen sau filme pentru întreaga familie. Iată mai jos recomandările noastre.
Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!
My Big Fat Greek Wedding 2/Nuntă a la grec 2
Au trecut 14 ani de premiera lui Nuntă a la grec, unul dintre cele mai iubite şi profitabile filme americane din toate timpurile. Dacă atunci simpatica Toula (Nia Vardalos) trebuia să-şi convingă trăsnita familie că nu e o tragedie dacă nu se merită cu un grec, acum eroina are parte de provocări cu totul diferite, fără ca rubedeniile sărite de pe fix să fi dispărut din peisaj. Cu un scenariu destul de artificial şi momente amuzante exagerate, Nuntă a la grec 2 compensează totuşi cu multă inimă şi tratează probleme specifice pentru trei generaţii diferite. Ar putea fi o idee bună de petrecut timp la cinema cu toţi membrii familiei. Dacă nu sunt greci, pentru că atunci se va lăsa cu un scandal monstru!
Cronica noastră, aici.
The Other Side of the Door/De cealaltă parte
Asia a fost fundalul sau izvorul unor horror-uri eficiente, dar India nu a apărut foarte des în acestea. Superstiţii milenare îşi fac loc pe marele ecran, în această poveste despre Maria o tânără mamă care trăieşte alături de familie în India. Un accident îi ucide fiul, pe micul Oliver, iar Maria se cufundă în depresie. Menajera indiană îi spune despre un templu străvechi, o poartă între lumea morţilor şi-a viilor, prin care Maria şi-ar putea lua rămas bun de Oliver. Dar tentaţia regăsirii este prea puternică, iar Maria va deschide poarta, permiţând spiritelor să se manifeste printre cei vii. Lăudat pentru interpretarea actriţei Sarah Wayne Callies (o ştii din Prison Break, dar şi din mai recentele The Walking Dead şi Colony), The Other Side of the Door are toate şansele să îţi provoace câteva sperieturi pe cinste.
Minte-mă frumos în Centrul Vechi
Comedia lui Iura Luncaşu seamănă cu lungul şir de comedii scoase pe bandă rulantă de studiourile MediaPro. Continuare a lui Minte-mă frumos, filmul are în centrul atenţiei cinci actori care pun în scenă o piesă de teatru în Centrul vechi din Bucureşti. Stresul interpretării este dublat şi chiar triplat de probleme în amor şi probleme financiare, scenariul lui Andrian Lustig (pe care încă nu l-am iertat pentru oribilul Poker) înghesuind pe ecran interlopi, actori, florărese, hackeri şi pe Viorel Lis. Se vede că regizorul şi-a făcut mâna în telenovele deceniului trecut, iar premiera de vineri nu reşeşte să scape de stridenţele genului. Dar românilor le plac comediile şi, cine ştie, poate că Minte-mă frumos în Centrul Vechi îi va atinge cumva.
Barbie în echipa spioanelor/Barbie: Spy Squad (2016)
Nu încape nicio îndoială că acest film le este destinat celor mai mici dintre spectatoare şi/sau celor care petrec măcar câteva minute pe zi în compania unei păpuşi Barbie. Barbie şi prietenele ei Teresa şi Renee sunt gimnaste premiate, iar abilităţile lor atrag atenţia unei agenţii de spioni. Invitate să colaboreze, fetele vor fi nevoite să urmărească un inventiv hoţ de bijuterii ajutându-se de o mulţime de gadget-uri.
Banat (Călătoria)/Banat (Il Viaggio)
Selectat anul trecut în Săptămâna internaţională a criticii, secţiunea paralelă a festivalului de la Veneţia, Banat demontează convingerea că doar românii pot căuta bunăstarea în Italia. Povestea a doi tineri italieni, Ivo şi Clara, care devin protagoniştii unei migraţii dinspre Italia în România, devine punctul de pornire al unei analize cu bătaie lungă: este exilul din propria ţară singura cale spre împlinire?