Sezonul 4 din Emily in Paris se reîntoarce cu partea a doua

de Oana Balaci în 9 Sep 2024
Netflix aduce de astăzi partea a doua a celui de-al patrulea sezon Emily in Paris!

Indiferent că ai urmărit serialul cu sufletul la gură încă din 2020 sau te gândești să începi să îl vizionezi abia acum, te așteaptă o lume de vis cu personaje captivante, locații care îți taie răsuflarea și cele mai noi și curajoase trenduri în materie de modă. Iar întorsăturile de situație te vor lua mereu prin surprindere.

Emily in Paris o urmărește pe protagonista titulară, Emily Cooper (Lily Collins), o specialistă în marketing care se mută în capitala franțuzească pentru a reinventa identitatea de pe rețele sociale a unei companii de lux. Acolo, tânăra trebuie nu doar să se adapteze la viața într-o altă țară, ci și să demonstreze că abilitățile ei o recomandă cu adevărat pentru această responsabilitate, în ciuda vârstei fragede. Pe măsură ce Emily cunoaște oameni noi, se nasc câteva relații de prietenie și dragoste, unele mai complicate decât celelalte.

Sezonul patru o regăsește mai încrezătoare ca oricând. A trecut un an de la marea mutare, iar Emily s-a obișnuit cu contextul în care se află. Deciziile pe care le face sunt asumate și atitudinea ei este mai hotărâtă, emanând siguranță de sine, nu doar optimism contagios și energie copilărească ca înainte. Această evoluție se reflectă în stilul ei vestimentar mult mai matur, dar și în cadrul spațio-temporal în care este surprinsă pe ecran.

Echipa Emily in Paris a valorificat mereu frumusețea locurilor reale în care s-a desfășurat acțiunea, din acest motiv marea majoritate a scenelor de exterior sunt filmate chiar pe străzile Parisului, printre cele mai faimoase locuri numărându-se Place de l’Estrapade, piațeta de lângă Panthéon; la Bazilica Sacré-Cœur cu o superbă vedere spre Montmartre; terenul de tenis de la Roland Garros; sau podul Pont Neuf, care traversează Sena.

Însă, odată cu personajul principal a crescut și serialul. Creatorul Darren Star a povestit pentru Tudum by Netflix despre entuziasmul lui pentru noile locații de filmare ale producției. Producător executiv și regizor, Andrew Fleming a filmat scene la poalele versantului Mont Blanc, dar și în Roma și în idilicul peisaj rural italian. Pentru că în partea a doua a sezonului, aventurile lui Emily o poartă în afara granițelor franceze, într-o țară reprezentativă pentru sursa principală de inspirație a realizatorilor: Audrey Hepburn și al său film Roman Holiday. Și nu doar locațiile se schimbă, ci și anotimpul. Până acum am avut ocazia să explorăm doar soarele parizian, dar urmează să fim introduși în magia anotimpurilor răcoroase.

Din punct de vedere narativ, finalul sezonului 3 a lăsat pe toată lumea într-un mare impas. Nunta lui Camille (Camille Razat) și a lui Gabriel (Lucas Bravo) a fost anulată după ce mireasa a dezvăluit sentimentele iubitului ei pentru protagonistă. Această veste a făcut ca relația dintre Emily și Alfie (Lucien Laviscount) să devină șubredă, pentru ca apoi cuplul să se despartă de comun acord. Acum că Gabriel și Emily sunt în sfârșit singuri amândoi, sunt dispuși să dea o șansă iubirii, însă proiecția din capul lor nu se potrivește prea bine cu realitatea. Mai mult, bucătarul care luptă pentru o stea Michelin așteaptă un copil cu fosta lui logodnică, care intră într-o relație cu o altă femeie.

În partea 1 din sezonul 4 vedem cât de puțin se cunosc cei doi îndrăgostiți de fapt. Emily și Gabriel par să fie pe aceeași lungime de undă doar în ce privește ambiția lor și dorința de a-și atinge obiectivele. Camille iese din relația cu Sofia la fel de repede cum a intrat și realizează că sarcina ei nu este de fapt ceea ce credea inițial. Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu), patroana Agence Grateau, se confruntă cu o poveste întunecată din trecutul ei, dar nu o poate da în vileag de teamă că o să dea peste cap planurile de afaceri ale soțului său. Cea mai bună prietenă a protagonistei, Mindy, și trupa ei se lovesc de nenumărate obstacole în timp ce luptă să ajungă la Eurovision.

Partea a doua este disponibilă pe Netflix de astăzi și oferă o concluzie acestor provocări, dar și multe suprize neașteptate: o serie de scene filmate la celebrul cabaret Crazy Horse și o apariție-surpriză, dar nu vom da spoilere. Vă așteptăm, deci, să fiți alături de Emily și celelalte personaje într-o nouă aventură și să vă bucurați iar de răceala Parisului (și în premieră de căldura Romei), așa cum a făcut-o și echipa serialului.

Alte știri din cinema

Să moară Vincent: dragostea în vremea haosului dezlănţuit

Inventiv şi imprevizibil, filmul tratează european o premisă specifică cinema-ului de consum

O nouă ecranizare după Salem's Lot se lansează în octombrie. Iată trailerul!

Vampirii pun stăpânire pe un întreg oraş în noua adaptare după romanul lui Stephen King

Trailer final Venom 3: promisiunea unui sacrificiu

Iată trailerul subtitrat al finalului trilogiei cu Tom Hardy în rolul lui Venom

Războiul băuturilor carbogazoase devine film: Cola Wars

Steven Spielberg va produce şi Judd Apatow va regiza promiţătoarea dramă Sony Pictures

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells