Sherlock Holmes-ul lui Guy Ritchie, un fel de supererou de bandă desenată

de Gloria Sauciuc în 24 Dec 2009
Sherlock Holmes-ul lui Guy Ritchie, un fel de supererou de bandă desenată

Înainte ca Sherlock Holmes să fie film, a fost şi bandă desenată. Lionel Wigram, unul dintre producătorii filmului regizat de Guy Ritchie, a dorit ca acesta să fie o repovestire modernă a clasicului roman poliţist al lui Sir Arthur Conan Doyle. "Am vrut să prezint nu doar un Sherlock Holmes tipicar, scorţos", afirmă producătorul britanic.

Wigram a reuşit să mai schimbe pe ici-colo povestea, dar şi-a dat seama că nu va fi suficient. Aşa că s-a hotărât să facă din detectivul tipicar, de modă veche, un erou de bandă desenată - mai energic, mai plin de viaţă. "Nu e vorba doar de un nou Sherlock Holmes, boem şi trendy, e vorba de un film care e în acest spirit", spune producătorul.

Aşa că Wigram, cu ajutorul şefului DC Comics, Gregory Noveck, a ajuns la John Watkins, un desenator de comics-uri, care a desenat "Sandman", "Deadman" şi "Savage Sword of Conan", apărând şi pe genericul lui "Tarzan"(Disney) şi al filmelor "Treasure Planet".

Rezultatul, diferit de o revistă de benzi desenate, semănând mai degrabă cu un album cu desene superbe, cu ceva note de subsol. Directorul Warners, Dan Lin (devenit ulterior şi producător al filmului), şi preşedintele Jeff Robinov au dat OK-ul final.

"A desenat ceea ce îmi imaginam, doar că mai bine", declară Wigram, plăcut surprins de seria de desene, care de multe ori lipsesc la selecţiile de idei pentru filme. "Şi dacă veţi compara filmul lui Guy Ritchie cu imaginile, sunt foarte aproape. Watkiss are tot meritul pentru asta".

A existat o propunere ca DC Comics să editeze o serie de benzi desenate "Sherlock Holmes", pe baza imaginilor, însă proiectul s-a derulat prea repede pentru a fi valorificată ideea.

Cum ţi se pare ideea transformării lui Sherlock Holmes într-un fel de supererou similar celor din benzile desenate?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
balcrimar pe 24 decembrie 2009 12:21
Este minunat să transformi în supereroi personaje frumoase din literatură şi istorie gen Sherlock Holmse în acest film, Leonidas în 300, Ahile în Troia şi alţii, aducându-i pe marile ecrane şi transformându-i în modele pentru tineri decât contrafaci eroi din tot felul de roboţi şi roboţei, păpuşi şi animăluţe sau fete mari care cântă şi danseayă gen Hnna Montana.
L pe 24 decembrie 2009 18:56
Bineinteles ca vor fii multi cei care vor fi incantati de aceasta idee.Pentru ca ei nu-si dau seama de ce e important si de ce are valoare.Pentru bani si audienta si doar de dragul dorintei ca filmul produs de tine sa ajunga in primul loc in box office s-a ajuns sa schimbam orice personaj si sa bagam de la noi toate gogosile si prostiile.Doar ca sa stricam si sa stergem valoarea adevarata.Sherlock Holmes este perfect, nu pt ca rezolva orice caz si nu pt ca e super destept chiar cu o tenta de geniu.Povestea este deja perfecta facuta de Sir Arthur Conan Doyle si nu are nevoi de nicio adaugare stupida si patetica.Desigur ca merita sa te uiti la acest film al lui Guy Ritchie, dar doar ca film comercial la care sa razi ca prostul si pentru actorii grozavi din distributie.In rest sa nu va asteptati sa respecte cartile sau literatura advarata de valoare.Va fi in genul tipic de la Hollywood.Facut doar ca sa fie comercial.
M_il pe 25 decembrie 2009 21:03
Clasicul este clasic.Transformand un astfel de personaj intr-un libidinos proaspat iesit din benzi desenate nu faci decat sa-ti bati joc de munca unui mare artist

Sherlock Holmes este Sherlock Holmes,cui nu-i place e liber sa se orienteze spre altceva ,nu te obliga nimeni sa citesti cartile(dar nici rau nu ti-ar prinde)

Sincer e o lume libera ,ne rezervam anumite drepturi ,sunt obligat sa ma conformez ,dar eu unu nu cred ca as fi incantat sa ascult luceafarul lu` Eminescu pe ton de hip-hop sau desteapta-te romane in ritm de manele

Unele lucruri sunt frumoase asa cum sunt fara prea multe modificari , lumea mai uita de ele si devin putin prafuite ,dar este ok sa stii ca din cand in cand le mai putem scoate de la naftalina si sa le apreciem pt ceea ce reprezinta cu adevarat.


Un evergreen ce sufera mutatii nu mai reprezinta nimic altceva decat un produs comercial destinat consumului cu termen de garantie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Ştiri cinema

jinglebells