Totul despre The Seventh Son

de Ștefan Dobroiu în 11 Dec 2012
Totul despre The Seventh Son

Anul trecut, Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2 devenea unul dintre cele mai populare filme din toate timpurile, subliniind încă o dată despărţirea dificilă a studiourilor Warner de ceea ce a devenit cea mai profitabilă franciză din istorie. Goana după o nouă franciză a început cu mult înainte de finalul seriei inspirate de romanele lui J.K. Rowling, iar studiourile par a se fi oprit asupra cărţilor pentru copii ale lui Joseph Delaney, reunite sub titlul Cronicile Wardstone.

Adevărate succese de casă în Marea Britanie şi preluate imediat de americani, cele 14 volume ale Cronicilor au potenţialul de a se transforma într-o adevărată franciză. Intenţia Warner Bros. este clară: filmul The Seventh Son este ecranizarea primului volum, lansat în Anglia sub titlul "The Spook's Apprentice", iar în Statele Unite cu tilul "The Last Apprentice: Revenge of the Witch". Scenariştii Matt Greenberg (1408, Reign of Fire) şi Max Borenstein (a scris noul film cu Godzilla, aşteptat la anul) au umblat la detalii imaginate de Delaney şi l-au transformat pe erou dintr-un puşti de 14 ani într-un tânăr în toată regula. Eroul este interpretat de Ben Barnes, acum în vârstă de 31 de ani şi cunoscut pentru rolurile titulare din Dorian Gray şi mult mai cunoscutul Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian.

Povestea este inspirată întrucâtva din folclorul saxon, unde există vorba că cel de-al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu deţine puteri supranaturale. Este şi cazul lui Tom Ward, eroul interpretat de Ben Barnes, luat sub aripa protectoare a unui puternic vrăjitor, maestrul Gregory (Jeff Bridges). Acesta trebuie să protejeze ţinuturile din jurul său de influenţa nefastă a maleficei mame Malkin (Julianne Moore), o vrăjitoare ce a adus suferinţă tuturor până când maestrul a întemniţat-o într-un loc sigur, cu secole în urmă. Doar că acum Malkin a reuşit să scape şi se pregăteşte să atace, unicul în stare să-i ţină piept fiind maestrul Gregory. Pentru a reuşi, el are imensă nevoie de ajutorul ucenicului său Tom (Barnes), doar că timpul pentru pregătirea acestuia este extrem de limitat: confruntarea are loc la următoarea lună plină, când magia neagră a forţelor întunericului este mai puternică decât oricând. Singurul în stare să-i ţină piept este al şaptelea fiu al celui de-al şaptelea fiu.

Nu se putea alegere mai bună decât Julianne Moore în rolul principal negativ, iar Jeff Bridges a ajuns la vârsta la care poate interpreta, cu pletele tot mai albe, un maestru vrăjitor fără să pară o alegere forţată. Fanii seriei deja cârcotesc din cauza maturizării forţate a eroului, dar intenţia producătorilor este clară: vor să-l aducă pe acesta mai aproape de eşantionul de vârstă al celor mai importanţi cumpărători de bilete din industria cinematografică americană, şi anume bărbaţii între 20 şi 25 de ani.

Producţia filmului a început în martie, în Vancouver, Canada, iar săptămânile trecute filmările s-au terminat, The Seventh Son intrând în postproducţie. Premiera mondială este programată pentru 18 octombrie, inclusiv în formatul IMAX 3D. Interesant este faptul că de coloana sonoră se ocupă A.R. Rahman, compozitorul indian transformat într-o celebritate mondială de Vagabondul milionar. Fii sigur că filmul va fi doldora de efecte speciale și că bugetul generos subliniază încă o dată speranțele mari ale studiourilor Warner de a transforma The Seventh Son în Harry Potter-ul noului deceniu.

