Tot ce ştim despre Alien: Romulus

de Ştefan Dobroiu în 12 Iul 2024
Noul film din franciza Alien se lansează la jumătatea lunii august

Într-un articol recent privind cele mai aşteptate zece filme din a doua jumătate a anului menţionam şi Alien: Romulus, o posibilă reîntoarcere la formă a francizei lansate acum 45 de Ridley Scott cu un clasic al genului, Alien. Iată mai jos tot ce ştim despre sequelul regizat de uruguayanul Fede Álvarez, care promite că între filmul său şi celelalte părţi ale seriei nu există nicio legătură în afară de înfricoşătorii xenomorfi.

Conform declaraţiilor regizorului şi scenaristului Fede Álvarez, cunoscut mai ales pentru horror-ul Don't Breathe (2016), acţiunea din film are loc între evenimentele din Alien şi Aliens, poate cel mai bine primit sequel din istorie. Ce ne spune acest lucru? Că personajele principale nu au habar ce le aşteaptă atunci când pun piciorul pe o misterioasă staţie spaţială numită Romulus. Tineri colonişti care vor să recupereze tehnologia reutilizabilă de pe Romulus, eroii vor afla curând că staţia a fost infestată cu cea mai periculoasă rasă din univers, extratereştrii cărora prin vene le curge acid în loc de sânge.

Cu puţin mai mult de o lună până la premieră, filmul încă nu a turat motorul promovării, prin urmare în acest moment nu avem acces la avalanşa de clipuri şi declaraţii (de care de obicei ar trebui să ne ferim, pentru că adesea conţin spoilere). Romulus a lansat doar un teaser ultra-criptic şi apoi un trailer mult mai generos cu informaţiile, dar şi cu sugestii privind cum "negociază" Álvarez lupta pentru supravieţuire a eroilor pe culoarele strâmte de metal a staţiei spaţiale.

După ce Sigourney Weaver a devenit un star global după apariţia în primele părţi ale francizei, sequelurile sunt notorii pentru modul cum au trecut interpretările actorilor în plan secund, privilegiind sângele şi violenţa explicită. Aici ies în evidenţă mai ales cele două filme Alien vs. Predator, iar problema a fost parţial remediată ulterior cu cele două filme Prometheus, în care apar Noomi Rapace, Michael Fassbender, Idris Elba, Charlize Theron şi Katherine Waterston.

Noul sequel se poate lăuda cu o actriţă în plină ascensiune pe afiş, Cailee Spaeny, care la 25 de ani a câştigat deja un premiu de interpretare la unul din marile festivaluri ale lumii (Veneţia, pentru Priscilla, filmul biografic despre relaţia dintre Elvis şi soţia lui, Priscilla Presley), iar anul acesta a putut fi văzută în Civil War. Pentru Priscilla actriţa a fost nominalizată şi la Globul de Aur. Sunt câteva cadre în Romulus care sugerează că echipa filmului insistă să pună semnul egal între Spaeny şi Weaver, propunând eroina de acţiune a unei noi generaţii.

Pe lângă Spaeny, în film apar Isabela Merced, Archie Renaux, David Jonsson, Aileen Wu şi Spike Fearn. Probabil că cel mai cunoscut din această listă este Renaux, tânărul actor britanic căruia rolul principal din popularul serial Netflix Shadow and Bone i-a adus o recunoştere globală. Pe Isabela Merced am văzut-o recent într-un rol proeminent în Madame Web, iar David Jonsson a avut unul dintre cele mai importante roluri din serialul HBO Industry.

Trailerul filmului pare să sugereze că Alvarez omagiază din plin momente memorabile din trilogia originală, aruncând pe ecran confruntări cu regina xenomorfilor, urmăriri cu haite de extratereştri doritori să-şi implanteze larvele în trupurile victimelor umane, dar şi naşterile letale ale paraziţilor. Desigur, nu lipseşte efectul devastator al "sângelui" xenomorfilor, care limitează drastic opţiunile de ofensivă ale eroilor, pentru a nu distruge învelişul metalic al navelor, ceea ar aduce o condamnare la moarte în vidul spaţial. În sfârşit, sequelul reciclează şi unul dintre cele mai bântuitoare tagline-uri din istoria filmului, acel eficient "în spaţiu nu te poate auzi nimeni ţipând".

Într-o ştire publicată în octombrie, anunţam că Ridley Scott, regizorul filmului original şi producător al lui Romulus, a dat o parafă a calităţii pentru Romulus. Între timp, Alvarez s-a lăudat că Romulus a primit şi binecuvântarea regizorului lui Aliens, celebrul James Cameron. Desigur, producătorii nu-şi critică filmele în care au investit bani, deci nu ştim cât contează acest "entuziasm" de casă (e ca şi cum un părinte nu s-ar lăuda cu câte poezii ştie odrasla). În orice caz, sunt şanse ca Romulus să aibă suficienţi aşi în mâneca pentru a captiva cu începere din 16 august.

Exploreaza subiecte similare:

Isabela Merced, Cailee Spaeny, Priscilla, Fede Alvarez, ridley scott, James Cameron, Industry, Shadow and Bone, Madame Web, Sigourney Weaver, Archie Renaux, David Jonsson, Alien: Romulus

Alte știri din cinema

O nouă mostră de violenţă şi americana, în trailerul Landman

Serialul creat de Taylor Sheridan se lansează pe 20 noiembrie, inclusiv în România

Starul următorului deceniu? Charles Denton vânează vampiri în serialul The Talamasca

Universul imaginat de Anne Rice se lărgeşte cu serial despre organizaţia ce declară război total creaturilor supranaturale

Veneţia se înclină în faţa lui Almodóvar

Primul film în limba engleză al cineastului spaniol a fost întâmpinat cu 17 minute de ovaţii

Noaptea masacrului: nihilism pe steroizi

Recomandat de spaniolul Alexandre Aja, thriller-ul imaginează o răfuială între o femeie şi un lunetist

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells