Este săptămâna când se dezlănţuie una dintre cele mai populare şi aşteptate echipe de supereroi, dar şi săptămâna când îi revedem pe Emma Watson, care pare, după Frumoasa şi Bestia, complet pregătită pentru o nouă etapă a carierei, şi pe Tom Hanks. Mai vedem un inedit film românesc, dar şi un documentar despre unul dintre cele mai emblematice nume ale lumii artistice. Iată mai jos recomandările noastre.
Amatorii de cinema european au toate motivele să se bucure, pentru că luna mai este dominată în cinci oraşe ale ţării de cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Filmului European, care aduce în cinematografe peste 60 de filme europene. Cele mai multe sunt foarte noi şi cele mai multe pot fi văzute pentru prima oară pe marile ecrane din România.
Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!
Guardians of the Galaxy Vol. 2/Gardienii Galaxiei Vol. 2
Spunem de la început că sequelul este sub filmul original, dar asta nu înseamnă deloc că noua aventură a Gardienilor galaxiei nu e distractivă. Cu o poveste ce pare suspect de neconectată la restul universului cinematografic Marvel, Volumul 2 ni-i arată pe Peter Quill (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drax (Dave Bautista), Rocket (Bradley Cooper) şi micul Groot (acelaşi Vin Diesel) făcând ce ştiu ei mai bine: să se ciondănească încontinuu, să şterpelească diverse obiecte şi să salveze galaxia. Chiar dacă face câteva alegeri bizare în ceea ce priveşte comportamentul eroilor (uneori ai impresia că sunt nişte puşti de clasa a patra puşi pe gâlceavă), sequelul compensează cu efecte speciale spectaculoase, dar şi cu ceea ce mulţi fani au aşteptat de la prima întâlnire cu Gardienii: dezvăluirea originii lui Peter Quill. Este fără îndoială cea mai distractivă premieră a săptămânii.
Cronica noastră, aici.
Vara s-a sfârşit
Sperăm ca acest film în regia lui Radu Potcoavă să tragă un semnal de alarmă cu privire la indiferenţa crasă a cinema-ului autohton cu privire la problemele copiilor şi ale adolescenţilor. Acţiunea din Vara s-a sfârşit are loc în vara anului 1999, când doi puşti, Mircea (Nicholas Bohor) şi Alex (Dan Hurduc), îşi petrec vacanţa la Cernavodă, pe malul Dunării. Filmul explorează o vârstă a aventurilor şi a prieteniilor perfecte, dar atinge şi teme mai sumbre: problemele încep atunci când Mircea acceptă să-l ajute pe Alex să-i atragă atenţia tatălui absent, înscenându-şi răpirea. Această premisă va aduce, la un moment dat o maturizare forţată. Cum acţiunea are loc acum aproape două decenii, când copiii se jucau afară, cu mingea sau cu elasticul, o vizionare cu întreaga familie are toate şansele să provoace discuţii interesante între părinţi şi adolescenţi.
The Circle
Cu un subiect extrem de actual, legat de dispariţia vieţii private şi de omniprezenţa reţelelor de socializare, The Circle are în centrul atenţiei o corporaţie, The Circle, al cărei slogan este din start de rău augur: "Secretele sunt minciuni". Emma Watson o interpretează pe Mae Holland, o nouă angajată a corporaţiei care va ajunge să lucreze la dezvoltarea celei mai noi tehnologii a The Circle, în timp ce Tom Hanks este Eamon Bailey, preşedinte şi fondator al corporaţiei. Din perspectiva lui Mae, filmul discută despre ambiţie şi carieră, dar abordează şi teme mult mai generale precum viaţa privată, libertatea şi supravegherea. John Boyega, devenit celebru după apariţia sa în Star Wars: Trezirea Forţei, interpretează şi el un rol principal.
The Space in Between: Marina Abramovic and Brazil/Dincolo de zona de confort - Marina Abramovic în Brazilia
Marina Abramovic, probabil cel mai cunoscut şi popular performance artist din toate timpurile, este punctul central al acestui documentar despre inspiraţie, provocare şi depăşirea limitelor. Abramovic şi regizorul Marco Del Fiol explorează limitele dintre artă, spiritualitate şi conştiinţă pornind de la o călătorie a artistei în Brazilia, unde aceasta vizitează locuri încărcate spiritual şi ia parte la ritualuri sacre, renegociindu-se pe sine şi modul cum priveşte arta şi comunicarea. Genul de film care pune sub semnul întrebării banalitatea existenţei confortabile şi invită la o depăşire a limitelor tocmai prin explorarea exteriorului zonei de confort.