Crezi că The Seventh Son are șanse să devină „noul Harry Potter”?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vladalmond pe 11 decembrie 2012 13:18
Sper sa devina noul Harry Potter :)
legolas05 pe 11 decembrie 2012 13:55
nu cred ac are sanse sa devina noul Harry Potter
rizea.alex70 pe 11 decembrie 2012 15:34
Sper chiar sa depaseasca Harry Potter,dar ceea ce sper si mai mult este sa prinda la public si sa se faca cate un film pentru fiecare carte din seria Wardstone....
alex_il_fenomeno pe 11 decembrie 2012 16:27
de abia astept sa vad despre ce este vorba.
Bayard pe 11 decembrie 2012 18:26
Ce legatura are cu Harry Potter?? doar ca sunt niste vraji?? Actiunea vad ca are loc in trecut.... povestea nu suna interesant. De exemplu cu ce e diferit de The Sorcerer's Apprentice??
PuriceGangav pe 11 decembrie 2012 18:50
Doamne! Dă search pe google să vezi despre ce naiba e vorba în cărţi.
Bayard pe 11 decembrie 2012 20:54
Ba Purice!! De ce sa caut pe google ceva despre niste carti de care nu am auzit pana acum, dupa care se face un film de care am auzit in articolul asta a 2-a oara si care este prezentat intr-un mod foarte prost??
PuriceGangav pe 11 decembrie 2012 21:34
De "Iubita mea, Sputnik", ai auzit? Pariu că nu. Ce contează dacă ai auzit sau nu? Cărţile se încadrează într+un fantasy bunicel. Dar ce-i drept, articolul lasă de dorit.
Bayard pe 11 decembrie 2012 23:05
Si ce legatura are cu articolul asta?? :)))
PuriceGangav pe 11 decembrie 2012 23:26
Of, Sfinte Xenu! Ziceai matale mai sus că " De ce sa caut pe google ceva despre niste carti de care nu am auzit pana acum", şi eu făceam aluzie subtilă la Murakami, care este un scriitor dat naibii, presupunînd că nu ai auzit de romanul lui, rezultînd de aici că nu ar strica search-ul ăla pe google. Mai succint ar veni aşa: chiar dacă nu ai auzit merită să cauţi poate e de stofă bună. ;)
cetateanu pe 12 decembrie 2012 09:40
oriece se poate intampla
Han_Solo pe 12 decembrie 2012 12:24
Ai dreptate Bayard. Nici eu nu am auzit de carti si nici nu cred ca voi mai auzi pana la aparitia filmului. Problema este ca deja suna a cliseu. Adica este plin de filme in care un tanar obisnuit afla ca are puteri magice/supranaturale, atat in filme cat si in seriale TV. Cred ca deja devine rasuflata faza. Nici nu trebuie sa vad filmul, sunt sigur ca eroul nostru este un simplu taran care duce o viata linistita pana vine marele vrajitor si il anunta ca are un destin maret. Evident, la aflarea vestii, eroul va incerca sa nu creada ca el este alesul, vor fi niste contre cu vrajitorul pana il va convinge, se plange plange ca el nu a ales asta, etc.
TheDoctor11 pe 4 ianuarie 2013 01:09
Bai, ar trebui sa te impusti, el era al 7-lea fiu unui al 7-lea fiu, locuia la ferma parintiilor, avand 13 ani... Parintii il dau pe post de ucenic vraciului, in fine, este pacalit de Alice(nepoata Osoasei Lizzie) sa ii dea Mamei Malkin 3 turte timp de 3 nopti la rand, Vraciul era plecat, si... PAM-PAM-PAM citeste cartea... Nu prea cred ca in film o sa mai fie plecat Vraciul, dar o sa iasa filmul 100% EXCEPTIONAL!!!
Santerson pe 11 septembrie 2013 15:20
da, cartea a fost misto. Dar filmul asta ma dezamageste. Adica cartea nu are legatura cu dragoni. ar trebui sa fie si putin horror cu vrajitoare si duhuri si chestii de-astea. In plus, julianne moore mai degraba ar fi grimalkin sau osoasa lizzie. mama malkin era o BABA! in plus in Harry Potter scria clar Harry Potter... nu facem film dupa cartea cu ucenicul vraciului si o numim al saptelea fiu! la prima impresie, filmul e cam naspa
Vlad96 pe 3 ianuarie 2013 19:16
Nu va fi noul Harry Potter; va fi peste Harry Potter ! Am citit toate cartile de pana acum, iar daca ecranizarile sunt pe masura, e foarte probabil acest lucru.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells