Într-un amplu material publicat ieri, revista Variety nu o spune pe şleau, dar retrasează conştiincios postările incendiare ale lui Rachel Zegler, sugerând că aceasta este de vină pentru dezastrul financiar provocat de Snow White, care a strâns în weekend-ul lansării 88 de milioane de dolari la nivel global la un buget estimat la 270 de milioane. Pentru ca un astfel de film să ajungă "în verde" (expresie hollywoodiană ce înseamnă "profitabil", în timp ce un film "în roşu" înseamnă că acesta nu şi-a acoperit investiţia cu încasările din cinematografe), Snow White ar trebui să depăşească pragul de 600 de milioane de dolari şi sunt toate şansele ca acest lucru să nu se întâmple.
Eşecul financiar al lui Snow White este indiscutabil şi pentru a-i vedea dimensiunea nu trebuie decât să comparăm premiera de vineri cu unul dintre dezastrele anului trecut: în octombrie se lansa Joker: Folie à Deux, care încasa în primul weekend cu 33 de milioane mai mult decât Snow White, având în acelaşi timp un buget cu 70 de milioane mai mic. Reticenţa extremă a publicului a făcut ca încasările acelui sequel să scadă cu 82% în al doilea weekend de prezenţă în cinematografe şi Joker 2 să-şi termine parcursul cu pierderi evaluate la 150 de milioane de dolari.
Nu ştim în acest moment cum se va comporta publicul în ceea ce priveşte Snow White, care este oricum un film destinat întregii familii (în timp ce la Joker 2 copiii nu aveau voie să intre), dar este grăitoare reacţia utilizatorilor celui mai accesat site de cinema din lume, Imdb: Snow White are un rating de doar 1,7 (din 10) din peste 114.000 de voturi exprimate, ceea ce arată doar un aspect al reticenţei publicului în ce priveşte acest remake.
Ca prim argument anti-Zegler, Variety scrie că luările de poziţie ale actriţei, mai întâi împotriva animaţiei din 1937 şi apoi pro-Palestina şi anti-Donald Trump, ar fi creat un nor toxic în jurul lui Snow White, determinând Disney să-i angajeze actriţei un "social media guru" care să-i aprobe postările pe diversele reţele de socializare. "[Zegler] nu înţelegea repercusiunile pe care acţiunile ei le aveau asupra filmului, asupra lui Gal [Gadot], asupra tuturor", a declarat o sursă a Variety despre luările de poziţie ale lui Zegler. Aici trebuie spus că Gal Gadot, care în film o interpretează pe mama vitregă obsedată de putere a eroinei titulare, a primit ameninţări cu moartea, ceea ce a făcut Disney să-i angajeze gărzi de corp pentru a o proteja pe ea şi pe cei patru copii ai ei.
Dar a sugera că Rachel Zegler, de una singură şi cu doar câteva interviuri şi postări pe reţelele de socializare, a creat de una singură acel "măr otrăvit" refuzat cu îndârjire de public este o opinie de-a dreptul bizară. Mai categoric spus, e o tâmpenie, o enormitate. E ca şi cum ai spune că un preşedinte este ales doar pentru câteva postări bine scrise... Cu siguranţă acţiunile lui Zegler nu au ajutat filmul, dar nu se poate spune că doar ele l-au îngropat. Ca fapt divers, cele mai multe cronici spun că interpretarea şi vocea actriţei sunt unul din marile atuuri ale filmului şi chiar şi Cinemagia a scris, într-o cronică publicată în vinerea lansării, că prestaţia ei este "încântătoare".
O poziţie mult mai conectată la realitate este că publicul s-a săturat de încăpăţânarea cu care Disney adoptă şi promovează aşa-zise valori woke, desconsiderând personajele masculine în favoarea celor feminine şi caucazienii în favoarea altor rase. Pentru a "acomoda" aceste valori, compania a luat de-a lungul timpului destule decizii care au inflamat publicul, de exemplu modul cum personaje celebre precum Luke Skywalker (Mark Hamill) şi Indiana Jones (Harrison Ford) au fost prezentate ca nişte bătrâni neputincioşi în favoarea unor personaje feminine.
Rachel Zegler nu este de vină pentru dezastrul The Acolyte, care avea potenţialul de a explora o faţă necunoscută a mitologiei Forţei. Nu Zegler este de vină pentru faptul că în acel serial lupta clară dintre bine şi rău, unul din principalele atuuri ale trilogiei originale, a devenit cu totul ambiguă. Şi categoric nu Zegler este de vină pentru reacţia furibundă a publicului când s-a aflat că piticii din basmul original vor fi transformaţi în "creaturi magice de rase diverse" în noul Albă ca Zăpada. Pentru fiecare act discutabil al actriţei au fost zeci de decizii discutabile ale decidenţilor Disney, şi nu de vreun an-doi, ci de vreo zece, decizii care nu doar că au alienat vechii fani ai diverselor francize, ci i-au şi radicalizat. Rating-ul de 1,7 de pe imdb nu este rezultatul unor postări pe X, ci fix rezultatul acestei radicalizări.
Părerea ta
Spune-ţi părerea